Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 13:01   #211
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
słuchajcie dostałam 3 wielkie wory ubranek.
ooo poka poka
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Trochę brzmisz jak typowy przedstawiciel społeczeństwa z problemami pierwszego świata Po cc wiadomo, że nie można dźwigać od razu i nikt z tym nie dyskutuje. Ale nie dźwigasz na kręgosłupie 30 kg, żeby od razu z góry przewidywać problemy i bóle. Waga dziecka się rozkłada równomiernie na barki, miednicę i kręgosłup, a jak jesteś zdrowa i nie ma przeciwwskazań ortopedycznych to nie umrzesz od noszenia 5 czy nawet 10 kg, ostatecznie od wieków ludzie noszą, pracują i dźwigają i do tego jesteśmy stworzeni, a nie do kiśnięcia przed tv.

Jak rozmawiałam z położnymi opiekującymi się noworodkami to te dzieci podobno takie są, później z tego wyrastają. Możliwe że to jest jakieś zaburzenie albo niedojrzałość układu, ale takie dzieci są, rodzą się i trzeba im dać to, czego potrzebują czyli ciszy i spokoju

A z tymi wiszącymi dziećmi na rodzicach to jest często mechanizm uzależnienia dziecka od siebie i wmontowania w dziecko swoich strachów. Dziecko uważa, że bez mamy sobie nie poradzi i dlatego na niej wisi.
Wszystko możliwe, ale ja dalej uważam, że danej chwili, to dla mnie nie ma żadnej wartości. Jeśli będzie taka potrzeba to ok, ale w moim przypadku nie mam po co dźwigać dziecka, bez wzgledu na to, czy mi się ten ciężar rozłoży, czy nie. Może i jesteśmy stworzeni do pracy, ale ci co się tak lubia zaharowywać to mają później tylko problemy zdrowotne. Jeszcze zrozumiem, jak wkładam dziecko w cokolwiek z tych rzeczy i jemu to pasuje, ale chodzenie i podskakiwanie w celu uspokojenia dziecka chyba nie świadczy, że mu sięto podoba Ja na prawdę rozumiem plusy takich rzeczy, jak np meneq mieszka w trudnym terenie, też bym pewnie korzystała, wyjście na szybki spacer z psem też rozumiem, ale nie czaje noszenia non stop. Od razu mi się przypomina tekst mojej teściowej, że dziecko nielulane to dziecko pozbawione miłości Jeśli dziecko chce, i komuś jest wygodniej, to ok, ale ja swoją wsadziłam, raz, drugi trzeci, nie podobało jej się, więc nie będę jej zmuszać dla mojej chwilowej wygody, bo dziecko spokojnie leżało w leżaczku czy łóżku a ja nie musiałam się martwić, czy np podczas odkurzania jej gdzieś nie stuknę. To nie mycie zębów, że musi to zaakceptować. Dla mnie to jest opcja chwilowa lub w trudny teren, gdzie wózkiem nie wjadę. Z psem nie chodzę, gór nie ma, dziecko mi nie ucieka, ganiać nie muszę. Za to idąc na plac zabaw zawsze muszę asekurować, gdzieś potrzymać i to by mi przeszkadzało i to bardzo.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:06   #212
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wylicytowałam 5 ciuszków wszystkie HM
1. dla starszek za 6 zł sztuka
2. dla młodszej 2,5 zł sztuka
3. na 68 za 5 zł

A dzisiaj mnie taka refleksja naszła. Szkoda, ze te ciuchy dla dorosłych nie są tak dobrej jakości, jak te dziecinne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5345762782.jpg (49,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5345786023.jpg (56,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5345831518.jpg (98,3 KB, 7 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:10   #213
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ooo poka poka

Wszystko możliwe, ale ja dalej uważam, że danej chwili, to dla mnie nie ma żadnej wartości. Jeśli będzie taka potrzeba to ok, ale w moim przypadku nie mam po co dźwigać dziecka, bez wzgledu na to, czy mi się ten ciężar rozłoży, czy nie. Może i jesteśmy stworzeni do pracy, ale ci co się tak lubia zaharowywać to mają później tylko problemy zdrowotne. Jeszcze zrozumiem, jak wkładam dziecko w cokolwiek z tych rzeczy i jemu to pasuje, ale chodzenie i podskakiwanie w celu uspokojenia dziecka chyba nie świadczy, że mu sięto podoba Ja na prawdę rozumiem plusy takich rzeczy, jak np meneq mieszka w trudnym terenie, też bym pewnie korzystała, wyjście na szybki spacer z psem też rozumiem, ale nie czaje noszenia non stop. Od razu mi się przypomina tekst mojej teściowej, że dziecko nielulane to dziecko pozbawione miłości Jeśli dziecko chce, i komuś jest wygodniej, to ok, ale ja swoją wsadziłam, raz, drugi trzeci, nie podobało jej się, więc nie będę jej zmuszać dla mojej chwilowej wygody, bo dziecko spokojnie leżało w leżaczku czy łóżku a ja nie musiałam się martwić, czy np podczas odkurzania jej gdzieś nie stuknę. To nie mycie zębów, że musi to zaakceptować. Dla mnie to jest opcja chwilowa lub w trudny teren, gdzie wózkiem nie wjadę. Z psem nie chodzę, gór nie ma, dziecko mi nie ucieka, ganiać nie muszę. Za to idąc na plac zabaw zawsze muszę asekurować, gdzieś potrzymać i to by mi przeszkadzało i to bardzo.

Dobrze, ale to jest Twoj wybor i rzeczywiscie przy pierwszym dziecku moglas nie korzystac z tego rozwiazania. A co jezeli drugie bedzie zupelnie inne? Nie chce byc zlosliwa, ale masz problem z przyzwyczajeniem do noszenia i lulania a przyzwyczajenie (ile ma dokladnie Twoja corka? O ile dobrze pamietam) 3,5 latki do asekuracji na placu zabaw juz jest normalne?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:10   #214
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

5 kilo od 23 kwietnia. Tylko ja tak potrafie.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:13   #215
bianeczkaa
Zakorzenienie

Napisałam do producenta, tych majtek, które pokazywałam wam w dwupakach, ale zgłupiałam podali mi wymiar bez rozciągania 40 cm i że są rozciągliwe +/- 1 cm to jak to rozumieć?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:14   #216
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

w tym 3 kilo w tym tyg , oby to woda. Dzis czuje sie taka opuchnieta ze rano jak wstalam to oczu nie miałam. Oby to woda mi je przyslonila a nie tluszcz

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-05-21 o 13:15
Stary 2015-05-21, 13:23   #217
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ooo poka poka

Ci co nic nie noszą i nie pracują też mają problemy zdrowotne także trzeba znaleźć złoty środek, ale jak nie masz zdiagnozowanych problemów z kręgosłupem to nie ma co się bać "na zapas".

Poza tym nie ma przymusu stosowania chust, ja zamierzam kupić i chustę i wózek. I nie sugeruj się tym, jakie było Twoje pierwsze dziecko bo drugie może być zupełnie inne. Nie ma co przymuszać w żadną stronę, czyli dziecko nielubiące chust powinno jeździć w wózku (chociaż często się przyzwyczajają i przestają marudzić, to inna sprawa), a dzieci wrzeszczące w wózku i domagające się noszenia nie powinny być skazywane na płacz, na który można coś zaradzić.
Cytat:
w tym 3 kilo w tym tyg , oby to woda. Dzis czuje sie taka opuchnieta ze rano jak wstalam to oczu nie miałam. Oby to woda mi je przyslonila a nie tluszcz
Na nadmiar wody najlepsze jest picie wody. Serio. I ogranicz sól, bo widać że możesz mieć z tym problem, a III trymestr dopiero przed Tobą. Na początek nie dosalaj i odstaw słone przekąski, może to wystarczy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 13:23   #218
olkma
Raczkowanie

Czesc . Moge do was sie przylaczyc?
Jutro zaczyna sie 26tc, bedzie chlopiec - Nataniel
To bedzie nasze drugie dziecko, pierwsze ma 5 lat.
Termin mam na 4 wrzesnia, ale urodze jeszcze w sierpniu przez cc ( pierwsza ciąża też zakonczyla sie cc ).
A wy jakie macie imiona?
I co myślicie o imieniu Nataniel, dosyć mało popularne i zastanawia mnie czy inne dzieci nie beda mu dokuczac.
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:23   #219
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dobrze, ale to jest Twoj wybor i rzeczywiscie przy pierwszym dziecku moglas nie korzystac z tego rozwiazania. A co jezeli drugie bedzie zupelnie inne? Nie chce byc zlosliwa, ale masz problem z przyzwyczajeniem do noszenia i lulania a przyzwyczajenie (ile ma dokladnie Twoja corka? O ile dobrze pamietam) 3,5 latki do asekuracji na placu zabaw juz jest normalne?
Ale co to za beznadziejne porównanie Nosi się dziecko powiedzmy dla wygody, a asekuruje na placu zabaw, żeby sobie karku nie złamało. Moja córka nie należy do super rozbrykanych dzieci, jest raczej ostrożna, ale niestety inne dzieci nie są i kiedyś już ją dziecko prawie zrzuciło z wysokości 1,5 metra. U nas niestety są takie mało bezpieczne place zabaw. W przedszkolu np mają wysokie te domki ze zjeżdżalniami, ale są wszędzie barierki, a przy osiedlu sa wysokie i bez żadnych barierek na pochylni do wejscia na górę, na górze też nie wszędzie są. Tutaj jej pilnuję, co nie znaczy, że wprowadzam ją za rączkę, ale są takie miejsca, że muszę jej pomóc, bo np nie sięga i trzeba ją podsadzić. To co, mam odmówić jej zabawy bo wolę tyłek rozplaszczyć na ławce? Po to idę na plac, żeby mogła się bawić i ćwiczyć na różnych drabinkach. I wybacz, ale porównywanie naszej wygody a tego, że dbamy o bezpieczeństwo dziecka jest wprost śmieszne.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:25   #220
party_girl7
Zakorzenienie

A ja kupiłam sobie w Lidlu tę komódkę na leki ;P już nie będzie pytania "a rano wzięłam czy nie wzięłam?..."
Stary 2015-05-21, 13:32   #221
zuzulka_89
Zadomowienie

Witam się i ja na nowym wątku
Ostatnio udzielałam się ciut mniej bo miałam trochę gorąco. W poniedziałek jechałam autem i o mało koleś nie wjechał by we mnie na czołówkę. Na szczęście skończyło się tylko na ucieczce na pobocze i flaku z przedniego koła. Po wymianie koła na dojazdówkę i dojechaniu do wulkanizatora były poszukiwania opon "na gwałt". Na szczęście coś się znalazło. Czeka mnie teraz prostowanie felgi i zakup nowej opony...uff ale jestem cała
We wtorek byłam na wizycie u gina i ze mną i maluchem wszystko w porządku Dostałam wreszcie skierowanie na glukozę, na moje nieszczęście 75g ;( i siedzenie na tyłku 3h...
A wczoraj miałam dzień kuriera, non stop przychodziły jakieś paczki do mnie i męża...
Skorzystałam z rabatów i na stronie smyka zamówiłam bodziaki i pół śpiochy. A jutro jedziemy z mężem kupić fotelik samochodowy Dla Warszawianek jutro i w sobotę w sklepach Tosia są Dni Bezpieczeństwa z Recaro i mają być atrakcyjne zniżki na foteliki.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:32   #222
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ci co nic nie noszą i nie pracują też mają problemy zdrowotne także trzeba znaleźć złoty środek, ale jak nie masz zdiagnozowanych problemów z kręgosłupem to nie ma co się bać "na zapas".

Poza tym nie ma przymusu stosowania chust, ja zamierzam kupić i chustę i wózek. I nie sugeruj się tym, jakie było Twoje pierwsze dziecko bo drugie może być zupełnie inne. Nie ma co przymuszać w żadną stronę, czyli dziecko nielubiące chust powinno jeździć w wózku (chociaż często się przyzwyczajają i przestają marudzić, to inna sprawa), a dzieci wrzeszczące w wózku i domagające się noszenia nie powinny być skazywane na płacz, na który można coś zaradzić.

Na nadmiar wody najlepsze jest picie wody. Serio. I ogranicz sól, bo widać że możesz mieć z tym problem, a III trymestr dopiero przed Tobą. Na początek nie dosalaj i odstaw słone przekąski, może to wystarczy.
No pewnie trzeba próbować, im wcześniej tym lepiej. JA też będę próbować, bo może kiedyś sięto na coś przyda, więc jeśli zaszczepić taki nawyk noszenia, to u maluszka, bo u 3 miesiecznego jest już ciężko. A co do dzieci płaczących w wózku, to zgadzam się absolutnie. Ogladałam kiedyś taki program, gdzie się wypowiadał psycholog dziecięcy, i nawet było na przykładzie pokazywane. Matka miała ogromny problem z dzieckiem zarówno w wózku jak i foteliku. No i okazało się ,ze po prostu dziecku było niewygodnie i do tego siedział w foteliku za wysoko. Poradził matce isć z dzieckiem do sklepu, żeby po przymierzało sobie. Tu chodziło o parasolkę. I kupili taki wózek, że każdemu pasował i jeździli bez problemu. A z fotelikiem, to tłumaczył to tak, że dziecko czuło strach, ponieważ do tej pory to mama była zawsze nad nim, chodzi o wzrost a w foteliku siedział tak wysoko, że głowa mamy była ciut niżej i to był podobno wielki dyskomfort psychiczny, że niby dziecko nie czuła się bezpiecznie. Zmienili fotelik i też było ok. A od niedoboru pracy i leżenia, to się odleżyny mogą zrobić też niefajne Ja mam problem z kolanem, Miałam naderwane więzadła, także i nie mogę zbyt dużo chodzić, ani dźwigać za dużo, i wiele sportów niestety odpada Nawet jak tanczę np na weselu to mi to kolano potrafi tak wyskakiwać

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:32   #223
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Termin mam na 4 wrzesnia, ale urodze jeszcze w sierpniu przez cc ( pierwsza ciąża też zakonczyla sie cc ).
A wy jakie macie imiona?
I co myślicie o imieniu Nataniel, dosyć mało popularne i zastanawia mnie czy inne dzieci nie beda mu dokuczac.
Hej! Jasne że możesz, dołączaj
Mój synek w brzuchu będzie najprawdopodobniej Ignasiem.
Nataniel czy Nathaniel albo Natan (czyli skrócona wersja) są dosyć popularne wśród maluchów ostatnio więc chyba problemu nie będzie.

Moje zdanie - dla mnie zbyt "biblijne", w ogóle nie lubię imion o konotacjach religijnych, wszelkie Aniele, Angeliki, Teofile, Teodory nie wspominając o Bogusławie nie przemawiają do mnie.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam sobie w Lidlu tę komódkę na leki ;P już nie będzie pytania "a rano wzięłam czy nie wzięłam?..."
A u mnie jej nie było już Ale kupiłam sobie lniane ciuchy

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-21 o 13:34
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:33   #224
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co to za beznadziejne porównanie Nosi się dziecko powiedzmy dla wygody, a asekuruje na placu zabaw, żeby sobie karku nie złamało. Moja córka nie należy do super rozbrykanych dzieci, jest raczej ostrożna, ale niestety inne dzieci nie są i kiedyś już ją dziecko prawie zrzuciło z wysokości 1,5 metra. U nas niestety są takie mało bezpieczne place zabaw. W przedszkolu np mają wysokie te domki ze zjeżdżalniami, ale są wszędzie barierki, a przy osiedlu sa wysokie i bez żadnych barierek na pochylni do wejscia na górę, na górze też nie wszędzie są. Tutaj jej pilnuję, co nie znaczy, że wprowadzam ją za rączkę, ale są takie miejsca, że muszę jej pomóc, bo np nie sięga i trzeba ją podsadzić. To co, mam odmówić jej zabawy bo wolę tyłek rozplaszczyć na ławce? Po to idę na plac, żeby mogła się bawić i ćwiczyć na różnych drabinkach. I wybacz, ale porównywanie naszej wygody a tego, że dbamy o bezpieczeństwo dziecka jest wprost śmieszne.

Wedlug mnie nie jest wcale beznadziejne. Dziecko powinno zdawac sobie sprawe z zagrozenia, ktore m.in. stanowia inne dzieci. A co jak Ciebie nie bedzie w poblizu? I co sie bedzie dzialo z drugim dzieckiem, jak Wy sie bedziecie bawic? Pytam z ciekawosci, bo mnie nie do konca takie rozwiazanie dla wszystkich wydaje sie bezpieczne. Dobrze, ale pilnowanie to nie do konca asekuracja. Poza tym chusta ma tez inne zalety oprocz jedynie wygody ;-) (przepraszam, ale lubie sie droczyc)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:35   #225
czarownica_tea
Zakorzenienie

Olkma- witamy nowa mamusie . A imię dla Malucha rzeczywiście niespotykane .

Mi sie wydaje ze dyskusja wózek/chusta to czysta retoryka. Ja chciałabym nosić pytanie czy Ala bedzie chciała byc noszona. Tego dowiem sie dopiero jak spróbuje. Każda z mam ma inne doświadczenia ze swoim dzieckiem i to zupełnie normalne ze przenosi sie te doświadczenia na kolejne dziecko. Proponuje żebyśmy wróciły do tej dyskusji za rok. Zobaczymy która z nas nosiła/nosi dziecko a która nie. Teraz to taka rozmowa jak ze ślepym o kolorach.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:38   #226
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No pije codziennie 2 litry minimum
Rozumiem: zwiekszyc dawke.
Ja po wizycie juz. Wszystko ok. Wlasnie ziewalo to moje male mogla bym tak lezec i sobie tym jezdzic po brzuchu calymi godzinami.

wymianki
Stary 2015-05-21, 13:39   #227
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie trzeba próbować, im wcześniej tym lepiej. JA też będę próbować, bo może kiedyś sięto na coś przyda, więc jeśli zaszczepić taki nawyk noszenia, to u maluszka, bo u 3 miesiecznego jest już ciężko.

Ja mam problem z kolanem, Miałam naderwane więzadła, także i nie mogę zbyt dużo chodzić, ani dźwigać za dużo, i wiele sportów niestety odpada Nawet jak tanczę np na weselu to mi to kolano potrafi tak wyskakiwać
Jak masz problemy ze stawami to trzeba to bardziej rozważyć, ale dobrze ułożone dziecko w chuście nie obciąża kolan bardziej niż ciążowy brzuch. Więc na upartego może da radę.

A co do przyzwyczajania to też nie ma reguł, moja bratanica nie akceptowała żadnych chust ani nosideł, a po skończeniu 6 miesiąca jak ręką odjął, podobało jej się to strasznie
Stary 2015-05-21, 13:41   #228
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
A wy jakie macie imiona?
Witamy

Nataniel to piękne imię. Chciałam tam nazwać Syna,ale Mężowi się nie podoba. U nas będzie Wiktor.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:42   #229
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A wy jakie macie imiona?
Witaj, pewnie, że możesz dołączyć Co do imienia, mnie się podoba, ale nie uważam, żeby było jakieś super oryginalne bo od pewnego czasu dosć często mi się przewija przez uszy Zauważyła, że jak w serialach jest ktoś miły to zaraz jego imię jest modne Mamy ten sam termin I też będziemy rodzić przez cc

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja na nowym wątku
Ostatnio udzielałam się ciut mniej bo miałam trochę gorąco. W poniedziałek jechałam autem i o mało koleś nie wjechał by we mnie na czołówkę. Na szczęście skończyło się tylko na ucieczce na pobocze i flaku z przedniego koła. Po wymianie koła na dojazdówkę i dojechaniu do wulkanizatora były poszukiwania opon "na gwałt". Na szczęście coś się znalazło. Czeka mnie teraz prostowanie felgi i zakup nowej opony...uff ale jestem cała
We wtorek byłam na wizycie u gina i ze mną i maluchem wszystko w porządku Dostałam wreszcie skierowanie na glukozę, na moje nieszczęście 75g ;( i siedzenie na tyłku 3h...
A wczoraj miałam dzień kuriera, non stop przychodziły jakieś paczki do mnie i męża...
Skorzystałam z rabatów i na stronie smyka zamówiłam bodziaki i pół śpiochy. A jutro jedziemy z mężem kupić fotelik samochodowy Dla Warszawianek jutro i w sobotę w sklepach Tosia są Dni Bezpieczeństwa z Recaro i mają być atrakcyjne zniżki na foteliki.
No ale to chyba powinien za to wszystko zapłacić ten koleś A 75 robią raczej wszyscy Mało kiedy robi się50. Pytałam gina i powiedział, że zawsze 75 robi.

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 13:42   #230
party_girl7
Zakorzenienie

A z jakimiś ostatnimi ciuszkami czekam do wyprzedaży letniej, wtedy będą ładne rabaty i będzie można w dobrych cenach nowe rzeczy pokupować

Witam nową mamę!
Stary 2015-05-21, 13:42   #231
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No pije codziennie 2 litry minimum
Rozumiem: zwiekszyc dawke.
Ja po wizycie juz. Wszystko ok. Wlasnie ziewalo to moje male mogla bym tak lezec i sobie tym jezdzic po brzuchu calymi godzinami.
No to mów mów, wciąż dziewczynka? ile waży?
2l to mało jak na ciężarną, jak jeszcze jesz sporo soli to już w ogóle.
Stary 2015-05-21, 13:43   #232
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz problemy ze stawami to trzeba to bardziej rozważyć, ale dobrze ułożone dziecko w chuście nie obciąża kolan bardziej niż ciążowy brzuch. Więc na upartego może da radę.

A co do przyzwyczajania to też nie ma reguł, moja bratanica nie akceptowała żadnych chust ani nosideł, a po skończeniu 6 miesiąca jak ręką odjął, podobało jej się to strasznie
Bo pewnie spodobały jej się perspektywy widoku z wysokości

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:46   #233
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
A wy jakie macie imiona?
Witamy
Mi się imię kompletnie nie podoba, ale wiadomo, że to Wasz wybór

Co do chust - my absolutnie nie bierzemy tego pod uwagę. Ani mi ani mężowi się to nie podoba i nawet nie będziemy posunięć próbować.

Kupiłam polskie truskawki dzisiaj! Pycha! 9 zł za kilogram.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 13:49   #234
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

meneq
Każda matka w swój niepowtarzalny sposób wychowuje dziecko więc nie rozumiem tej dyskusji i ciągnięcia tematu. Dla mnie logiczne,że 3,5 letniego dziecka samego nie puszczę na plac zabaw i nie będę go obserwować -siąde 100metrów na ławce i będę czytać książkę mając gdzieś co ono robi. Bianeczkaa ma rację nie ma super przystosowanych placów zabaw dla dzieci. Skoro Ty byś puściła swoje dziecko bo "Dziecko powinno zdawac sobie sprawe z zagrozenia, ktore m.in. stanowia inne dzieci. " to gratuluję. W tym wieku jeszcze dziecko nie do końca zdaje sobie sprawę co jest dobre a co złe. Mozna mówić nie dotykaj tego tamtego a ono i tak swoje zrobi. Trzeba mieć oczy wokół głowy i lepiej być "przezornym ubezpieczonym" niż luzakiem i płakać nad rozlanym mlekiem. Poza tym przy dwójce dzieci często jest tak, że gdy jedno jest na rękach drugie tez by chciało.

aakkzzii
Spokojnie ja przed ciążą ważyłam 59 a przedwczoraj byłam u lekarza i się okazało, że ważę 60! Przypomnę, że w apogeum wymiotów było 54 .

olkma
witaj, też jak owieczka zauważyłam, że sporo maluchów ma teraz takie imię .

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-05-21 o 13:50
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:49   #235
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Witaj, pewnie, że możesz dołączyć Co do imienia, mnie się podoba, ale nie uważam, żeby było jakieś super oryginalne bo od pewnego czasu dosć często mi się przewija przez uszy Zauważyła, że jak w serialach jest ktoś miły to zaraz jego imię jest modne Mamy ten sam termin I też będziemy rodzić przez cc

No ale to chyba powinien za to wszystko zapłacić ten koleś A 75 robią raczej wszyscy Mało kiedy robi się50. Pytałam gina i powiedział, że zawsze 75 robi.
Taaa jakby jeszcze się zatrzymał i zobaczył co ze mną ....a nie tylko poleciał dalej...niestety na trasach dojazdowych do Warszawy czasami rządzi prawo dżungli - mam mocny wypasiony wóz więc ustępujcie mi wszyscy naokoło...
Żałuję tylko, że nie mam kamerki w aucie to bym policji zgłosiła...a tak dupa..
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:51   #236
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kuźwa, tak się stresowałam rozmową z dziekanatem, a w sumie nie było po co. Przecież babki fajne. Od razu powiedziała mi, co mam napisać w podaniu, co ma być na takim zaświadczeniu od lekarza i powiedziała, że nie powinno być problemu

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:56   #237
olkma
Raczkowanie

Ja robilam glukoze we wtorek, tez 75 i było znośnie. Pani mi rozrobiła ten proszek do dwóch kubeczkow i dalo sie wypić. Pozniej mi sie odbijało tym przez pół dnia. A i beda cie 3 razy kluc. Pierwszy raz przed wypiciem, pozniej godzine po wypiciu, no i dwie godz po wypiciu, a pozniej mozesz isc do domku. Radze ci isc z kims na badanie, bo mi po jakis trzech godzinach slabo sie zronilo, zaczelam sie pocic, rece mi cale lataly, nogi jak z waty, wczesniej nigdy tak nie mialam wiec obstawiam ze to moze byc wlasnie po tej glukozie.
Dziewczyny, a tak z innej beczki macie kojec/rogal z motherhoode?
Bo ja kupilam sobie wczoraj no i wszystko ok oprocz tego ze jest " zlamany" ma przerwe w wypelnieniu i nie wiem czy on ma taki być czy to jakis defekt mojego.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A wlasnie ile przytyłyscie? Bo ja przed ciaza wazylam 57,8 kg, ale ze mnie ciagle mdlilo zjechałam do 55 kg no a teraz jest 63 kg no ale nie wiem jak to liczyc, czy od najnizszej wagi czy od poczatkowej?
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:57   #238
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

olkma
75 teraz to norma z glukozą. Mój gin nawet mówił, że w USA robią 100! No ale popatrzmy jak one wyglądają... kiedyś normą była 50.
Stary 2015-05-21, 13:57   #239
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
meneq
Każda matka w swój niepowtarzalny sposób wychowuje dziecko więc nie rozumiem tej dyskusji i ciągnięcia tematu. Dla mnie logiczne,że 3,5 letniego dziecka samego nie puszczę na plac zabaw i nie będę go obserwować -siąde 100metrów na ławce i będę czytać książkę mając gdzieś co ono robi. Bianeczkaa ma rację nie ma super przystosowanych placów zabaw dla dzieci. Skoro Ty byś puściła swoje dziecko bo "Dziecko powinno zdawac sobie sprawe z zagrozenia, ktore m.in. stanowia inne dzieci. " to gratuluję. W tym wieku jeszcze dziecko nie do końca zdaje sobie sprawę co jest dobre a co złe. Mozna mówić nie dotykaj tego tamtego a ono i tak swoje zrobi. Trzeba mieć oczy wokół głowy i lepiej być "przezornym ubezpieczonym" niż luzakiem i płakać nad rozlanym mlekiem. Poza tym przy dwójce dzieci często jest tak, że gdy jedno jest na rękach drugie tez by chciało.

aakkzzii
Spokojnie ja przed ciążą ważyłam 59 a przedwczoraj byłam u lekarza i się okazało, że ważę 60! Przypomnę, że w apogeum wymiotów było 54 .

olkma
witaj, też jak owieczka zauważyłam, że sporo maluchów ma teraz takie imię .
No to jest niestety mega częste. Dzieci, które np nie lubiły kanapki z serem, nagle chcą, bo drugie chce U mam dwa rodzeństwa cioteczne właśnie takie były. U mojego męża to jest chyba do tej pory ze strony szwagierki. Komuś coś teściowa kupi to zawsze ma pretensje, bo ktoś dostał a ona nie. Nawet o głupie ścierki do naczyń była awantura jak dostałam. A jak mi chciała teściowa dać komplet noży to jak powiedziałam, ze nie potrzebuję, niech da komuś innemu to ta normalnie wyrwała matce z rąk, że ona chce - tylko nie wiem po co, skoro mieszka u rodziców, jedna kuchnia, nie gotuje a matka ma takie same

Cytat:
Taaa jakby jeszcze się zatrzymał i zobaczył co ze mną ....a nie tylko poleciał dalej...niestety na trasach dojazdowych do Warszawy czasami rządzi prawo dżungli - mam mocny wypasiony wóz więc ustępujcie mi wszyscy naokoło...
Kurde też mam kamerkę i wożę w schowku musze ogarnąć kartę pamięci.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-21, 13:58   #240
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo pewnie spodobały jej się perspektywy widoku z wysokości
Może i tak Suszy dziąsła jak tylko się ją wpakuje
Cytat:
Powiem Ci że ja mam kamerkę, kilka razy już coś zgłaszałam i wszyscy mieli to w d***...
Cytat:
Kuźwa, tak się stresowałam rozmową z dziekanatem, a w sumie nie było po co. Przecież babki fajne. Od razu powiedziała mi, co mam napisać w podaniu, co ma być na takim zaświadczeniu od lekarza i powiedziała, że nie powinno być problemu
A o co chodzi? Jeśli pisałaś to przepraszam, wypadło mi z głowy...
Cytat:
Radze ci isc z kims na badanie, bo mi po jakis trzech godzinach slabo sie zronilo, zaczelam sie pocic, rece mi cale lataly, nogi jak z waty, wczesniej nigdy tak nie mialam wiec obstawiam ze to moze byc wlasnie po tej glukozie.
Dziewczyny, a tak z innej beczki macie kojec/rogal z motherhoode?
Bo ja kupilam sobie wczoraj no i wszystko ok oprocz tego ze jest " zlamany" ma przerwe w wypelnieniu i nie wiem czy on ma taki być czy to jakis defekt mojego.
To pewnie od tej glukozy, ale ja się czułam w porządku po tych 75 gramach. Wynik masz ok?
Ta "przerwa" w kojcu ma być bo tam rękę wsadzasz i żeby ci nie odcięło krążenia w ręce to nie ma tam wypełnienia Tak ma być.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości