Suknia marzeń cz. VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 12:54   #211
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Suknia marzeń cz. VI

cherry niehc zrobia Ci podpiecie skoro efekt Ci sie podoba
Ale nie dałabym sobie wmówić że tren nie przeszkadza.

doswiadczona swoim weselem i tym co sie nasłuchałam: zrobicie sobie laski krótsze suknie niz powinny być i widać w katalogach
ja o tym pomyślałam i mialam 3cm nad ziemie. i kolo 22 juz mi suknia tak siadła że szurała po ziemi (biorac pod uwage fakt ze z 7cm obcasów chcialam założyć baletki na 2cm, to zrobiło sie problematyczne)
moze do kosciola pieknie nie sunie po ziemi ale ogolnie warto bo potwierdzam: suknia sie rozciaga (moja trzymala sie na tiulu z koronką i koralikami), gorset opada na biodra... wiec juz taki tren na bank bym sobie zorganizowała do podpiecia
Dodaje zdjecie, w kosciele za krótka a pozniej n imprezie w tych samych szpilkach a suknia juz na ziemi... jak przebrałam na płaskie to musiałam jak krakowianka za boki ją trzymać

A tez przypomne ze mi na sukni kuzyn stanął jak chcialam podskoczyc i oderwała mi sie jakby spodnica od gorsetu na szerokosc 4cm wiec była akcja szycie kolo 21
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (148,0 KB, 610 załadowań)
Stary 2015-12-02, 19:09   #212
panipuchatkowa
Zakorzenienie

ale i tak suknia śliczna!

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-02, 23:13   #213
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

doswiadczona swoim weselem i tym co sie nasłuchałam: zrobicie sobie laski krótsze suknie niz powinny być i widać w katalogach
ja o tym pomyślałam i mialam 3cm nad ziemie. i kolo 22 juz mi suknia tak siadła że szurała po ziemi (biorac pod uwage fakt ze z 7cm obcasów chcialam założyć baletki na 2cm, to zrobiło sie problematyczne)
moze do kosciola pieknie nie sunie po ziemi ale ogolnie warto bo potwierdzam: suknia sie rozciaga (moja trzymala sie na tiulu z koronką i koralikami), gorset opada na biodra... wiec juz taki tren na bank bym sobie zorganizowała do podpiecia
Dodaje zdjecie, w kosciele za krótka a pozniej n imprezie w tych samych szpilkach a suknia juz na ziemi... jak przebrałam na płaskie to musiałam jak krakowianka za boki ją trzymać

A tez przypomne ze mi na sukni kuzyn stanął jak chcialam podskoczyc i oderwała mi sie jakby spodnica od gorsetu na szerokosc 4cm wiec była akcja szycie kolo 21
Oj widać to...
Śliczny wystrój kościoła; )
Stary 2015-12-03, 08:33   #214
sQuaara
Zakorzenienie

tak wiem ze widać... ale dzięki Bogu miałam przwygodne buty i sobie w nich tanczyłam do 2 w nocy
Stary 2015-12-03, 15:36   #215
edelweiss
Raczkowanie

Cytat:

Mi suknia się nie rozciągnęła pewnie przez przedłużony stan.
Ja wzięłam suknie sunącą po ziemi i żałowałam tylko pod kątem pierwszego tańca- okazało się że przy niektórych szybszych figurach wchodziły mi boki z trenu więc zmodyfikowaliśmy pierwszy taniec:/ Troszkę żal, ale lepiej mieć mniej efektowny taniec niż się potknąć:P

Tak naprawdę problemy z trenem są tylko i wyłącznie przez źle zaprojektowane zapięcie- świadkowa potem uchwyciła mi go inaczej i było 100 razy lepiej- mogłam szaleć na parkiecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png kosiol.png (147,9 KB, 287 załadowań)
Rodzaj pliku: png przed północą.png (208,6 KB, 247 załadowań)
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 16:11   #216
201610281624
Konto usunięte

Wydaje mi się, że sekret trzymającej się sukni tkwi w jej idealnym dobraniu i materiałach z jakiej jest uszyta.
Dwa lata przed moim weselem byłam na weselu u kuzynki, która miała suknię z odkrytą górą, dekolt w serce, dół z podpinanym trenem. W kościele i na początku wesela do około 23 miała 12 cm szpilki, które potem zmieniła na baletki. Gorset sukni nie był na fiszbinach i zapinany tył na zamek błyskawiczny zamaskowany guziczkami. Suknia bardzo ładna, nie powiem. Efekt był taki, że przez to, że suknia była ciężka i przez zamek błyskawiczny ( gdzie przy nawet idealnym dobraniu suknia " pracuje"), zsuwała się i młoda co chwilę poprawiała suknię do góry. Na dodatek po zmianie szpilek na baleriny suknia się wydłużyła i szurała po ziemi, tren stworzył efekt kaczego kuperka, a młoda przez niemal całe wesele suknię lewą ręką podciągała na biuście, a prawą trzymała nadmiar materiału, by się nie wywalić. Często nawet partnera w tańcu nie trzymała, tylko suknię. Umęczyła się strasznie, nieładnie to wyglądało. Tym sposobem zraziłam się do sukni bez ramiączek. I jak poszłam szukać swojej, to chciałam zabudowaną górę. Z błędu wyprowadziła mnie pani z salonu mówiąc, że jeśli suknia jest idealnie dobrana, nic się zsuwać nie będzie, bo suknia nie trzyma się na biuście, tylko na brzuchu. Szok. Ale namówiła mnie i to prawda. Suknia bez ramiączek nie drgnęła nawet na moment, co więcej, jak pojadłam, popiłam to mnie nieco wzdęło i mogłam sznurowanie gorsetu poluźnić, bez szkody dla wizerunku.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 17:22   #217
Kaja876
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja o niej myślę non stop wątpliwości mam jak zostanie odebrana przez resztę po prostu. Ale już się zdecydowalam tu jeszcze dwa inne zdjęcia w niej.
Ta suknia jest piękna! Mierzyłam ją niedawno. Wygląda lepiej na żywo niż tu na zdjęciach. Jest fajna, bo nie jest rybką, a ładnie podkreśla kształty.
Kaja876 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 20:43   #218
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że sekret trzymającej się sukni tkwi w jej idealnym dobraniu i materiałach z jakiej jest uszyta.
Dwa lata przed moim weselem byłam na weselu u kuzynki, która miała suknię z odkrytą górą, dekolt w serce, dół z podpinanym trenem. W kościele i na początku wesela do około 23 miała 12 cm szpilki, które potem zmieniła na baletki. Gorset sukni nie był na fiszbinach i zapinany tył na zamek błyskawiczny zamaskowany guziczkami. Suknia bardzo ładna, nie powiem. Efekt był taki, że przez to, że suknia była ciężka i przez zamek błyskawiczny ( gdzie przy nawet idealnym dobraniu suknia " pracuje"), zsuwała się i młoda co chwilę poprawiała suknię do góry. Na dodatek po zmianie szpilek na baleriny suknia się wydłużyła i szurała po ziemi, tren stworzył efekt kaczego kuperka, a młoda przez niemal całe wesele suknię lewą ręką podciągała na biuście, a prawą trzymała nadmiar materiału, by się nie wywalić. Często nawet partnera w tańcu nie trzymała, tylko suknię. Umęczyła się strasznie, nieładnie to wyglądało. Tym sposobem zraziłam się do sukni bez ramiączek. I jak poszłam szukać swojej, to chciałam zabudowaną górę. Z błędu wyprowadziła mnie pani z salonu mówiąc, że jeśli suknia jest idealnie dobrana, nic się zsuwać nie będzie, bo suknia nie trzyma się na biuście, tylko na brzuchu. Szok. Ale namówiła mnie i to prawda. Suknia bez ramiączek nie drgnęła nawet na moment, co więcej, jak pojadłam, popiłam to mnie nieco wzdęło i mogłam sznurowanie gorsetu poluźnić, bez szkody dla wizerunku.
moja byla bez gorsetu.. a swoje mimo wszystko ważyło i po prostu tiul tego nie dzwinął..
ale ne załuje ani na sekunde wyboru
Stary 2015-12-04, 08:28   #219
pestycyda
Zakorzenienie

Zastanawiam sie jak zmieniajac 12 cm szpilki na plaskie baletki suknie moze nie byc za dluga? Chyba ze sie zrobi przykrotka do szpilek...
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 08:33   #220
sQuaara
Zakorzenienie

nie moze.... to jasne proste i logiczne... powinna do płaskich butów założyć wieksze koło i nie byłoby problemu, albo byłby mniejszy skoro jej i tak sie zsuwała...

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2015-12-04 o 08:35
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 10:04   #221
pestycyda
Zakorzenienie

Nie slyszalam zeby ktoras Panna Mloda miala kolo na zmiane na wesele ale co ja tam wiem:p
Stary 2015-12-04, 10:09   #222
sQuaara
Zakorzenienie

niekoniecznie mlode idąc do toalety czy pokoju zmienic to koło ogłaszają to na forum przez zespol lub dj ;P
2 moje kolezanki tak miały. jedna miala suknie taka jak ja i jak zmieniła buty to założyła halkę z najmniejszym możliwym kołem, a druga do princesski miala 2gie koło własnie do płaskich butów :P
Stary 2015-12-04, 15:16   #223
sylwenka
Przyczajenie

Hej Dziewczyny! Co myślicie o tej sukni? Jak w niej wyglądam?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00382 - Kopia.jpg (75,8 KB, 370 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00385.jpg (78,5 KB, 229 załadowań)
sylwenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 15:39   #224
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 15:42   #225
sylwenka
Przyczajenie

Dziękuję! To jest ta suknia: http://www.annaisbridal.pl/kolekcje/...-bridal/liana/
Pierwsza przymiarka dopiero w marcu ;(
sylwenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 16:08   #226
mamamia2
BAN stały

Hm...suknia jak to zwykle bywa inaczej wyglada na Tobie i na zdjęciu katalogowym
mamamia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 17:04   #227
cherry1988
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam Twoją historię. Właśnie chyba zrobię suknię jednej długości, bo podpięcie będzie wyglądało źle, a nie chcę, żeby ktoś przez przypadek mi ją potargał itd.

13.10.2013r.

06.12.2014r.

13.08.2016r.
cherry1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 08:49   #228
nikita1991
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Do tej pory tylko czytywałam co piszecie i oglądałam Wasze suknie, a teraz sama chciałabym się podzielić swoją - po długich rozmyślaniach zdecydowałam się zamówić suknię marki Milla Nova - model Hanna (w Madonnie tajemniczo określany jako ST-164), co o niej sądzicie? Z tym, że ja brałabym ją bez rękawów

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...72d5219225.jpg
nikita1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 19:41   #229
antena22
Zadomowienie

Super,chociaz moim zdaniem rekawy dodaja jej charakteru
Stary 2015-12-07, 23:24   #230
Kate_Mariposa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikita1991 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Do tej pory tylko czytywałam co piszecie i oglądałam Wasze suknie, a teraz sama chciałabym się podzielić swoją - po długich rozmyślaniach zdecydowałam się zamówić suknię marki Milla Nova - model Hanna (w Madonnie tajemniczo określany jako ST-164), co o niej sądzicie? Z tym, że ja brałabym ją bez rękawów

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...72d5219225.jpg
Mierzyłam sukienki tej marki, są piękne
Stary 2015-12-08, 19:17   #231
panipuchatkowa
Zakorzenienie

suknia piękna! mi się podoba z tymi rękawami.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-08, 21:25   #232
bezik87
Raczkowanie

Witam
Chciałabym się przyłączyć do wątku ponieważ jestem na etapie poszukiwań mojej wymarzonej sukni. W piątek mam pierwszą wizytę w salonie.
Mam pytanie i jeżeli któraś z Was bardziej doświadczonych zechce mi podpowiedzieć będę bardzo wdzięczna.
Postanowiłam kupić suknię ale nie wiem czy z budżetem 2 tyś zł uda się?
Nie zależy mi na najnowszej kolekcji, może być starsza ale chciałabym suknię z koronką, co do kształtu to skłaniam się ku literze A ale wszystko okaże się podczas mierzenia.
Jaki był całościowy koszt waszych sukien ?
pozdrawiam
bezik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-08, 22:08   #233
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezik87 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałabym się przyłączyć do wątku ponieważ jestem na etapie poszukiwań mojej wymarzonej sukni. W piątek mam pierwszą wizytę w salonie.
Mam pytanie i jeżeli któraś z Was bardziej doświadczonych zechce mi podpowiedzieć będę bardzo wdzięczna.
Postanowiłam kupić suknię ale nie wiem czy z budżetem 2 tyś zł uda się?
Nie zależy mi na najnowszej kolekcji, może być starsza ale chciałabym suknię z koronką, co do kształtu to skłaniam się ku literze A ale wszystko okaże się podczas mierzenia.
Jaki był całościowy koszt waszych sukien ?
pozdrawiam
Da się Niestety teraz to niezbyt fortunny moment na poszukiwanie sukni - wchodzą nowe kolekcje, jest dawno po wyprzedażach. Wiem, że w okolicach Nowego Roku wyprzedaże były w salonach Agnes i Elizabeth Passion - nowa suknia za ok. 1000-1500 zł.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-08, 22:39   #234
bezik87
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź, trochę podniosłaś mnie na duchu, bo myślałam, że z takim budżetem to w zasadzie nie ma czego szukać. Szkoda, że na stronach nie ma cen sukni. Ani trochę nie jestem zorientowana ile taka suknia może kosztować ale mam przeczucie, że się szybko dowiem heh
Niestety wcześniej nie miałam czasu na poszukiwania i dopiero teraz mnie natchnęło. Dodam, że jestem z Olsztyna, może któraś z Was dziewczyny również i poleca szczególnie jakiś salon w warmińsko-mazurskim? Ślub i wesele mam 3.09.2016r.
bezik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 01:16   #235
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety wcześniej nie miałam czasu na poszukiwania i dopiero teraz mnie natchnęło.
W wersji ekstremalnej możesz zaczekać na przyszłoroczną wyprzedaż (od czerwca). W małych salonach jest też więcej sukni niemarkowych - tu też można liczyć na to, że ceny są korzystne.
Zawsze zostają komisy - w tych lepszych suknie są w świetnym stanie, poprawki krawieckie w cenie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 19:33   #236
antena22
Zadomowienie

Mozesz jeszcze kupic suknie prosto z wieszaka.ja dzieki temu kupilam sukknie o 25% taniej.poprawki i odswiezenie sukni mialam w cenie
Stary 2015-12-09, 22:01   #237
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, trochę podniosłaś mnie na duchu, bo myślałam, że z takim budżetem to w zasadzie nie ma czego szukać. Szkoda, że na stronach nie ma cen sukni. Ani trochę nie jestem zorientowana ile taka suknia może kosztować ale mam przeczucie, że się szybko dowiem heh
Niestety wcześniej nie miałam czasu na poszukiwania i dopiero teraz mnie natchnęło. Dodam, że jestem z Olsztyna, może któraś z Was dziewczyny również i poleca szczególnie jakiś salon w warmińsko-mazurskim? Ślub i wesele mam 3.09.2016r.

Ja tez 3.09.2016

Mozesz tez poszukac uzywanych jak juz w salonie znajdziesz model ktory Cie interesuje. O ile przerobki nie beda zbyt drastyczne oczywiscie. Funkcjonuja tez wypozyczalnie
Stary 2015-12-09, 22:37   #238
201801191006
Konto usunięte

moja była zdecydowanie wymarzona więc w końcu się mogę pochwalić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (115,5 KB, 507 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w2.jpg (62,4 KB, 580 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w4.jpg (91,7 KB, 643 załadowań)

Edytowane przez 201801191006
Czas edycji: 2016-01-04 o 19:20
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 23:24   #239
Kate_Mariposa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
moja była zdecydowanie wymarzona więc w końcu się mogę pochwalić
Piękna sukienka szyta według projektu czy salonowa, jeśli można zapytać?
Stary 2015-12-09, 23:26   #240
201801191006
Konto usunięte

według projektu
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości