![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
ja właśnie tez z tych miękkich chce, tylko jak patrze na allegro, to tam różne rozmiary są :/. mysle, zeby kupic ciut wiekszy niz nosze teraz i bedzie git.
![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-12 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Jak bede na laptopie to zaktualizuje pierwsza strone ^^
Ja wlasnie nie wiem jaki rozmiar oj ![]() Moze pozniej cos zamowie na probe z allegro.
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam sniadanko, mandarynki, Inke, jak wszystko zjem to pojde spac ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Ja chcialam w hmie kupic ale najwieksze jakie wtedy byly to 85 E chyba i byl mi i tak za maly
![]() No u nas co chwile tylko karetka i straz na zmiane jezdza.. ja to slysze bo mam obok i straz i szpital i wszystko..
#215 |
Zakorzenienie
|
No dobra, jest 8 ja po dwoch buleczkach z poledwiczką, 3 mandarynkach i Ince. Spełniona , napełniona oddelegowuję się do krainy snów
![]() ![]()
#216 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek!
Jaaa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
i jeszcze tylko przed snem :
Cytat:
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
no i u mnie nic sie nie rozwinelo. ale jestem mega niewyspana.
a ja lubie takie podkoszulki z wszytymi miseczkami, jak dla mnie sa super i nie musze sie martwic o staniki
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Zia o kurcze to musiała Was córa nastraszyć,
Amarantas świetny prezent dostałaś ![]() A wiecie że ja robię wszystko sobie sama. I zakładam buty, wstaje z łóżka ha mam nowy patent na wstawanie noga do góry bujam i siup wstaje :P Czasem się śmieje że Tż z samochodu powinien mnie wypychać ![]() A mówiłam Wam że mój Tż na początku stwierdził że ciąża trwa 60 tygodni? Tuli o rany aaaaaaa Gratulacje dla Was i mocne kciuki za synka Odowska super paczka ![]() Mlebi ja nie planuje gotować i zamrażać. Jak Madzia będzie łobuziakiem to będę gotowała po przyjściu Tż z pracy na następny dzień. Dzień dobry ![]() Dzień zapowiada się długi, wstawanie o 6 daje go dużo więcej. W nocy nie mogłam spać i tak mnie olśniło że z każdym dniem będę się bardziej trykała porodu ![]() ![]() Głaskam sobie brzusio i ciesze że jeszcze jest ![]()
#220 |
Wtajemniczenie
|
Oj Aga, jak laktacja przyjdzie, to szybko będziesz zakładać ten stanik. Zobaczysz jak cycory bolą i chce się je mieć na uwięzi ściśnięte
![]() Obiady u mnie będzie mąż gotował ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Odowska, piękne masz te kotki ![]() Duszona, jakaś makabra z tymi włamaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Tuli gratulacje
![]() ![]() ![]() A ja wczoraj miałam parę skurczyków. O ile te wcześniejsze były mało dokuczliwe ( w sensie coś tam czułam, ale nie powiedziałabym, że mnie bolą) to wczoraj bolało ( jak mnie złapało jak szłam to musiałam stanąć ) i nawet mierzyłam trwały po 20 sekund. ALe były mega nieregularne i było ich parę, z 6.
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#224 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśmy na pobraniu krwi.mala się rozpłakała i się zle czuje wiec zostaliśmy w domu. Noe chciałam jej kazać iść do szkoły. Jutro też jest dzień. Teraz ona leży w łóżku i chyba do niej dolacze by pospać trochę. Potem muszę sprzątnąć i tylko obiad podgrzać.ewentualnie jak siłowo dam rade to sobie poprasuje bo mam z 4ciuchy po weekendowym praniu a nie chce znowu robić sobie gromadek bo potem siedzę godzinami i klne pod nosem. Co do prania Oliwkowych rzeczy to ja wypralam wszystko aż do rozm.62wlacznie. Raczej nie podejrzewam by od razu była reszta rozmiarowki potrzebna wiec sobie daje spokój na razie
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Aga gratuluję 36 tygodnia!
![]() A co staników to ja kupiłam sobie tylko 2 takie tam do karmienia bawełniane, ale to raczej do szpitala, a w domu będę nosiła takie normalne staniki tyle tylko, że rozpinane z przodu ![]()
#226 |
Zakorzenienie
|
ja też poprałam tylko rozmiary 56 i 62 . Jak już wyrośnie z 56, to zacznę segregację 68. Nie mam aż tyle miejsca, aby wszystko pomieścić w komodzie. Póki co większe ubranka mam w kartonach w regale ( 4 kartony aż ).
A co do obiadów to ja raczej nie będę robić niczego na zaś. Bo ja na początku nie będę przesadzać ze smażonym, a tż od kotletów pewno będzie wolał jakieś sosy ze słoika, w sensie spagetti lub inne takie. No i na początku mąż będzie ze mną także myślę, że damy radę z gotowaniem. A i potem chciałabym się tak ogarniać, żeby coś tam dać radę przyrządzić. Przecież za jakiś czas będę wracać do pracy, także wtedy tych obowiązków będzie jeszcze więcej.
#227 |
Zakorzenienie
|
Ja tez biore stanik sportowy do szpitala... zeby tez wkladki przytrzymal chociaz... ja nie wiem jak to bedzie z moja laktacja... cycki mi nie urosly w ogole, ale nie wiem jak pozniej bedzie... wiec jesli uda sie karmic to kupie sobie staniki spacjalne dopiero pozniej..
![]() TULI... GRATULACJE OGROMNE!!!!... I KCIUKI TRZYMAM ZA SYNKA TWOJEGO.. ![]() Ja jade teraz na szybkie ostatnie zakupy "do torby"... a potem odpoczywam.. ![]()
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
maciejka to nie idziesz na rok?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- ja chyba zrobię jakiś lekki gulasz z indyka i zamroże porcje Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jakbym miała zostać sama no to nie wiem, pewnie coś tam bym pomroziła
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Tuli aaaaaaa jednak
![]() ![]() melduję się, że wstałam, TZ pierwszy dzień w nowej pracy. Wczoraj jak wróciliśmy poszliśmy jeszcze na koncerty z racji WOSP, ale tak wiało, że w sumie z godzinę może byliśmy. U T. nie najgorzej, oczywiście za mało przytyłam, za mały mm brzuch, ale to już standardowe teksty. Poza tym oczywiście nie damy sobie rady sami z dzieckiem, moja mama ma przyjechać i nam pomagać ![]() idę zaraz po pieczarki do obiadu, poteem muszę się ogarnąć, bo wizyta dzisiaj ![]() co do gotowania i mrożenia to ja tak robie. Teraz jeszcze dostaliśmy dwie torby jedzenia od T. więc zamrażalnik już prawie pełny. |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Boże teraz tak na spokojnie doczytałam wpisy Tuli i się wzruszyłam i tak strasznie się cieszę
![]() Odowska hahaha koty świetne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Lui niepoważna kobieta! jasne, ze dacie sobie radę ![]() Jeszcze jej pokażesz! ![]() Dziewczyny, a orientuje się może któraś z Was? Dostałam l4 do 30 stycznia a powiedzmy, że urodziłabym jutro ![]() Tak więc od tego jutra liczyłoby mi się macierzyńskie, ale na deklarację mam 14 dni. I jak to jest, Zus wtedy sam anuluje część L4? A jak prędzej mi wypłacą to wtedy od nowa liczą i muszę oddać?
#233 |
Konto usunięte
|
ja miałam w poprzedniej ciąży taka sytuację. l4 pokryło mi się z macierzyńskim i potem mi to wyrównali bo jakąś różnica była i l 4 było nie ważne od dnia porodu. a macierzyński załatwiłam jakieś 2 tyg po porodzie więc to nie problem
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- lui my to nawet nie chcemy pomocy w kapaniu itp w końcu to nasze dziecko i t jak chce pomóc to niech obiad zrobi i tyle. potem to ja poproszę o spacer z małym jak będzie ciepło ale resztę to sama chce robić Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie w zus-ie
![]() Było szybko i przyjemnie, taaaaaak, też jestem w szoku, bez kolejek i z uśmiechem ![]() Od przyszłego poniedziałku rozpoczynam oficjalnie macierzyński ![]() Ja do szpitala biorę stanik do karmienia miękki, teraz jest na mnie za duży, więc pózźniej powinien być ok. A jak nie to mąż tprachu ciachu coś mi dokupi ![]() Emdziku masz iść do lekarza, bo jak nie to ![]() Lui kciuki za wizytę ![]() Aga no gratuluję nowego tygodnia, u mnie to samo ![]() Chyba się dzisiaj ogarnę i 3 raz przepakuję torbe, o ile wcześniej nie zasnę, bo pobudka o 6 to nie dla mnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Mlebi ale sami to zrobili po Twoim przedłożeniu papierów do macierzyńskiego po 2 tygodniach? Czy jakoś wcześniej im to zgłosiłaś, nie wiem, np. telefonicznie?
![]()
#236 |
Rozeznanie
|
Wchodzę na forum a tu takie newsy!
Tuli ogromne gratulacje i zdrówka dla Was! Ale fajnie ze masz już dzidzie po tej stronie brzuszka ![]() Daj znać potem jak sie czujecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- w mojej sytuacji firma wypełniła wniosek o skrócony macierzyński bo tylko taki mi przysługiwał Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wychodzę z założenia, że nawet jak jest na początku ciężko (pomijając jakieś trudności zdrowotne itp.) to trzeba dać młodym rodzicom czas na rozpracowanie ich samemu, po swojemu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
od wczoraj mam co pewien czas okropny ból nerki. chyba mały mi naciska. też tak macie?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.