|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Cytat:
![]() No to ja nie powinienem chyba wychodzić wogóle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Tak jest od chyba trzech lat, czasem lepiej, czasem gorzej, gdzieś tam jeszcze przewinął się szpital psychiatryczny, z dziesięć pobytów w zwykłym, ale w zasadzie wszystko stoi w miejscu, a ja nie radzę sobie kompletnie. Nawet na wakacje nigdzie nie pojechałam, bo boję się przy kimś jeść. Nic tylko palnąć się w łeb.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
No ja jestem w klinice ,ale wszyscy mówią, że to szpital. Radzę sobie nawet dobrze . Jestem od 26 sierpnia i już +5.5 kg trochę to strasznie brzmi, ale chyba tak sobie rozwalilam metabolizm, że tak reaguje. Ogólnie jedzenie ok choć czasem przesadzają mp. 3 kanapki z masłem, szynką i pomidorem i 6 pierogów ruskich . Różnie jest dzisiaj było tak:
Śniadanie: kromka graham z masłem , twarozkiem i pomidorem , rogalik z marmolada , kasza manna i kawa zbożowa Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, makaron z serem i jabłkami, kompot Podwieczorek:jogurt brzoskwiniowy, kanapka (2 kromki)z serkiem i sałatą Kolacja:2 kromki chleba graham z pastą z tuńczyka i pomidorem kromka pszennej z tą pastą i 2 plastry szynki , herbata Po : Kubuś , 2 biszkopty, kromka z powidlem sliwkowym Ogólnie porcję są duże ledwo się na talerzu mieści ale mówią, że to niby dieta 24oo kal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
A ty za kanapkę traktujesz kromeczkę bułki lub 1/2 kromki chleba ?
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
U mnie to samo, do słodkiego ciągnęło mnie niesamowicie, ale to powoli mija. Dziś na przykład upiekłam szarlotkę i wszyscy domownicy jedli ją z lodami, a ja w tym czasie zajadałam się tostami wytrawnymi z kozim serem, rukolą i szynką. Wydaje mi się, że jak organizm sobie trochę 'odbije' to wszystko ulega stabilizacji, więc na razie nie powinnaś sobie odmawiać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Uff..no to mi ulżyło bo myslalam, ze to ze mna cos bardzo nie tak
![]() Zastanawiam sie tez w jakim tempie przebiegalo u Was tycie? I jak to prawidlowo powinno byc, tzn. ile na tydzien czy dzien ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie pamiętam ale potrafiłam w ciągu dnia znesc cały prodiż ciastka, na raz wsunąc pół prodiża szarlotki, czy kruchego z wiśnami, prawie cały prodiż bułeczek drożdżowych.... stawiałam na domowe wypieki
![]()
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
A jakie to ma znaczenie? Nie zastanawiaj się, tylko tyj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj:
1. herbata z cytryną 2. zupa ogórkowa 3. kromka chleba z wędliną Dzisiaj: 1. 2 plastry twarogu, pomidor 2. jajko sadzone, łyżka gotowanej marchewki, ogórek kiszony 3. kilka kieliszków wina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Dudi, co się dzieje?
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2014-10-03 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Musiałem wrócić do rodziców, a matka nie pozwala mi gotować. Zresztą nawet nie mam apetytu...
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Dzisiaj: 1. barszcz z białą fasolą 2. miał być łosoś z brokułem ale wylądowały w koszu jeszcze przed przygotowaniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Nie podoba mi się to, Dudi. Dlaczego wylądowały w koszu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
No powodów jest kilka "bo kto to widział o tej porze w kuchni brudzić", "bo jak będę jadł o 21 kolację to jeszcze więcej utyję", "i jak chcę sobie gotować to mam dać 2tys albo sobie swoją kuchenkę kupić"
także surowego chyba nie będę jadł... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Aha, rozumiem. Bo już myślałam, że Ty masz problem z jedzeniem. Długo będziesz u rodziców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Niestety narazie nie mam perspektyw na własne mieszkanie, a żeby wynajmować samemu mnie nie stać.
Jest jeden plus -szybko wrócę do 58 kg :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Ale jakim kosztem? A może pogadaj z rodzicami na spokojnie, bo w takiej atmosferze to kiepsko Wam się będzie wspólnie żyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Rozmawialiśmy już sporo.
Ale widzę że przez te cztery lata jak się nie widzieliśmy nic się nie zmieniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Ok. Ale Ty pracujesz? Zarabiasz? To możesz sam się w jedzenie zaopatrywać, a rodzicom dokładać do utrzymania (gaz, prąd itd.). No chyba powinni na to przystać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
No ale zawsze tak było, od pierwszej pracy jaką dostałem. Dokładałem się do rachunków chociaż w domu najczęściej to tylko spałem, kupowałem sobie jedzenie, ale nie mogłem go zrobić. Prysznic musiałem brać w robocie. Nawet herbatę muszę robić u siebie w pokoju...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Naczelna Nastolatka
|
Może lepiej pokój gdzieś wynająć niż mieszkać w takiej okropnej atmosferze z rodziną?
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Szukałem w okolicy narazie nic nie ma. Póki co czekam aż znajomy da mi znać czy jego współlokator zwolni miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
To masz "fajnych" rodziców
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Matka nie pracuje, zresztą i tak by poznała po zapachu czy że coś ruszę.
A już najbardziej mnie denerwuje jak chodzi za mną i wszystko pucuje ![]() ![]() Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-10-03 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było. I dobrze mi z tym nie zamierzam tutaj wracać i znowu obsesyjnie przeglądać cudzych jadłospisów, planować i wyliczać. Przytyłam. Nadal mam niedowage, ale mieszczęs się już wgranicach swojej dawnej normy wagowej (od zawsze miałam niedowage, drobną kośc i chudziutki nóżki) . Nie wyliczam. Nie wiem ile jem, staram się wyrzucić z pamięci tabele kaloryczne. Zdaję sę w tej kwestii na mamę. Ona gotuje obiady, nakłada itp. Nawet jak zdarzy mi się damej coś upichcić to poprostu trzymam się smaku i przepisu, nie wartości odrzywczych,
Zaczęłam też ćwiczyć. Chodzę 2x w tygodniu na fitness, ale wybieram zajęcia wzmacniające, nie spalające. Jestem zadowolona, we wtorek mam wizyte u endokrynologa zobaczymy co powie. Dzisiejszy leniwy weekendowy jadłospis U/P (mogę jeszcze przytyć tak ze 2 kg nie obrażę się) I Kasza jaglana na mleku 3,2 % z siemieniem lnianym, orzechami laskowymi, gruszką i granetem II Spory kawałek domowego ciasta jogurtowego ze śliwkami III Polędwczki wieprzowe w sosie pomidorowym z kaszą perłową i startą marchewką IV Sok 'regeneracja' w Skoku na Sok 300 ml (malina, jagoda, cytryna, jabłko) V Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco (135g), pomidorem, mixem sałat, kukurydzą z dipem z jogurtu naturalnego posypana pestkami dyni + kromka chleba razowego posmarowana serkiem kanapkowym Piątnicy (bez żadnych dodatków, dobry skład) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Famijana;48401159]Dawno mnie nie było. I dobrze mi z tym nie zamierzam tutaj wracać i znowu obsesyjnie przeglądać cudzych jadłospisów, planować i wyliczać. Przytyłam. Nadal mam niedowage, ale mieszczęs się już wgranicach swojej dawnej normy wagowej (od zawsze miałam niedowage, drobną kośc i chudziutki nóżki) . Nie wyliczam. Nie wiem ile jem, staram się wyrzucić z pamięci tabele kaloryczne. Zdaję sę w tej kwestii na mamę. Ona gotuje obiady, nakłada itp. Nawet jak zdarzy mi się damej coś upichcić to poprostu trzymam się smaku i przepisu, nie wartości odrzywczych,
Zaczęłam też ćwiczyć. Chodzę 2x w tygodniu na fitness, ale wybieram zajęcia wzmacniające, nie spalające. Jestem zadowolona, we wtorek mam wizyte u endokrynologa zobaczymy co powie. Dzisiejszy leniwy weekendowy jadłospis U/P (mogę jeszcze przytyć tak ze 2 kg nie obrażę się) I Kasza jaglana na mleku 3,2 % z siemieniem lnianym, orzechami laskowymi, gruszką i granetem II Spory kawałek domowego ciasta jogurtowego ze śliwkami III Polędwczki wieprzowe w sosie pomidorowym z kaszą perłową i startą marchewką IV Sok 'regeneracja' w Skoku na Sok 300 ml (malina, jagoda, cytryna, jabłko) V Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco (135g), pomidorem, mixem sałat, kukurydzą z dipem z jogurtu naturalnego posypana pestkami dyni + kromka chleba razowego posmarowana serkiem kanapkowym Piątnicy (bez żadnych dodatków, dobry skład)[/QUOTE ] Pure? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=dezett;48402625]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.