|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
zadzwoniłam do laboratorium, powiedzieli mi, że mocz powinien być pierwszy po nocy... ale w tym przypadku co opisuję..to lepiej o 15 oddać niż miałby pół dnia czekać na badania ....
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie jeszcze bierzesz pod uwagę
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
melleczka - nie wiem, ale tak szczerze mówiąc to nie sądzę... ja tyle razy z nerką lądowałam na IP w godzinach 16-23, zawsze od razu mi robili mocz ogólne i krew różną o takich godzinach i nigdy nie było problemu z wynikiem, że sfałszowany czy coś takiego.
Raz mnie nawet urolog wyśmiał jak dopiero co sikałam, a im sie przypomniało że jeszcze posiew chcą zrobic, nie miałam już czym nasikac, to kazali mi wypić szklankę wody i trochę poczekać, a później jak nasikałam to pojemniczka to zupełnie przezroczyste to było i mówię do urologa, że z tego to chyba nic nie będzie, jak woda... a on w śmiech i że mam się nie bac, oni już w labie mają odpowiednie preparaty żeby sobie z tym poradzić. I później taki rozbawiony chodził przez moje pytanie.Także myślę, że te badanie po nocy ma o tyle plus, że wtedy mocz dłużej siedzi w nas, więc jeśli jest zapalenie, to bakterii się więcej zdąży namnożyc niż jakby zrobić te bad. po krótkim czasie od poprzedniego sikania. Ale jak ma coś wyjśc, to i tak wyjdzie... Bardzo ładny wózek i fotelik Kolor wózka nie w moim stylu, ale model bardzo mi się podoba.Anetka - dokładnie - nie może Ci ktoś tego zawieźć albo sama nie możesz pojechac autobusem? Nie wiem gdzie mieszkacie, ale może tam jest jakies małe labo u Was? A jak nie, to wydaje mi sie, że Polna działa 24/7 i tam też może mocz oddać w razie czego o tej 5:30... ja kiedyś robiłam u nich o 1 w nocy badanie krwi i nie było problemu. Tylko wyniki do odbioru albo za 2-3h jak w nocy, albo dopiero rano, czyli w Waszym przypadku pewnie ok. 10 albo po południu. Zadzwoń i zapytaj. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-16 o 13:44 |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Malleczka gratuluje zakupu wozka
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie się urządzacie, dziewczyny! My może wreszcie w tym tygodniu wybierzemy łóżeczko i zabierzemy się do roboty
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam go na żywo i na prawdę super ![]() niestety głównie różnice cenowe powodują, że się tak waham... bo zwłaszcza Jedo podwyższył poprzeczkę budżetu
|
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam nadzieję, że mi ta glukoza ostatnio wyszła dlatego, że się ciastek najadłam wieczorem i gin też powiedziała, że to możliwe, więc przed kolejnym badaniem nie jadłam nic słodkiego, a mimo to wyszło, co prawda tylko 0,05% no ale jest:/ Też słyszałam, że się nie powinno Muszynianki pić przed badaniem moczu, bo ma dużo składników mineralnych A np. szczawiany wapnia mogą wyjść jeśli się jadło dużo słodkiego, albo piło kawę, ale ile w tym prawdy to nie wiem![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Mnie się ani Camarello ani Jedo nie podobał wizualnie, więc z tej średniej półki polecanych wózków zostało mi w sumie tylko Bebetto To zbyt wielkiego wyboru nie miałam
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
wózek jeszcze ok, tylko ten fotelik trzeba dopasować...jakoś te z zestawów 3w1 do mnie nie przemawiają i nie przekonują, że są bezpieczne. Ty z tego co widzę też wzięłaś inny
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet84 Bebetto wprowadziło teraz jeszcze nowy model na stelażu od Luca - Bebetto Holland
Ja go dopiero wczoraj odkryłam
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zdecydowanie... Te z zestawów to są nosidełka, a nie foteliki samochodowe, ja bym do tego dziecka nie wsadziła... Rozważałam właśnie ten BeSafe IziGo, albo Maxi Cosi Cabriofix, ostatecznie wzięłam BeSafe, bo ma pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa i bioderka też są zabezpieczone, a w szwedzkich testach bezpieczeństwa osiągnął lepsze wyniki niż Cabriofix.
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie
Mała już waży 1800g(w zeszłym tyg 1615g)... gin powiedział że ma troche mało miejsca ... dlatego bolą mnie żebra i ogólnie brzuch... wspomniał coś o fenoterolu Mam jak najwięcej leżeć i no- spe brać jak będzie boleć..Co raz częściej czuje cały brzuch, jak jest napięty, zwłaszcza ranoo.. Cytat:
melleczka- chyba też go będziemy zamawiać brałaś srebrny stelaż?
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Wozek super
Ja jeszcze nie mam, ostatnio mysle nad uzywanym... zobaczymy, jeszcze mam miesiac na ostateczna decyzje, w koncu posluzy mi tylko ok pol roku.Zaneta, Ty chyba chcialas kupowac uzywke? Czy ktoras z was nie bierze witamin? Zastanawiam sie czy by nie odstawic juz jak wyniki krwi znowu beda w porzadku, bo przeciez wchłanialnosc ich jest znikoma? |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Srebrny stelaż i czarną tapicerkę ![]() Ja zamawiałam tutaj. Mają najlepszą cenę za ten zestaw, bo z tego co kojarzę to sam wózek kosztuje ok. 1350zł, a ten fotelik około 400zł, na bobowózkach mam cały zestaw za 1600zł, do tego adaptery i przesyłka 100zł, więc i tak wychodzi taniej niż gdziekolwiek indziej.
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-09-16 o 13:55 |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama dziś okno mi umyła....więc powoli, powoli zaczyna to mieć ręce i nogi ![]() Śmiać mi się tylko chce z mojego męża....składał łóżeczko w niedzielę, weszłam do pokoju, patrzę a tu na dłuższych bokach u góry dziury ze śrubami i tak myślę, jak oni mogli tak wyprodukować...po chwili "Kochanie, te barierki chyba włożyłeś do góry nogami" dziś tak patrzę na to łóżeczko i mówię coś mi nie pasuje z tym dnem łóżeczka....też zamontował do góry nogami ![]() na szczęście teraz to tylko kwestia odkręcenia dna.....
|
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po wizycie
![]() schudłam jeden kilogram od poprzedniej. Mały ok Teraz mam się pojawiać co 2 tygodnie, ale chyba przez ten mój woreczek żółciowy. Ehh znalazłam dziś w super ofercie bujaczek tiny love, umówiłam się z babką, po czym zadzwoniła do mnie że ma od razu kupca na oba (babka miała dwa bo ma bliźniaki) - i się trochę zdenerwowałam, bo moim zdaniem tak się nie robi, ale cóż :/ Koniec końców siostra powiedziała, że dołoży mi się i mam kupić nowy ![]() Pytanie do Czekoladki - jak długo czekałaś na wózek? i w ilu paczkach on przyszedł? Bo chcę u tego samego sprzedawcy kupić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#227 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi na samiusieńkim dole..chyba spojeni łonowe..a kości miednicy to ogólnie bolą..jak za długo na jednym boku leżę... za duży ucisk jest.. i moje kości nie są przyzwyczajone... Cytat:
Cytat:
Moja rodzinka z Wawy, a TŻ z Lublina..(więc rodzina daaaaleko) rok temu się wyprowadziliśmy ze względu na pracę do Poznania ..a 2 tygodnie temu znowu się przeprowadziliśmy... z Poznania do Grodziska Wlkp..(godzina samochodem od Poznania) nowe miejsce i jeszcze nie było okazji nowych znajomości nabyć... do laboratorium mam ok 7 km na piechotę.. nie dam rady dojść.. 2 km jak do pepco czy biedry pójdę..to dla mnie już maraton... .. i tu chyba nie ma autobusów... nasikam o 15 laboratorium jest do 17.00 ..i tyle.. jak wyjdzie coś nagle niepokojącego to zrobię nocny maraton samochodem do Poznania tyle, żeby mieć wynik naczczo..
Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 13:59 |
|||
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiara poczytaj sobie o dretwieniu rak , bo zdaje sie Ty pisalas że ci w nocy dretwieja.... http://parenting.pl/portal/dretwienie-rak-w-ciazy
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-16 o 13:58 |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli adaptery musiałaś zamawiać do tego tak ?
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tam są w "dodatkach" do wyboru adaptery i parasolka
Parasolki na razie nie kupowałam, bo one i tak mają wielką budę, najwyżej dokupię na lato jak okaże się potrzebna![]() A te foteliki BeSafe mają te same wejścia co Maxi Cosi, więc jak ktoś ma adaptery do Maxi Cosi, to BeSafe'a też na nich zamontuje ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Ja wzięłam Flavio głównie dlatego, że ma stelaż od Nico, a Nico jest już sprawdzony i często chwalony
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj pierwszy raz poczułam chyba jak to jest dostać w żebra....nic przyjemnego... a na lewym boku jak leżę, to dziurę chce mi wywiercić.... i nie ma siły muszę się obrócić
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w flavio nie podoba mi się ekspres przy gondoli... ale jeszcze pojedziemy zobaczyć jedo na zywo! Cytat:
nie wiem, ale chyba dobra cena w razie czego? oczywiście bebetto nico plus za 1145zl wiec nizsza cena...
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Ja najwięcej na ulicach widuję X-landerów i Bebetto chyba
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w stacjonarnym sklepie jest za 1459 zł. Najgorzej jest tak oglądać co chwilę te wózki...można zgłupieć ![]() jak ja liczyłam to camarello z tofelikiem wychodzi 1600 a jedo fyn z 1850 bodajże... więc różnica nie mała
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za babsko ![]() wozek byl w jednym duzym kartonie, wszystkie czesci osobno pakowane w foliach, jedynie jak wyciagnelam stelaz to musialam kolka zalozyc i odrazu gondole zakladalam zeby zobaczyc jak wyglada zamowienie zlozylam przez allegro tj. 09.08 a wozek otrzymalam 25.08
|
|
#236 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do witamin..to ja biorę i dalej będę brać... Cytat:
|
||||
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już zamówiłam :P więcej nie będę męczyć obiecuję :P
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak tam u Was z apetytem? Od jakichś dwóch tygodni nie mam już fazy na jedzenie co 2-3 godziny. Muszę się zmuszać do śniadań, na nic nie mam ochoty
Jem właściwie tylko dlatego, że wiem, że dziecko tego potrzebuje...
|
#240 | ||
|
Zadomowienie
|
hej, jestem i ja w nowym wątku.
Chciałam wczoraj tu zajrzeć ale na komórce mi forum nie działało ![]() Jestem po wizycie. Szyjka na 3 punkty i jeszcze zamknięta, więc nie jest tak źle, ale mam jeszcze leżeć do następnej wizyty (3 tyg). Mały waży 2200 g. Dalej jest z nóżkami na dole i gin twierdzi że ze względu na mój mały brzuszek i budowę są małe szanse żeby się obrócił. Na moje pytania o poród, powiedział, że jest to oficjalnie uznane za wskazanie do cc, jednak proponowałby mi rodzić pośladkowo boję się tego jak cholera... niby mówi że on i ordynator potrafią odbierać takie porody i któryś z nich na pewno by przy porodzie był, ale jakoś mnie to nie uspokoiło. Mam teraz mętlik w głowie. Nie ukrywam, że chciałam rodzić naturalnie, ale przy takim ułożeniiu maluszka to się boję Tak więc dał mi do namysłu 3 tygodnie i sama z mężem mam zadecydować czy cc czy sn. paulina119a przeraziłam się, jak przeczytałam, co Ci się przytrafiło Cytat:
Justana1984 pokoik śliczny ![]() Cytat:
sprzedawcy mieli go pewnie dośc Mąż co i rusz mi przypomina, że po to mamy schowki w aucie żebym wszystkie "klamoty" chowała bo każdy, nawet najdrobniejszy, przedmiot w chwili zderzenia waży kilkanaście razy więcej niż normalnie. No i oczywiście dzieciaczków nie powinno się w fotelikach przewozić w kombinezonach... wtedy fotelik (nawet ten z najbezpieczniejszych) traci swoje właściwości |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

ja im więcej oglądam wózków tym bardziej mam mętlik....pierwotnie miał być camarello, teraz trochę pojeździliśmy po stacjonarnych sklepach i chyba to był błąd bo zaczęły mi się inne podobać.... i już mam mętlik....
Kolor wózka nie w moim stylu, ale model bardzo mi się podoba.

A np. szczawiany wapnia mogą wyjść jeśli się jadło dużo słodkiego, albo piło kawę, ale ile w tym prawdy to nie wiem

... dlatego bolą mnie żebra i ogólnie brzuch... wspomniał coś o fenoterolu
Mam jak najwięcej leżeć i no- spe brać jak będzie boleć..

Ja jeszcze nie mam, ostatnio mysle nad uzywanym... zobaczymy, jeszcze mam miesiac na ostateczna decyzje, w koncu posluzy mi tylko ok pol roku.

boję się tego jak cholera... niby mówi że on i ordynator potrafią odbierać takie porody i któryś z nich na pewno by przy porodzie był, ale jakoś mnie to nie uspokoiło. Mam teraz mętlik w głowie. Nie ukrywam, że chciałam rodzić naturalnie, ale przy takim ułożeniiu maluszka to się boję
no i najgorzej, że się to przeciągnęło w mojej grupie chyba tylko. Ja zaczynałam w pierwszej. Podobała mi się ta prezentacja Kasi Żak z Bonifratrów, bo w ogóle uważam, że jest świetną babką i ma cudowne podejście do rodzących kobiet, ta położna o kąpieli też fajnie mówiła, choć ja akurat do johnsona nie jestem przekonana, jedynie wkładki laktacyjne uważam za must have, no a facet od fotelików też mocno mi utkwi w pamięci. Wiedziałyście, że przy zderzeniu nawet przy prędkości 15 km/h przy niezapiętych pasach to jest praktycznie 100% pewności, ze łożysko się odklei i nie zdążą uratować dziecka?