![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
zadzwoniłam do laboratorium, powiedzieli mi, że mocz powinien być pierwszy po nocy... ale w tym przypadku co opisuję..to lepiej o 15 oddać niż miałby pół dnia czekać na badania ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie jeszcze bierzesz pod uwagę ![]()
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
melleczka - nie wiem, ale tak szczerze mówiąc to nie sądzę... ja tyle razy z nerką lądowałam na IP w godzinach 16-23, zawsze od razu mi robili mocz ogólne i krew różną o takich godzinach i nigdy nie było problemu z wynikiem, że sfałszowany czy coś takiego.
![]() Także myślę, że te badanie po nocy ma o tyle plus, że wtedy mocz dłużej siedzi w nas, więc jeśli jest zapalenie, to bakterii się więcej zdąży namnożyc niż jakby zrobić te bad. po krótkim czasie od poprzedniego sikania. Ale jak ma coś wyjśc, to i tak wyjdzie... Bardzo ładny wózek i fotelik ![]() Anetka - dokładnie - nie może Ci ktoś tego zawieźć albo sama nie możesz pojechac autobusem? Nie wiem gdzie mieszkacie, ale może tam jest jakies małe labo u Was? A jak nie, to wydaje mi sie, że Polna działa 24/7 i tam też może mocz oddać w razie czego o tej 5:30... ja kiedyś robiłam u nich o 1 w nocy badanie krwi i nie było problemu. Tylko wyniki do odbioru albo za 2-3h jak w nocy, albo dopiero rano, czyli w Waszym przypadku pewnie ok. 10 albo po południu. Zadzwoń i zapytaj. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-16 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Malleczka gratuluje zakupu wozka
![]()
#215 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie się urządzacie, dziewczyny! My może wreszcie w tym tygodniu wybierzemy łóżeczko i zabierzemy się do roboty ![]()
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety głównie różnice cenowe powodują, że się tak waham... bo zwłaszcza Jedo podwyższył poprzeczkę budżetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
wózek jeszcze ok, tylko ten fotelik trzeba dopasować...jakoś te z zestawów 3w1 do mnie nie przemawiają i nie przekonują, że są bezpieczne. Ty z tego co widzę też wzięłaś inny
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Zanet84 Bebetto wprowadziło teraz jeszcze nowy model na stelażu od Luca - Bebetto Holland
![]() ![]()
#220 |
Zakorzenienie
|
Oj zdecydowanie... Te z zestawów to są nosidełka, a nie foteliki samochodowe, ja bym do tego dziecka nie wsadziła... Rozważałam właśnie ten BeSafe IziGo, albo Maxi Cosi Cabriofix, ostatecznie wzięłam BeSafe, bo ma pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa i bioderka też są zabezpieczone, a w szwedzkich testach bezpieczeństwa osiągnął lepsze wyniki niż Cabriofix.
#221 | |
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie
![]() Mała już waży 1800g(w zeszłym tyg 1615g)... gin powiedział że ma troche mało miejsca ![]() ![]() Co raz częściej czuje cały brzuch, jak jest napięty, zwłaszcza ranoo.. Cytat:
![]() ![]() melleczka- chyba też go będziemy zamawiać ![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Wozek super
![]() Zaneta, Ty chyba chcialas kupowac uzywke? Czy ktoras z was nie bierze witamin? Zastanawiam sie czy by nie odstawic juz jak wyniki krwi znowu beda w porzadku, bo przeciez wchłanialnosc ich jest znikoma? |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Srebrny stelaż i czarną tapicerkę ![]() Ja zamawiałam tutaj. Mają najlepszą cenę za ten zestaw, bo z tego co kojarzę to sam wózek kosztuje ok. 1350zł, a ten fotelik około 400zł, na bobowózkach mam cały zestaw za 1600zł, do tego adaptery i przesyłka 100zł, więc i tak wychodzi taniej niż gdziekolwiek indziej.
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-09-16 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śmiać mi się tylko chce z mojego męża....składał łóżeczko w niedzielę, weszłam do pokoju, patrzę a tu na dłuższych bokach u góry dziury ze śrubami i tak myślę, jak oni mogli tak wyprodukować...po chwili "Kochanie, te barierki chyba włożyłeś do góry nogami" ![]() ![]() ![]() ![]() na szczęście teraz to tylko kwestia odkręcenia dna..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Witam się po wizycie
![]() schudłam jeden kilogram od poprzedniej. Mały ok ![]() Ehh znalazłam dziś w super ofercie bujaczek tiny love, umówiłam się z babką, po czym zadzwoniła do mnie że ma od razu kupca na oba (babka miała dwa bo ma bliźniaki) - i się trochę zdenerwowałam, bo moim zdaniem tak się nie robi, ale cóż :/ Koniec końców siostra powiedziała, że dołoży mi się i mam kupić nowy ![]() Pytanie do Czekoladki - jak długo czekałaś na wózek? i w ilu paczkach on przyszedł? Bo chcę u tego samego sprzedawcy kupić ![]()
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
mi na samiusieńkim dole..chyba spojeni łonowe..a kości miednicy to ogólnie bolą..jak za długo na jednym boku leżę... za duży ucisk jest.. i moje kości nie są przyzwyczajone... Cytat:
Cytat:
Moja rodzinka z Wawy, a TŻ z Lublina..(więc rodzina daaaaleko) rok temu się wyprowadziliśmy ze względu na pracę do Poznania ..a 2 tygodnie temu znowu się przeprowadziliśmy... z Poznania do Grodziska Wlkp..(godzina samochodem od Poznania) nowe miejsce i jeszcze nie było okazji nowych znajomości nabyć... do laboratorium mam ok 7 km na piechotę.. nie dam rady dojść.. 2 km jak do pepco czy biedry pójdę..to dla mnie już maraton... .. i tu chyba nie ma autobusów... ![]() nasikam o 15 ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 12:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiara poczytaj sobie o dretwieniu rak , bo zdaje sie Ty pisalas że ci w nocy dretwieja.... http://parenting.pl/portal/dretwienie-rak-w-ciazy
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-16 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Tak, tam są w "dodatkach" do wyboru adaptery i parasolka
![]() ![]() A te foteliki BeSafe mają te same wejścia co Maxi Cosi, więc jak ktoś ma adaptery do Maxi Cosi, to BeSafe'a też na nich zamontuje ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Ja wzięłam Flavio głównie dlatego, że ma stelaż od Nico, a Nico jest już sprawdzony i często chwalony ![]()
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj pierwszy raz poczułam chyba jak to jest dostać w żebra....nic przyjemnego... a na lewym boku jak leżę, to dziurę chce mi wywiercić.... i nie ma siły muszę się obrócić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w flavio nie podoba mi się ekspres przy gondoli... ale jeszcze pojedziemy zobaczyć jedo na zywo! ![]() Cytat:
nie wiem, ale chyba dobra cena w razie czego? oczywiście bebetto nico plus za 1145zl wiec nizsza cena...
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Ja najwięcej na ulicach widuję X-landerów i Bebetto chyba ![]()
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej jest tak oglądać co chwilę te wózki...można zgłupieć ![]() jak ja liczyłam to camarello z tofelikiem wychodzi 1600 a jedo fyn z 1850 bodajże... więc różnica nie mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za babsko ![]() wozek byl w jednym duzym kartonie, wszystkie czesci osobno pakowane w foliach, jedynie jak wyciagnelam stelaz to musialam kolka zalozyc i odrazu gondole zakladalam zeby zobaczyc jak wyglada zamowienie zlozylam przez allegro tj. 09.08 a wozek otrzymalam 25.08
![]() |
#236 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do witamin..to ja biorę i dalej będę brać... Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już zamówiłam :P więcej nie będę męczyć obiecuję :P
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak tam u Was z apetytem? Od jakichś dwóch tygodni nie mam już fazy na jedzenie co 2-3 godziny. Muszę się zmuszać do śniadań, na nic nie mam ochoty
![]()
#240 | ||
Zadomowienie
|
hej, jestem i ja w nowym wątku.
Chciałam wczoraj tu zajrzeć ale na komórce mi forum nie działało ![]() Jestem po wizycie. Szyjka na 3 punkty i jeszcze zamknięta, więc nie jest tak źle, ale mam jeszcze leżeć do następnej wizyty (3 tyg). Mały waży 2200 g. Dalej jest z nóżkami na dole i gin twierdzi że ze względu na mój mały brzuszek i budowę są małe szanse żeby się obrócił. Na moje pytania o poród, powiedział, że jest to oficjalnie uznane za wskazanie do cc, jednak proponowałby mi rodzić pośladkowo ![]() ![]() ![]() paulina119a przeraziłam się, jak przeczytałam, co Ci się przytrafiło ![]() Cytat:
![]() Justana1984 pokoik śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() Mąż co i rusz mi przypomina, że po to mamy schowki w aucie żebym wszystkie "klamoty" chowała bo każdy, nawet najdrobniejszy, przedmiot w chwili zderzenia waży kilkanaście razy więcej niż normalnie. ![]() No i oczywiście dzieciaczków nie powinno się w fotelikach przewozić w kombinezonach... wtedy fotelik (nawet ten z najbezpieczniejszych) traci swoje właściwości |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.