|
|
#211 | |
|
zuy mod
|
Dot.: być razem po zdradzie - potraficie?
Cytat:
tylko że to nie jest tak, że idzie się zrobić badania ogólne i wszystko wykryją, trzeba robić celowane pod wszystko. a badanie na chlamydię jest strasznie drogie, wiem bo robiłam
|
|
|
|
#212 |
|
Hrodebert
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48296993]Na pewno poczułabym się świetnie gdybym usłyszała od mojego TŻ "Kochanie, jak co roku idę się przebadać na obecność HIV, tak wiesz, gdybyś przypadkiem dawała na prawo i lewo"
[/QUOTE]Ja pomyślał bym że rogami to już sąsiadowi z góry panele z podłogi zdarłem .
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Badanie się przy każdej zmianie partnera - tak. Ale będąc w stałym związku kłucie się co roku, bo może misio zdradza to jakieś takie słabe.
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrada to po prostu domena ludzi słabych. A słabych charakterów nie trawię. ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- A tak w ogóle, HIV nie przenosi się tylko przez seks Więc nie trzeba mówić partnerowi 'idę zrobić test w razie, gdybyś się ostatnio puścił'.
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze, że oddaję krew, TŻ też. HIV mamy z głowy. Polecam.
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
A to jasna rzecz jest. Ale jeszcze offtopując, dla tych, którzy do oddawania krwi nie są przekonani: Przy okazji robiony jest pakiet badań, w tym niektórych droższych (Np. kiłę utajoną czy wlaśnie HIV), a w razie jakichkolwiek nieprawidłowości, dzwonią/piszą do dawcy. Do mojego eksa zadzwonili, bo znaleźli coś mogącego świadczyć o początkach reumatoidalnego zapalenia stawów i polecili dalsze badania. Także choćby z tego powodu warto krew oddawać |
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
Tak, to stara sprawa sprzed dwóch lat; okazało się że to fałszywy alarm (prawdopodobnie jakieś resztki stanu zapalnego po innej infekcji). Ale zrobiło na mnie wrażenie, że w stacji krwiodawstwa tak poważnie do tego podeszli i dali znać, że konieczne mogą być dalsze badania. |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej na temat - zdrada ma zwyczajne przyzwolenie w społeczeństwie. Osoba zdradzająca nie czuje nawet do końca wyrzutów sumienia, bardziej martwi się o to, żeby druga osoba się o tym nie dowiedziała. Wręcz usprawiedliwia się zdrady winą "niekochającego partnera". Wystarczy poczytać wątek obok. Nie ma żadnego potępienia dla tego typu zachowań. Co byście zrobiły, gdybyście dowiedziały się, że Wasza znajoma zdradza? Większość z Was nic, bo to nie Wasza sprawa. U mnie taka osoba wzbudzała by wstręt i z pewnością ograniczył bym kontakty do minimum. Dla mnie to hipokryzja, że tyle osób krzyczy jaka to zdrada jest zła i niedobra, a w realnym życiu nie ma odwagi jej potępić. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
zuy mod
|
Mezczyzna - po to jest ankieta przed oddaniem krwi...
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
zuy mod
|
Ale dlaczego? Kazdy powod jest dobry, zeby oddac krew. Mowiles o okienku - tego sie wlasnie tyczy ankieta.
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie zawsze. Jeżeli jedynym powodem będą badania, to równie dobrze może to przyćmić inne aspekty jak chociażby szczere wypełnienie ankiety. Taka ankieta w dużej mierze bazuje na zaufaniu do dawcy, bo naprawdę ciężko udowodnić prawdziwość. I uwierz mi, że ludzi którzy luźno mogą podejśc do ankiety w społeczeństwie nie brakuje.
|
|
|
|
|
#226 |
|
zuy mod
|
Mysle, ze uprawiasz czarnowidztwo.
|
|
|
#227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet na oficjalnej stronie Dawców podkreśla się badania jako korzyść z oddawania krwi... tak samo jak czekoladę (o nie, ktoś jeszcze pójdzie oddać krew ze względu na słodycze!). A co do kłamania w ankiecie- ludzi okłamujących lekarzy, choć wiedzą, że to dla ich dobra, jest na pęczki. I jakoś trzeba sobie z tym radzić. |
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
być razem po zdradzie - potraficie?
Cytat:
Aa tego nie wiedzialam, bo w norwegii za darmo jest.. Powinni w Polsce tez to zmienic.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ja mam kolezanke, ktora regularnie oddaje krew bo.. Lubi to uczucie po oddaniu, a pozatym pozniej daja jedzenie :p a przy okazji robi sie cos dobrego, wiec czemu nie? A co do chlamydii i innych chorob, to czasem mozna z tym chodzic kilka lat bez objawow, wiec warto robic badania. Bo tylko kilka procent chorych ma jakiekolwiek objawy.. A HIV'a mozna naprawde dostac w wielu miejscach np bedac na wakcjach w egzotycznym lraju i robiac tam tatuaz czy manicure.. Ja robilam kiedys badania i to nie znaczy, ze sypiam z niewiadomo kim.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Korzystanie z portalów randkowych bedąc w związku?
|
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
proszę Cię, nie zaczynaj od podwójnych standardów
![]() czemu akurat kobieta miałaby rezygnować z konta? Jak im się nudzi można zrobić zawody, kto szybciej złowi więcej frajerów-ot tak, dla zabawy
|
|
|
|
|
#234 |
|
wasza koleżanka
|
jak ktoś się tak bawi w związku to przykro
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
suszarka: tak,wiem,ze to nie tutaj,bo watek nie o tobie. ale pomijajac juz faceta dziewczyny z watku,co do ktorego mam jakies tam mieszane uczucia,bo jednak gryzl sie z myslami i powiedzialjej o wszyskim z wlasnej woli, jesli chodzi o twojego goscia,to jestem pewna ze tamta wybaczona zdrada to nie byl pierwszy ani ostatni raz. jesli chcesz zyc zludzeniami, to sobie zyj,ale wmawianie innym,ze po zdradzie da sie,ze ladnie,ze sie ukalda,ze naprawianie w twojej sytuacji to jest jakis zart. wokol siebie tez widze sporo takich pan jak ty,ktore zupelnie nie maja honoru i ktore jak im sie w oczy plunie udaja,ze deszcz pada. misiu pod ich bokiem podrywa bezczelnie inne i bzyka je na potege a one "nic nie widza",a raczej nie chca widziec. no blagam.
|
|
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
też jestem przekonana, że to głupie i niepotrzebne w normalnym! związku, ale skoro panu taka zabawa pasuje bo sam zaczął...
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-09-27 o 14:12 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Buc
|
Cytat:
edit. żeby było jasne dla potomności - to czy on dalej bzyka inne, to czy ja się puszczam w odwecie, to czy on gania z gołym penisem po osiedlu a ja świece cyckami sąsiadom - to jest tylko i wyłącznie moja sprawa. W momencie kiedy potrzebowałam wygadać się czy też posłuchać opinii innych - założyłam wątek - tu wypowiadam się z pozycji osoby po zdradzie i nie życzę sobie analizowania, opisywania czy oceniania mojej osoby, mojego postępowania i mojego związku i bardzo proszę o uszanowanie tego. A jeżeli ktoś ma niepohamowane chęci podzielenia się swoją wszechwiedzą - zapraszam na priv.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-09-27 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie mow,ze "ludzie maja rozne podjescie do zdrady".jest tylko i wylacznie JEDNO zdrowe podejscie do zdrady.prosze nie mylic tego z podejsciem do wiernosci,bo to jest zupelnie cos innego. podejscie do wiernosci mozna miec jakie sie juz komu zywnie podoba. to jest moj ostatni post w tym temacie,nie bede cie juz wiecej meczyc wypominaniem starych watkow, bo rozumiem,ze moze to byc dla ciebie irytujace. |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zdradzono ale nie wybaczyłam ..
Paradoksalnie - gdy masz depresyjną osobowość, lepiej dajesz sobie radę z przewlekłym bólem. Lepiej dajesz sobie radę z sytuacjami, które nie dają nadziei na poprawę. ![]() Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi. |
|
|
|
|
#240 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

[/QUOTE]Ja pomyślał bym że rogami to już sąsiadowi z góry panele z podłogi zdarłem .