Zmiana tabletek - zbiorczy! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-20, 13:35   #211
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: bardzo prosze o pomoc!!!!

Cytat:
Napisane przez nikusia3006 Pokaż wiadomość
hej mam takie pytanko: zmieniam tabletki z novynette na cilest i zostala mi ostatnia tableta ze starego opakowania, ktora wezme dzisiaj. Za tydzien mam studniowke i wypada mi ze bede miala na niej okres, wiec chccialabym zaczac barc bez przerwy juz nowe opakowanie tylko nie wiem czy moge tak zrobic przy zmianie leku na inny?? czy nie wystapia zadne skutki uboczne?? bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje
pozdrawiam
mozesz nie robic przerwy i wziac 2 opakowania naraz, ale niestety nie ma 100% pewnosci, ze okres / plamienie nie wystapi pomimo braku 7 dniowej przerwy.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 14:09   #212
flybird
BAN stały

Dot.: bardzo prosze o pomoc!!!!

zgadzam się. czasami nawet przy zmianie tabletek na inne zaleca sie nie robienie przerwy. a z tym krwawieniem, to może właśnie wystapić (to zależy od organizmu) ale przynajmniej będzie prawdopodobnie słabsze
flybird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 18:51   #213
6malgorzata
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to 6malgorzata
Wink Dot.: Zmiana tabletek - zbiorczy!

Mam pytanko... czy może się zdarzyć, że przy zmianie tabletek nie wystąpi w 7-dniowej przerwie krwawienie? Zmieniłam MILVANE na YASMINELLE - czy może ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Lekarz uspakaja, że może się tak zdarzyć... sama nie wiem, co o tym myśleć... Proszę o Wasze opinie... pozdrawiam i dziękuję
Stary 2008-02-15, 13:26   #214
chilligirl
Rozeznanie

Question zmiana?

witam was drogie Wizażanki!!
Pewnie gdzieś już był taki watek jeśli tak to prosiłabym o podanie mi linka bo sama nie mogłam znaleźć...szukałam tez ogólnie w internecie ale tam wyskakiwaly mi jakies rosyjskie tabletki...
chce zmienić tabletki z diany na coś innego...troszkę lepszego...i w związku z tym chciałabym sie zapytać was czy znacie jakieś tabletki których koszt łączny(3listki lub 3 opakowania) nie przekraczałby 55zl? - tyle mogę wydać..podajcie mi tylko nazwę i koszt a sama sobie już poszukam resztę..
z góry dziękuje za pomoc..

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever"
chilligirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 14:04   #215
ukrycior
Zakorzenienie

Dot.: zmiana?

Cytat:
Napisane przez chilligirl Pokaż wiadomość
witam was drogie Wizażanki!!
Pewnie gdzieś już był taki watek jeśli tak to prosiłabym o podanie mi linka bo sama nie mogłam znaleźć...szukałam tez ogólnie w internecie ale tam wyskakiwaly mi jakies rosyjskie tabletki...
chce zmienić tabletki z diany na coś innego...troszkę lepszego...i w związku z tym chciałabym sie zapytać was czy znacie jakieś tabletki których koszt łączny(3listki lub 3 opakowania) nie przekraczałby 55zl? - tyle mogę wydać..podajcie mi tylko nazwę i koszt a sama sobie już poszukam resztę..
z góry dziękuje za pomoc..
Microgynon jest po ok. 16-19 zł za opakowanie. Ale czy lepszy? Nie wiem. W każdym razie musiałam do niego wrócić, bo Yasmine miała dla mnie zbyt małą dawkę hormonów. Także ten na pewno się mieści w cenie.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 17:17   #216
chilligirl
Rozeznanie

a jak sie po nim czujesz? chodzi mi glownie o to zebym wciaz nie tyla...i zebym nie czula sie ciagle senna i rozdrazniona...

Stary 2008-02-15, 17:22   #217
paula78
Zakorzenienie

trzeba isc do lekarza i zapytac jego powiedziec swoje skutki uboczne a nie zbierac opinie na forum ,kazdy organizm jest inny.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 17:30   #218
kamyczek89
Zadomowienie

wyprzedziłaś mnie paula78
dokładnie, każdy organizm inaczej reaguje na hormony zawarte w tabletkach. Nie ma co się radzić kogoś innego w takiej kwestii, tylko trzeba przegadać to z ginekologiem, a w razie czego zmienić na inne.

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 17:30   #219
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilligirl Pokaż wiadomość
a jak sie po nim czujesz? chodzi mi glownie o to zebym wciaz nie tyla...i zebym nie czula sie ciagle senna i rozdrazniona...
Ja się czuję względnie dobrze. Móię względnie, bo po innych pigułach czułam się znacznie gorzej. Natomiast nic Ci nie napiszę o senności, bo choruję na niedoczynność tarczycy i mam takie objawy w związku z tym, niewiele Ci też napiszę o tyciu, bo akurat ważę tyle, ile nikt by nie chciał, z powodu chorób. Ale samopoczucie jako samopoczucie mam dobre.
Stary 2008-02-15, 18:00   #220
chilligirl
Rozeznanie

to nie sa moje pierwsze tabletki doskonale wiem ze musze isc do lekarza i powiedziec mu o objawach...i doskonale wiem ze organizm kazdej kobiety jest inny wiec nie musicie mnie pouczac...mnie chodz o to glownie by osoby wypowiadajace sie na forum w tym watku udzielily mi odpowiedzi na pytanie glownie co do ceny tabletek...zmienic na pewno musze...tyle ze musze tez wiedziec co w jakim przedziale cenowym wystepuje...

Stary 2008-02-15, 20:12   #221
domcia_16
Przyczajenie

Dot.: Zmiana tabletek - zbiorczy!

Ja mam takie pytanie .... Przez pierwszy miesiąc brałam yasminelle zrobiłam 7dniową przerwe i 8 dnia jak powinnam wziac kolejny blister wzielam cilest . Po 6 tabletkach mianowicie wczoraj uprawiłam stosunek i zastanawiam się czy tabletki na pewno działają ech... Jak sądzicie ?? Proszę o szybką odpowiedź ... (
domcia_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 22:09   #222
paula78
Zakorzenienie

Powiedz lekarzowi o przedziale cenowym i tyle.
ew. wrzuc haslo w google/nasz archiwum i wyskocza ci pigulki i ceny.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 12:26   #223
chilligirl
Rozeznanie

zrobilam to juz wczesniej...i wyskoczyly mi owszem..ale cena nie byla aktualizowana od wiekow, wyglad opakowan rowniez..a ponad to niektore opakowania tabletek w tym Rigevidon mialy rosyjski napis...to jedyne co udalo mi sie znalezc..i o czym zreszta juz pisalam na samym poczatku...

Stary 2008-02-16, 13:37   #224
dorotka21
Raczkowanie

Nie bede Cie pouczac ze nie cena jest tu nawazniejsza. masz konkretne pytanie, wiec bedzie tez konkret. Microgynon 21- ja w ubieglym roku placilam ok 13 zl za listek. nie wiem niestety jaka jest jego cena w tym roku. pozdrawiam.
dorotka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 17:43   #225
chilligirl
Rozeznanie

tak tak ja wiem ze nie cena jest najwazniejsza tylko jakosc....tyle za ja np. na Yasmin nie moge sobie pozwolic bo jakby nie bylo to 30 zl za jedno opakowanie to dla mnie stosunkowo za drogie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-16, 18:01   #226
goha80
Zadomowienie

O! ja mialam mega zapas microgynonu i w tamtym roku placilam 9 zł teraz go odstawilam... powiem ci że u mnie to były jedyne piguły po których nie miałam mdłości ale za to miałam cały szereg innych skutków ubocznych które minęły dopiero po poł roku... a były to płaczliwość, deprecha, tycie (ok 6 kg) i mega cellulit, do tego puchła mi co jakiś czas pierś (jedna!) więc wyglądałam jak mutant teraz odstawiłam i będę dobierać z lekarką coś innego....już wole płacić więcej bo jakby nie było microgynon to nowoczesnym środkiem nie jest.... są teraz po prostu lepsze
Stary 2008-02-16, 19:03   #227
YOUdith
Rozeznanie

Ja brałam Cilest (mdłości, tycie, ociężałość, libido na minusie...) Zmieniłam na Yasmin (tycie, megacelulitis, drętwienie kończyn, kołotanie serca, uderzenia gorąca, obrzydzenie seksem...) Mam dość! Odstawiam!
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 19:37   #228
chilligirl
Rozeznanie

ja po cilescie tez wymiotowalam...nie dalo sie na nim zyc...po rigevidonie mialam straszne bole glowy i mdlosci, po dianie zauwazylam teraz ogromniasty celulit, bole glowy, nerwowosc i sennosc..kolatania serca..a tak sie dobrze po nich czulam na poczatku...i dlatego chce zmienic tylko zeby to nie bylo bardzo drogie jak Yasmin...najchetniej zrobilabym badania ale nie moge sobie narazie pozwolic na odstawienie tabletek zeby sprawdzic poziom hormonow...chcialabym sie tylko zorientowac cenowo..i chyba w zwiazku z tym przejde sie do apteki bo tu sie nie za wiele dowiedzialam:/ eh zycie..

Stary 2008-02-18, 16:53   #229
sharpe
Przyczajenie

czesc dziewczyny mam pytanko ktore nurtuje mnie od jakiegos czasu. Niedawno zmienilam tabletki cerazette na yasmin.nowe opakowanie zaczelam brac po 9 dniach przerwy od ostatniej tabletki cerazette. yasmin zaczelam brac przed wystapieniem miesiaczki (poniewaz wczesniej okres mialam nieregularny wiec nie chcialam czekac w nieskonczonosc). Doktor powiedzial ze tak mozna, tylko niewiem cy mam robic 7 dniowa przerwe? pomozcie. dzieki
sharpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 17:08   #230
goha80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpe Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny mam pytanko ktore nurtuje mnie od jakiegos czasu. Niedawno zmienilam tabletki cerazette na yasmin.nowe opakowanie zaczelam brac po 9 dniach przerwy od ostatniej tabletki cerazette. yasmin zaczelam brac przed wystapieniem miesiaczki (poniewaz wczesniej okres mialam nieregularny wiec nie chcialam czekac w nieskonczonosc). Doktor powiedzial ze tak mozna, tylko niewiem cy mam robic 7 dniowa przerwe? pomozcie. dzieki

albo robi sie 7 dniowa przerwe i bierze nowe albo zmienia się nie robiąc przerwy w ogóle. a tak to nie wiadomo co u ciebie z cyklami. skoro bralas cerazette tzn ze karmilas piersią tak? jestes po ciąży? ale krwawienia juz wróciły czy nie mialaś wogóle? dla mnie to dziwne ale nie znam cerazette,ale przy normalnych tabsach tak sie nie robi.... no ale skoro lekarz tak powiedział
Stary 2008-02-18, 21:31   #231
krimis
Przyczajenie

Dot.: Zmiana tabletek KONTRA NIEMIłA GINEKOLOG:(:(

probowała któraś może plastrów??
krimis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 05:01   #232
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Dot.: Zmiana tabletek KONTRA NIEMIłA GINEKOLOG:(:(

Cytat:
Napisane przez krimis Pokaż wiadomość
probowała któraś może plastrów??
O plastrach jest cały osobny wątek . Poszukaj a na pewno znajdziesz dużo info.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 16:35   #233
sharpe
Przyczajenie

wiez goha80 owszem karmilam piersia. teraz juz nie karmie dlatego przeszlam na yasmin bo po poprzednich tabletkach wogule niemialam okresu. tylko ze zaczelam yasmin tak dziwnie troche brac,przed okresem i po tej 9 dniowej przerwie dzis koncze pierwsze opakowanie i wogule zastanawiam sie kiedy bede na 100% zabezpieczona. ahhhhhhh....juz sama teraz nic niewiem
sharpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 16:47   #234
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpe Pokaż wiadomość
wiez goha80 owszem karmilam piersia. teraz juz nie karmie dlatego przeszlam na yasmin bo po poprzednich tabletkach wogule niemialam okresu. tylko ze zaczelam yasmin tak dziwnie troche brac,przed okresem i po tej 9 dniowej przerwie dzis koncze pierwsze opakowanie i wogule zastanawiam sie kiedy bede na 100% zabezpieczona. ahhhhhhh....juz sama teraz nic niewiem
A czemu miałaś 9-dniową przerwę. I jak to kończysz po niej pierwsze opakowanie? Dziwne...
Stary 2008-02-23, 09:34   #235
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A propos microgynonu - u mnie kosztuje niecałe 8zł

Ale chcę zmienić. Głupia baba jestem, nie wpadłam na to, że moja senność, nicniechciejstwo mogą coś wspólnego z lekami mieć

Czy któraś zmieniała microgynon na inne tabletki? Jeśli tak, to na jakie?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 09:55   #236
ukrycior
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6683965]A propos microgynonu - u mnie kosztuje niecałe 8zł

Ale chcę zmienić. Głupia baba jestem, nie wpadłam na to, że moja senność, nicniechciejstwo mogą coś wspólnego z lekami mieć

Czy któraś zmieniała microgynon na inne tabletki? Jeśli tak, to na jakie?[/quote]

Ja zmienialam na Yasmin. Niestety, musiałam wrócić do Microgynonu.

A o zmianie powinien zadecydować lekarz.
Stary 2008-02-23, 10:09   #237
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wiesz co, każdy organizm jest inny. Wolę najpierw usłyszeć opinie o lekach, o reakcjach na zmianę - niż zdać się na przypadkowe tabletki, które lekarz mi przepisze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 21:12   #238
anusiaa89
Zadomowienie

dziewczyny a ja mam pytanie dotyczace zmiany tabletek z diane35 na harmonet.
pani ginekolog kazala mi dokonczyc diane i zaczac brac harmonet w dniu w ktorym wystapi krwawienie podczas przerwy.a ja znow slyszlaam opinie ze podczas zmiany tabletek nie powinno sie robic przerwy..? hmm to jak to w koncu jest?
ginekolog pewnie nie wprowadzalaby mnie w bład ale nie mam zbyt duzego doswiadczenia z tabletkami i wolalabym sie upewnic.
Aha i czy jesli zrobie tak jak zalecila ginekolog- czyli wezme w dniu kwawienia w przerwie harmonet to czy skutecznosc anty zostanie zachowana? bo wiem ze diane maja o wiele wieksze stezenie hormonow od harmonetu... rozwiejcie mohe watpliwosci, pliss
pozdrawiam

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 10:25   #239
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Od roku biorę Cilest i zaczęły pękać mi żyłki na nogach. Czy zmiana Cilest pn. na yasmin coś pomoże?
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 21:13   #240
anusiaa89
Zadomowienie

dziewczyny ponawiam pytanie:
co mam zrobic jesli przechodze z diane34 na harmonet: ginekolog powiedziala ze mam wziasc pierwsza pigulke harmonetu w pierwszyn dniu krwawienia z odstawienia. w ulotce harmonetu pisze cos takiego:
Zmiana z innego doustnego preparatu antykoncepcyjnego
Pierwszą tabletkę leku Harmonet® należy przyjąć w pierwszym dniu po zakończeniu przyjmowania innych tabletek zawierających substancje czynne ( w przypadku przejścia z tabletek zawierających wyższe dawki estrogenów) W przypadku przejścia z tabletek zawierających równoważne dawki estrogenów należy przyjąć pierwszą tabletkę preparatu Harmonet po zwykłej siedmiodniowej przerwie w przyjmowaniu tabletek.

i co ja mam teraz zrobic? bo sie potraciłam, prosze o pomoc

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości