Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 07:52   #211
ThinkingAboutUs
Rozeznanie

Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV

Cytat:
Napisane przez satynowakokardka Pokaż wiadomość
ThinkingAboutUs:
Cześć Rękaw? Oooch, bardzo mi się podobają, sama kiedyś chciałabym tak się przyozdobić, wzór dawno wymyślony, tylko pieniędzy brak :p Póki co mam pokolorowane żebra, a za niecały miesiąc dojdzie biodro+fragment pleców albo przedramię (wciąż nie mogę się zdecydować, co chcę najpierw ). U kogo robisz? Może jakieś zdjęcia in-progress pokażesz?
Zdaję sobie sprawę, że mój tatuaż nie każdemu się będzie podobał, ale tribale, gwiazdki, napisy czy różyczki nie są po prostu czymś co chciałabym mieć
U mnie od nadgarstka do barku będzie obrazek "od ziemi do kosmosu". Na dole część podziemna z czaszkami poczyniona już, wyżej czeka most, drzewa, nocne niebo, księżyc, ramię przeznaczone na część kosmosu. Będzie kolorowo. Zdjęcia z dnia robienia, więc łapka zmasakrowana i opuchnięta, a kolory żywe.
Robione w Rock'n'Roll tattoo u Maxima, do znalezienia na fb jego prace, wybrałam go bo prace ma świetne, w moim stylu.
Jeszcze ten nie skończony, a zakochałam się w kolejnym - pet cemetery, ostatni po prawej z załącznika. Jeszcze nie wiem gdzie go wcisnę, dobry pomysł na kolejny rękaw, ale chciałam sobie tę jedną rękę czystą zostawić... Może upchnę coś podobnego na ramieniu i części łopatki? Do zdjęć dorzucam jeszcze łapkę mojego tżta, bo ją bardzo lubię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150918_201007.jpg (92,6 KB, 173 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150920_211525.jpg (95,3 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2015-10-04-17-08-43.jpg (95,7 KB, 165 załadowań)
Rodzaj pliku: png lapka.png (798,3 KB, 181 załadowań)
ThinkingAboutUs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:54   #212
satynowakokardka
(ma)ruda

Najwidoczniej nie jestem tym wspomnianym "nie-każdym" - bo mi się podoba Taki mój klimat, strasznie mi się podobają takie motywy na ludziach (co ciekawe, sobie wzory łagodniejsze wymyślam). Super to będzie wyglądało razem po skończeniu, już sobie wyobrażam

Przeraża mnie ten smętarzowy tatuaż Ale kocisko na nim mnie urzekło.
Stary 2015-10-06, 01:05   #213
aliena7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ThinkingAboutUs Pokaż wiadomość
Zdaję sobie sprawę, że mój tatuaż nie każdemu się będzie podobał, ale tribale, gwiazdki, napisy czy różyczki nie są po prostu czymś co chciałabym mieć
U mnie od nadgarstka do barku będzie obrazek "od ziemi do kosmosu". Na dole część podziemna z czaszkami poczyniona już, wyżej czeka most, drzewa, nocne niebo, księżyc, ramię przeznaczone na część kosmosu. Będzie kolorowo. Zdjęcia z dnia robienia, więc łapka zmasakrowana i opuchnięta, a kolory żywe.
Robione w Rock'n'Roll tattoo u Maxima, do znalezienia na fb jego prace, wybrałam go bo prace ma świetne, w moim stylu.
Jeszcze ten nie skończony, a zakochałam się w kolejnym - pet cemetery, ostatni po prawej z załącznika. Jeszcze nie wiem gdzie go wcisnę, dobry pomysł na kolejny rękaw, ale chciałam sobie tę jedną rękę czystą zostawić... Może upchnę coś podobnego na ramieniu i części łopatki? Do zdjęć dorzucam jeszcze łapkę mojego tżta, bo ją bardzo lubię.
Bardzo fajny pomysł! Cudne są takie "historie" w tatuażach a i początek wygląda bardzo dobrze czekam z niecierpliwością na cd
Smentarzysko bardzo crypy łapka małża bardzo seksi

2011-01-02, 17:45 #2206
"idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013

