Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 14:21   #211
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Sorce nie narzekam ale Fi. daje w kość. Tz malo pomaga bo go nie ma od 6 czasami nawet do 22 jak nie praca to budowa. W końcu fundamenty wylalismy a robimy bez ekip wiec wiadomo.
Strasznie mnie mdli i brzuch pobolewa. Ostatnio położyłam się bo F. sie ladnie bawil i usnelam. Obudziłam się po godz i wpadłam w panikę bo dziecka nigdzie nie ma. Na szczęście znalazłam pod poduszkami takimi ogromnymi z łóżka usnał na podlodze ale byłam bliska zawalu. Tak mi się chce spać, ze teraz boje się położyć w dzień.
A Ty jak się czujesz? I gratuluję dziewczynki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 18:57   #212
BYou
MBZ♥

Demeter, ja się cieszę porządkiem takim jak lubię jak Zoś pójdzie spać lubię te regały ikeowe, pokaż cały pokój

Despa no ja mówię: gdzie kończy się logika tam zaczyna się mon
takie ma trzewiki: tylko, że beżowe

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:05   #213
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Byou, sliczne!

Dzis temperatura w pokoju 38 stopni. Przysiegam lalo sie ze mnie, dwa komputery, drukarka i naklejkownica na koperty. Masakra.

Ale juz fajrant! Wracam we wrzesniu, mam w czterech literach wszystko. Telefonu nie odbieram!

Sorce jutro pakuje Emile, ja i Oli juz spakowane. Zakupy zrobione, musze tylko do Rossa skoczyc po mleko.
Pogoda do dzis ponoc piekna.
Licze na to ze tak jak Fi podlapal sikanie, to Emila zlapie normalne jedzenie.
Wez wiecej cieplejszych, bo jak bedzie goraco to wszystko wyschnie a jak chlodno to ze schnieciem gorzej.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:16   #214
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

YoooYooo.

Zyje zyje. Wycalowana wytulona na maxa. Mlody nie odchodzi na wiecej niz 2metry i ciagle jest " to mim mama"
Pogoda masakra. Serio ja 2dzien jestem i wytrzymac nie moge. Ale jeszcze 2dni i zmiana klimatu hehehe. Oc podobno u mnie w Bregenie od weekendu ma byc ladna pogoda

Plus taki ze w Koncu poszlam do optyka po okulary. O tym ze amm astygamtyzn mrotkowzroczny cos tam wiedzialam. Ale ze roznowzrocznosc to ni uja. Ale tragedni nje ma +0.75na prawe i -.1.25na lewe i 300stowy nie moje xD.

Ide spac. Bo mlody dzis dal niezle w kosci i usnol dopiero 45mkn temu. Byle jak dzis do 7dal pospac xD

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:22   #215
Sorceresss
Wtajemniczenie

Monicca, dzieki. Czuję się lux. Największy problem mam ze stresem. Np teraz mi maluch w brzuchu szaleje przeokrutnie, a ja już się martwię czy nie za bardzo. Do grudnia osiwieje.

Despa, pamiętaj, żeby na pon rano szykować ciasto i kawę jak nadjedziemy!

Kasia, myślałam, że OC do Ciebie do Bergen przyjeżdża

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 05:04   #216
monicca1989
Zakorzenienie

Kilka dni temu byłam u koleżanki i jej 2 latek sam ściąga majtki i sika. Pochwaliłam go bo mój F. Zawsze mnie woła i mu pomagam.
Od następnego dnia sika sam, jak chciałam mu pomoc było mama nie.
Wczoraj krzyczy z góry mama kupa, zrobiłem no to gonie załamana ze w majtki a ten krzyczy i wyrzuciłem. Okazało się ze zrobił do nocnika, wyrzucił do ubikacji i wchodził żeby spłukać ;-)
Stary 2015-08-14, 07:18   #217
Sorceresss
Wtajemniczenie

Monicca, brawo!
Jaki dom budujecie?który projekt?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 07:34   #218
monicca1989
Zakorzenienie

Sorce w Rododendronach 15 ale teraz bym pewnie inny wybrała ;-)
Stary 2015-08-14, 13:36   #219
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja już na zwolnieniu bo okropnie się czuje dużo gorzej niż z F. kto wie to się śmieje ze dziewczynka ale raczej nie ma szansy na dziewczynkę z 20dnia cyklu :-P
jak nie?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 15:34   #220
monicca1989
Zakorzenienie

Monika wszedzie gdzie czytam to dziewczynka tylko przed owulacją wiadomo to nie 100procent reguła ale największe szanse wtedy.
Stary 2015-08-14, 21:24   #221
kasia86bgo
Zakorzenienie

Sorce. Ale.o co Chodzi z OC ze ona niby do mnie nie mumam.:-/ albo o czyms nie wiem

Ide spac. Jutro o tej porze bd juz z Milusiem w Bergenskim domku

Stary 2015-08-14, 21:35   #222
klementyna1
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4536242/Mama-...aly-rodzenstwo

powyłam sie, a u Was jak to byo?;pp
Ktos wie, co z trolą??
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:14   #223
Dragusia88
Zakorzenienie

hej, melduje że znikam na 10dni. jedziemy z teściami do włoch na własną rękę wiec trzymajcie kciuki :p

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 08:55   #224
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. siadł jak miał 9 miesięcy. nic dziwnego jego lekarz od ruchu w tym nie widział... a Kuba ile miał jak usiadł?
Kurcze ja głupia nie zapisywalam takich waznych rzeczy i nie pamietam
Jak Olcia znosi upały? Bo moja Z marudna

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Sąsiad krzyczy zza płotu: Michał, co dziś robisz?
T.: Zrobiłem! koopę na trawkę! wielką i paskudną

Grunt to pozostawić po sobie dobre wrażenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Gadałam z TŻtem i będziemy robić metamorfozę pokoju Z - musimy zasiąść i policzyć kasę i wtedy zdecydujemy co i jak, więc może to nie być zaraz, albo etapami. Chcecie foty przed i po? Czy to będzie zaśmiecanie klubu?
Ja chetnie zobacze

Cytat:
Ja już na zwolnieniu bo okropnie się czuje dużo gorzej niż z F. kto wie to się śmieje ze dziewczynka ale raczej nie ma szansy na dziewczynkę z 20dnia cyklu :-P

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
AH, a z tym różem to ja trochę żartuję... mam tylko awersję do tego koloru na mnie -mam jasną karnację, łatwo się czerwienię i w różu wyglądam jak prosiak
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Demeter, ja się cieszę porządkiem takim jak lubię jak Zoś pójdzie spać lubię te regały ikeowe, pokaż cały pokój
Nie robilismy calego pokoju, bo bysmy musieli zrobic wielkie porzadki w trzecim pokoju, żeby K zrobić. Tak swoją droga nie wiem - mamy 3 pokoje teraz a w jednym pokoju składzik Za duzo rzeczy, no ale jak wyrzucić jak wszystko potrzebne
A co do regału to mamy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...482/#/80275887 i do tego 4 pudełka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30219281/
Stoi w duzym pokoju, takze troche zabawki są bardziej ogarniete

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej, melduje że znikam na 10dni. jedziemy z teściami do włoch na własną rękę wiec trzymajcie kciuki :p
Milego wypoczynku!

-------
Co do nieobecnych - to zastanawiałam sie gdzie sie podziała Tasia? Pewnie lata za Anią, bo ona chyba już biega
Brakuje mi tez Nestelle

A tu nasza wkładka do wózka, czadowa jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wkladka.jpg (113,1 KB, 15 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 19:20   #225
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Kurcze ja głupia nie zapisywalam takich waznych rzeczy i nie pamietam
Jak Olcia znosi upały? Bo moja Z marudna

Ja chetnie zobacze

witaj w klubie

Nie robilismy calego pokoju, bo bysmy musieli zrobic wielkie porzadki w trzecim pokoju, żeby K zrobić. Tak swoją droga nie wiem - mamy 3 pokoje teraz a w jednym pokoju składzik Za duzo rzeczy, no ale jak wyrzucić jak wszystko potrzebne
A co do regału to mamy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...482/#/80275887 i do tego 4 pudełka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30219281/
Stoi w duzym pokoju, takze troche zabawki są bardziej ogarniete

Milego wypoczynku!

-------
Co do nieobecnych - to zastanawiałam sie gdzie sie podziała Tasia? Pewnie lata za Anią, bo ona chyba już biega
Brakuje mi tez Nestelle

A tu nasza wkładka do wózka, czadowa jest
Ja mam w salonie taki kallax 2x2 okienka, a te pudła w pokoju Z chyba we wszystkich kolorach.

Byliśmy dzis 3ci raz w zyciu Z, a drugi w tym roku na plazy ni chciała do domu iść

Mi tez brakuje Nestelle, ciekawe czy się przeprowadziła juz - moze na to wakacje wykorzystuje i nie wie co najpierw? A Tasia sie przeprowadziła juz?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

A wózek prezentuje sie bardzo elegancko

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 22:38   #226
klementyna1
Zakorzenienie

no nestelle, trolla i kilka innych weteranek..

scarlet my postanowilismy wlasnie zrobic taki kacprowy pokoj (ale po kosztach...)Łózko ma rozkładaną kanapę niziutka już 2 razy z niej spadl w nocy i nawet sie nie obudził;p sciany pomalowalismy, teraz jeszcze na dywan poluje, meble ma tylko stare po tżcie za kawalerstwa;p bedzie szedl do skzoly-dostanie nowe;p;p

Ale dziś miałam dzień.... Rano do kościoła, Kacper w ogole nie słucha, lata, krzyczy, spiewa, przewraca się... w kościele do księdza na cały gis: "Dlaczego chlapiesz mój bukiecik tą miotłą"
W domu kłotnia z tztem o to, ze ja K rozpieszczam za bardzo itp....dawno takiego s[pięcia nie było. Mielismy jechac do Magicznych Ogrodów (pozazdrosciłam megi) ale tz, ze Kacper nie zasłużył bo niegrzeczny w kościele :ściana:...szkoda, że nie da mu szlabanu na wyjścia z domu za to, że biegał......
Po kłotniach i pertraktacjach pojechalismy...skwar na maksa...ale K zachwycony..latał, kapał się, wspinał itp...super za chwile tel. że moj tata prawdopodobnie skrecił nogę i czy mozemy go odwiezc na SOR bo nie może chodzic, a mma nie da rady mu pomoc do taxi...wracamy wpakowujemy go do auta i jedziemy..."Niestety czas oczekiwania może byc długi) Ok poczekamy ja przy okazji do chirurga, czy moze mi ten paluch obejrzec, bo tydzien z zastrzalem chodze, nic nie pomaga, puchnie nadal, rodzinna mi kazala jak masc nie pomoze do chirurga a gdzie ja dzis chirurga znajde i niech mi powie, czy cos robimy czy w poniedziałek iśc do poradni i nie zawracac d*** im i sobie, lekarz:czekac...no to czekaliśmy tta 3 godziny ja 3,5..tta noga łzamana gips do kolana ja do lekarza a on, ze to do cięcia sie nie nadaje antybiotyk doustnie, zastrzyk od tężca i w poniedziałek do pooradni...nie mógł tak od razu...pielegniarka robiac mi opatrunek patrzy się jak na hipohondryka...po krókiej rozmowie dogadujemy sie, mówię, ze gdyby nie straszenie lekarza rodzinnego, że za długo, że jak maśc nie pomaga to może pójśc dalej itp nie zawracałabym du*py sobie i nie marnowała czasu ich i swojego...dobra wracamy do domu...a tam zawiadomienie z poliucji w drzwiach, ze prosza o kontrakt...okazało się, ze na szczęscie nic ważnego i nie dotyczyło nas...taki dzień. dobranoc pamiętniczku
Stary 2015-08-16, 06:17   #227
monicca1989
Zakorzenienie

Klementyna ja to ostatnio coraz rzadziej zabieram Filipa do kościoła bo nie mam siły za nim biegać. Ostatnio po kazaniu bił brawo i krzyczał na pół kościoła brawoooo.
A wczoraj byliśmy na odpuście w klasztorze gdzie msza była na polu odprawiana. Tam księża maja barany jak je usłyszał to zaczął je naśladować oczywiście jak tylko głośno się da. I krzyczał mama barany, koza. ;-)
Stary 2015-08-16, 17:12   #228
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika wszedzie gdzie czytam to dziewczynka tylko przed owulacją wiadomo to nie 100procent reguła ale największe szanse wtedy.
No nie wiem.. ale jak patrze na Dominike to ewidentnie dziewczynka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 19:34   #229
monicca1989
Zakorzenienie

Monika to czekam cierpliwie na genetyczne. Obym się tylko szybko dowiedziała kto tam mieszka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 20:02   #230
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo.

Ale cisza.....

Pytanko mam: czy Wasze dzieciaki mają plecaczki do złobka? Bo nie wiem czy to potrzebne czy jeszcze nie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 23:07   #231
klementyna1
Zakorzenienie

demeter jak na początku brudził sie baardzo (po 3 komplety ubrań- po każdym posiłku musiał miec zmieniene;p)i na czas odpieluchowania to miałam taki worek na szelkach sportowy i ratował mi zycie bo KAcper plus 2-3 miśki i jeszcze torby z brudnymi łachami;p... lub z czystymi rano -nie dałabym rady teraz jak wpadki z ubrudzeniem się zdarzaja rzadko to nie nosimy plecaka tylko jednego misia pod pacha
Stary 2015-08-17, 23:13   #232
kasia86bgo
Zakorzenienie

Hej czekam na przesiadke i do domu spac bo rano trza wstac i na i Milusia do przedszkola zaprowadzic.
Dzis byl 1wszy raz od 2miesiescy poszdel chetnie Siam Mama obok wozka. Wrocil tez bez problemu ze znajomna ( co u mnie pomieszuje) zajdl ladnie z jej synem sie bawili na tarasie i padl do spania o 21.00
Ja dzis mialam zamknkecie jutro na 10.30

Ale coby tydzien nie zaczol sie wspaniale dowiedzialam sie cudownej dla mnie wiesci.
Otoz pan "prezez" zje b a ny Enrico sie zwolnil/zostal zwolniony. Wiec juz nie bd musiala go ogladac hehehe. Nie powiem ze sie nie ciesze bo slacze z radosci.

Demeter Milus ma taki maly plecak z Hm'u. Na razie uzywany ttlko jak gdzies wychodze ale za rok pewniakoem bd uzywal do przedszkola.

Stary 2015-08-18, 06:03   #233
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej czekam na przesiadke i do domu spac bo rano trza wstac i na i Milusia do przedszkola zaprowadzic.
Dzis byl 1wszy raz od 2miesiescy poszdel chetnie Siam Mama obok wozka. Wrocil tez bez problemu ze znajomna ( co u mnie pomieszuje) zajdl ladnie z jej synem sie bawili na tarasie i padl do spania o 21.00
Ja dzis mialam zamknkecie jutro na 10.30

Ale coby tydzien nie zaczol sie wspaniale dowiedzialam sie cudownej dla mnie wiesci.
Otoz pan "prezez" zje b a ny Enrico sie zwolnil/zostal zwolniony. Wiec juz nie bd musiala go ogladac hehehe. Nie powiem ze sie nie ciesze bo slacze z radosci.

Demeter Milus ma taki maly plecak z Hm'u. Na razie uzywany ttlko jak gdzies wychodze ale za rok pewniakoem bd uzywal do przedszkola.
No to chyba zaczął sie wspaniale! Kij mu w oko! Oby następny był lepszy.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:32   #234
BYou
MBZ♥

Musialysmy wstać bo zaraz przyjdą magicy jakieś kontrole robić. Spać ��!!!

Demeter wiem,że Michas od Paniki ma z okna widzę przedszkole i też maluchy pociskaja z czymś na plecach

Kasia to impreza

Stary 2015-08-18, 07:48   #235
kasia86bgo
Zakorzenienie

Oh no mowie wam ciesze sie.
W sumie musze sie szefa upytac dlaczego go juz nie ma. Ale mysle ze wiem. Ze chyba sie Enrico obrazil na szefa. Bo dzien przed moim wylotem on i Laura jechali do Hiszpani na urlopa. A enrico wchodzi do szwfa i gada mu ze od 17go bd mogl tylko i wylacznie robic ranki bo dostal sie do szkoly. A szef ze gdzie ma podanie. A Enrico ze on Podaniw nie Potrzebuje na to szef A Kasie napisala. A poza tym wiedziales ze zlorzyles papiery mogles dac znac wczensiej jaka jest stuacja ja teraz specjalnie dla ciebie po raz koeljnh wyjatku nie bede robil.
No to byly slowa szefa jak mi relacjonowal rozmwe z Enrico. Ale w koncu w Koncu nie bedzie jego i tej jego muzyki ( hamerynaski hipHop ) yeeaaa yeaaaa. Czulam ze predzej czy pozniej to nastapi. Ale nie sadzilam ze "as tak szybko" teraz ske musze upewnic czy faktycznje Sam sie Zwolnil. Czy moze Szef ma jaja i w koncu dal mu ost3 ostrzezenie ifora z dwora xD.

Mlody dzis nje chcial siedziec w wozku. Stanol twarza do mnie ( prawie na zawal zeszlam) chycil sie mojego polara i tak stoi i stoi ide bardzo wolno pod groke a tu znajoma do mnje ty Kasia on ci usypia to go wzielam na rece ale ciezko mi bylo z nim i pytam sie Milusii dasz raczke Oliemu i tu niespodzianka bo chetnie dal reke i szedl z Olkiem reszte drogi a zadowlony bo udawali ze pierdza i smechu co nie miara

Stary 2015-08-18, 08:00   #236
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo.

Ale cisza.....

Pytanko mam: czy Wasze dzieciaki mają plecaczki do złobka? Bo nie wiem czy to potrzebne czy jeszcze nie
myślę że to zależy czy dziecko chce, ja Karolowi kupiłam bo na każdy spacer chciał iść z Julki różową torebką teraz ma swój plecaczek i znim wszędzie chodzi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 13:21   #237
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

W domu kłotnia z tztem o to, ze ja K rozpieszczam za bardzo itp....dawno takiego s[pięcia nie było.

Hehe a co dla niego oznacza rozpieszczać?

Rozmieścić można tylko wtedy kiedy dziecko dostaje za dużo tego czego tak naprawdę nie potrzebuje - czy można rozpieścic ofiarując dziecku swoją uwagę czy czas?

Raz już słyszałam podobne zarzuty, ale jak przyjrzałam die bliżej jak mój maz komunikuje sie z synem, to zrozumiałam ze to on poczynia drobne błędy i dlatego tak myśli - ale posłuchać moich wskazówek nie chce
Stary 2015-08-18, 13:45   #238
BYou
MBZ♥

Własnie mi Moderna przypomniałaś, że miałam zadać Klementynie podobne pytanie
Klementyna cięzki dzień za Tobą spytaj TŻ czy zdaje sobie sprawę, że K. niewiele zrozumie z takiej kary:/i następnie Jemu-Męzowi zaserwuj karnego jeżyka

Chwilę było przyjemnie na dworze, teraz duchota.
Moi Rodzice są na wczasach nad morzem i wczoraj Tato ratował topiącego się co trzeba mieć w głowie żeby wejść do wody mimo czerwonej flagi i wysokich fal

Stary 2015-08-18, 14:23   #239
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moi Rodzice są na wczasach nad morzem i wczoraj Tato ratował topiącego się co trzeba mieć w głowie żeby wejść do wody mimo czerwonej flagi i wysokich fal

Ojej Twoj tato ryzykował tez swoje życie

Właśnie zrobiłam sobie chipsy z buraka jakie to pyszne, zeżarlam całego, muszę dorobić chipsów bo miały być dla M.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

W klubie video
Stary 2015-08-18, 14:24   #240
BYou
MBZ♥

Wiem już dostał opierdziel. Ale On bardzo dobrze pływa, kiedyś dorabiał jako ratownik-przez to moja Sis też ma uprawnienia- Mówi, że nie mógł spokojnie stać.

Pyszne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości