|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL
https://instagram.com/p/6eWAT2BK6L/ patrząc na filmiki w życiu bym nie pomyślała że ma taką talię
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą to z szafą się nijak ma do feminizmu moim zdaniem. To dzięki feministkom i feministom kobiety mogą się kształcić, mogą zarabiać i zapłacić komuś za wyniesienie szafy z mieszkania :P Idea nie jest taka że mężczyzna i kobieta są tacy sami ale że są tacy sami wobec prawa i daje się im takie same możliwości.
![]() |
#213 | ||
niepolubiecie
|
Cytat:
Cytat:
I potem wielce rozczarowani i że jak to, że wtf ![]() nie dość, że nie umoralniam każdego i nie jestem femi terrorystką, to jeszcze jestem marzeniem korwinowca, co to wszystkich nakarmi i chodzi ino w sukienkach. W dodatku długie włosy, dość łagodny sposób bycia i taki głos, że raz nawet jeden pół roku myślał, że naopowiadałam mu głupot, żeby go spławić, bo przecież nie możliwe żebym była feministką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złego jest tyle, że znowu wokół feminizmu roi się od stereotypów przez takie wypowiedzi - gdzie feminizm, a gdzie wnoszenie szafy. Trudno o bardziej stereotypowe podejście do tematu. Ja jestem feministką i mój facet feminista nosi mi walizkę po schodach, pije piwo i ogląda mecze, kiedy ja mieszam zupę w garcu odziana w spódnicę - serio - da się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
now or never
|
Cytat:
obejrzałam, i o ile przywieszki niektóre były ok, to z miną "cierpię, gdy muszę to oglądam, skoro juz dostałam" juz nie wydają sie takie fajne
![]() |
#216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W moim odczuciu tu się rozchodzi o coś zupełnie innego -powiedzenia typu "mój feminizm kończy się, gdy trzeba wnieść sofę na piętro" mówi nie to, że nie winiosę tej sofy bo mam metr pięćdziesiąt wzrostu i nie mam siły by to zrobić, tylko że nie wniosę jej, bo jestem gorsza od faceta, który też być może na metr pięćdziesiąt i skrzydełka jak u młodej kurki. To powiedzenie wciska w twarz różnice osobnicze jako różnice wynikające z płci konsekwentnie nadające nam podrzędne (kobiece, słabe, uległe, niezaradne) i nadrzędne (męskie, silne, sprawcze) role społeczne. Mój feminizm nie kończy się wtedy, gdy poprosze faceta (lub silniejszą koleżankę) "ej, pomóż mi wnieść szafę, bo sama nie dam rady", tylko gdy poproszę go "ej, pomóż mi wnieść szafę, bo jestem tylko kobietą (gorszą, słabszą, pasywną) i dlatego nie dam rady". Edytowane przez 201607131114 Czas edycji: 2015-08-18 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
now or never
|
Cytat:
chyba muszę doczytać ![]()
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#219 |
niepolubiecie
|
W feminiźmie chodzi o to, żeby po pierwsze przewaga fizyczna nie była argumentem, uzasadnieniem ani narzędziem przemocy. I właśnie dlatego, że jest wiadomym, że większość mężczyzn jest silniejsza od większości kobiet powstaje mylne wrażenie, że to działa w jedną stronę. Po drugie, żeby stało się jasne, że silna fizycznie kobieta nie przestaje być kobietą, a słabszy fizycznie mężczyzna nie jest niemęski (serio, o facetów też chodzi). Robienie z mężczyzn np. rozbuchanych samców myślących tylko rozporkiem jest tak samo seksitowskie jak robienie z kobiet, które powinny dbać o nastrój. Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-08-18 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
to co robisz poza kuchnią? A dzieci i pan Mąż zadbane czy na plotach dzień marnujesz i jakim prawem ośmielasz się mieć jakiekolwiek poglądy i ... pracę, pewnie jeszcze z mężczyznami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
now or never
|
Cytat:
ja po prostu uważam, że nie można wszystkich samej robić. facet musi się wykazać przy kobiecie, inaczej czuje się niepotrzebny
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Szafy na 5 piętro nie wniosę, mój mąż też nie dba o swój kręgosłup i wolimy zapłacić za wnoszenie mebli zamiast się męczyć.
I serio feminizm kończy się na pracy robola? |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie wyniosę, bo się nie zmieści w drzwiach czy na zakręcie. Trzeba ją rozłożyć i wtedy już z górki. Poza tym, jak mówię, można sobie pomagać, i to, że dwóch mężczyzn wyniesie Ci tę szafę jednak, nie znaczy, że jesteś od nich gorsza. Świnie są na przykład zatrudniane do szukania trufli, Ty nie dasz rady tego zrobić, ale nikt jakoś nie wmawia Ci, że świnie są lepsze od Ciebie. Cytat:
Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2015-08-18 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
niepolubiecie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |||
now or never
|
Cytat:
Cytat:
upieracie się, że o feminizmie wiecie najwięcej i najlepiej to dopytuje u źródła. co robię poza kuchnią? - wiele rzeczy, moje dzieci będą szczęśliwymi dziećmi na pewno nie zaprzątam sobie głowy bzdurami a tak na serio podziwiam, ze chce się Wam tak słówek czepiać zamiast zostawić - ok - ktoś ma inne poglądy i ok. musze pamiętać zeby swoich opcji politycznych nie zdradzać, to mnie dopiero na stosie spalicie ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#227 |
niepolubiecie
|
uważam zresztą za wyjątkowo seksitowskie robienie z mężczyzn idiotów z którymi trzeba grać w gierki z serii gonienie króliczka, żeby się starał, czuł męski i nie znudził.
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
now or never
|
Cytat:
nie brałam wszystkiego tak zero jedynkowo
![]() |
#229 | |
niepolubiecie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
niepolubiecie
|
a jak sam się daje. ?
nie brałam wszystkiego tak zero jedynkowo Właśnie rxzecz w tym, ze jak sam taki jest i nie ma nigdzie przemocy to nikomu nic do tego. Tak samo jak kobieta chce udawać niezdarną liliję i głupszą niż jest to też ok. Chodzi o czynienie z tego prawd uniwersalnych. Coś jak kiedyś Karolina Baszak, gdyby pisała to samo w kontekście swoich partnerów nie widzę powodów do krytyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą uwielbiam: "Nie jestem feministką, ALE....(i tu dalej tekst, który świadczy o tym, że no sory,ale jesteś ![]() Dziwi mnie też takie zasłanianie się stwierdzeniem: "to już nie można mieć INNYCH poglądów" - ale innych od czego? Nie znasz wroga, to nie masz innych poglądów - skoro ktoś mówi, że nie jest feministką, powinien wiedzieć czym jest feminizm. Mieć na ten temat wiedzę, a nie zamykać się w stereotypie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
now or never
|
Cytat:
pozostaje niesmak, zbanowanie a często jak widzę wiele osób przestaje ze soba tutaj normalnie pisać
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
żadna nie jest feministką, ale korzystać to wszystkie
![]() a bo mam menszyznę i daje mu odkrencać słojiki, taka niefeministyczna ja ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ta, a co? wkręcić cię i zaprosić na jakieś spotkanie czy tak tylko pytasz z głupia frant?
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
niepolubiecie
|
Cytat:
żeby robić coś dobrego dla idei nie trzeba należeć do "organizacji feministycznej". Są też takie miejsca gdzie można zrobić coś dobrego np. w temacie przemocy domowej, a czy to jest cośrobienie to już sama oceń. Ja na manify nie chodzę, aborcji na życzenie nie popieram i uważam wiele wypowiedzi Bratkowskiej za głupie i niesmaczne. ![]() Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-08-18 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
a co nie tak ze Szczuką? jakiś konkretny argument?
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakiego Ty języka używasz ![]() Edytowane przez L e n a a Czas edycji: 2015-08-18 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
niepolubiecie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.