![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bardzo prosze o pomoc!!!!
Cytat:
![]() |
![]() |
#212 |
BAN stały
|
Dot.: bardzo prosze o pomoc!!!!
zgadzam się. czasami nawet przy zmianie tabletek na inne zaleca sie nie robienie przerwy. a z tym krwawieniem, to może właśnie wystapić (to zależy od organizmu) ale przynajmniej będzie prawdopodobnie słabsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
![]()
witam was drogie Wizażanki!!
Pewnie gdzieś już był taki watek jeśli tak to prosiłabym o podanie mi linka bo sama nie mogłam znaleźć...szukałam tez ogólnie w internecie ale tam wyskakiwaly mi jakies rosyjskie tabletki... chce zmienić tabletki z diany na coś innego...troszkę lepszego...i w związku z tym chciałabym sie zapytać was czy znacie jakieś tabletki których koszt łączny(3listki lub 3 opakowania) nie przekraczałby 55zl? - tyle mogę wydać..podajcie mi tylko nazwę i koszt a sama sobie już poszukam resztę.. z góry dziękuje za pomoc..
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmiana?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
a jak sie po nim czujesz? chodzi mi glownie o to zebym wciaz nie tyla...i zebym nie czula sie ciagle senna i rozdrazniona...
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
trzeba isc do lekarza i zapytac jego powiedziec swoje skutki uboczne a nie zbierac opinie na forum ,kazdy organizm jest inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
wyprzedziłaś mnie paula78
![]() dokładnie, każdy organizm inaczej reaguje na hormony zawarte w tabletkach. Nie ma co się radzić kogoś innego w takiej kwestii, tylko trzeba przegadać to z ginekologiem, a w razie czego zmienić na inne.
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Ja się czuję względnie dobrze. Móię względnie, bo po innych pigułach czułam się znacznie gorzej. Natomiast nic Ci nie napiszę o senności, bo choruję na niedoczynność tarczycy i mam takie objawy w związku z tym, niewiele Ci też napiszę o tyciu, bo akurat ważę tyle, ile nikt by nie chciał, z powodu chorób. Ale samopoczucie jako samopoczucie mam dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
to nie sa moje pierwsze tabletki doskonale wiem ze musze isc do lekarza i powiedziec mu o objawach...i doskonale wiem ze organizm kazdej kobiety jest inny wiec nie musicie mnie pouczac...mnie chodz o to glownie by osoby wypowiadajace sie na forum w tym watku udzielily mi odpowiedzi na pytanie glownie co do ceny tabletek...zmienic na pewno musze...tyle ze musze tez wiedziec co w jakim przedziale cenowym wystepuje...
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana tabletek - zbiorczy!
Ja mam takie pytanie .... Przez pierwszy miesiąc brałam yasminelle zrobiłam 7dniową przerwe i 8 dnia jak powinnam wziac kolejny blister wzielam cilest . Po 6 tabletkach mianowicie wczoraj uprawiłam stosunek i zastanawiam się czy tabletki na pewno działają ech... Jak sądzicie ?? Proszę o szybką odpowiedź ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Powiedz lekarzowi o przedziale cenowym i tyle.
ew. wrzuc haslo w google/nasz archiwum i wyskocza ci pigulki i ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
zrobilam to juz wczesniej...i wyskoczyly mi owszem..ale cena nie byla aktualizowana od wiekow, wyglad opakowan rowniez..a ponad to niektore opakowania tabletek w tym Rigevidon mialy rosyjski napis...to jedyne co udalo mi sie znalezc..i o czym zreszta juz pisalam na samym poczatku...
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Nie bede Cie pouczac ze nie cena jest tu nawazniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
tak tak ja wiem ze nie cena jest najwazniejsza tylko jakosc....tyle za ja np. na Yasmin nie moge sobie pozwolic bo jakby nie bylo to 30 zl za jedno opakowanie to dla mnie stosunkowo za drogie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
O! ja mialam mega zapas microgynonu i w tamtym roku placilam 9 zł
![]()
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Ja brałam Cilest (mdłości, tycie, ociężałość, libido na minusie...) Zmieniłam na Yasmin (tycie, megacelulitis, drętwienie kończyn, kołotanie serca, uderzenia gorąca, obrzydzenie seksem...) Mam dość! Odstawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
ja po cilescie tez wymiotowalam...nie dalo sie na nim zyc...po rigevidonie mialam straszne bole glowy i mdlosci, po dianie zauwazylam teraz ogromniasty celulit, bole glowy, nerwowosc i sennosc..kolatania serca..a tak sie dobrze po nich czulam na poczatku...i dlatego chce zmienic tylko zeby to nie bylo bardzo drogie jak Yasmin...najchetniej zrobilabym badania ale nie moge sobie narazie pozwolic na odstawienie tabletek zeby sprawdzic poziom hormonow...chcialabym sie tylko zorientowac cenowo..i chyba w zwiazku z tym przejde sie do apteki bo tu sie nie za wiele dowiedzialam:/ eh zycie..
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
albo robi sie 7 dniowa przerwe i bierze nowe albo zmienia się nie robiąc przerwy w ogóle. a tak to nie wiadomo co u ciebie z cyklami. skoro bralas cerazette tzn ze karmilas piersią tak? jestes po ciąży? ale krwawienia juz wróciły czy nie mialaś wogóle? dla mnie to dziwne ale nie znam cerazette,ale przy normalnych tabsach tak sie nie robi.... no ale skoro lekarz tak powiedział ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana tabletek KONTRA NIEMIłA GINEKOLOG:(:(
probowała któraś może plastrów??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmiana tabletek KONTRA NIEMIłA GINEKOLOG:(:(
O plastrach jest cały osobny wątek
![]()
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
wiez goha80 owszem karmilam piersia. teraz juz nie karmie dlatego przeszlam na yasmin bo po poprzednich tabletkach wogule niemialam okresu. tylko ze zaczelam yasmin tak dziwnie troche brac,przed okresem i po tej 9 dniowej przerwie dzis koncze pierwsze opakowanie i wogule zastanawiam sie kiedy bede na 100% zabezpieczona. ahhhhhhh....juz sama teraz nic niewiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
A propos microgynonu - u mnie kosztuje niecałe 8zł
![]() Ale chcę zmienić. Głupia baba jestem, nie wpadłam na to, że moja senność, nicniechciejstwo mogą coś wspólnego z lekami mieć ![]() Czy któraś zmieniała microgynon na inne tabletki? Jeśli tak, to na jakie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6683965]A propos microgynonu - u mnie kosztuje niecałe 8zł
![]() Ale chcę zmienić. Głupia baba jestem, nie wpadłam na to, że moja senność, nicniechciejstwo mogą coś wspólnego z lekami mieć ![]() Czy któraś zmieniała microgynon na inne tabletki? Jeśli tak, to na jakie?[/quote] Ja zmienialam na Yasmin. Niestety, musiałam wrócić do Microgynonu. A o zmianie powinien zadecydować lekarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
Wiesz co, każdy organizm jest inny. Wolę najpierw usłyszeć opinie o lekach, o reakcjach na zmianę - niż zdać się na przypadkowe tabletki, które lekarz mi przepisze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja mam pytanie dotyczace zmiany tabletek z diane35 na harmonet.
pani ginekolog kazala mi dokonczyc diane i zaczac brac harmonet w dniu w ktorym wystapi krwawienie podczas przerwy.a ja znow slyszlaam opinie ze podczas zmiany tabletek nie powinno sie robic przerwy..? hmm to jak to w koncu jest? ginekolog pewnie nie wprowadzalaby mnie w bład ale nie mam zbyt duzego doswiadczenia z tabletkami i wolalabym sie upewnic. Aha i czy jesli zrobie tak jak zalecila ginekolog- czyli wezme w dniu kwawienia w przerwie harmonet to czy skutecznosc anty zostanie zachowana? bo wiem ze diane maja o wiele wieksze stezenie hormonow od harmonetu... rozwiejcie mohe watpliwosci, pliss ![]() pozdrawiam
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Od roku biorę Cilest i zaczęły pękać mi żyłki na nogach. Czy zmiana Cilest pn. na yasmin coś pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ponawiam pytanie:
co mam zrobic jesli przechodze z diane34 na harmonet: ginekolog powiedziala ze mam wziasc pierwsza pigulke harmonetu w pierwszyn dniu krwawienia z odstawienia. w ulotce harmonetu pisze cos takiego: Zmiana z innego doustnego preparatu antykoncepcyjnego Pierwszą tabletkę leku Harmonet® należy przyjąć w pierwszym dniu po zakończeniu przyjmowania innych tabletek zawierających substancje czynne ( w przypadku przejścia z tabletek zawierających wyższe dawki estrogenów) W przypadku przejścia z tabletek zawierających równoważne dawki estrogenów należy przyjąć pierwszą tabletkę preparatu Harmonet po zwykłej siedmiodniowej przerwie w przyjmowaniu tabletek. i co ja mam teraz zrobic? bo sie potraciłam, prosze o pomoc
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.