![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mały biust :/
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;5040662]rozmiar B mały? i do tego przejmujesz się jakiś walniętym facetem?
Brak słów... ![]() No brak słów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
myśle że biustu nie można przyrównywać do przyrodzenia faceta bo to zupełnie co innego!przyrównywać można ich przyrodzenie do naszych narządów płciowych!bo jak facet ma powiedzmy bardzo małego to nas nie zadowoli ale jeśli my mamy małe cycki to to nie ma nic do rzeczy bo przecież on wchodzi gdzie indziej
![]() ja jestem płaska i doskonale o tym wiem,ale chociaż(według facetów)mam za***i*** tyłek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Zaczelam sie zastanawiac czy aby napewno kupuje dobre biustonosze. Zauwazylam, a raczej moj tz ze w obwodzie zle leza...na plecach ucieka mi do gory.
Znalazlam taka strone: http://www.mcprodukt.com.pl/shop/strony/wymiary.htm Zawsze kupowalam 32/70 gdyz zawsez takie staniki spotykam. Ciezko mi znalesc 65... Zmierzylam sie dokladnie jak kazali na tej stronie.Pod biustem 65 (jak dobrze scisne)-66, a w biuscie 74.. roznica wynosi 9- 10. Jednak brakuje mi do tej miseczki "A" 3 cm.... Nie wiem nawet co z tym fantem zrobic ;P w sklepach nie ma 65...a na markowe mnie nie stac...mam mase stanikow 32/70 ![]()
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
to rzeczywiście jesteś małych rozmiarów
![]() ![]() no ale właśnie w tym problem. Drobnym kobietom mały biust pasuje ale taka baba jak ja (175 wzrostu, 60 kg ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Ja to na pewno źle te biustonosze kupuje...Bo wg wymiarów nie powinnam nosić nawet miseczki A, a od dłuższego już czasu kupuję tylko B a i C czasami może być (ale to rzadko).
Czy ja jestem jakaś niewymiarowa czy co? I muszę to powiedzieć bo od dawna doprowadza mnie do frustracji, to że NIENAWIDZE SWOICH CYCKóW, dlaczego ja nie mogę mieć większego biustu, tylko prawie jego brak?!!!!?!?!?!?!?!?! Ufff...ulżyło mi. Ale i tak jestem wciąż płaska ![]()
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
blue-eyes - stanik C dobre na mnie to bardzoooo rzadkie, pojedyncze przypadki, z reguły mają zaniżoną numeracje i wszystkie dziewczyny kupują z nich większy rozmiar niż normalnie.
Owszem, kupuję B, ale zaznaczam sprzedawczyniom że pasuję na mnie raczej małe B, więc tylko takie mi dają. Te staniki B,które na mnie pasują, leżą tak samo jak A, więc podejrzewam że to równiez jest zaniżona numeracja. No i nie ukrywajmy - mają z reguły sporo gąbki. Bez wkładki z gąbką, mojego biustu praktycznie by nie było a i z nią, efekt jest mizerny.
Edytowane przez agata244 Czas edycji: 2007-08-30 o 21:43 Powód: błedy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myśle że przesadzasz!może i masz mały biust ale masz ![]() ja np jest totalnie płaska i nie wiem jaka by była rozmiarówka to B w życiu nie kupiłabym ![]() ![]() płaska a płaska to jest różnica!Moje koleżanki z klasy z miseczką B tez są "płaskie".Ja uważam że nawet miseczki A nie można zaliczyć do płaskich ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
małaPaulina - no ok, nie jestem płaska. Ale mam mały biust, moim zdaniem nawet bardzo mały. I nie widze w nim żadnych zalet. Piszą wszedzie że dziewczyny z małym biustem mogą pozwolić sobie na chodzenie bez stanika, bo lepiej wyglądają niż chojniej obdarzone przez naturę. U mnie coś takiego nie wchodzi w grę. Jeżeli ubiore stanik bez gąbek ( że już nie wspomne o nie ubraniu wcale..) to nie ma mowy o jakimkolwiek biuście! I tu nie przesadzam naprawdę.
![]() Na potwierdzenie tego powiem że gdy kiedyś poszłam do sklepu z bielizną z w biustonoszu takim sportowym (topie), pani od wejścia mi powiedziała że nie będzie mieć dla mnie tak małego biustonosza. Gdy następnym razem przyszłam w push-upie nagle znalazły się biustonosze i to sporo...
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Ale czy to były naprawdę biustonosze w Twoim rozmiarze? Czy w rozmiarze Twojego push-upa? Ja, jak idę kupować bieliznę, to wkładam taki zupełnie miękki stanik, właśnie po to, żeby od razu było widać , ze mam bardzo mały biust i miseczka A to maksymalna wielkość stanika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
A ja tam mam dola znowu z tego powodu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
blue-eyes - też bym wolała się urodzić facetem. Ciało rzeźbiłabym sobie na siłowni i miałabym wpływ na to jak ono wygląda! Bo facet, z tym że jest za chudy/gruby i nie ma mięśni może coś zrobić, a dziewczyna która matka natura nie obdarzyła biustem? Nic, bo żadnych ćwiczen czy innego sposobu na to nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
![]()
Kochane "płaskie", zobaczcie co dostałam mailem od Bellissimy, kiedy zapytałam o rozmiar 85AA z serii Atlantis Panache, czyli z wkładami żelowymi (moje wymiary ciała: 85cm pod "biustem" i 97-98cm w "biuście"):
Sugerujac sie Pani wymiarami proponuje wybor obwodu posiadajacego posiadajacego 80cm. Calkiem mozliwe, ze w niektorych modelach potrzebuje Pani obwod 75cm, jednakze na poczatek proponuje wyprobowac 80cm. Prosze pamietac, ze w odroznieniu od naszego obwodu pod biustem obwod biustonosza rozciaga sie, gdyz wykonany jest z naddajacego sie materialu. Dlatego nie mozna wybierac obwodu biustonosza zblizonego do obwodu klatki piersiowej, gdyz taki nie zapewni nam podtrzymania. Musimy zachowac wieksza roznice pomiedzy rzeczywistym obwodem pod biustem a obwodem biustonosza, gdyz biustonosze rozciagaja sie. Biustonosz musi byc zapinany na najluzniejsza haftke po to, aby po dluzszym czasie uzytkowania, gdy biustonosz nadda sie (przez pranie, noszenie), istniala mozliwosc regulacji objetosci poprzez zapinanie na srodkowa, a z czasem na ostatnia haftke (najciasniejsza). Wychodzimy z zalozenia, ze obwod biustonosza musi byc ciasno i stabilnie dopasowany po to, aby zapewnial piersiom odpowiednie podtrzymanie.To wlasnie dzieki niemu nasze piersi utrzymane sa we wlasciwym polozeniu zapewniajacym wygode i stabilnosc noszenia. Dobrze i stabilnie dopasowany obwod pod biustem zapewnia 80% stabilnosci dla piersi. Biustonosz o ciasniejszym obowdzie zapewni Pani odpowiednie podtrzymanie i posluzy o wiele dluzej. Jesli chodzi o rozmiar miseczki to sugerujac sie Pani wymiarem w najszerszym punkcie biustu, przy obwodzie 80cm powinnysmy wybrac rozmiar C, ktorego obwod w biuscie wynosi okolo 96.5cm. Na razie czekam na zamówiony biustonosz (TŻ postanowił mi zasponsorować, choć wścieka się niemiłosiernie, kiedy tylko wspomnę, że "jestem płaska"), ale gdy tylko przyjdzie, dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
no nie powiedziałabym żebyś była płaska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Haha co ja mam powiedziec kiedy mam 74...
![]()
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
A ja mam w biuście 75. Za to w talii mniej niż 60, więc ogólnie - wygląda to ładnie, Drobniutko, ale ładnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
ja w talii mam 70
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja was tylko prosze nie przekomarzajcie się która jest bardziej płaska!!!! Spróbujcie masować piersi, może to pomoże. A jeśli chodzi o obwody to dziewczyny mają różne (od 60 do nawet 120cm) i nie jest tak że któryś obwód jest lepszy a inny nie.
Chcę wam tez zwócić uwagę na to co pisała Bellissima. To wszystko prawda. Ponieważ obwód biustonosza się rozciąga (przez noszenie, pranie itp.) to zawsze bierzcie mniejszy obwód:np. jeśli macie 68 bierz 65 lub 60, jeśli 74 to tylko 70 lub 65, jeśli 83 to bierz 80 lub 75. I miseczki obliczaj TYLKO Z OBWODU tego który ci pasuje. Np. pod biustem 74 w biuście 85, wy pewnie byście szukały 75AA NIC BARDZIEJ MYLNEGO, należy szukać 70B i już, bo dla obwodu 75 w biuście 85 to rzeczywiście jest AA, ale 85 dla obwodu 70to już miseczka B. Pamiętajcie o tym ![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Problem w tym ze w sklepach nie ma 65
![]()
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
nie no ja niby to wiem, ale tak ogólnie to i tak mam problem ze znalezieniem pasujacego i dobrze wygladajacego na mnie stanika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Ehhh... Mogłabym mieć mniejszy biust (zaznaczam, że mam małe 75 A), byleby był okrągły. Moje piersi wyglądają jak piramidy :/ Patrzeć na nie nie mogę, a czasem jak mam zły dzień to się wstydzę przed TŻ-em przez te piramidki, chociaż widział nie raz i zawsze powtarza, że mu się podobają :/ Nie mogę kupić miękkiego stanika, bo wyglądam wtedy jak uczennica podstawówki przez te piersi. Najgorsze jest to, że wszystkie staniki, które są bez tony gąbek zmieniają u mnie kształt na trójkąty, co wygląda okropnie. Są jakieś ćwiczenia na coś takiego? Jakbym miała piersi okrągłe do tego miejsca, do którego sutki idą do przodu, to spokojnie mogłabym mieć C, a mam A, więc wyobraźcie sobie, jaka to musi być róźnica. Na plażę też stanik wypchany, ewentualnie sportowy spłaszczający tak, żeby nabrały okrągłego kształtu :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Atlanticu kiedyś widziałam. Ale to kiedyś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Na allegro sa ale ja nie jestem za kupowaniem bez przymiarki
http://www.allegro.pl/search.php?str...1472&country=1
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
poszukajcie AAlinegirie tam mają nawet mniejsze
![]() ![]()
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Astra, Świniaczek
http://surya.kasia.w.interia.pl/new_page_1.htm wejdzcie sobie na tą stronke ten masaż na prawde pomaga tak po 2,3tyg codziennego masowania można zobaczyć efekty-czyli bardziej ujędrniony i pełniejszy (okrągły)biust ![]() pozdr ![]()
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.