Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 22:21   #211
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Agnes ja też ciągle marzne!
Maja jest zawsze ubrana jak ja. Dziś w domu 21 stopni, ja bluza ocieplana, gruba i koszulka pod nią i dopiero bylo mi ciepło. Majce koszulkę i sweter ubralam i się spocila! A robilysmy to samo- tanczylysmy! Aaa - i ja miałam grube, ocieplane legginsy,a onna cienkie.
Rak samo do spania - ja w skarpetach,a Maja ściąga. Ja przykryta pod szyje,ona odkryta ciągle.

Denaris,a nie wolisz piersią? Mniej roboty,ze tak powiem. Chociaż nie pamietam czy to nie Twoj Gabi tak się przy piersi denerwował.

Aneta nie dziwie się,ze zła jesteś.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:30   #212
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

ale ja nie jestem napięta... po prostu dzis jak sie przy mnie wydarł zrobilo mi sie przykro ja sie na niego nie denerwuje ani nic...
wydaje mi sie ze od samego poczatku z tata mu lepiej...
na pewno Tztowi latwiej bo nie jest z maluchem 24 na dobe... poza tym on zawsze moze wyjsc na piwo (czytaj piwa) odstresowac itp

a swoja droga tez tak wasze maluchy maja ze sie uspokajaja na rękach w moment?bo Szymek potrafi sie tak drzeć jakby go ze skory obdzierano a po wzięciu na ręce jest cisza jak makiem zasiał... po odlozeniu go jest znowu ryk tak ze uszy pękają...

co do lezaczka-bujaczka ja bylam przeciwna ale u nas ten z fisher price tez sie sprawdza,szczegolnie przydatny jest wtedy jak mi kregoslup siada od noszenia malucha,ten lezaczek tez swietnie usypia

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-10-06 o 22:37
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:31   #213
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
jezeli odciagam pokarm do pojemnika i wkladam go do lodowki .. to czy mogę odciagną do niego ponownie za 2-3 h ?
opinie w necie podzielone .. co sądzicie ?
Ja tak robię. Wieczorem odciagam zazwyczaj ok.70-80 ml, a zaraz po wstaniu rano te co pozostało do 100 ml,bo takie mam pojemniczki. Myslalam,ze tak można.
No,ale w sumie czemu nie, przecież to mleko nie bylo pite,a pojemniczek sterylny.
Stary 2014-10-06, 22:35   #214
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ale ja nie jestem napięta... po prostu dzis jak sie przy mnie wydarł zrobilo mi sie przykro ja sie na niego nie denerwuje ani nic...

a swoja droga tez tak wasze maluchy maja ze sie uspokajaja na rękach w moment?bo Szymek potrafi sie tak drzeć jakby go ze skory obdzierano a po wzięciu na ręce jest cisza jak makiem zasiał... po odlozeniu go jest znowu ryk tak ze uszy pękają...

co do lezaczka-bujaczka ja bylam przeciwna ale u nas ten z fisher price tez sie sprawdza,szczegolnie przydatny jest wtedy jak mi kregoslup siada od noszenia malucha,ten lezaczek tez swietnie usypia
Moja czasami na rękach wpada w jeszcze większą histerię i muszę nią dość szybko kolysac.
Podobno chłopcy dużo bardziej od dziewczynek potrzebują ciepła i uwagi. Sama patrząc po moich siostrzeńcach a mojej małej to faktycznie albo mam taki "model" w miarę spokojny z lekkimi odchyłami albo to prawda.
Jak nie jesteś napięta przy nim to ja nie wiem dlaczego tak może być
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:55   #215
DorissiriD
Rozeznanie

Ufff! Doczytałam! Miałam dziś 3 podejścia A wczoraj padłam i poszłam spać o 21 - wcześniej niż moja starsza córka Potem o 23 słyszałam że tż karmi Alę, a o 3 i 6 ja wstawałam. Potem jeszcze do 8 kimnęłam

Cytat:
dziękuje za odpowiedzi.
powiedzcie jeszcze proszę, w jaki sposób zwiekszyc laktację. Pije herbate lactosept, ale nie wiem czyu to wogole coś działa.
nie jestem na żadnej diecie, jem co popadnie, i dużo słodyczy. w ciązy miałam cukier więc teraz chyba nadrabiam
są jakies specjalne metody ?? bo nie chciałabym az tyle wpychac w malego sztucznego mleka , moze jakies witaminy , no bo juz sama nie wiem
Ja ostatnio zakupiłam w aptece koper włoski - herbatkę taką bez żadnych dodatków i zastanawiam się czy to po tym ale jest troszkę lepiej. Ściagam jednorazowo 50 ml, wcześniej to było 30 ml.

Cytat:
jezeli odciagam pokarm do pojemnika i wkladam go do lodowki .. to czy mogę odciagną do niego ponownie za 2-3 h ?
opinie w necie podzielone .. co sądzicie ?
Ja tak robię. Jak pisała anesh - wszystko sterylne.

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
Witam właśnie wyszła pielęgniarka i .. Jednak przybieramy na kp)) aż 300g w ciagu tygodnia!!)) kamień z serca bo miałam wrażenie ze sie nie najadai z tego wychodzi ze nie jest nas wcale tak mali tylko z kp

Macie patent na sucha skore u maluszków? Mój jeszcze rączki i stopki ma takie łuszczAce sie i cieżko mi to ogarnąć.
Super, że przybiera na wadze!

Ja kąpię w Oilatum i pediatra jeszcze poleciła smarować parafiną ciekłą. No to w miejscach złuszczania kilka razy posmarowałam i jest ok.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA

Czesc dziewczyny tu dzanet. Dzisiaj o 13.30 na swiat przyszla Zosia, 3810g, 55cm, 10pkt oj lekko nie bylo pozdrawiamy

Ogromne gratulacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje!!!
Jupi!!! klask i: No to ulga!

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Hej juz dziś raz pisałam ale nie dodało. Witam się z -19 kg 14 ciążowych spadło plus 5 nadprogramowych a jeszcze 3 tygodnie nie minęły.
Ja spadłąm 8 kg zaraz po porodzie i to by było na tyle... Jeszcze 10kg ciążowych mi zostało i z 20 nadprogramowych tak w ogóle... To co zakładamy wątek "odchudzeniowy"?

[A żrę słodkie...]

Cytat:
Kochana może on czuje Twoje napięcie?
Ja ostatnio wysnułam teorię, ze moja starsza córka jest taka mało tulaśna, bo jak ją karmiłam piersią to ze łzami w oczach z bólu, z obawami i skrywaną frustracją... i tak kojarzy kontakt fizyczny... może coś w tym jest? Często ją głaszczę, przytulam, dajemy sobie ciumki, czasem sama się do mnie przytuli, ale na zawałołanie to tak średnio idzie. Teraz jestem bardziej wylajtowana - jak czuję się na siłach, mam komfort psychiczny i sutki nie bolą to karmię piersią, jeśli nie odciągam laktatorem. Życie uczy... Nic na siłę!
Stary 2014-10-06, 23:14   #216
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Lenka dostaje 3 x dziennie aciferol(zwykły i start), i wit k i d. Do terminu porodu wit d dostawała w podwójnej dawce. Do tej pory było znośnie, a teraz jest po prostu masakra.

Brawo za ładne przybieranie na wadze
A jeśli chodzi o przechowywanie mleka w lodówce i mrożenie to mam takie info z pojemników do mrożenia, i podobne info dostałam na ulotce przy wypisie ze szpitala:

Dla dzieci zdrowych:
w temp. pokojowej: 8-12 godz
w lodówce:3-4 dni
w zamrażalniku lodówki(wspólne drzwi z lodówką)- 2 tyg
w lodówko-zamrażalce(oddzielne drzwi)-3-4 miesiące
zamrażalka o stałej temp.(-20 st)-6 miesięcy i dłużej
Ze względu na zmianę składu mleka matki wraz ze wzrostem dziecka zaleca się spożycie mleka w czasie nie dłuższym niż 2 tygodnie.

Dlatego ja mam chyba zamrożonych 7 pojemników po 120 ml mleka i teraz nadwyżki podmieniam z tymi w zamrażalniku żeby mleko nie było starsze niż te 2 tyg.

Ooo,jak będę na kompie muszę te info zapisać! Dzięki!

Co to aciferol?
Ja małemu daje tylko d+K i probiotyk. Nic więcej.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

aa2 zdrówka dla Twoich maluszków!

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Dzanet gratulacje ! Witamy Zosię!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w nowym, pięknym wątku, chociaż niec przykro, bo brakować mi będzie tamtego wątku, ech, dopiero co byłyśmy w ciąży przecież

Ostatnio nie mam czasu na udzielanie i sił też. Mała marudna bardzo, do tego dzisiaj byłyśmy u lekarza, bo ma alergię

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Dżanet - nareszcie, gratuluję

Biedna! Co lekarz powiedział? Jak się objawia? Wiadomo na co?

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Strach się bać

Moja godzina na położenie się spać właśnie się zbliża a ja nie wykapana tylko Wizaz czytam
Moja juz minela,ale zasnęłam na półtora godziny za maluchami jak je usypialam.

Gratuluje kilogramów, ja jeszcze mam nadprogramowe. Codziennie ceicze,ale wcinam wszystko co popadnie.
Stary 2014-10-06, 23:18   #217
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA

Czesc dziewczyny tu dzanet. Dzisiaj o 13.30 na swiat przyszla Zosia, 3810g, 55cm, 10pkt oj lekko nie bylo pozdrawiamy

Ogromne gratulacje

SERDECZNE GRATULACJE !!!!!!!!!!1 mój Olek tez mial 55 cm i 10pkt

Cytat:
My podajemy D+k w ampulkach.Formy leków nie polecam,ale boli nie ma- oleofarm

DZANET DOBRA ROBOTA))) teraz juz oficjalnie mamy odchowalnie)

"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić"
karmisz piersią czy tez mm ? mi lekarka kazała juz odstawić K jeżeli jest mm
Cytat:
Hej juz dziś raz pisałam ale nie dodało. Witam się z -19 kg 14 ciążowych spadło plus 5 nadprogramowych a jeszcze 3 tygodnie nie minęły.
Strasznie mną wstrząsnęła wiadomośc o Ani Przybylskiej . Jestem jakaś rozbita.. Moja mała w nocy słabo spała i dziś tez marudzi. Ale czytam, że Wasze dzieciaczki tez miały ciężki czas za sobą. Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent. A i my też tylko juz na piersi jesteśmy z czego się bardzo cieszę. Skończył się problem z bolacym brzuszkiem u Lilci.
Jesteśmy jeszcze u mojej mamy a dziś na noc wracamy do siebie. I z jednej strony się ciesze ale jest mi też smutno. Fajnie tu być ..

Sowo na laktację ja polecam metodę o której pisze Mandragorrka, bardzo fajnie rozkręca laktację,ja robiłam tylko 7-5-3, i jakoś szybko te 30 min mija. I szczerze polecam laktator elektryczny. Jestem pewna że gdybym miała odciągać tyle razy ręcznym dawno bym polegała
no niestety mam ręczny avent , ale dziękuję
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:18   #218
anesh_
Zakorzenienie

Ania, kartę, mrrr cudne maluszki!

Paulina, moze Ty się za bardzo denerwujesz?
Stary 2014-10-06, 23:25   #219
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
na pewno Tztowi latwiej bo nie jest z maluchem 24 na dobe... poza tym on zawsze moze wyjsc na piwo (czytaj piwa) odstresowac itp

Kurczę wszystkie tak chwalicie te leżaczki-bujaczki, ze chyba tez małemu kupie... A juz kiedys mi sie podobał taki co ma Aneta??? Chyba... Kupie po wyplacie😊

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ufff! Doczytałam! Miałam dziś 3 podejścia A wczoraj padłam i poszłam spać o 21 - wcześniej niż moja starsza córka Potem o 23 słyszałam że tż karmi Alę, a o 3 i 6 ja wstawałam. Potem jeszcze do 8 kimnęłam

Ja kąpię w Oilatum i pediatra jeszcze poleciła smarować parafiną ciekłą. No to w miejscach złuszczania kilka razy posmarowałam i jest ok.

Ja spadłąm 8 kg zaraz po porodzie i to by było na tyle... Jeszcze 10kg ciążowych mi zostało i z 20 nadprogramowych tak w ogóle... To co zakładamy wątek "odchudzeniowy"?

[A żrę słodkie...]
Troche Ci zazdroszczę, ze tz karmi mała w nocy... Moj zrobi mleko lub podgrzeje, co zajmuje mu góra 10min i idzie spac, a ja sie mecze... I co najważniejsze, ani razu nie przewinął małego... 😔
Ja tez kapie w Oilatum i smaruje oliwka bambino i skore ma fajna, tylko na główce w miejscu gdzie sie włosy zaczynaja skóra mu jakby schodziła i zastanawiam sie czy to nie jest jakis początek ciemieniuchy...
A co do słodkiego, to ja tez jem i to uważajcie zawsze w nocy... Potrafię paczkę ciastek maslanych wciągnąć i popić mlekiem takim prosto od krowy...😊

A powiedzcie czy to możliwe zeby mały miał odparzenia pod paszkami???

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 23:44   #220
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
Kurczę wszystkie tak chwalicie te leżaczki-bujaczki, ze chyba tez małemu kupie... A juz kiedys mi sie podobał taki co ma Aneta??? Chyba... Kupie po wyplacie😊

Troche Ci zazdroszczę, ze tz karmi mała w nocy... Moj zrobi mleko lub podgrzeje, co zajmuje mu góra 10min i idzie spac, a ja sie mecze... I co najważniejsze, ani razu nie przewinął małego... 😔
Ja tez kapie w Oilatum i smaruje oliwka bambino i skore ma fajna, tylko na główce w miejscu gdzie sie włosy zaczynaja skóra mu jakby schodziła i zastanawiam sie czy to nie jest jakis początek ciemieniuchy...
A co do słodkiego, to ja tez jem i to uważajcie zawsze w nocy... Potrafię paczkę ciastek maslanych wciągnąć i popić mlekiem takim prosto od krowy...😊

Mój mąż wytrenowany Żartuję - dużo zależy od jego chęci... Ale też nie waham się prosić o pomoc albo wręcz zostawić z kupą do przebrania...

Co do odparzeń to pewnie, że mogą się zdarzyć pod paszkami - jak również w innych miejscach - takich zakamarkach: zgięcia kolan i łokci, na szyi czy za uszkami. Jako, że moja mała jest narażona na problemy skórne (dodatni gbs i w trakcie porodu mała dawka antbiotyku za późno podana) to dostałam maść z antybiotykiem na wszelkie zaczerwienienia i takie właśnie odparzenia w różnych miejscach.

A na główce to może być ciemieniucha, Może się nie rozwinąć, może przejść tak lekko. Już zacznij działać: oliwka na chwilę i wyczesywanie przed kąpielą.
Stary 2014-10-07, 00:26   #221
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość

jasne ze tak , niestety. zwróc większa uwagę na wycieranie po kapieli. nasz maluch mial slabo wytarte za uszkiem i zrobił mu sie pryszcz bylismy u lekarki i aż na wyniki dawal zeby zobaczyc czy gto nie jest jakas infekcja. dzieki Bogu nie była , ale teraz bardzo dokładnie wycieramy . chocia patrzę że na szyjce się robia małe krostki
no i oczywiście plesniawki też juz przechodzilismy
Stary 2014-10-07, 00:50   #222
Joasiakr
Rozeznanie

My juz po karmieniu i do spanka
Agnes 20 dzieki za wytyczne w sprawie przechowywania mleka

NOWA ja tylko kp,wiec dalej podaje D,K

Śliczne Dziewczyny te Wasze brzdace

My mieliśmy odparzenia pod paszkami i po wymyciu zasypywalam pudrem. Choć cieżko nam utrzymywać faudki na szyi czyste bo jak wcina mleko to zawsze tam sie jakos wciska :/ a wymyć cieżko bo sie wierzga w te i nazad;/ tz czyści bo ja nie mam cierpliwości

Tez musze sprawić sobie Bujak bo dziec coraz bardziej spostrzegawczy maja miała fisher price ta dżunglę i była rewelacyjnabede szukać podobnej teraz

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 00:56   #223
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

czy wy tez macie już hopla na punkcie zabawek dlam swoich maluszkow ??
ja przeszukuje all za czymś odpowiednim i nic nie widze pomijam bujaczki czy maty, zalezałoby mi na czymś np do rączki albo cos w tym stylu .. mąz się smieje ale ja zwariowałam wrecz na tym punkcie .. macie tez tak
no i druga kwestia czy przygotowujecie cos , jakąs taka pamiatke dla swoich dzieci. nie chodzi mi o księge pamiątkową , gotowa tylko do wypisu, ale jakies indywidualne pomysły, a moze jest tu gdzies jakiś watek z takimi rzeczami ,...
Stary 2014-10-07, 01:45   #224
Blondi Banana
Raczkowanie

Gratulacje Dzanet! W końcu się udalo. Duzo zdrowia dla was dziewczynki.
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 06:43   #225
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Gratulacje Dzanet! W końcu się udalo. Duzo zdrowia dla was dziewczynki.
Tobie też gratuluję, bi chyba tego nie zrobiłam. Jak się czujesz?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 06:44   #226
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Załącznik 5808140
Dzień dobry
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 07:39   #227
Niestabilna
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48426495]Załącznik 5808140
Dzień dobry [/QUOTE]

Dzień dobry cukiereczku
Jaka czuprynka
Dzielnie się spisałaś
Stary 2014-10-07, 08:06   #228
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48426495]Załącznik 5808140
Dzień dobry [/QUOTE]

Dzień dobry Zosienko
Bajeczna jest a włosy jakie ma ale zgaga mamy nie opuszczala
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:24   #229
Paulina Darek
Rozeznanie

Dzień dobry [/QUOTE]

Cześć maleństwo 😘
Niektóre dzieci zadziwiają mnie ilością włosów...😳

Witamy sie😊
Od 6 ogarnelismy juz 3 kupki😉 i po każdej jest jedzenie, bo brzuszek pusty... 😁

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:53   #230
ircha06
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku
Madziulka, jak zwykle włożyłaś w to wiele serducha
Witam także nową mamusię
Dzanet, GRATULACJE!!! za wytrwałość i za to, że Zosieńka jest już z Wami

Kochane, potem nadrobię resztę. U nas wczoraj uaktywniła się żółtaczka Mała buźkę ma żółtawą i lekko białka w oczkach. Wynik bilirubiny pozwala póki co na zostanie w domu, jednak muszę ściągać swoje mleko i je przegotować i dopiero takie podawać przez 24 godziny. Wczoraj była położna, świetna babka i jutro znów ma zajrzeć zerknąć jak mała.
Pozdrawiamy
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:55   #231
Joasiakr
Rozeznanie

Dzanet przeslodka)toz Ona nie wychodziła, bo fryzurę tworzyła))

Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:05   #232
agness2011
Raczkowanie

Witamy się z rana

Dzień dobry [/QUOTE]

Dzień dobry Jakie włoski Moje dziecko to ma fryzurę i łysinę po dziadku...

Moja Izunia dała wczoraj w kość rodzicom... od 12 w dzień do 3 w nocy spała łącznie może z 3 godziny i to tylko i wyłącznie na rękach lub przytulona do klatki piersiowej... poza tym był płacz i niespokojne czuwanie... nie mam pojęcia o co chodziło, bo nakarmiona, przewinięta, przytulona... nie prężyła się i nie było widać, jakby brzuszek ją bolał... wieczorem to już nawet było po niej widać, że jest strasznie zmęczona ale jakoś spać nie mogła... myślicie, że to może być skok rozwojowy (leci nam 6 tydzień od terminu porodu...)??

Po takiej imprezie jestem dziś nieprzytomna, a jeszcze na szczepienie dziś idziemy i pewnie będzie powtórka z rozrywki przez kilka kolejnych dni...

Myślałam, że jej przeszło bo od 4 do 7 spała spokojnie, ale teraz znowu się zaczęło pomaga jedynie leżenie na klatce piersiowej i smok w buzi (który oczywiście trzeba cały czas podawać bo wypluwa i płacze znowu)... no załamię się bo w ten sposób to ja nawet śniadania nie zjem...
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:29   #233
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
czy wy tez macie już hopla na punkcie zabawek dlam swoich maluszkow ??
ja przeszukuje all za czymś odpowiednim i nic nie widze pomijam bujaczki czy maty, zalezałoby mi na czymś np do rączki albo cos w tym stylu .. mąz się smieje ale ja zwariowałam wrecz na tym punkcie .. macie tez tak
no i druga kwestia czy przygotowujecie cos , jakąs taka pamiatke dla swoich dzieci. nie chodzi mi o księge pamiątkową , gotowa tylko do wypisu, ale jakies indywidualne pomysły, a moze jest tu gdzies jakiś watek z takimi rzeczami ,...

Ja jako pamiątkę mam księgę pamiatkowa właśnie.
Jednak hopla na punkcie zabawek nie mam,moze dlatego,ze starsza corcia ma miliony, a jesteśmy dopiero w trakcie robienia jej pokoju i teraz wszystkie są w salonie.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Witamy się z rana

Dzień dobry Jakie włoski Moje dziecko to ma fryzurę i łysinę po dziadku...

Moja Izunia dała wczoraj w kość rodzicom... od 12 w dzień do 3 w nocy spała łącznie może z 3 godziny i to tylko i wyłącznie na rękach lub przytulona do klatki piersiowej... poza tym był płacz i niespokojne czuwanie... nie mam pojęcia o co chodziło, bo nakarmiona, przewinięta, przytulona... nie prężyła się i nie było widać, jakby brzuszek ją bolał... wieczorem to już nawet było po niej widać, że jest strasznie zmęczona ale jakoś spać nie mogła... myślicie, że to może być skok rozwojowy (leci nam 6 tydzień od terminu porodu...)??

Po takiej imprezie jestem dziś nieprzytomna, a jeszcze na szczepienie dziś idziemy i pewnie będzie powtórka z rozrywki przez kilka kolejnych dni...

Myślałam, że jej przeszło bo od 4 do 7 spała spokojnie, ale teraz znowu się zaczęło pomaga jedynie leżenie na klatce piersiowej i smok w buzi (który oczywiście trzeba cały czas podawać bo wypluwa i płacze znowu)... no załamię się bo w ten sposób to ja nawet śniadania nie zjem...

Biedna mama i biedna Izunia!
Oby maluszek dal mamie odpisać i coś zjeść.
Stary 2014-10-07, 09:31   #234
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzień dobry [/QUOTE]

Jejku jaki słodki kudlacz czyli jednak zgaga nie była bez powodu
Jesczce raz ogromne gratulacje

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:36   #235
anesh_
Zakorzenienie

Dzanet śliczna!
Stary 2014-10-07, 09:44   #236
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku
Madziulka, jak zwykle włożyłaś w to wiele serducha
Witam także nową mamusię
Dzanet, GRATULACJE!!! za wytrwałość i za to, że Zosieńka jest już z Wami

Kochane, potem nadrobię resztę. U nas wczoraj uaktywniła się żółtaczka Mała buźkę ma żółtawą i lekko białka w oczkach. Wynik bilirubiny pozwala póki co na zostanie w domu, jednak muszę ściągać swoje mleko i je przegotować i dopiero takie podawać przez 24 godziny. Wczoraj była położna, świetna babka i jutro znów ma zajrzeć zerknąć jak mała.
Pozdrawiamy

by ta zoltaczka poszka sobie precz, weź malutką do światła. Najlepiej przy oknie niech sobie spi
W wolnej chwili napisz ni dane na pierwszą stronę
Stary 2014-10-07, 09:52   #237
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po karmieniu i do spanka
Agnes 20 dzieki za wytyczne w sprawie przechowywania mleka

NOWA ja tylko kp,wiec dalej podaje D,K

Śliczne Dziewczyny te Wasze brzdace

My mieliśmy odparzenia pod paszkami i po wymyciu zasypywalam pudrem. Choć cieżko nam utrzymywać faudki na szyi czyste bo jak wcina mleko to zawsze tam sie jakos wciska :/ a wymyć cieżko bo sie wierzga w te i nazad;/ tz czyści bo ja nie mam cierpliwości

Tez musze sprawić sobie Bujak bo dziec coraz bardziej spostrzegawczy maja miała fisher price ta dżunglę i była rewelacyjnabede szukać podobnej teraz

Ja mam dżunglę

Witam

Idę ogarnąć póki mała śpi
Ona ma nerwice wrodzoną

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 10:22   #238
nmartyna
Zadomowienie

Dzanet Zosienka przekochana wloski ma boskie!!!!

Dzien dobry wszystkim
U nas standardowo wieczorem atak kolki, Mala uspokoila się dopiero jak leżała na moim brzuchu i ciumkała sobie cycusia. Za to po takich wieczornych atakach Lena śpi jak aniołek z dwoma pobudkami na karmienie przy ktorych o dziwo nie ma cyrkow

Juz drugi dzień z rzędu wyłączają nam rano prąd...
Teraz się karmimy,poźnien Lenka idzie na drzemkę a mamuśka na śniadanie

Miłego dnia

08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 10:57   #239
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzanet Zosienka przekochana wloski ma boskie!!!!

Dzien dobry wszystkim
U nas standardowo wieczorem atak kolki, Mala uspokoila się dopiero jak leżała na moim brzuchu i ciumkała sobie cycusia. Za to po takich wieczornych atakach Lena śpi jak aniołek z dwoma pobudkami na karmienie przy ktorych o dziwo nie ma cyrkow

Juz drugi dzień z rzędu wyłączają nam rano prąd...
Teraz się karmimy,poźnien Lenka idzie na drzemkę a mamuśka na śniadanie

Miłego dnia

My też wieczorem mamy kolki ale już stosunkowo mniejsze.

Ty dopiero śniadanie a ja już obiad
Jak tylko rano marika zasypia to ja dostaje motoru w

Już się budzi więc zaczynamy karmić powoli

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 11:00   #240
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja tak robię. Wieczorem odciagam zazwyczaj ok.70-80 ml, a zaraz po wstaniu rano te co pozostało do 100 ml,bo takie mam pojemniczki. Myslalam,ze tak można.
No,ale w sumie czemu nie, przecież to mleko nie bylo pite,a pojemniczek sterylny.
Doradca laktacyjny mi mówił, że można łączyć bez problemu to co ściągasz z całego dnia i razem mrozić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości