|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza?.. moze jednak?
Ja również uważam, że nie jesteś w ciąży. Bardzo możliwe że objawy, które wystepują u Ciebie są wywołane przez to że cały czas myslisz i zamartwiasz się możliwością bycia w ciąży. Kobiety miewaja tak bardzo często gdy boja się ciąży.
Ale dla wlasnej pewności, aby Ci ulżyło, wybierz się do lekarza, wtedy bedziesz miała pewność że w ciąży nie jesteś.
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jestem w ciąży?
Nigdy nie bylam w ciazy i na razie nie planuje, ale z tego co wiem, kazda kobieta inaczej dowiaduje sie o ciazy. Tzn. rozne sa jej objawy. Zadna z wymienionych przez Ciebie moze nie wystapic, a ciaza jest i na odwrot. Tak jak moje poprzedniczki proponuje zrobic test.
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ????????????
Radze poczekac jeszcze troche. Skoro ginekolog nie byl w stanie Ci jasno powiedziec czy jestes w ciazy czy nie, to my raczej tez Cie nie powiemy
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli rzeczywiście nie byłaś zabezpieczona to jakieś prawdopodobieństwo istnieje!oczywiście jeżeli zbliżenia miały miejsce w twoje dni płodne!Może zrób test jezeli chcesz mieć pewność
![]() pzdr asia26 |
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ????????????
zrób test
)pzdr asia26 |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem takich posot typu czy jestem w ciazy??????? eeeee..... hallo..., a skad my mamy wiedziec jestesmy materacem???
najprosciej chyba kupic test...10 zl i wiadomo w ciagu paru minut
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
A okresu dalej nie ma..
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie najlepiej wybierz się do ginekologa.Jeśli prezerwatywa pękła wam na początku stycznia,czyli prawie dwa miesiące temu-gdyby to była ciąż to jest już do stwierdzenia nawet zwyklym badaniem ginekologicznym.
Dopóki nie pójdziesz do lekarza ,będziesz się nadal niepokoić nawet jak dostaniesz miesiączkę
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
A czy podczas pobierania probki do badania cytologicznego lekarka moglaby to zauwazyc? Bo w srode akurat bylam u pani doktor i mi pobierala.
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Przy pobraniu próbki do cytologii-nie.Lekarz musi wykonać badanie przez pochwę i na podstawie powiększonej macicy stwierdzi ciążę.
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
A czy jest tak, ze dzien przed miesiaczka test moze podac bledny wynik? Czy to nie ma znaczenia kiedy go wykonuje?
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej wykonać test dzień po spodziewanej miesiączce,około 14 dni po zapłodnieniu.Jest też taki test:Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę.
Posłałam ci pw ,ale nie wiem ,czy doszło?
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Tylko ze ja wykonalam go dzien przed miesiaczka ktora sie spozniala i teraz sie zastanawiem, czy moze wynik byl bledny.
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Dostalam dzis okres.. Wyjatkowo bolesny
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze,może przestaniesz się martwić
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
ciąża ?
Witam,
Opoznia mi sie okres 4 dni, dzis robilam test ciazowy, ale nie wynika bym byla w ciazy.Od zawsze mam regularny okres.Mam przeziebiony teraz pecherz,czy moze to miec wplyw na opoznienie okresu?wczoraj zeczelam przyjmowac lek furaginum,poniewaz wydawalo sie ze przeziebienie ustapilo , niestety tylko na kilka dni.Bol tylko przy oddawaniu moczu.Nie przyjmuje tabletek antykoncepcyjnych.Jakie badania powinnam zrobic? |
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ciąża ?
ciążą w terminie następnej miesiączki już powinna wyjść na teście więc to chyba słusznie wykluczasz - możesz jeszcze trochę odczekać i najwyżej pójść do lekarza
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
zrob test jeszcze raz lub badanie z krwii,ciągle bieganie do toalety to czesty objaw ciazy.
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie ciąża powinna już w teście wyjść, ale może też być inaczej.
Mojej koleżance dopiero w trzecim teście wyszedł dzidziuś Co prawa byłaś chora, wiec to moze być przyczyną opóźnionej miesiączki. Proponowałabym test powtórzyć, lub wybrać się do lekarza.
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mialam raz przeziebiony pecherz i wiem ze tez mi sie spozniala miesiaczka jednak nie pamietam jaki czas. ale wiadomo ze kazda choroba,nerwy,moga powodowac opoznienie miesiaczki.jednak jesli sie bardzo denerwujesz zrob tes raz jeszcze
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
częste oddawanie moczu = jak piszesz chory pęcherz
ale też może być objawem ciąży [jednak nie będzie on następowała na kilka dni po zapłodneiniu, zazwyczaj występuje po kilku tyg., z tego co pamiętam: około 3tyg] jeśli przed jajeczkowaniem już byłaś chora, denerwowałaś się, brałaś leki, itp = okres może się opóźnić najlepiej poczekać i zrobić ponownie test, ewentualnie, jak radzi Paula: zrób badanie krwi |
|
|
|
#233 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Mam pytanie. Planowalismy z narzeczonym dziecko. Ostatnia miesiaczke mialam 14.02 i kolejna powinnam dostac 14-15 marca. Tak wiec jeszcze 7-8 dni. Kochalismy sie 27 i 28 lutego i mniej wiecej wtedy mailam owulacje. Wczoraj zaraz po obudzeniu sie zauwazylam ze delikatnie plamie. To bylo naprawde niewielkie plamienie (krew jasna) i bardzo szybko przeszlo. Jednak dzis zaobserwowalam to znow. Znow plamie!! Panie Doktorze czy to mozliwe ze wtedy zaszlam w ciaze i to plamienie jest oznaka poronienia? Bardzo prosze o opninie. Z góry dziekuje i pozdrawiam
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panei Doktorze czy to.....
Co prawda nie jestem Panem Doktorem, ale bardzo często w przypadku ciaży w terminie spodziewanej miesiączki występuje plamienie - ie jest to poronienie, a oznaka ciaży
![]() Śmigaj do apteki po test, chyba będą dwie kreseczki |
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
PRIMAVERA jesli to co mowisz jest prawda to ja.... JA CIE CHYBA ZRADOSCI UDUSZE!!!!!!!!!!!!!!!! hehe Nie wiem czy zrobic sobie test dzis bo podobno najlepij je jest robic rano... ale bankowo zrobie go jutro. Nawet nie wiesz jak bardzo mnie posieszylas!! Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam i caluje
![]() ![]() ![]() :
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Nie duś, nie duś- raczej daj buziaka TŻ-towi![]() Spokojnie mozesz teraz zrobić test, ni emusi być z porannego moczu (ja ostatnio robiłam i w instrukcji było napisane, ze nie trzeba robić z rana, można w każdej chwili dnia). Daj znać, gdy już będziesz wiedziała ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie daj znać o wynikach testu. Czekamy i będziemy się cieszyć razem z Tobą
![]() Tylko sobie tak myślę, że test jest czuły najlepiej w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, jeśli ma być wykonany wcześniej, to nie wcześniej niż w 10 dniu od zapłodnienia, bo może nie być jeszcze dostatecznej ilości gonadotropiny żeby test ją wykrył. |
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
Czesc DZIEWCZYNKI
Primavera nie wytrzymalam i zrobilam sobie przed chwilka test...wyszedl NEGATYWNY![]() ![]() ![]() Taverney moze masz racje ze najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki tzn mam nadzieje ze masz racje!!! Ach..jeszcze jedno Kochaniutkie... Mam torbiel na jajniku czy myslicie ze dzieki niemu moge miec klopoty z zajsciem w ciaze lub jej utrzymaniem? Pozdrawiam i caluje![]()
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie torbieli - nie wiem za wiele na ten temat; ja bardziej zastanawiam sie nad tym, jak mięśniak w macicy oddziaływuje na zajscie w ciażę i donoszenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.