![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Serge Lutens
No i mam, mam, mam!!!!!!
![]() ![]() I cóż ma rzec - jest przepiękny ![]() ![]() Jestem zachwcona! ![]() Kijanko, "umarł w butach" ![]()
![]() |
#212 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
Rousse, czy ty, aby na pewno jesteś spokrewniony z Lutensem?, bo ja mam pewne wątpliwości.
Ostania kompozycja Christophera Sheldrake , twórcy większości Lutków bardzo zaskoczyła mnie swoim wyważonym, można by nawet rzec „ostrożnym” charakterem. Zastanawiałam się , co się stało ![]() ![]() Rousse niewątpliwie nie są z gatunku tych, które wzbudzają kontrowersje, ponieważ mają bardzo łagodne i dyplomatyczne usposobienie. Są to moim zdaniem perfumy subtelne, grzeczne i miłe, o tak bardzo miłe. Na początku wyczułam owocową nutkę , która w żaden sposób nie kojarzyła mi się ze wspominaną wielokrotnie w tym wątku szarlotką, a raczej z tym , co jest podane w składzie , czyli mandarynką. Towarzyszył jej cynamon, a potem do głosu doszły także inne przyprawy, a mianowicie gałka muszkatołowa i goździki. Gdy zapach się rozwinął pojawił się również delikatny, aczkolwiek wyczuwalny akord kwiatowy, to zapewne ten fiołek. Wreszcie , na końcu zauroczyły mnie akordy drzewne, a zwłaszcza dominującą nuta sandałowca. W tym momencie przypomniały mi się Bois Oriental ![]() ![]() Polubiłam Rousse, bo trudno nie darzyć ich sympatią.Z pewnością będą się też dobrze nosić, bo one są właśnie z tych „nośnych” jak to już zauważyła dziewczyna z niemieckiego forum, którą wcześniej cytowałam. Wątpię jednak, że obdarzę je gorącym, pełnym namiętności uczuciem. Gdyby Rousse był mężczyzną, powiedziałbym,że jest miły , komunikatywny, przyjemnie spędzać z nim czas. Można z nim iść na lody, albo na spacer ale… nie przyjdzie nigdy na myśl to , aby wynająć z nim pokój w jakimś podrzędny Motelu ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, wiem ,ze zostanę zlinczowana przez parę osób na Wizażu ![]() ![]() Proszę o jak najlżejszy wymiar kary ![]() ![]() Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2007-03-29 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
No proszę
![]() ![]() Ja widzę tego lutka jako piękną alternatywę dla ukochanej Mandragore na gorące, bardzo gorące lato. Rzeczywiście jest całkiem odmienny od dotychczas znanych mi lutków, pod których ciężarem wiele osób pada ![]() ![]() ![]() Ja w dalszym ciągu marzę ![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Kijanko, inny nos, inna skora, inne wrażenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No właśnie, brakuje mi w nich tej siły rażenia, jaką na przykład posiada Chergui. Albo jakiejś intrygującej nuty, którą w Douce Amere pełni absynt. Ostatnio zauważyłam ,że zmieniły się moje preferencje zapachowe. Kiedyś stroniłam od mocnych „orientów”, teraz wręcz przeciwnie. Od perfum oczekuję, że wprawią mnie w stan niesamowitej ekscytacji, podniecenia, tak mocnego, że trudno mi będzie wydusić z siebie choćby jedno słowo, a będę tylko wtulać nos w nadgarstek. Absolutnie nie twierdze ,ze mi się nie podobaja, bo naprawdę są ładne, ale nie zdominowały mojego umysłu. Nastawiłam się na coś cięższego kalibru. Za to mój facet jest zachwycony, że przybędzie mi nowy Lutens. Powiedział, że wreszcie przestanę go stale drażnić zapachem świeżo upieczonego ciasta , którego bezskutecznie poszukuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4031232]A ja nie padam
![]() No właśnie, brakuje mi w nich tej siły rażenia, jaką na przykład posiada Chergui. Albo jakiejś intrygującej nuty, którą w Douce Amere pełni absynt. Ostatnio zauważyłam ,że zmieniły się moje preferencje zapachowe. Kiedyś stroniłam od mocnych „orientów”, teraz wręcz przeciwnie. Od perfum oczekuję, że wprawią mnie w stan niesamowitej ekscytacji, podniecenia, tak mocnego, że trudno mi będzie wydusić z siebie choćby jedno słowo, a będę tylko wtulać nos w nadgarstek. Absolutnie nie twierdze ,ze mi się nie podobaja, bo naprawdę są ładne, ale nie zdominowały mojego umysłu. Nastawiłam się na coś cięższego kalibru. Za to mój facet jest zachwycony, że przybędzie mi nowy Lutens. Powiedział, że wreszcie przestanę go stale drażnić zapachem świeżo upieczonego ciasta , którego bezskutecznie poszukuje ![]() Coś w tym jest, bo ostatnio rozsiewałam wokół siebie woń UBV, a osoba która weszła do pokoju stwierdziła, że pachnie ciastem drożdżowym z kruszonką ![]() ![]() Dla mnie właśnie Doce Amere i Rousse są z jednej "kategorii wagowej" ![]() I oba baaardzo mi się podobają ![]() Kijanko, może Ty powinnaś zmieszać dzikiego Frycka z Rousse? ![]() ![]()
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4031368]Ich dwóch, a ja jedna.
![]() ![]() Musze to, przemyśleć ![]() ![]() No wiesz - połączenie doskonałe ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4031564]
![]() ![]() No tak , mozna się było spodziewać takiej rady po wielbicielce "Dzikiego Frycka" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Przetestowalam moje odlewki I;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Całkiem zapomniałam o próbkach woskowych od kochanej Kijanki
![]() I nagle mnie olśniło ![]() No i mam pierwszego Lutka, który absolutnie mi się nie podoba ![]() ![]() A chodzi o osławionego Muscs Koublai Khan vel krowie wymiona ![]() Na mnie śmierdzi po prostu - jakby to powiedzieć - no moczem śmierdzi ![]() ![]()
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Za to Vetiver Oriental pięęęękny
![]() ![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Duzo Lutkow o tutaj http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=182439345
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Ale nie te, których pożądam jeszcze
![]()
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Czekaj E pojawiaja sie i znikaja..co pozadasz? juz sprzedal 3 butle
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Bois Oriental, Rousse, Cherqui, Borneo.... i parę innych
![]()
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Cherqui nazywam "czujek", tak wiec droga E czujki wlacz i dla zdzislawa gotowa badz
![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Nie odżałuję
![]()
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nat
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4062705]O widzę, że Bois Oriental uplasował się u Ciebie na pierwszym miejscu, to tak jak u mnie
![]() Tylko gdzie my biedne sieroty dorwiemy BO i Borneo, skoro na pałace nas nie wpuszczają ![]() ![]() W swoim czasie u zdzislawa ![]()
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4062705]O widzę, że Bois Oriental uplasował się u Ciebie na pierwszym miejscu, to tak jak u mnie
![]() Tylko gdzie my biedne sieroty dorwiemy BO i Borneo, skoro na pałace nas nie wpuszczają ![]() ![]() U mnie kolejność przypadkowa ![]() ![]() Wiesz, że było Cherqui???????????????? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4062762]Neoniu, ale mi narobiłaś nadziei na noc
![]() Będę miała dzięki Tobie lepsze sny ![]() he he ..moje czuwanie dobiega konca ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4062769]
![]() ![]() Właśnie ![]()
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Dziś doszła do mnie przesyłka od Anniehall
![]() Oczekiwałam na nie z niecierpliwością, dlatego ochoczo wzięłam się do testów ![]() ![]() ![]() ![]() Na początku poczułam niezwykle rześki, ostry aromat, który rzeczywiście może się kojarzyć z wodą kolońską. Ale te cierpkie, męskie nutki szybko umknęły i wtedy do głosu doszła chłodna, relaksująca, świeża lawenda. Pierwsze wrażenie było, więc takie, że Gris Clair to typowy przedstawiciel perfum wytrawno-chłodnych. Ale to byłyby przedwczesne i błędne wnioski, bo GC pokazał nieoczekiwanie swoje drugie, zaskakujące oblicze. Po fazie zimnej przyszła, bowiem kolej na ciepło i słodycz. Bardzo wyraźna nuta słodkiej, gęstej ambry sprawiła,że zapach stał się niezwykle esencjonalny, ciepły i kobiecy. Zapewne przyczyniły się do tego również słodkie akcenty bobu tonka i pudrowo-kwiatowy akord irysa, ale ja czułam przede wszystkim syropowatą słodycz ambry. Ale na tym nie koniec, bo Gris Clair, to jak słusznie zauważyła Evee „ dziwny kameleon” W ostatniej fazie, zapach ma charakter wybitnie drzewny ![]() ![]() ![]() Gdy czytałam różne recenzje i opisy Wizażanek, zauważyłam, ze jedne zaliczają ten zapach do męskich i zimnych, drugie do typowego przedstawiciela unisex, ale pojawiały się też nieliczne głosy opowiadające się za jego kobiecym i ciepłym charakterem. Osobiście uważam,ze najbliżej prawdy była Evee, bo lawendowy Lutek rzeczywiście ma naturę kameleona ![]() Doskonale trafiłam z testami Gris Clair ![]() Na koniec dodam jeszcze, ze kobiety, które szukają prowokujących, kokieteryjnych perfum chyba powinny darować sobie randkę z Gris Clair. Tym bardziej ,ze mężczyźni- a przynajmniej jeden ![]() ![]() Gris Clair bardzo mi się spodobały, ale chciałbym jeszcze je oswoić i zrobić dogłębne testy, bo te dzisiejsze były dość pobieżne. A wiem z doświadczenia, ze Lutki lubią, gdy poświęca się im więcej czasu, wtedy dopiero pokazują się w całej krasie. Dziękuję Anniehall. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.