![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea
Zabiegow nie powinno sie wykonywac na opalonej skorze. Mamy polowe kwietnia... Pomoglam?
![]()
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
Nie będę się opalać! :c
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Może być tak że na gwarancji tak naprawdę lampy nie wymieniają tylko dają nowe urządzenie, bo mogli zrobić tak konstrukcję że wymiana faktycznie nie jest możliwa np. sklejenie części a nie skręcenie.
Trochę mnie zmartwiłaś tymi błyskami w zależności od siły lampy, bo ja robię na maksymalnej mocy, a wątpię żeby w 70 zabiegów dało się wszystkiego pozbyć, muszę się intensywnie zabrać za korzystanie, może wybłyskam wszystko w 2 lata. Co do czekania, to tak jak napisała Kusum nie robi się zabiegów na opalonej skórze, więc spore partie ciała przez lato do jesieni są wyłączone z "zabawy", za to nowość może być na początku droga i pytanie czy będzie warto się na nią rzucać. W sumie na same zabiegi laserowe na pachy wydałam jakieś 1,5tysiąca, to chyba przeboleję jak za kilka lat przyjdzie mi nowy depilator kupić.
asia Edytowane przez asiulkaa Czas edycji: 2016-04-14 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
To jeszcze się zastanowię... A co myślicie o tym depilatorze? http://www.losmedicos.pl/me-my-elos-...na-twarzy.html
Ja pierwszy raz to widzę, ponoć jest jeszcze lepszy od Remingtonów, Philipsów i tak dalej, bo tutaj dodatkowo są fale radiowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
No nie słyszałam nigdy żeby depilować falami radiowymi, jak czytam to ma zamykać mieszek włosowy, czyli jak dla mnie to jedynie więcej włosów wrastających w skórę, albo nakręcanie makaronu na uszy, żeby sprawiać wrażenie więcej to lepiej.
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Chyba masz rację... No nic to. Po prześledzeniu miliarda wątków i stron biorę Remingtona, ale jeszcze nie wiem którego. :d No i nadal zastanawiam się, czy czekać aż wydadzą ten nowy model. Napisałam do nich na facebooku i mają się dowiedzieć, jak bardzo będzie się różnił od tych "starych". No i dać mi znać. Także, jak będę coś wiedziała, to Wam napiszę.
![]() Ach, no i mój narzeczony jeszcze się dowiedział, że te nasadki różnią się od siebie tylko i wyłącznie wielkością (gnoje z nich, że w instrukcji piszą "NIE WOLNO stosować na twarz nakładek do bikini czy do ciała" :v). A jeśli chodzi o akumulator w Lumei - konsultant przyznał, że moc akumulatora będzie spadać. No i że nie wymieniają, niestety. Piszę o tym, bo przedtem pojawiło się takie pytanie. :d Edytowane przez Papryka250 Czas edycji: 2016-04-14 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Hej, jaki konsultant powiedział, że moc akumulatora w lumei będzie spadać ? Konsultant philipsa ? Ciekawi mnie, bo dzwoniłam do nich kilka razy i zawsze odpowiedzi są mało konkretne i wymijające ..Czy ktoś ma jeszcze doświadczenia z lumeą, bo kończy mi się czas i muszę się zdecydować czy oddać moją lumeę 2009 i kupić model na kabel, czy zostać przy tej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Dibaba, tak - powiedział to konsultant Philipsa. Później wstawię screena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez dibaba Czas edycji: 2016-04-15 o 17:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumuję, że najnowsze iLighty różnią się tylko nakładkami? Czy dam radę działać na twarzy bez specjalnej nakładki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;59012831]Dziewczyny, czy ja dobrze rozumuję, że najnowsze iLighty różnią się tylko nakładkami? Czy dam radę działać na twarzy bez specjalnej nakładki?[/QUOTE]
To ja w takim razie już nic nie wiem. Zielone_korale też mogą mieć rację. Może niech jeszcze któraś z Was spróbuje się skontaktować w Remingtonem w tej sprawie? Mnie już mogą mieć dość. :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem po pierwszej depilacji IPL w salonie, zobaczymy, jakie będą efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was próbowała depilować twarz remingtonem 6250 bez specjalnej nakładki? Wiem, że nie wolno, ale może któraś z Was zaryzykowała?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Papryka250, zostało mi już kilka dni na oddanie mojej lumei, napisz proszę co konkretnie powiedział konsultant, czy coś doradzał, coś więcej wyjaśniał ? Wciąż mam dylemat czy zostawić sobie ten model, czy oddać i kupić sieciowy.. Dosłownie nigdzie w necie nie znalazłam opinii, jak po KILKU latach sprawuje się akumulator.
Edytowane przez dibaba Czas edycji: 2016-04-20 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bikini robię zwykłą końcówką- i daję radę.
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Zaraz, zaraz, pole manewru swoją drogą, ale przecież filtry na nakładkach różnią się.., to raczej nie jest bez znaczenia ! Nakładka do twarzy ma mocniejszy filtr, po to żeby nie podrażnić , nie poparzyć , delikatniejszych partii ciała ( np. w okolicy ust)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, podczytywałam wątek i zdecydowałam sie na remongton 6250. Byłam dość sceptycznie nastawiona i nie oczekiwałam cudów. Jestem po 3 zabiegach na nogi i pachy i 2 na bikini i efekty sa rewelacyjne ! Na nogach mam już tylko jakieś 50proc włosów i wreszcie nie muszę golić ich codziennie
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Dibaba ja mam wrażenie że filtry są takie same, różny jest tylko rozmiar okienka, jeśli ktoś się boi podrażnienia to zawsze może wybrać niższą moc, a oszczędność przy braniu jednej końcówki, trzeba przyznać jest kolosalna.
Krowa_bez_mleka nie chcę Ciebie martwić, te włosy zaczną odrastać, może niestety latem, gdy będziesz miała opaloną skórę i o IPL będziesz musiała zapomnieć. Już pisałam wcześniej, po gabinetowym laserze 6 czy 7 zabiegów nadal mam 30% włosów, a po pierwszym zabiegu gdy wszystkie wyleciały, myślałam że to już koniec moich trosk.
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat Remingtona IPL2000 i-LIGHT REVEAL, tego do twarzy i małych powierzchni ciała? Co prawda ma tylko 6000 impulsów, ale wymienną głowicę. Problem w tym, że nigdzie tej dodatkowej, zamiennej głowicy znaleźć nie mogę. Pisałam nawet do Remingtona w tej sprawie, ale odesłali mnie do ich autoryzowanego serwisu. Ci z kolei w ogóle mi nie odpisują a w ich ofercie znaleźć czegoś takiego niestety nie mogę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Wolałam Ciebie uzmysłowić, bo ja po pierwszym zabiegu w salonie popadłam w przesadny optymizm i potem byłam bardzo zawiedziona.
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Proszę, dibaba.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=asiulkaa;59278716]Dibaba ja mam wrażenie że filtry są takie same, różny jest tylko rozmiar okienka, jeśli ktoś się boi podrażnienia to zawsze może wybrać niższą moc, a oszczędność przy braniu jednej końcówki, trzeba przyznać jest kolosalna.
Może w remingtonie jest inaczej, ale w lumei każda nasadka ma inny kolor okienka - czyli filtry się różnią. Myślę, że najmniej niezbędna jest nakładka do bikini, bo w tych miejscach można podziałać równie dobrze nakładką do twarzy ( najwyżej dlużej czeka się na efekty ). A co do ceny, to faktycznie przeginają :/ . Papryka250, dzięki za pomoc. ![]() Edytowane przez dibaba Czas edycji: 2016-04-22 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie ma sprawy.
![]() Sprawa mojego przyszłego depialtora utknęła w martwym punkcie. Ale uwaga! Dodzwoniłam się do tego cholernego Remingtona :d I oto, czego się dowiedziałam: -> 8 J/cm2 -> 650-1200 nm -> twarz/bikini - 2 cm + lepsze wyprofilowanie, ciało - 3 cm -> urządzenie ma starczyć na 75 pełnych zabiegów -> gdy lampę zużyjemy w przeciągu gwarancji - nie wymieniają jej -> w październiku powinno pojawić się nowe urządzenie z tą samą mocą, ale ilość błysków będzie zwiększona do 150 000 No i teraz nie wiem co mam zrobić. Czekać, czy nie czekać... Zadecydujcie za mnie! ![]() Edytowane przez Papryka250 Czas edycji: 2016-04-22 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
To ciekawe, bo w opisie produktu podają coś innego. Dobrze by było uzyskać informację na piśmie, bo na takiej infolinii to każdą bzdurę potrafią powiedzieć.
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Babka tłumaczyła mi, że tutaj chodzi o usterkę tej lampy, a nie o zużycie jej. Zużycie może być jednoznaczne z używaniem przez kilka osób albo stosowanie tej lampy w jakimś salonie kosmetycznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Gdyby sie ktoś przykładał, to w dwa lata 70 zabiegów spokojnie się zrobi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.