Stary 2015-10-06, 06:26   #214
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ThinkingAboutUs Pokaż wiadomość
Bardzo mi się to wszystko podoba, i pomysł, i to co już masz, i tżtowy tatuaż. Uwielbiam taki klimat i mam nadzieję, że kolejnymi też się pochwalisz

Edytowane przez victorion
Czas edycji: 2015-10-06 o 06:27
victorion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 07:19   #215
ThinkingAboutUs
Rozeznanie

Dziękuję Wam bardzo. My jesteśmy troszkę państwo creepy...
Następny odcinek wychodzi w grudniu, wszyscy czekamy, ja się boję (o ile w ciągu pierwszych godzin bolało "tak sobie", to po 6 widziałam gwiazdy, dosłownie, a już mi zapowiedzieli, że łokieć będzie dużo gorszy) i z pewnością się pochwalę
satynowakokardka pokaż co tam masz
ThinkingAboutUs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 10:47   #216
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c
Konto usunięte

Kojarzycie kogoś, najlepiej we Wrocławiu, chociaż niekoniecznie, kto robi tatuaże w stylu mandali?
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:47   #217
Darka83
Raczkowanie

Ooo dziewczyny! Jak ja Wam zazdroszczę! Tatuaż to moje marzenie od zawsze. Marzy mi się rękaw 3/4, ale niestety, ze względu na pracę, dom, dziecko, męża i to wszystko, zwyczajnie nie mam odwagi tego zrobić. Wiecie - Perfekcyjna Pani Domu, idealna matka, doskonała żona, wzorowy pracownik, a tu ni z tego, ni z owego taki szatański wytwór, jak tatuaż...
W załączniku, coś zbliżonego do mojego marzenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg space_sleeve_tattoo_by_nikasamarina-d6w2aks.jpg (240,0 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 63d87c199b0a02b8fdd5039c48861fcc.jpg (15,8 KB, 124 załadowań)
Darka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-06, 17:42   #218
satynowakokardka
(ma)ruda

AllAboutUs, na razie to ja mam głównie plany i terminy Więc na pokazywanie jeszcze nie pora xd Zrobione na chwilę obecną mam tylko żebra - niebieskie pióro od Tofiego (: Ale 29.10 dojdzie kolejny wzór, nie umiem się doczekać!

Darka83, nie ma co przejmować się za bardzo tym, co mogą (a wcale nie muszą) sobie pomyśleć inni. Ocenianie po pozorach - z jednej strony boisz się tego od innych, a z drugiej to samo robisz wobec nich i wobec samej siebie. Jeśli masz taką możliwość - spełniaj marzenia, odwagi
Stary 2015-10-06, 20:49   #219
angela_6
Rozeznanie

Cytat:
AllAboutUs, na razie to ja mam głównie plany i terminy Więc na pokazywanie jeszcze nie pora xd Zrobione na chwilę obecną mam tylko żebra - niebieskie pióro od Tofiego (: Ale 29.10 dojdzie kolejny wzór, nie umiem się doczekać!
Jak zniosłaś pierwszy tatuaż w tak bolesnym miejscu. Też tam chce zrobić pierwszy, ale słyszałam raczej odradzające opinie i wciąż nie mogę się zdecydować .

Cytat:

Darka83, nie ma co przejmować się za bardzo tym, co mogą (a wcale nie muszą) sobie pomyśleć inni. Ocenianie po pozorach - z jednej strony boisz się tego od innych, a z drugiej to samo robisz wobec nich i wobec samej siebie. Jeśli masz taką możliwość - spełniaj marzenia, odwagi
Dokładnie, jeśli jesteś dobrym pracownikiem to cię nie wyrzucą z tak błahego powodu. A co do rodziny, moje chrzestna wytatuowała się po 30, mężatka z dwójką córeczek i co z tego, może niektóre ciotki się krzywo patrzą, ale ona jak i ty jesteście dorosłymi kobietami i to wasza sprawa.
angela_6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:36   #220
EmCa
Raczkowanie

pfff, ja miałam 37 i męża i dzieci i dom.
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:41   #221
satynowakokardka
(ma)ruda

Angela, mi też odradzali i też mnie straszyli (a najbardziej to chyba sama się straszyłam ). Wytrzymałą bym się nie nazwała, do tego boję się bólu i odczuwam paniczny strach przed igłami - brzmiało mi to jak "zapomnij o jakimkolwiek tatuażu, a o żebrach to już całkiem", ale do odważnych świat należy Boleć bolało, ale do wytrzymania, buzię powykrzywiałam, ale nie było nawet w połowie tak strasznie jak się spodziewałam. Z tym, że ja pod igłą spędziłam godzinę, po dłuższym czasie na pewno zrobiłoby się mniej miło A co chciałabyś zrobić sobie na żebrach?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-06, 21:49   #222
angela_6
Rozeznanie

Cytat:
Angela, mi też odradzali i też mnie straszyli (a najbardziej to chyba sama się straszyłam ). Wytrzymałą bym się nie nazwała, do tego boję się bólu i odczuwam paniczny strach przed igłami - brzmiało mi to jak "zapomnij o jakimkolwiek tatuażu, a o żebrach to już całkiem", ale do odważnych świat należy Boleć bolało, ale do wytrzymania, buzię powykrzywiałam, ale nie było nawet w połowie tak strasznie jak się spodziewałam. Z tym, że ja pod igłą spędziłam godzinę, po dłuższym czasie na pewno zrobiłoby się mniej miło A co chciałabyś zrobić sobie na żebrach?
Przez dłuższy czas interesowałam się Japonią i uczyłam się tego języka więc chciałam sobie wytatuować coś w kanji, po dłuższym namyśle padło na nirvane. Wiem, że kanji jak i chiński alfabet są dość przereklamowane, ale jednak ma to dla mnie znaczenie, a chcę żeby moje tatuaże przedstawiały rzeczy dla mnie ważne c:

Edytowane przez angela_6
Czas edycji: 2015-10-06 o 21:54
angela_6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:47   #223
aiwlys88
Raczkowanie

Czesc dziewczyny Planuje zrobic tatuaz na żebrach i zastanawiam sie nad tym napisem: "Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy." Tylko wolałabym zeby napis byl po angielsku.. i stad moja prosba, czy ktoras z Was jest w stanie to przetlumaczyc?

aiwlys88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:29   #224
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aiwlys88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Planuje zrobic tatuaz na żebrach i zastanawiam sie nad tym napisem: "Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy." Tylko wolałabym zeby napis byl po angielsku.. i stad moja prosba, czy ktoras z Was jest w stanie to przetlumaczyc?
Nie wiem czy znajdziesz tu chętnych, bo nie zdziwiłabym się, gdyby większość dziewczyn tu była podobnego zdania jak ja: tatuowanie sobie wierszy, tekstów piosenek czy innych "złotych myśli" to kicz i tandeta. Pomyśl o jakimś motywie znaczącym dla Ciebie, wybierz dobrego artystę i będziesz miała coś unikatowego i ponadczasowego, a nie kolejny pseudogłęboki slogan.

Edytowane przez Melanchton
Czas edycji: 2015-10-07 o 23:31
Melanchton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 17:06   #225
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
wiersze Szymborskiej są przetłumaczone np przez Stanisłąwa Barańczaka, wystarczy wpisać w google.
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:45   #226
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

W kwestii tłumaczenia raczej uderzyłabym do anglisty jakiegoś a nie na forum o tatuażu (mimo, że docelowo chodzi o tatuaż) .

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:51   #227
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
W kwestii tłumaczenia raczej uderzyłabym do anglisty jakiegoś a nie na forum o tatuażu (mimo, że docelowo chodzi o tatuaż) .
Plus takiej dlugosci tekst i przy odpowiedniej wielkosci liter to nie beda żebra tylko pol boku i kompozycyjny koszmar.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:52   #228
Cherry_Muffin
nibyżona

ja bym sie zastanowila czy na pewno calosc - jesli sie zdecydujesz, nie rob mini mini literek, a jak juz wieksze beda to to jest kawalek ciala. dwa szkoda, ze nie po polsku - przynajmniej wg mnie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:47   #229
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
ja bym sie zastanowila czy na pewno calosc - jesli sie zdecydujesz, nie rob mini mini literek, a jak juz wieksze beda to to jest kawalek ciala. dwa szkoda, ze nie po polsku - przynajmniej wg mnie
A to swoją drogą - w tłumaczeniu zawsze się traci jakieś niuanse (tłumaczenia są jak kobiety - albo piękne, albo wierne), a utwór w oryginale jest jeden z niepowtarzalny.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-08, 09:54   #230
Darka83
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie! Mam nadzieję, że uda mi się przekonać samą siebie, że warto spełnić marzenie
Stary 2015-10-08, 21:49   #231
pasia12
Przyczajenie

Cytat:
"Nic dwa razy" jest pięknym wierszem, dlaczego chcesz go tłumaczyć na angielski???
Nikt nie odpisał mi co do dziewczyn z ink miners, dlatego postanowiłam zaufać ich portfolio i zapisałam się już na bank do Martyny. Jeszcze zastanwiam się na umieszczeniem tatuażu Chciałabym, żeby szedł dolnych żeber przez plecy i tu moje pytanie: czy dobrym pomysłem jest jego naniesienie na biodro a potem żeby zachaczał trochę o udo? Skóra na plecach jest napięta i wolno się starzeje, ale biodro i udo? Jak tatuaż zachowuje się przy utracie/wzroście wagi? Co z rostępami? Tyle pytań tak wiele kalorii
pasia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:35   #232
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pasia12 Pokaż wiadomość
"Nic dwa razy" jest pięknym wierszem, dlaczego chcesz go tłumaczyć na angielski???
Nikt nie odpisał mi co do dziewczyn z ink miners, dlatego postanowiłam zaufać ich portfolio i zapisałam się już na bank do Martyny. Jeszcze zastanwiam się na umieszczeniem tatuażu Chciałabym, żeby szedł dolnych żeber przez plecy i tu moje pytanie: czy dobrym pomysłem jest jego naniesienie na biodro a potem żeby zachaczał trochę o udo? Skóra na plecach jest napięta i wolno się starzeje, ale biodro i udo? Jak tatuaż zachowuje się przy utracie/wzroście wagi? Co z rostępami? Tyle pytań tak wiele kalorii
to dość indywidualna sprawa - żeby tatuaż bardzo się zdeformował przytycie musiałoby być jakieś gigantyczne (od razu widzę amerykańskie reality show o patologicznych grubasach) i szybkie. Chyba, że ktoś ma skórę bardzo podatna na rozstępy - wtedy rzeczywiście może być problem.
Przy biodrze problematyczną sprawą może być ciąża - bo ona może rzeczywiście uszkodzić tatuaż.
a co do ud to kwestia własnych odczuć - mnie nie rażą tatuaże nawet na ''galaretowatych/obwisłych udach, ale jeśli ktoś jest przewrażliwiony na tym punkcie to może mieć kompleksy. a bez sensu robić tatuaż i go ukrywać z powodu wyimaginowanych kompleksów ;-)
Ja mam uda baaaardzo dalekie od ideału a ''dzięki'' tatuażom już kompletnie nie mam oporów, żeby je odsłaniać
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:30   #233
pasia12
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź stupid-girl Patologinczym grubasem to raczej nie jestem, zwykła M/L-ka Może więc zahaczę jeszcze o kawałek nogi Ogólnie to marzy mi się projekt na całe plecy, w jednym temacie, ale wykonany przez różnych artystów (coś a'la kolaż), ale chce najpierw zobaczyć jak zniosę jeden tatuaż bo jeszcze postawi mi dziewczyna kropkę na żebrze a ja ucieknę w te pędy
pasia12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-09, 14:51   #234
Tatiana81
Raczkowanie

Ja się teraz zastanawiam nad tatuażem. Myślę nad znakiem klucza na karku. Czy tatuowanie karku bardzo boli ?
Tatiana81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:40   #235
Cherry_Muffin
nibyżona

nie moze byc lekko nie przyjemne w chwili, gdy maszynka znajduje sie na kosci.
16.10.2017r. T ♥

Stary 2015-10-12, 18:57   #236
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Dziewczynyyyyyyyyy.

Zapisałam się na tatuaż do Asi na styczeń, ale mam wątpliwości, czy może Luleone byłby lepszy?

Chodzi mi o watercolor tattoo, przenikający się portret psa (ze zdjęcia) i kobiety (z wyobraźni). Chcę, żeby ten tatuaż był interesujący.

Patrząc na galerię, to kto by sobie lepiej z tym zadaniem poradził?
Asia: https://www.facebook.com/media/set/?...6614218&type=3
Lule: https://www.facebook.com/media/set/?...6058857&type=3

Lule miewa dobry projekt, ale słabe wykonanie, czasami. Asi też się gorsze prace zdarzają.

Pomożecie?
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 08:36   #237
Darka83
Raczkowanie

[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;53082995]Dziewczynyyyyyyyyy.

Zapisałam się na tatuaż do Asi na styczeń, ale mam wątpliwości, czy może Luleone byłby lepszy?

Chodzi mi o watercolor tattoo, przenikający się portret psa (ze zdjęcia) i kobiety (z wyobraźni). Chcę, żeby ten tatuaż był interesujący.

Patrząc na galerię, to kto by sobie lepiej z tym zadaniem poradził?
Asia: https://www.facebook.com/media/set/?...6614218&type=3
Lule: https://www.facebook.com/media/set/?...6058857&type=3

Lule miewa dobry projekt, ale słabe wykonanie, czasami. Asi też się gorsze prace zdarzają.

Pomożecie? [/QUOTE]

Chyba jednak wybrałabym Luleone. W jego galerii jest więcej prac w watercolor, co chyba sprawia, że ma pewniejszą rękę w tym stylu
Stary 2015-10-13, 11:27   #238
nestelle
Zakorzenienie

wybrałabym Luleone.
jej prace wydają się ciekawsze ,i bardziej w stylu o który Ci chodzi .

Ja już po drugiej sesyji moich plecków .....
było ciężko . Zdałam sobie sprawę ,że mięczak jestem )
no nie daje rady .Boli ,boli,booooli.....
nie wytrzymałam do końca ,do tego wiercę się ,podryguje...
i jak dam radę następne przeżyć ....?
Macie jakieś sposoby na zredukowanie bólu ???
(nie licząc palnięcia w łeb ) .

Do tego dowiedziałam się ,że podczas ostatniej sesji ta kiepsko gojąca się róża na maści "tatto go" przeżyła uczulenie ,stan zapalny , zapalenie mieszków wł.,od tego porobiły się blizenki ....straciła kontury ..... Czy może być lepiej .........?
teraz smarowanko cepanem a potem poprawka .
OMG!!!!!!!!

Teraz smaruje tylko bephantenem .

pytanko - nie licząc pierwszych kilku przemyć tatuowanego miejsca w celu pozbycia się tej mazi z osocza ,tuszu ,ewentualnie krwi - moczycie te miejsca pod prysznicem w ogóle ? taki szybki prysznic ? czy zakrycie - owinięcie folią ?
bo wiem ,że są dwie szkoły - jedna mówi ,ze szybki prysznic nie zaszkodzi ,druga ,że lepiej nie moczyć przez kilka dni w ogóle ....

i następne pytanko - co sądzicie o znieczuleniu w sprey'u lidokainą ? któraś korzystała?
W studiu mają takie cudo ,i daje radę (ale psika się dopiero po uszkodzeniu skóry bo musi wniknąć ..)...ale są zdania ,ze może utrudniać gojenie ....
a może nie .....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2015-10-13 o 11:30
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:35   #239
Cherry_Muffin
nibyżona

moj Tz mial lido, zadnych problemow z gojeniem, ale na nim wgl szybko sie goja
jak dla mnie spoko, jesli masz taki problem z wysiedzeniem, chociaz jak mialas taka reakcje alergiczna, tak? to nie wiem w sumie.

a co do wyboru, to w sumie zalezy jakiego sie stylu bardziej oczekuje. mi chyba Aska sie bardziej podoba, ale nie jest to typowy water w sumie
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2015-10-13 o 11:38
Stary 2015-10-13, 12:33   #240
Dagunia
Komplikatorka

nestelle Tż ma cały rękaw i nogę zrobioną i on zawsze jak kończy sesję wieczorem, smaruje alantanem, zawija folię i spać. Rano prysznic, smarowanie, ostatni dzień folia. Nigdy nie miał problemów z gojeniem.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości