|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. VI
cherry niehc zrobia Ci podpiecie
skoro efekt Ci sie podoba ![]() Ale nie dałabym sobie wmówić że tren nie przeszkadza. doswiadczona swoim weselem i tym co sie nasłuchałam: zrobicie sobie laski krótsze suknie niz powinny być i widać w katalogach ja o tym pomyślałam i mialam 3cm nad ziemie. i kolo 22 juz mi suknia tak siadła że szurała po ziemi (biorac pod uwage fakt ze z 7cm obcasów chcialam założyć baletki na 2cm, to zrobiło sie problematyczne) moze do kosciola pieknie nie sunie po ziemi ale ogolnie warto bo potwierdzam: suknia sie rozciaga (moja trzymala sie na tiulu z koronką i koralikami), gorset opada na biodra... wiec juz taki tren na bank bym sobie zorganizowała do podpiecia Dodaje zdjecie, w kosciele za krótka a pozniej n imprezie w tych samych szpilkach a suknia juz na ziemi... jak przebrałam na płaskie to musiałam jak krakowianka za boki ją trzymać ![]() A tez przypomne ze mi na sukni kuzyn stanął jak chcialam podskoczyc i oderwała mi sie jakby spodnica od gorsetu na szerokosc 4cm wiec była akcja szycie kolo 21
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
ale i tak suknia śliczna!
|
|
#213 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() Śliczny wystrój kościoła; ) |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
tak wiem ze widać... ale dzięki Bogu miałam przwygodne buty i sobie w nich tanczyłam do 2 w nocy
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wzięłam suknie sunącą po ziemi i żałowałam tylko pod kątem pierwszego tańca- okazało się że przy niektórych szybszych figurach wchodziły mi boki z trenu więc zmodyfikowaliśmy pierwszy taniec:/ Troszkę żal, ale lepiej mieć mniej efektowny taniec niż się potknąć:P Tak naprawdę problemy z trenem są tylko i wyłącznie przez źle zaprojektowane zapięcie- świadkowa potem uchwyciła mi go inaczej i było 100 razy lepiej- mogłam szaleć na parkiecie.
|
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że sekret trzymającej się sukni tkwi w jej idealnym dobraniu i materiałach z jakiej jest uszyta.
Dwa lata przed moim weselem byłam na weselu u kuzynki, która miała suknię z odkrytą górą, dekolt w serce, dół z podpinanym trenem. W kościele i na początku wesela do około 23 miała 12 cm szpilki, które potem zmieniła na baletki. Gorset sukni nie był na fiszbinach i zapinany tył na zamek błyskawiczny zamaskowany guziczkami. Suknia bardzo ładna, nie powiem. Efekt był taki, że przez to, że suknia była ciężka i przez zamek błyskawiczny ( gdzie przy nawet idealnym dobraniu suknia " pracuje"), zsuwała się i młoda co chwilę poprawiała suknię do góry. Na dodatek po zmianie szpilek na baleriny suknia się wydłużyła i szurała po ziemi, tren stworzył efekt kaczego kuperka, a młoda przez niemal całe wesele suknię lewą ręką podciągała na biuście, a prawą trzymała nadmiar materiału, by się nie wywalić. Często nawet partnera w tańcu nie trzymała, tylko suknię. Umęczyła się strasznie, nieładnie to wyglądało. Tym sposobem zraziłam się do sukni bez ramiączek. I jak poszłam szukać swojej, to chciałam zabudowaną górę. Z błędu wyprowadziła mnie pani z salonu mówiąc, że jeśli suknia jest idealnie dobrana, nic się zsuwać nie będzie, bo suknia nie trzyma się na biuście, tylko na brzuchu. Szok. Ale namówiła mnie i to prawda. Suknia bez ramiączek nie drgnęła nawet na moment, co więcej, jak pojadłam, popiłam to mnie nieco wzdęło i mogłam sznurowanie gorsetu poluźnić, bez szkody dla wizerunku. |
|
|
|
|
#217 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ne załuje ani na sekunde wyboru
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie jak zmieniajac 12 cm szpilki na plaskie baletki suknie moze nie byc za dluga? Chyba ze sie zrobi przykrotka do szpilek...
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
nie moze....
to jasne proste i logiczne... powinna do płaskich butów założyć wieksze koło i nie byłoby problemu, albo byłby mniejszy skoro jej i tak sie zsuwała...
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-12-04 o 08:35 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Nie slyszalam zeby ktoras Panna Mloda miala kolo na zmiane na wesele
ale co ja tam wiem:p
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
niekoniecznie mlode idąc do toalety czy pokoju zmienic to koło ogłaszają to na forum przez zespol lub dj ;P
2 moje kolezanki tak miały. jedna miala suknie taka jak ja i jak zmieniła buty to założyła halkę z najmniejszym możliwym kołem, a druga do princesski miala 2gie koło własnie do płaskich butów :P
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Co myślicie o tej sukni? Jak w niej wyglądam?
|
|
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję! To jest ta suknia: http://www.annaisbridal.pl/kolekcje/...-bridal/liana/
Pierwsza przymiarka dopiero w marcu ;( |
|
|
|
|
#226 |
|
BAN stały
|
Hm...suknia jak to zwykle bywa inaczej wyglada na Tobie i na zdjęciu katalogowym
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Do tej pory tylko czytywałam co piszecie i oglądałam Wasze suknie, a teraz sama chciałabym się podzielić swoją - po długich rozmyślaniach zdecydowałam się zamówić suknię marki Milla Nova - model Hanna (w Madonnie tajemniczo określany jako ST-164), co o niej sądzicie? Z tym, że ja brałabym ją bez rękawów https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...72d5219225.jpg
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
Super,chociaz moim zdaniem rekawy dodaja jej charakteru
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
suknia piękna! mi się podoba z tymi rękawami.
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Chciałabym się przyłączyć do wątku ponieważ jestem na etapie poszukiwań mojej wymarzonej sukni. W piątek mam pierwszą wizytę w salonie. Mam pytanie i jeżeli któraś z Was bardziej doświadczonych zechce mi podpowiedzieć będę bardzo wdzięczna. Postanowiłam kupić suknię ale nie wiem czy z budżetem 2 tyś zł uda się? Nie zależy mi na najnowszej kolekcji, może być starsza ale chciałabym suknię z koronką, co do kształtu to skłaniam się ku literze A ale wszystko okaże się podczas mierzenia. Jaki był całościowy koszt waszych sukien ? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety teraz to niezbyt fortunny moment na poszukiwanie sukni - wchodzą nowe kolekcje, jest dawno po wyprzedażach. Wiem, że w okolicach Nowego Roku wyprzedaże były w salonach Agnes i Elizabeth Passion - nowa suknia za ok. 1000-1500 zł.
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, trochę podniosłaś mnie na duchu, bo myślałam, że z takim budżetem to w zasadzie nie ma czego szukać. Szkoda, że na stronach nie ma cen sukni. Ani trochę nie jestem zorientowana ile taka suknia może kosztować ale mam przeczucie, że się szybko dowiem heh
Niestety wcześniej nie miałam czasu na poszukiwania i dopiero teraz mnie natchnęło. Dodam, że jestem z Olsztyna, może któraś z Was dziewczyny również i poleca szczególnie jakiś salon w warmińsko-mazurskim? Ślub i wesele mam 3.09.2016r. |
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze zostają komisy - w tych lepszych suknie są w świetnym stanie, poprawki krawieckie w cenie.
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz jeszcze kupic suknie prosto z wieszaka.ja dzieki temu kupilam sukknie o 25% taniej.poprawki i odswiezenie sukni mialam w cenie
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez 3.09.2016 ![]() Mozesz tez poszukac uzywanych jak juz w salonie znajdziesz model ktory Cie interesuje. O ile przerobki nie beda zbyt drastyczne oczywiscie. Funkcjonuja tez wypozyczalnie
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
moja była zdecydowanie wymarzona więc w końcu się mogę pochwalić
Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2016-01-04 o 19:20 |
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Piękna sukienka
szyta według projektu czy salonowa, jeśli można zapytać?
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
według projektu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

skoro efekt Ci sie podoba 

to jasne proste i logiczne... powinna do płaskich butów założyć wieksze koło i nie byłoby problemu, albo byłby mniejszy skoro jej i tak sie zsuwała...