Usuwanie blizn - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 18:19   #211
mariokkos
Przyczajenie

Dot.: Blizny pooparzeniowe -> metody usuwania

Cytat:
Napisane przez monia_88_09 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz Jeszcze małe pytanko: Jaki jest koszt poszczegolnych zabiegow??
Przesylam zdj mojej blizny. Z proponowanych mi zabiegow, ktory by Pan dr polecil?? Z gory dziekuje za odpowiedz =)
Pozdrawiam
Witam,

minęło duzo czasu, czu udalo się cos zrobic z Twoją blizną...prosze o informacje i porady.

Dzięki
mariokkos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 11:35   #212
daisy
Raczkowanie

Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!

Podajcie dziewczyny maile
daisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 18:29   #213
poprostuEmi
Raczkowanie

Dot.: blizny.. jak się ich pozbyć całkowicie?

Hej kobitki
Sluchajcie, niedawno rozmawialam z moja kolezanka na temat kwasu na twarz (jest to zabieg kozmetyczne, pewnie wiecie o co kaman) I ona jakos tak wtracila ze wlasnie sie pozbywa rowniez blizny.Zapytalam o co chodzi ze jak to wg, ja sie mecze cepanem 6 miesiecy i nic.
Wiecie czego sie dowiedzialam? otoz, ze mozna ten kwas polozyc na blizne na ok5-10 minut (zalezy jak stara blizna) i powtarzac taki zabieg co dwa tygodnie chyba przec pol roku. Rewelacja !!
Jestem juz umowiona na kwasek, jesli chcecie to napisze wam efekt 1
czyli ile bolu jak to wyglada itp
mam tylko nadzieje ze nie swierdzi iz moja blizna jest wciaz za swieza... (ma7 miesiecy)
Pozdrawiam !
Stary 2011-02-28, 21:20   #214
mikropodroznik
Przyczajenie

Byłam na konsultacji, dziwna sprawa, lekarz nawet dobrze mnie nie obejrzał ale jest przekonany ze da rade wszystko usunąć a na pewno że będzie widoczny efekt już po 3 sesjach z laserem. Chciał nawet na miejscu już działać. No cóż, kupę kasy to kosztuje i się zastanawiam...Ale raczej się zdecyduję. Czy któraś z Was miała usuwane blizny pooparzeniowe laserem?
mikropodroznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 22:12   #215
Kinga 19
Przyczajenie

Dot.: Blizna:(

Laser, na który zbieram Star lux 500 jest dobry na blizny, ale nie wiem czy na takie jak Twoja też, musiałabyś się dowiedzieć. Ja chcę usunąć blizny po trądziku, tylko nie jest to tanie! Zwłaszcza, że mam jeszcze rozstępy na piersiach i na nie też szukam sposobu. Niestety nie tak łatwo zlekceważyć niektóre defekty, kiedy tak przeszkadzają!
Kinga 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 20:12   #216
daisy
Raczkowanie

Wiesz, ja miałam to samo wrażenie i już na 1 wizycie miałam zabieg. Dla mnie najbardziej istotne jest to, że nie owija w bawełnę i widać że zna się na rzeczy, bo robi zabieg, to pewnie - ręka mu nie drgnie. Dla mnie to istotnie, bo czuję się "bezpieczniej".
W piatek jadę na 4 zabieg - podejrzewam, że ostatni To nie jest tania sprawa ale ja po 1 zabiegu miałam efekty Powodzonka Ci życzę !
Stary 2011-03-01, 22:25   #217
daisy
Raczkowanie

http://uroda.onet.pl/twarz-i-cialo/z...9,artykul.html

Ciekawy artykuł..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 23:30   #218
madziuniiaa
Przyczajenie

Problem z blizna

Mam takie pytanie. Kilka lat temu miałam zabieg na noge, w którym mialam usuwaną częsc kosci. Do tej pory mam blizne, po zabiegu gdy dotykalam skory dookola blizny mialam uczucie jakby " po znieczuleniu". W ostatnim czasie jednak bardziej mnie to zaniepokoiło, bo odczuwam to juz prawie na calej czesci piszczeli. Czy jest to powod do zmartwien i czy mozna cos z tym zrobic? Z gory dziękuje za odpowiedz
madziuniiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 21:19   #219
mikropodroznik
Przyczajenie

słabe no ja szczerze powiem mam obawy, a jeszcze bardziej mnie niepokoi że lekarz nie widzi żadnych minusow, mowil tylko o niesamowitym sprzecie jaki maja w gabinecie i nie pytal mnie np o przyjmowane leki, choroby itp. nawet dobrze nie spojrzal na te blizny. wiesz daisy, ja wkoncu poszlam do innego bo o tym Twoim naczytalam sie negatywnych opinii i spanikowalam. z kolei po wizycie u tego mojego nie mam zadnej wiedzy - nawet nie pamietam czy mowil ile to potrwa. w ogole dziwna sytuacja w tym gabinecie, ale to innym razem. boje sie np ze bede miala jakas mega reakcje na ten laser, a u mnie to duza powierzchnia. no, mam watpliwosci, ale jak sie cale zycie na cos czeka to nie mozna tak po prostu sie wycofac, co?
Stary 2011-03-02, 22:12   #220
Mamawiki86
Raczkowanie

Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!WROCŁAW

Witam wszystkich szukających pomocy w walce z bliznami. Również mam ten problem, moje blizny mają 5 lat i mam ich już dość. Chcę sprawić, aby były choć mniej widoczne. Nie oczekuję cudów, pogodziłam się z tym, że może być je trochę widać. W ostateczności być może zdecyduje się na tatuaż na bliznie(jeżeli to prawda, ze się na nich spisują ). Póki co będę walczyć o ich redukcję. Proszę Was drogie Wizażanki o info gdzie we Wrocławiu mogę szukac fachowej pomocy Czy ktoś może pomóc, komuś udało się uzunąć bliznę we Wrocławiu?
Mamawiki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 00:51   #221
xeve19x
Przyczajenie

blizna od szczepionki na gruźlicę ...

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

Edytowane przez xeve19x
Czas edycji: 2011-03-03 o 23:30
xeve19x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 23:28   #222
xeve19x
Przyczajenie

Red face Dot.: blizny.. jak się ich pozbyć całkowicie?

Cześć
ja mam właśnie też bliznę na ramieniu ale po szczepionce,rok temu zgłosiłam się do lekarza ogólnego on wysłał mnie do chirurga a chirurg stwierdził że powinnam mieć zabieg. Ja się tego nie podjęłam ponieważ jest ryzyko że na nowo by ta blizna powróciła za jakiś czas ..
Chciałabym się dowiedzieć co zrobić w takim przypadku??
Czy podjąć się usunięcia laserowego ??
Doradźcie
xeve19x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 19:02   #223
daisy
Raczkowanie

Mikro, byłam dziś na zabiegu. Mam pokazać się dopiero przed wakacjami ale sądzę że na dziś to koniec. Po dzisiejszym nie będzie nic widać. Tj. 4 wizyta.

Jeśli masz obawy, to dla porównaia mogę Ci podać drugiego lekarza-tego polecił mi kolega, a jemu jego koleżanka. Byłam u niego - ale nie miał akurat tego lasera do moich blizn. ŚWIETNIE zna temat blizn, bo szkoli lekarzy od medycyny estetycznej! Wie ile każdy jest wart i ile potrafi. Najlepiej skonsultować z 2-3 lekarzami, dużo poczytać i potem wyrobić sobie zdanie obiektywne Ja, temu z Torunia wszystko powiedziałam o stanie zdrowia. Jak jechałam na 3 wizytę brałam antybiotyk - zadzwoniłam i zapytałam czy mogę jechać na zabieg, oddzwonił, powiedział że nie ma przeciwskazań.

Na blizny raczej tatuaż to nie jest dobre rozwiązanie, blizna oraz skóra mogą inaczej przyjmować barwnik - moze być inny odcień. Mam bliznę na ręce - sama zastanawiałam się nad tym i rozpoznałam temat.

Edytowane przez daisy
Czas edycji: 2011-03-04 o 19:03
Stary 2011-03-04, 19:49   #224
mikropodroznik
Przyczajenie

daisy, super ze Ci pomogło! jeśli możesz to wyślij mi na priv namiar tego drugiego. mam jeszcze chwilkę, żeby się zastanowić. pozdrowienia!
Stary 2011-03-04, 20:36   #225
daisy
Raczkowanie

Proszę bardzo - już wysłane
Stary 2011-03-06, 11:29   #226
MalinQowa
Rozeznanie

Dot.: Blizna:(

Wiam Dziewczynki. Otóż mam problem taki jak większość z was. Gdy byłam mała wylałam sobie wrzątek na klatkę piersiową i całą szyję. Miałam oparzenia I II i III stopnia. Blizna jest strasznie duża. Przynajmniej według mnie. Jest dobrze wygojona bo minęło lat hoho... Wybieliła się po stosowaniu przeróżnych maści itp. Smarowałam ją ziołowymi mieszankami specjalnie przygotowanymi do mojego przypadki i kremem z macicy perłowej. Także jest wypielęgnowana. Ale zależy mi na komforcie. Bo jakby nie było to dekolt i piersi są ważnymi elementami każdej kobiety. Mogłybyście mi coś polecić? Zanim jeszcze pójdę na konsultacje...

jest: 54(08.04) będzie: 50

11. jedenaste NIE POKOCHAJ!
MalinQowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 18:56   #227
Lisa085
Przyczajenie

Miałam straszne blizny potrądzikowe na twarzy wrecz byly to dziury w twarzy..nie moglam popatrzec na siebie w lusterko. Uzbieralam pieniazki i wybralam sie do krk na laser. Widze ogromne postepy dziury staly sie plytsze mniej widoczne. Jednak dziala! az nie moge sie doczekac koncowego efektu
Lisa085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 20:23   #228
Avv
Wtajemniczenie

Najlepsi specjaliści, kliniki, gabinety - usuwanie blizn.

Na forum co jakiś czas powstają wątki o tematyce blizn, ale niezwykle rzadko pojawiają się tam nazwiska konkretnych lekarzy czy nazwy klinik.
Chciałabym stworzyć wątek z myślą o wszystkich walczących z usunięciem blizn, którzy nigdzie nie mogą znaleźć tych konkretnych informacji...
Chciałabym, żeby wątek był stricte informacyjny, żeby każdy podawał nazwisko lekarza, klinikę czy gabinet razem z miejscowością, ogólną oceną i metodami, jakimi dokonuje się tam usuwania blizn. Dobrze, żeby pojawiła się wzmianka o kosztach, chociaż ja jestem już tak zdesperowana, że zapłacę każde pieniądze... No dobra, nie każde, ale na ile najwięcej mogę.
Żeby było wyszczególnione czy zabiegi wykonuje się za pomocą lasera czy skalpela, a jeśli lasera to jakiego.
Cała Polska, żeby każdy mógł skorzystać.
Ja jestem na etapie poszukiwań, ale jak tylko znajdę kogoś godnego polecenia (może nawet dzięki temu wątkowi), to dam znać.
Mam nadzieję, że pomysł się przyjmie, bo na większości wątków tych informacji nie ma i nijak nie da się ich wyciągnąć.
Zabliźnieni zabliźnionym. : >
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 22:12   #229
daisy
Raczkowanie

Robiłaś je fraxelem?
Stary 2011-03-10, 11:28   #230
plastelinkaa
Raczkowanie

Dot.: Problem z blizna

hej, nie znam się na tym, więc nie powiem Ci czy jest to coś złego, ale na Twoim miejscu dla pewności wybrała bym się do lekarza, żeby powiedział mi czy to normalne i czy można temu jakoś zapobiec - to chyba nie jest zbyt miłe uczucie?
plastelinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 23:31   #231
Mamawiki86
Raczkowanie

Hmmm, no właśnie czym robiłaś?
Stary 2011-03-15, 10:18   #232
Mamba_2008
BAN stały

Ja pojechałam na zabieg z kolezanką, gdyż po takim zabiegu lepiej nie prowadzić, zresztą tak poradził lekarz. Widziałam twarz od razu po zabiegu i wygląda to jak po jakiejś masakrze. Powiem jedno widziałam twarz przed zabiegami i po całej serii ( 3 zabiegi) i są efekty i to duże!!! Moja koleżanka jest zadowolona a musze przyznać, że gdybym miała takie problemy i odczuwała taki dyskomfort to bez wahania decyduję się na takie zabiegi. Gabinet bardzo przyjazny dla pacjenta pani doktor bardzo miła, odpowiadająca na wszelkie pytania. Mogę jeszcze dodać że cała terapia kosztowała jakieś 2300 zł, bo zabiegi zostały robione w ramach jakiejś kampanii ...
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 13:46   #233
misiaczek1986k
Raczkowanie

Witajcie mam 24 lata i jestem 7,5 roku po wypadku komunikacyjnym. przeszłam 8 operacji prawej nogi i mam na niej paskudne blizny od biodra za kolano, w niektórych miejscach noga była cięta kilka razy tak więc blizny są głębokie a nerwy w tym miejscu podrażnione, że nie mam miejscami czucia. blizny strasznie szpecą mi nogę, latem noszę spodenki za kolano, bo wstydzę się ich, gdyż nie mogę znieść spojrzeń tych wszystkich ludzi, którzy widzą coś nowego. usłyszałam o laserze fraxel i niedawno poszłam na pierwszy zabieg. lekarz oczywiście nie mydlił mi oczu mówiąc, że blizny znikną bo to niemożliwe, ale że ich widoczność będzie bardzo zredukowana niemalże zupełnie, ale do tego są potrzebne 3-4 zabiegi. po zabiegu noga wyglądała fatalnie, czerwona zakrwawiona, spuchnięta, teraz w zasadzie strupki odpadły, a blizny wyglądają tak jak przed zabiegiem co zniechęca mnie do kolejnego zabiegu i odbiera nadzieję, że może być lepiej. czy ktoś może się podzielić swoimi przeżyciami po zabiegu tym laserem i czy warto? nie wiem czy nadal brnąć w to i wydawać kupę pieniędzy
misiaczek1986k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 23:41   #234
Mamawiki86
Raczkowanie

A jaki laser, głowica? Ja ide na zabieg usuwania laserem Palomar, tu jest więcej info.

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Medycyna-estetyczna/Laserem-w-rozstepy

na pewno podziele się wrażeniami, zabieg mam w przyszła środę
Stary 2011-03-17, 08:13   #235
misiaczek1986k
Raczkowanie

byłam w Centrum Terapii Laserowej we Wrocławiu, głowica hmmm w sumie to nie wiem bo leżałam tyłem a pytać się nie pytałam bo raczej moje myśli zaprzątał niesamowity ból, który mogę porównać z przypalaniem skóry żelazkiem, dodam tylko, że nie miałam żadnego znieczulenia, gdyż to był pierwszy zabieg i zaraz po wizycie się na niego zdecydowałam, normalnie przyjeżdża się godzinę przed zabiegiem i miejsce poddane zabiegowi smaruje się maścią znieczulającą, ja miałam tylko chłodzenie zimnym powietrzem co i tak na niewiele się zdało, ale wytrzymałam teraz czekam na efekty...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

ale właśnie weszłam na tą stronę podaną przez Ciebie i widzę, że ta głowica, która ja miałam zabieg była identyczna a przynajmniej tak mi się wydaje, bo sama już nie wiem

Edytowane przez misiaczek1986k
Czas edycji: 2011-03-17 o 08:16
Stary 2011-03-17, 12:26   #236
Mamba_2008
BAN stały

Wiesz ja uważam że byłąś odważna decydując się na zabieg bez znieczulenia i tak szczerze to taki gabinet, czy lekarz powinien być przygotowany na to, że pacjent bedzie wykonywał zabieg w dniu konsultacji i zabezpieczyć się czasowo doliczając czas ewentualnego znieczulenia Emlą. Coś mało profesjonalnie do tego zabiegu podeszli Moja koleżanka była na konsultacji i wykonywała zabieg wten sam dzień i nie było mowy o jakimś schłądzaniu powietrzem!!! Dziwnie dbają o komfort pacjenta w tym gabinecie, gdzie byłaś
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 14:47   #237
misiaczek1986k
Raczkowanie

może racja, choć w sumie to dla mnie najważniejsze jest to by był efekt, bo nie mogę znieść już tych blizn. marzę o tym, aby były naprawdę mało widoczne, jak oglądam zdjęcia ludzi po zabiegach laserowych na blizny to aż trudno w to uwierzyć, że tak to się może zmienić. faktycznie zabieg nie należy do najprzyjemniejszych a ja na znieczulenie nie nalegałam, chyba pomyślałam sobie wtedy, że po tylu operacjach jakie miałam to, to będzie sama przyjemność, ale jednak ból był i nie da się tego ukryć, ale to tylko podczas zabiegu, potem bólu już nie czułam może jedynie delikatne szczypanie, ale to tylko tego samego dnia. chciałabym, aby ktoś podzielił się swoimi wrażaniami po kilku już zabiegach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 08:54   #238
daisy
Raczkowanie

Ja jestem po 4 zabiegach - 2 miałam robione Q-switch a 2 kolejne Q-switch + Fraxel. Na tym poprzestanę. Z resztą lekarz mówił, żebym dopiero przyjechała przed wakacjami jak stwierdzę że coś jeszcze zostało ale chyba na tym poprzestanę, z efektów jestem zadowolona
Znajome pytały co robiłam, bo jestem taka "wygładzona" (w sensie nie widać blizn). Koszt 1600zł za same zabiegi + konsultacje. Do tego dochodzą oczywiście koszty dojazdu (250km w jedną stronę.)

Co do bólu - znieczulenie w kremie daje tyle samo co chłodzenie powietrzem. Miałam robione tak i tak, ale i tak boli jak cholera! Zaciskałam mocno zęby a po zabiegu nie wiedziałam jak się nazywam z tego bólu, a dodam że na ból jestem bardzo wytrzymała. Trzeba nastawić się psychicznie, nie jest łatwo ale czego się nie robi dla urody.

Ja wytrzymałabym wszystko, żeby tylko pozbyć się blizn a efekty są i Wam też takich życzę
Stary 2011-03-18, 09:07   #239
misiaczek1986k
Raczkowanie

daisy a czy masz może jakieś zdjęcia sprzed zabiegu i po wszystkim? jestem ciekawa efektów u Ciebie i jakie blizny miałaś? czy to były blizny pooperacyjne? faktycznie ból jest duży, ale zniosłabym wszystko byleby się pozbyć blizn.
Stary 2011-03-18, 19:17   #240
daisy
Raczkowanie

Ja miałam szytą twarz w 2 miejscach, blizny po zrośnięciu się skóry, żwir pod skorą. To były po wypadku samoch.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości