![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2 Wrzesień 2006
Dodam jeszcze, że dziś chodziłam na zakupy z mamą, która poszukiwała stroju na moje wesele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Kochane!
Co tam u Was? Mnie pomału stresing dopada, taki malutki, zastnawiam się jak to wszystko wypadnie i jak zmieni się nasze życie po ślubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczynki.
nie bylo mnie tu wieki, ale sobie ponadrabiam...oczytalam sie o tych waszych butach, czuby czy baleriny...i sie usmialam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaproszenia....nadal w mojej glowie...a malo czasu!! tez wymyslilam ze robie je sama, ale nie moge odnalezc weny tworczej...kurcze, slomiany zapal ![]() i ostatnia sprawa...chyba kiedys "smialam sie" z karinci,ze ja dopadaja sny zwiazane za naszym wspolnym dniem....dopadly i mnie!!! to koszmar!! biegam w sukience, bez makijazu, fryzury, paznokci, bukietu...a za pol godziny slub!! i co najlepsze przypomina mi sie ze nie zrobilam zaproszen i nikomu ich nie dalam...matko!! budze sie mokra, a to chyba dlatego ze we snie ciagle biegam ![]() wlasnie poczytalam tez o makijazach, sama nie wim co zrobic?? chce miec trwaly makijaz, ale nie do konca jestem pewna czy sama sobie poradze, ale znowu kosmetyczka mam wrazenie ze mnie zmieni, a tego nie chce...u mnie podstawa to rzeski...ogolnie lubie ciemne oczki i blyszczyk...bede was odwiedzac to moze posciagam ![]() POZDRAWIAM WAS KOBIETKI BARDZO BARDZO MOCNO....do uslyszenia ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Ja również ostatnio miałam sen, że stoję w mojej pięknej sukni, mąż u boku, rodzice i ani pół gościa, bo zapomnieliśmy rozdać zaproszenia. Ślub odbywał się w czerwcu, a nie we wrześniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli i Ciebie dopadły takie sny ![]() Ja wiem że są koszmarne ![]() ![]() Ja tez wciąż jestem niegotowa, zapomniałam rozdać zaproszeń i często śni mi się że ślub biorę w swojej parafii, mimo że biorę w parafii Narzeczonego ![]() Dzisiaj mieliśmy odbierać zaproszenia ale pani do mnie zadzwoniła i powiedziała że niestety część wyszła ze skazą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
![]()
Iza i jak po obronie?? pewnie dziś świętujesz sukces
![]() przynajmniej masz już ten stres za sobą.... co do przedślubnych koszmarów sennych to i mnie one ani myślą ominąć ![]() ![]() ![]() A jak u Was kobitki sprawy się układają? My nadal biegamy z zaproszeniami...jutro czeka nas kolejny dzień poświęcony właśnie temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
My zaczynamy biegać z zaproszeniami od lipca, na razie wybieramy się (od tygodnia) na pierwszą spowiedź przedślubną. W tym tygodniu to już na pewno
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Witam Was!
ja część rzeczy mam już za sobą, ale sporo jeszcze zostało do załatwienia. Między innymi formalności - tutaj mam pytanie. Bierzemy ślub konkordatowy, czy oprócz aktu chrztu i bierzmowania oraz zaświadczenia o naukach przedmałżeńskich potrzebujemy coś jeszcze? Zaczynam się powoli denerwować, że nie zdąże z wszystkim. W poniedziałek też mam obronę, mam nadzieję, że jak już będę po, to wtedy wezmę się porządnie za dopieszczenie wszystkich szczegółów. Narazie stresuję się egzaminem ![]() Co do zapachu to zastanawiam się nad Green Tea EDP Elizabeth Arden (EDT będzie chyba za słabe). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Od jutra siadam do wypisywania zaproszeń... i zacznie się... następny sters zawiązany z weselem... bo do 2 września coraz bliżej ![]() ![]() ![]() Kiedy ja się wyluzuję wreszcie.. ![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Moje gratulacje. Dzielna z Ciebie kobietka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Przygotowań ciąg dalszy. Dziś zapisałam się na ułożenie fryzurki ślubnej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
czesc kobitki! dlugo mnie nie bylo ale juz przyjechalam i nadrabiam zaleglosci
![]() ![]() ![]() ale mam pytanko, zwlaszcza do dziewczyn z kielc: w ktorej KWIACIARNI zamawiacie kwiatki?chyba trzeba sie juz za to wziasc? jak u was z bukietem, macie juz jakies typy? pzd goraco...papatki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
![]() Cześć dziewuszki moje kochane
![]() To JESZCZE RÓWNE 2 MIESIĄCE ![]() ![]() ![]() Ale mnie trema ogarnia ![]() ![]() ![]() Aha - jeszcze nie mamy zamówionego przewozu dla gości... I czekamy... Aha - dziewczyny jakiego rozświetlacza użyjecie do ślubu ( tzn balsam czy cosik takiego ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iza251 apropo rozświetlacza to ja potraktuję się pudrem brązującym z rozświetlającymi drobinkami. Dwa miesiące... jejuś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Kochane!
Coś tu zastój u nas ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
.... rzeczywiście, te sny są tragiczne, można się przez nie nabawić jakiejś nerwicy nocnej
![]() a ja ostatnio postanowiłam że podejmę próby samodzielnego ułożenia ślubnej fryzury ![]() ![]() ![]() I oczywiście muszę wreszcie kupić butki!! mam już jedne na oku od miesiąca, ale ciagle coś stoi na przeszkodzie ich zakupienia ![]() A jak u Was sprawy wyglądają? Mam nadzieję że wszystko w jak najlepszym porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już wszystko zakupione. Biżuterię nabyłam ostatnio, a dziś jeździliśmy już z zaproszeniami. To dopiero pierwsze sztuki, przed nami długa droga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ...w większości sklepów, jakie odwiedziłam panie kręciły głowami gdy pytałam o buty z zakrytymi piętami i palcami w rozmiarze 35 ![]() czy tylko ja mam stópkę w rozmiarze krasnoludka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Ja mam stopę w rozmiarze 38 + 3 cm czuba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A propo koszmarów, ostatnio śnią mi się coraz częściej - ostatnio, że już był ten dzień, a ja nic nie miałam przygotowanego, bez fryzury, makijażu itp. Czyli standard jak widzę ![]() Mam pytanie - jakie zabiegi upiększające wykonujecie? Please podzielcie się swoimi pomysłami, bo ja raczej nie należę do zorientowanych osób w tym temacie. Myślę o oczyszczaniu twarzy tak na miesiąc przed. Solarium bo jestem bledzioch, jakiś manicure pewnie też. Jeżeli chodzi o paznokcie to nie mam pojęcia co wybrać, kosmetyczka poleciła żel. Ja myślałam o tipsach ali mi odradziła bo podobno się łamią. pozdrawiam Was wszystkie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() O solarium raczej nie myślę, wolę być arystokratycznie blada ![]() W kwestii pazurków- planuję wybrać się do kosmetyczki w celu nadania im odpowiedniego kształtu, żadnych tipsów ani niczego w tym stylu ![]() ![]() ![]() Życzę udanych przygotowań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Joasiunial z pazurami mam tak samo, zawsze noszę krótko przycięte. Nigdy nie miałam na sobie ani tipsów ani żelu, więc nie wiem jak się będę z tym czuć. Najchętniej zrobiłabym sobie też właśnie tradycyjny French. Ale mam problem z zapuszczeniem, bo ja po prostu nie cierpię długich paznokci. Chyba zostanie mi ten żel w ostateczności. Tylko kosmetyczka kazała mi przyjść nie wiem czemu na miesiąc przed żeby zalożyć. A potem przed ślubem ma mi pomalować. Sama nie wiem.
Peeling robię jak mi się przypomni raz na miesiąc. No i staram się jak naczęściej nawilżać skórę, bo solarium strasznie wysusza, do tego na dekolcie robią się te wstrętne krostki - a propo ma ktoś na to sposób? Aha, jak nie zapomnę kupić preparatu to planujemy razem wybielić zęby. Kurczę nie mam jeszcze biżuterii, bielizny, dodatków i kiecki na poprawiny. Kiedy ja z tym zdążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie biżuterii to raczej nie chcę przesadzać i ograniczę się do niewielkich kolczyków oraz lańcuszka na szyję, tym bardziej, że dodatkowo będę błyszczeć aparatem na zębach, którego raczej nie zdejmę przed ślubem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
No tak masz rację. To pewnie wybiorę się niedługo do kosmetyczki. Co do biżuterii to ja też stawiam na skromne kolczyki i łańcuszek - myślę o złotym krzyżyku (nie wierzę w przesądy).
Narazie się nie martwię, ale boję się, że zapomnę o czymś. Ostatnio np. przypomniało mi się, że sami musimy załatwić sobie tort, bo właścieciele restauracji przygotowują wszystko oprócz niego i alkoholu. A jak planujecie pierwszy taniec? My właśnie chodzimy na kurs nauki tańca dla narzeczonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, że nie powinno się mieć na sobie krzyżyka bo przez całe życie będziesz potem nieść krzyż oraz pereł, bo oznaczają łzy.
Osobiście nie wierzę w żadne przesądy, więc dla mnie to bez znaczenia. Chociaż tradycyjnie będę mieć na sobie coś starego, coś nowego, coś niebieskiego, coś podarowanego i coś pożyczonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
![]()
Hallo hallo!!! a co z resztą wrześniówek?? Czyżby były aż tak zajęte przygotowaniami , że nie mają czasu zajrzeć na wizaż?? A może z racji tych upałów zaszyły się gdzieś nad morzem chłodząc się wśród fal??
Mam nadzieję że jak któraś z Was tu trafi to podzieli się informacjami jak posuwają się przygotowania ślubne ![]() Niecierpliwie czekam na informacje od Was, drogie Towarzyszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej panny młode
![]()
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.