![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48910148]Ech... Ja już od jakiegoś czasu myślę o jakimś samokształceniu, ale nie mam tyle determinacji, żeby porobić coś w domu. Rozleniwiłam się w ciąży... A bardzo chciałam zacząć kurs niemieckiego, bo pewnie by się przydał przy zmianie pracy... Ja mam z kim zostawić małego, bo teściowa jest na emeryturze, ale nie jestem przekonana do tego pomysłu. Pewnie nie będę miała wyboru, bo wrócić do pracy muszę ![]() Ja tez mam z kim zostawić, bo mama mieszka obok i mie pracuje, no i co najważniejsze, marzy o tym, żeby się Maksymem opiekować. Ale ja nie chcę wracać po roku, zostałabym na trzy lata najchętniej. No ale sytuacja finansowa może mnie zmusić do powrotu od września. Ja na szczęście ma blisko pracę i chodziłabym do niej na max 5 godzin dziennie, ale i tak nie mam ochoty się rozstawać z dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48910148]Ja mam z kim zostawić małego, bo teściowa jest na emeryturze, ale nie jestem przekonana do tego pomysłu. Pewnie nie będę miała wyboru, bo wrócić do pracy muszę ![]() U mnie teść, teściowa i moja mama są na emeryturze, ale jeśli miałabym wrócić do pracy to Hania pójdzie do żłobka. Nie chcę, żeby wyżej wymienione osoby miały zbyt częste kontakty z moją córką, bo nie wyjdzie jej to na dobre ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym chetnie Ige z moja mama zostawila...ale mama pracuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Dusieńka moja przeszła dziś samą siebie. Z trzema pobudkami na cycka spała prawie 14 godzin!
![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
A u nas tragedia ze skórą, cała buzia zaatakowana, czerwona, w plamy, nie wspominam nawet o stanie reszty ciała, wszystko suche mimo zabiegów pielęgnacyjnych...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Chcialam niesmialo zapytac czy doszlo juz do pierwszej forumowej randki? Czy Adelka przypadla do gustu Maksymowi i odwrotnie? Wszystkie czekamy na relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze nie bedzie tak zle - jak podejrzewano nietoalerancje laktozy u malego to musialam mu dawac Enfamil 0-Lac. Jest to mleko ktorym dzieci wrecz pluja bo jest paskudne w smaku, nie jest slodkie tak jak mleko mamy czy normalne mm. Ma inny kolor, zapach i wyglad proszku niz normalne mm. Tymczasem w ramach bycia glodnym i pory karmienia maly wpylal az milo i nie bylo klopotu, mimo ze to bylo jedno karmienie dziennie a tak to slodkie mleczko mamy dostawal ![]() Grunt zeby mu te problemy skorne przeszly i sie ladnie rozwijal. Jeszcze chwila i zupki bedziesz dawala |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Chyba nie będę czekać do poniedziałku, spróbuję dziś się dostać do naszej pediatry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Gosia
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Pierwsza randka, suuper ![]() Moze i ja przystapie do fb,chcialabym zobaczyc ta randke ![]() ![]() Nie wiem kiedy macie czas na pieczenie gotowanie kasiazki i jeszcze fb itp...podziwwiam was.Moja wizja mnie jako matki idealnej legla w gruzach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super, że randka udana ![]() Gosia - ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
2 tyg temu mialam okres, od kilku dni mam plamienia wiec wybralam sie wczoraj do gina (inny niz prowadzacy ciaze)
W trakcie usg slysze wszystko w porzadku, ziarniakow juz nie ma ![]() ![]() ![]() yyyyyyyyyyyy ze co?! i nikt tego wczesniej nie zauwazyl? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Tez bede miala dziure w zatrudnieniu od momentu porodu. Natka nie mam z kim zostawic. Bede sie bardzo bala powierzyc go obcej osobie.
Chcialabym sie jakos zaagnazowac chocby na zasadzie wolontariatu raz na tydzien by spedzac czas bardziej tresciwie. Mam wrazenie ze wypadlam z obiegu i kiepsko wykorzystuje czas wolny gdy synek spi lub bawi sie na macie. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Z rodzinka owszem zostawilabym synka a z obcym...eh serce mi peknie az nie chce mi sie o tym myslec. Podziwiam ze ogarniacie dom, forum, klub, pieczenie ciast i jeszcze fb. Ja nie jestem taka idealna matka jak myslalam ze bede, zycie sobie to zweryfikowalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
U nas albo jakis skok, leci 15 tydzien, nie wiem czy wtedy jest jakis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez nie mam czasem czasu zeby cos upichcic, nie sprzatam tak jak wczesniej, a juz na pewno nie pieke bo to nie moja bajka ![]() ![]() Poza tym codziennie odkrywam w sobie nowe poklady cierpliwosci i ogolnie jakos tak odkad urodzilam mala to lepszym czlowiekiem jestem:P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Wreszcie w 16 tyg zaszczepilam młodego. Byl mega dzielny chociaż dostal aż trzy wklucia.tylko przy ostatnim troszkę zaplakal ale zaraz sie uspokoił i śpi do teraz. Szczepilam tymi bezplatnymi i teraz czekam czy będą jakiś skutki uboczne...
na szczęście kajtkowi zapalenie płuc przeszlo po jednym antybiotyku a teraz czekam na wizytę u pulmunologa bo strasznie czesto lapie te chorobska...no i jestesmy po pasowaniu na przedszkolaka ![]() chyba musze jakos ten fb ogarnac żeby jakies zdjęcia dodać bo tu jakos nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Skok moze byc
![]() ![]() http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ostatnie kilka dni to jest po prostu jedno wielkie marudzenie, ale dajemy radę, nawet kilka uśmiechów już dzisiaj dostałam więc chyba mu przechodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielnego masz synka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić moja córunia spała w nocy od 20:30 do ...uwaga... 5:30!! zjadła mleczko i chyba dalej do 6:30. Oszaleje jak tak będzie spać częściej niż raz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do obcej opiekunki to wiadomo można trafić źle ale nie wrzucała bym wszystkich do jednego worka, sama jestem nianią, opiekowałam się dwójką dzieciaków i nie wydaje mi się żeby im się krzywda działa ![]() Fakt jeżeli chodzi o powrót mam do pracy i pozostawianie dziecka to potwierdzam że jest to trudne bo dziecko jest cały dzień z kimś innym. Ze mną uczyły się siadać, chodzić, jeść pierwsze posiłki, siusiać na nocnik... Jak ich mama wracała to tylko słyszała relacje z dnia, nie widziała tego wszystkiego co potrafią jej dzieci, jedynie mogła kontynuować działania bo ciężko czegoś nauczyć po południu gdy dziecko już dniem wymęczone. Ale wiadomo niekiedy jest muss i trzeba wrócić do pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurde będę od dziś nasłuchiwać wytężonym słuchem ![]() skoro h4linki Tymek jest w 15 tygodniu to i moja Iga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Ja tez myślałam że to zdecydowanie później, ale te pierwsze to chyba po prostu takie nieświadome?
![]() |
#239 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy zamierzacie wrócić do PL? Cytat:
![]() Dzięki tak czy owak, z tego wszystkiego na pewno coś wybiorę ![]() A co do kaczki, to ja akurat piekłam 2 dni temu. Najpierw zamoczyłam ją w garnku z zimną wodą i solą na pół godziny, potem natarłam solą, pieprzem, majerankiem i oliwą z oliwek i do piekarnika w otwartej brytfannie. Po ok. 20 min. odwróciłam, a po kolejnych 20 przykryłam. Piekłam z 2 godziny, po czym dołożyłam ziemniaki i tak piekłam aż był miekkie, pod koniec dodałam kawałki jabłek, piekłam jeszcze z 10 minut i już ![]() Ja po ciąży kupiłam tylko 2 pary spodni, bo nie miałam w czym chodzić. Niestety - dalej nie wchodzę w szmatki sprzed ciąży..tzn spodnie, bo w bluzki itp to wchodzę. Cytat:
![]() Mi się cały czas wydaje, że mogłabym być lepszą mamą pod wieloma względami. Cytat:
![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-11-13 o 17:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może być rozmiar zdjeć zbyt duży, bo ja też parę razy z tym walczyłam, a jak zmniejszyłam zdjecia to od razu sie dodały ![]() venus dokładnie ja też przytyłam po porodzie, teraz schudłąm wiec wsumie mam kg mniej niz miesiac po porodzie, czyli do zrzucenia 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.