|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Staramy się o drugie dziecko
Dziewczyny bardzo ważna sprawa!!!!
Prosimy o podpisywanie petycji. Środowiska anty-invitrowe od dwóch dni zbierają podpisy, aby skłonić prezydenta RP Bronisława Komorowskiego do odrzucenia ustawy. To dla naszego środowiska, naszych rodzin i znajomych czas na aktywność. Do wejścia w życie ustawy brakuje tylko podpisu prezydenta. Nie pozwólmy mu nabrać przekonania, że jest nam wszystko jedno i będziemy bierni! Pod tym linkiem jest dostępna petycja: https://secure.avaaz.org/pl/petition...nosci/?nTfXAjb Bardzo was proszę o aktywność w tej akcji i o nie pozostawanie obojętnym na losy milionów ludzi, mających problem z płodnością!!!
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
soniaaa987 Nie wiem czy możliwa jest siara tak szybko, ale w sumie czemu nie? Myślę że może to być TO. Kiedy znowu testujesz? U mnie siara pojawiła się też dość szybko w poprzedniej ciaży
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Moze wam się to wydać dziwne ale nie karmilam dziecka piersią a po prawie trzech latach jak ścisnę brodawke to pojawia się kropelka siary lub mleka bo nie wiem co to jest
mam nadzieje ze przez to z drugim dzieckiem bede miała dużo pokarmu
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Umówiłam się na dzisiaj do lekarza, martwi mnie ta siara, jakby nie było to na ciążę wydaje mi się troszkę za wcześnie..zobaczymy
jestem optymistką, także wydaje mi się, ze będzie dobrze
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Bedzie dobrze
nie martw się na zapas kiedy masz wizytę?
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj wieczorem
musze czekać na męża aż wróci z pracy bo powiedział mi, że jeśli się okaże, że powiększy nam się rodzina to chce być przy tym no i w ten sposób dzień ciągnie mi się w nieskończoność :P będzie dobrze, musi być
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Koniecznie daj znac co powiedzial lekarz
trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ciąży niestety nie ma..
moja lekarka bardzo się ucieszyła na mój widok, bo miała akurat dzisiaj wysłać list do mnie. Przy ostatniej kontroli miałam robione badanie wymazu no i przyszły wyniki... jestem nosicielka wirusa HPV i znajduje się w dużej grupie ryzyka kobiet chorujących na raka szyjki macicy...wyniki nie są dobre, ale na razie nic na usg nie wyszło...kontrole raz w miesiącu.... piękny prezent z przeszłości.... ale humor i tak mi jakoś dzisiaj dopisuje
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Sonia
super, ze humor dobry Gdzie to lato ja się pytam?
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja od czwartej na nogach
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem zla bo mąż przyjeżdża tylko na weekend a moja owulacja wypada za tydzień w czwartek lub piatek. Pewnie to niemożliwe zeby plemniki przeżyły 4-5 dni?
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Już o to pytałaś. Możliwe. Plemniki potrafią żyć nawet do 7 dni.
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Sorki. Mam ostatnio dużo spraw na glowie i nie zwróciłam uwagi ze ponawiam pytanie.
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ostatnio bardzo wcześnie witamy z synkiem dzień, wczoraj o 4 dzisiaj o 6. No ale to chyba wina tego że jest strasznie duszno
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Calkiem fajna pogoda dzisiaj. Synek w przedszkolu a ja siedzę i kawke popijam
mąż jutro przyjeżdża z delegacji i juz sie nie mogę go doczekac z ciekawości oglądałam ostatnio nowości w wózkach i łóżeczkach. Fajne rzeczy teraz sa do kupienia za przyzwoite pieniążki.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej 😊 pozdrawiamy z gór 😊 jestem z teściami i Frankiem 2 tygodnie a Tz dojeżdża do nas 😊 odpoczywam i czytam, gotowac nie muszę, taki luz.
Sonia- przykro mi, ze to nie ciąża 😓 miałam tak niedawno, że szłam do lekarza na przegląd i się okazało, ze kilka spraw trzeba naprawić w tym właśnie tsh... Ale minęło trochę czasu i jestem dobrej myśli 😊 haha a dzis mi się śniło, ze się dowiedziałam, ze jestem w ciąży z trojaczkami 😃 masakra jakaś... 😃
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Ale się macie fajnie, u nas od samego rana pochmurno także wymyślamy sobie ciekawe zajęcia w domu, żeby się nie nudzić
do południa piekłyśmy ciasteczka, teraz mała sobie zasypia i jak wstanie to będziemy malować dla tatusia obrazek farbami Powiem Ci GROSZEK, że ja już wózek wybrałam resztę rzeczy mam po córeczce także liczę na druga dziewczynkę :P a jak będzie chłopak to cala garderoba do wymiany
Edytowane przez soniaaa987 Czas edycji: 2015-07-16 o 12:58 |
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieje, ze będzie dziewczynka i będę musiała wszystko wymienic
czy mając stan zapalny miejsca intymnego moge starać się z mężem o dziecko? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. Kupilam bez recepty globulki i dzisiaj pierwsza wezme.
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, ze lepiej najpierw wyleczyć ten stan zapalny bo ciąża jest przeciwskazaniem dla niektórych lekarstw, ale mogę się mylić, lekarzem nie jestem
ja na pewno najpierw bym wyleczyła pisałaś kiedyś o grudkowatej, białej wydzielinie, grzybki?
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Tylko ze ta wydzieline mialam jeden dzień. Teraz minimalnie mnie piecze i mam brązowo różowe uplawy. Okres mi sie skończył 2 dni temu.
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Groszek- ja myślę, że przeciwskazań jako takich nie ma, chyba ze bierzesz jakies globulki czy coś, tylko możesz zarazić Tzta i wtedy leczenie moze dluzej potrwać... Wiec może trzeba się zastanowić czy warto... 😊
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Tylko ze mąż jeździ na delegacje i rzadko trafiamy na dni plodne
2 dni temu wzielam 3 tabletki flunyconu i mam nadzieje ze nie zaraze meza
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
śliczna pogode dzisiaj mamy jutro jeszcze cieplej ma byc moze pojedziemy nad jezioro. Synek w przedszkolu a ja mam czas dla siebie.
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Co tu tak cicho?
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Cicho, bo wszystkie dzieci robią
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Halloooo już po weekendzie
wszystkie urlopują czy jak? :P Rozmawiałam wczoraj z moja znajoma, która 2lata temu urodziła drugie dziecko i pół roku po porodzie zafundowała sobie laserowe obkurczenie pochwy, powiem szczerze, ze czytałam wiele różnych opini... mojej znajomej wystarczył tylko jeden zabieg i jest mega zadowolona, zresztą nie tylko ona bo jej mąż też mówiła , że po trzecim dziecku też idzie bez żadnych dyskusji na taki zabieg.Co wy o tym myślicie? Ja chyba się skusze... no ale najpierw trzeba zajść w tą ciąże :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

moja lekarka bardzo się ucieszyła na mój widok, bo miała akurat dzisiaj wysłać list do mnie. Przy ostatniej kontroli miałam robione badanie wymazu no i przyszły wyniki... jestem nosicielka wirusa HPV i znajduje się w dużej grupie ryzyka kobiet chorujących na raka szyjki macicy...wyniki nie są dobre, ale na razie nic na usg nie wyszło...kontrole raz w miesiącu.... piękny prezent z przeszłości.... ale humor i tak mi jakoś dzisiaj dopisuje