![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Sorce nie narzekam ale Fi. daje w kość. Tz malo pomaga bo go nie ma od 6 czasami nawet do 22 jak nie praca to budowa. W końcu fundamenty wylalismy a robimy bez ekip wiec wiadomo.
Strasznie mnie mdli i brzuch pobolewa. Ostatnio położyłam się bo F. sie ladnie bawil i usnelam. Obudziłam się po godz i wpadłam w panikę bo dziecka nigdzie nie ma. Na szczęście znalazłam pod poduszkami takimi ogromnymi z łóżka usnał na podlodze ale byłam bliska zawalu. Tak mi się chce spać, ze teraz boje się położyć w dzień. A Ty jak się czujesz? I gratuluję dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
MBZ♥
|
Demeter, ja się cieszę porządkiem takim jak lubię jak Zoś pójdzie spać
![]() ![]() Despa no ja mówię: gdzie kończy się logika tam zaczyna się mon ![]() takie ma trzewiki: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Byou, sliczne!
Dzis temperatura w pokoju 38 stopni. Przysiegam lalo sie ze mnie, dwa komputery, drukarka i naklejkownica na koperty. Masakra. Ale juz fajrant! Wracam we wrzesniu, mam w czterech literach wszystko. Telefonu nie odbieram! Sorce jutro pakuje Emile, ja i Oli juz spakowane. Zakupy zrobione, musze tylko do Rossa skoczyc po mleko. Pogoda do dzis ponoc piekna. Licze na to ze tak jak Fi podlapal sikanie, to Emila zlapie normalne jedzenie. Wez wiecej cieplejszych, bo jak bedzie goraco to wszystko wyschnie a jak chlodno to ze schnieciem gorzej.
#214 |
Zakorzenienie
|
YoooYooo.
Zyje zyje. Wycalowana wytulona na maxa. Mlody nie odchodzi na wiecej niz 2metry i ciagle jest " to mim mama" ![]() Pogoda masakra. Serio ja 2dzien jestem i wytrzymac nie moge. Ale jeszcze 2dni i zmiana klimatu hehehe. Oc podobno u mnie w Bregenie od weekendu ma byc ladna pogoda ![]() Plus taki ze w Koncu poszlam do optyka po okulary. O tym ze amm astygamtyzn mrotkowzroczny cos tam wiedzialam. Ale ze roznowzrocznosc to ni uja. Ale tragedni nje ma +0.75na prawe i -.1.25na lewe i 300stowy nie moje xD. Ide spac. Bo mlody dzis dal niezle w kosci i usnol dopiero 45mkn temu. Byle jak dzis do 7dal pospac xD |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Monicca, dzieki. Czuję się lux. Największy problem mam ze stresem. Np teraz mi maluch w brzuchu szaleje przeokrutnie, a ja już się martwię czy nie za bardzo. Do grudnia osiwieje.
Despa, pamiętaj, żeby na pon rano szykować ciasto i kawę jak nadjedziemy! Kasia, myślałam, że OC do Ciebie do Bergen przyjeżdża ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Kilka dni temu byłam u koleżanki i jej 2 latek sam ściąga majtki i sika. Pochwaliłam go bo mój F. Zawsze mnie woła i mu pomagam.
Od następnego dnia sika sam, jak chciałam mu pomoc było mama nie. Wczoraj krzyczy z góry mama kupa, zrobiłem no to gonie załamana ze w majtki a ten krzyczy i wyrzuciłem. Okazało się ze zrobił do nocnika, wyrzucił do ubikacji i wchodził żeby spłukać ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Monicca, brawo!
Jaki dom budujecie?który projekt?
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Sorce w Rododendronach 15 ale teraz bym pewnie inny wybrała ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Monika wszedzie gdzie czytam to dziewczynka tylko przed owulacją wiadomo to nie 100procent reguła ale największe szanse wtedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Sorce. Ale.o co Chodzi z OC ze ona niby do mnie nie mumam.:-/ albo o czyms nie wiem
Ide spac. Jutro o tej porze bd juz z Milusiem w Bergenskim domku ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4536242/Mama-...aly-rodzenstwo
powyłam sie, a u Was jak to byo?;pp Ktos wie, co z trolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
hej, melduje że znikam na 10dni. jedziemy z teściami do włoch na własną rękę wiec trzymajcie kciuki :p
#224 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Jak Olcia znosi upały? Bo moja Z marudna Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do regału to mamy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...482/#/80275887 i do tego 4 pudełka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30219281/ Stoi w duzym pokoju, takze troche zabawki są bardziej ogarniete ![]() Cytat:
------- Co do nieobecnych - to zastanawiałam sie gdzie sie podziała Tasia? Pewnie lata za Anią, bo ona chyba już biega ![]() Brakuje mi tez Nestelle A tu nasza wkładka do wózka, czadowa jest ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy dzis 3ci raz w zyciu Z, a drugi w tym roku na plazy ![]() Mi tez brakuje Nestelle, ciekawe czy się przeprowadziła juz - moze na to wakacje wykorzystuje i nie wie co najpierw? A Tasia sie przeprowadziła juz? ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- A wózek prezentuje sie bardzo elegancko
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
no nestelle, trolla i kilka innych weteranek..
![]() scarlet my postanowilismy wlasnie zrobic taki kacprowy pokoj (ale po kosztach...)Łózko ma rozkładaną kanapę niziutka już 2 razy z niej spadl w nocy i nawet sie nie obudził;p sciany pomalowalismy, teraz jeszcze na dywan poluje, meble ma tylko stare po tżcie za kawalerstwa;p bedzie szedl do skzoly-dostanie nowe;p;p Ale dziś miałam dzień.... Rano do kościoła, Kacper w ogole nie słucha, lata, krzyczy, spiewa, przewraca się... w kościele do księdza na cały gis: "Dlaczego chlapiesz mój bukiecik tą miotłą" ![]() W domu kłotnia z tztem o to, ze ja K rozpieszczam za bardzo itp....dawno takiego s[pięcia nie było. Mielismy jechac do Magicznych Ogrodów (pozazdrosciłam megi) ale tz, ze Kacper nie zasłużył bo niegrzeczny w kościele :ściana:...szkoda, że nie da mu szlabanu na wyjścia z domu za to, że biegał...... ![]() Po kłotniach i pertraktacjach pojechalismy...skwar na maksa...ale K zachwycony..latał, kapał się, wspinał itp...super za chwile tel. że moj tata prawdopodobnie skrecił nogę i czy mozemy go odwiezc na SOR bo nie może chodzic, a mma nie da rady mu pomoc do taxi...wracamy wpakowujemy go do auta i jedziemy..."Niestety czas oczekiwania może byc długi) Ok poczekamy ja przy okazji do chirurga, czy moze mi ten paluch obejrzec, bo tydzien z zastrzalem chodze, nic nie pomaga, puchnie nadal, rodzinna mi kazala jak masc nie pomoze do chirurga a gdzie ja dzis chirurga znajde i niech mi powie, czy cos robimy czy w poniedziałek iśc do poradni i nie zawracac d*** im i sobie, lekarz:czekac...no to czekaliśmy tta 3 godziny ja 3,5..tta noga łzamana gips do kolana ja do lekarza a on, ze to do cięcia sie nie nadaje antybiotyk doustnie, zastrzyk od tężca i w poniedziałek do pooradni...nie mógł tak od razu...pielegniarka robiac mi opatrunek patrzy się jak na hipohondryka...po krókiej rozmowie dogadujemy sie, mówię, ze gdyby nie straszenie lekarza rodzinnego, że za długo, że jak maśc nie pomaga to może pójśc dalej itp nie zawracałabym du*py sobie i nie marnowała czasu ich i swojego...dobra wracamy do domu...a tam zawiadomienie z poliucji w drzwiach, ze prosza o kontrakt...okazało się, ze na szczęscie nic ważnego i nie dotyczyło nas...taki dzień. dobranoc pamiętniczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Klementyna ja to ostatnio coraz rzadziej zabieram Filipa do kościoła bo nie mam siły za nim biegać. Ostatnio po kazaniu bił brawo i krzyczał na pół kościoła brawoooo.
A wczoraj byliśmy na odpuście w klasztorze gdzie msza była na polu odprawiana. Tam księża maja barany jak je usłyszał to zaczął je naśladować oczywiście jak tylko głośno się da. I krzyczał mama barany, koza. ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Monika to czekam cierpliwie na genetyczne. Obym się tylko szybko dowiedziała kto tam mieszka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Ale cisza..... Pytanko mam: czy Wasze dzieciaki mają plecaczki do złobka? Bo nie wiem czy to potrzebne czy jeszcze nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
demeter jak na początku brudził sie baardzo (po 3 komplety ubrań- po każdym posiłku musiał miec zmieniene;p)i na czas odpieluchowania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Hej czekam na przesiadke i do domu spac bo rano trza wstac i na i Milusia do przedszkola zaprowadzic.
Dzis byl 1wszy raz od 2miesiescy ![]() ![]() Ja dzis mialam zamknkecie jutro na 10.30 Ale coby tydzien nie zaczol sie wspaniale dowiedzialam sie cudownej dla mnie wiesci. Otoz pan "prezez" zje b a ny Enrico sie zwolnil/zostal zwolniony. Wiec juz nie bd musiala go ogladac hehehe. Nie powiem ze sie nie ciesze bo slacze z radosci. Demeter Milus ma taki maly plecak z Hm'u. Na razie uzywany ttlko jak gdzies wychodze ale za rok pewniakoem bd uzywal do przedszkola. |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#234 |
MBZ♥
|
Musialysmy wstać bo zaraz przyjdą magicy jakieś kontrole robić. Spać !!!
Demeter wiem,że Michas od Paniki ma ![]() ![]() Kasia to impreza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Oh no mowie wam ciesze sie.
W sumie musze sie szefa upytac dlaczego go juz nie ma. Ale mysle ze wiem. Ze chyba sie Enrico obrazil na szefa. Bo dzien przed moim wylotem on i Laura jechali do Hiszpani na urlopa. A enrico wchodzi do szwfa i gada mu ze od 17go bd mogl tylko i wylacznie robic ranki bo dostal sie do szkoly. A szef ze gdzie ma podanie. A Enrico ze on Podaniw nie Potrzebuje ![]() No to byly slowa szefa jak mi relacjonowal rozmwe z Enrico. Ale w koncu w Koncu nie bedzie jego i tej jego muzyki ( hamerynaski hipHop ![]() Mlody dzis nje chcial siedziec w wozku. Stanol twarza do mnie ( prawie na zawal zeszlam) chycil sie mojego polara i tak stoi i stoi ide bardzo wolno pod groke a tu znajoma do mnje ty Kasia on ci usypia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe a co dla niego oznacza rozpieszczać? ![]() Rozmieścić można tylko wtedy kiedy dziecko dostaje za dużo tego czego tak naprawdę nie potrzebuje - czy można rozpieścic ofiarując dziecku swoją uwagę czy czas? ![]() Raz już słyszałam podobne zarzuty, ale jak przyjrzałam die bliżej jak mój maz komunikuje sie z synem, to zrozumiałam ze to on poczynia drobne błędy i dlatego tak myśli - ale posłuchać moich wskazówek nie chce ![]()
![]() |
#238 |
MBZ♥
|
Własnie mi Moderna przypomniałaś, że miałam zadać Klementynie podobne pytanie
![]() Klementyna cięzki dzień za Tobą ![]() ![]() Chwilę było przyjemnie na dworze, teraz duchota. Moi Rodzice są na wczasach nad morzem i wczoraj Tato ratował topiącego się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej Twoj tato ryzykował tez swoje życie ![]() Właśnie zrobiłam sobie chipsy z buraka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- W klubie video ![]()
![]() |
#240 |
MBZ♥
|
Wiem
![]() Pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.