|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Agnes ja też ciągle marzne!
Maja jest zawsze ubrana jak ja. Dziś w domu 21 stopni, ja bluza ocieplana, gruba i koszulka pod nią i dopiero bylo mi ciepło. Majce koszulkę i sweter ubralam i się spocila! A robilysmy to samo- tanczylysmy! Aaa - i ja miałam grube, ocieplane legginsy,a onna cienkie. Rak samo do spania - ja w skarpetach,a Maja ściąga. Ja przykryta pod szyje,ona odkryta ciągle. Denaris,a nie wolisz piersią? Mniej roboty,ze tak powiem. Chociaż nie pamietam czy to nie Twoj Gabi tak się przy piersi denerwował. Aneta nie dziwie się,ze zła jesteś. |
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
ale ja nie jestem napięta... po prostu dzis jak sie przy mnie wydarł zrobilo mi sie przykro
ja sie na niego nie denerwuje ani nic...wydaje mi sie ze od samego poczatku z tata mu lepiej... na pewno Tztowi latwiej bo nie jest z maluchem 24 na dobe... poza tym on zawsze moze wyjsc na piwo (czytaj piwa) odstresowac itp a swoja droga tez tak wasze maluchy maja ze sie uspokajaja na rękach w moment?bo Szymek potrafi sie tak drzeć jakby go ze skory obdzierano a po wzięciu na ręce jest cisza jak makiem zasiał... po odlozeniu go jest znowu ryk tak ze uszy pękają...co do lezaczka-bujaczka ja bylam przeciwna ale u nas ten z fisher price tez sie sprawdza,szczegolnie przydatny jest wtedy jak mi kregoslup siada od noszenia malucha,ten lezaczek tez swietnie usypia
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-06 o 22:37 |
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,ale w sumie czemu nie, przecież to mleko nie bylo pite,a pojemniczek sterylny. |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno chłopcy dużo bardziej od dziewczynek potrzebują ciepła i uwagi. Sama patrząc po moich siostrzeńcach a mojej małej to faktycznie albo mam taki "model" w miarę spokojny z lekkimi odchyłami albo to prawda. Jak nie jesteś napięta przy nim to ja nie wiem dlaczego tak może być
|
|
|
|
|
#215 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ufff! Doczytałam! Miałam dziś 3 podejścia
A wczoraj padłam i poszłam spać o 21 - wcześniej niż moja starsza córka Potem o 23 słyszałam że tż karmi Alę, a o 3 i 6 ja wstawałam. Potem jeszcze do 8 kimnęłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja kąpię w Oilatum i pediatra jeszcze poleciła smarować parafiną ciekłą. No to w miejscach złuszczania kilka razy posmarowałam i jest ok. Cytat:
Jupi!!! ![]() ![]() klask i: No to ulga! Cytat:
Jeszcze 10kg ciążowych mi zostało i z 20 nadprogramowych tak w ogóle... ![]() [A żrę słodkie...] ![]() Ja ostatnio wysnułam teorię, ze moja starsza córka jest taka mało tulaśna, bo jak ją karmiłam piersią to ze łzami w oczach z bólu, z obawami i skrywaną frustracją... i tak kojarzy kontakt fizyczny... może coś w tym jest? Często ją głaszczę, przytulam, dajemy sobie ciumki, czasem sama się do mnie przytuli, ale na zawałołanie to tak średnio idzie. Teraz jestem bardziej wylajtowana - jak czuję się na siłach, mam komfort psychiczny i sutki nie bolą to karmię piersią, jeśli nie odciągam laktatorem. Życie uczy... Nic na siłę!
|
|
#216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo,jak będę na kompie muszę te info zapisać! Dzięki! Co to aciferol? Ja małemu daje tylko d+K i probiotyk. Nic więcej. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- aa2 zdrówka dla Twoich maluszków! ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Dzanet gratulacje ! Witamy Zosię! ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Biedna! Co lekarz powiedział? Jak się objawia? Wiadomo na co? ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Gratuluje kilogramów, ja jeszcze mam nadprogramowe. Codziennie ceicze,ale wcinam wszystko co popadnie. |
|||
|
|
|
#217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, kartę, mrrr cudne maluszki!
Paulina, moze Ty się za bardzo denerwujesz? |
|
|
|
#219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez kapie w Oilatum i smaruje oliwka bambino i skore ma fajna, tylko na główce w miejscu gdzie sie włosy zaczynaja skóra mu jakby schodziła i zastanawiam sie czy to nie jest jakis początek ciemieniuchy... ![]() A co do słodkiego, to ja tez jem i to uważajcie zawsze w nocy... Potrafię paczkę ciastek maslanych wciągnąć i popić mlekiem takim prosto od krowy...😊 A powiedzcie czy to możliwe zeby mały miał odparzenia pod paszkami???
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żartuję - dużo zależy od jego chęci... Ale też nie waham się prosić o pomoc albo wręcz zostawić z kupą do przebrania... Co do odparzeń to pewnie, że mogą się zdarzyć pod paszkami - jak również w innych miejscach - takich zakamarkach: zgięcia kolan i łokci, na szyi czy za uszkami. Jako, że moja mała jest narażona na problemy skórne (dodatni gbs i w trakcie porodu mała dawka antbiotyku za późno podana) to dostałam maść z antybiotykiem na wszelkie zaczerwienienia i takie właśnie odparzenia w różnych miejscach. A na główce to może być ciemieniucha, Może się nie rozwinąć, może przejść tak lekko. Już zacznij działać: oliwka na chwilę i wyczesywanie przed kąpielą.
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bylismy u lekarki i aż na wyniki dawal zeby zobaczyc czy gto nie jest jakas infekcja. dzieki Bogu nie była , ale teraz bardzo dokładnie wycieramy . chocia patrzę że na szyjce się robia małe krostki no i oczywiście plesniawki też juz przechodzilismy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
My juz po karmieniu i do spanka
![]() Agnes 20 dzieki za wytyczne w sprawie przechowywania mleka ![]() NOWA ja tylko kp,wiec dalej podaje D,K ![]() Śliczne Dziewczyny te Wasze brzdace ![]() My mieliśmy odparzenia pod paszkami i po wymyciu zasypywalam pudrem. Choć cieżko nam utrzymywać faudki na szyi czyste bo jak wcina mleko to zawsze tam sie jakos wciska :/ a wymyć cieżko bo sie wierzga w te i nazad;/ tz czyści bo ja nie mam cierpliwości ![]() Tez musze sprawić sobie Bujak bo dziec coraz bardziej spostrzegawczy maja miała fisher price ta dżunglę i była rewelacyjna bede szukać podobnej teraz![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
czy wy tez macie już hopla na punkcie zabawek dlam swoich maluszkow ??
ja przeszukuje all za czymś odpowiednim i nic nie widze pomijam bujaczki czy maty, zalezałoby mi na czymś np do rączki albo cos w tym stylu .. mąz się smieje ale ja zwariowałam wrecz na tym punkcie .. macie tez tak ![]() no i druga kwestia czy przygotowujecie cos , jakąs taka pamiatke dla swoich dzieci. nie chodzi mi o księge pamiątkową , gotowa tylko do wypisu, ale jakies indywidualne pomysły, a moze jest tu gdzies jakiś watek z takimi rzeczami ,... |
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Dzanet! W końcu się udalo. Duzo zdrowia dla was dziewczynki.
|
|
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
Załącznik 5808140
Dzień dobry
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48426495]Załącznik 5808140
Dzień dobry [/QUOTE]Dzień dobry cukiereczku ![]() Jaka czuprynka Dzielnie się spisałaś
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48426495]Załącznik 5808140
Dzień dobry [/QUOTE]Dzień dobry Zosienko Bajeczna jest a włosy jakie ma |
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry [/QUOTE]Cześć maleństwo 😘 Niektóre dzieci zadziwiają mnie ilością włosów...😳 Witamy sie😊 Od 6 ogarnelismy juz 3 kupki😉 i po każdej jest jedzenie, bo brzuszek pusty... 😁
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku
Madziulka, jak zwykle włożyłaś w to wiele serducha ![]() Witam także nową mamusię Dzanet, GRATULACJE!!! za wytrwałość i za to, że Zosieńka jest już z Wami Kochane, potem nadrobię resztę. U nas wczoraj uaktywniła się żółtaczka Pozdrawiamy
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet przeslodka
)toz Ona nie wychodziła, bo fryzurę tworzyła )) "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z rana
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48426495]Załącznik 5808140 Dzień dobry [/QUOTE]Dzień dobry Jakie włoski ![]() Moja Izunia dała wczoraj w kość rodzicom... od 12 w dzień do 3 w nocy spała łącznie może z 3 godziny i to tylko i wyłącznie na rękach lub przytulona do klatki piersiowej... poza tym był płacz i niespokojne czuwanie... Po takiej imprezie jestem dziś nieprzytomna, a jeszcze na szczepienie dziś idziemy i pewnie będzie powtórka z rozrywki przez kilka kolejnych dni... Myślałam, że jej przeszło bo od 4 do 7 spała spokojnie, ale teraz znowu się zaczęło
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako pamiątkę mam księgę pamiatkowa właśnie. Jednak hopla na punkcie zabawek nie mam,moze dlatego,ze starsza corcia ma miliony, a jesteśmy dopiero w trakcie robienia jej pokoju i teraz wszystkie są w salonie. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Biedna mama i biedna Izunia! Oby maluszek dal mamie odpisać i coś zjeść. |
||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry [/QUOTE]Jejku jaki słodki kudlacz ![]() Jesczce raz ogromne gratulacje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet śliczna!
|
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
by ta zoltaczka poszka sobie precz, weź malutką do światła. Najlepiej przy oknie niech sobie spi ![]() W wolnej chwili napisz ni dane na pierwszą stronę
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Idę ogarnąć póki mała śpi ![]() Ona ma nerwice wrodzoną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Dzanet Zosienka przekochana
Dzien dobry wszystkim U nas standardowo wieczorem atak kolki, Mala uspokoila się dopiero jak leżała na moim brzuchu i ciumkała sobie cycusia. Za to po takich wieczornych atakach Lena śpi jak aniołek z dwoma pobudkami na karmienie przy ktorych o dziwo nie ma cyrkow ![]() Juz drugi dzień z rzędu wyłączają nam rano prąd... Teraz się karmimy,poźnien Lenka idzie na drzemkę a mamuśka na śniadanie ![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dopiero śniadanie a ja już obiad Jak tylko rano marika zasypia to ja dostaje motoru w Już się budzi więc zaczynamy karmić powoli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

ja sie na niego nie denerwuje ani nic...
po odlozeniu go jest znowu ryk tak ze uszy pękają...
A wczoraj padłam i poszłam spać o 21 - wcześniej niż moja starsza córka 
właśnie wyszła pielęgniarka i .. Jednak przybieramy na kp
klask i: No to ulga!
Jeszcze 10kg ciążowych mi zostało i z 20 nadprogramowych tak w ogóle... 
Ślub: 6 września 2008 ___ 

by ta zoltaczka poszka sobie precz, weź malutką do światła. Najlepiej przy oknie niech sobie spi