![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Elena pamiętam jak próbowałam rozróżniać płacz i też się nie nauczyłam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdyby było lato, to też inaczej - bo chciałabym mieć coś więcej na wyjście choćby do sklepu. Ale teraz na jesień, zimę - pod kurtką, czy płaszczem, to i tak nie widać co na siebie włożyłam ![]() Jejuuu przeraża mnie to, ile rzeczy muszę się jeszcze nauczyć w związku z macierzyństwem i czasami mnie przerażenie ogarnia, czy dam sobie radę. A jak tak czytam Was, że jedne dziecko lubi to, a drugie tamto - to jestem jeszcze bardziej przerażona, czy będę wiedzieć, co moje dziecko lubi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O toto, właśnie, ![]() Moja jest od małego nauczona zasypiać i spać w ciemnościach, ma swój pokój już ponad trzy lata, z dala od naszej sypialni i nie mamy problemu, jak czasem się słyszy, że dziecko 8-10letnie śpi przy świetle. A taki harmonogram i codziennie te same rytuały to też nie oszukujmy, ułatwienie dla rodziców, nie tylko dla dziecka. Ja nie jestem typem męczennicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także różne przypadki po świecie chodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
U mnie rożek średnio sie sprawdził . Raz ze córa urodziła sie jak 2miesiecxne dziecko, duże i dość sztywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj córka zrobiła sobie kolację ( bo ona musi sama), poszła się myć i krzyczy z łazienki: Mamusiu, ja ciebie tak kocham najmocniej na świecie, że nie można sobie tego wyobrazić. Oczywiście bywa tak, że to tatusia albo przyszłego braciszka kocha najbardziej ![]() Ale wychodzi na to, że może nie jesteśmy dennymi rodzicami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A serio to niedawno czytałam jakiś artykuł, że w ogóle nie jest dobrze spać przy świetle dla gałek ocznych, ale to był artykuł nie tylko o dzieciach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie, będziesz wiedziała co i jak, a płaczem nie przejmuj się, ja nie nabyłam jeszcze tej umiejętności ![]() Zaraz po porodzie byłam przerażona, bo w ogóle nie czułam instynktu macierzyńskiego, myślałam, że wcale go nie będę miała. Zresztą, nigdy nie byłam taką matką, co to nikogo do dziecka nie dopuszcza, bo tylko ona zrobi wszystko najlepiej. Chętnie męża dopuszczałam do pomocy, mąż kąpał małą i przewijał, bo to lubił, uwielbiał ją ciągle czesać (kudłata była), ja karmiłam i wszyscy zadowoleni ![]() Studiowałam, w domu zawsze czysto było, ugotowane itd. Da sie wszystko pogodzić. Na początku najwięcej czasu zajmowało mi kp, ale potem wszystko się samo uregulowało, chociaż zdawało mi się ,że całą wieczność będę przykuta do małej. I czas dla siebie się znalazł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to wszystko zależy od rodziców, jak im wygodniej, a ich komfort i dziecka jest najważniejszy a nie robienie, bo ktoś tak powiedział. Ja kiedyś też myślałam, że przynajmniej na początku lampka się pali przez cała noc. Ja np. miałam tak mocny sen, że czasem nawet kwilenia małej nie słyszałam, mąż mnie budził, żebym ją nakarmiła. Taka okropna matka ze mnie była ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
To ja z kolei zainwestowałąm w kilka ciążowych ciuchów na wyjścia choćby do sklepu czy lekarza, bo inaczej czułabym się jak pasztet. No i jarało mnie to zawsze, bo jednak ciąża to ciąża i już więcej pewnie nie będę nosić typowo ciążowych ciuchów
![]() Cytat:
Cytat:
Jedyny uspokajacz u nas to był konik morski z FP, on gra melodyjki i świeci mu się brzuszek,ale tak bardzo delikatnie. Fajne jeszcze są te gwiazdkowe projektory, ale to dalej daje nikłe światło.
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zrobiłam jedno foto ale wstawiłam na klubie zeby siostra mnie nie zlinczowała ze jej dziecko wstawiam publicznie
![]() ![]()
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
Chyba zaraz wybuchnę, na obiad zrobiłam zraziki, ale ponieważ mam już ściśnięty żołądek ( z jednej strony żebra, z drugiej maluch) i muszę jeść na raty, a najlepiej na leżąco, bo na siedząco mało wchodzi, na drugi obiad zjadłam pizzę. Nie pożałowałam tabasco ( a co tam, niech synek wyrobi sobie ciekawe smaki), ale jak paszcza zaczęła mnie palić, popiłam sokiem grejfrutowym i mlekiem. I to był mój błąd!!!!!!!!!! Kolacji już nie tknęłam ale pić mi ciągle mało.
Na dodatek zgaga mnie męczy, zresztą kiedy nie męczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale poważnie no współczuje może zrób sobie miętę na noc mi zawsze pomaga ![]()
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
mamy tą sama firmę wózka
![]() ![]() esor nie martw się, ja też narzekałam, że nie czuję żadnych ruchów ... teraz wieczorami się uaktywnia i niekiedy w nocy mnie budzi ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to wszystko zależy od dziecka, siostra nauczyła dzieci lulać i to w powietrzu w foteliku samochodowym! Miała na rękach odciski, dopóki małe, to pół biedy,ale huśtać kilkuletniego klocka to nie przelewki. Oczywiście za każdym dzieckiem zarzekała się, że koniec z bujaniem, a potem znowu to samo. Bo jej teściowa mówiła, że dziecko niebujane to dziecko niekochane! ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Głowa do góry!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do rożków. Starszy z czerwca - może 2 razy użyłam. Młodszy z listopada - miałam taki z misia i go uwielbiałam. Mięciutki, cieplutki, młody też go uwielbiał. Także nie ma reguły. Wkładek żadnych nie miałam. Aaaa ja z kolei miałam na rzepa i nie narzekałam. Mam taki na wiązanie z kompletu z pościeli i mnie wkurzał strasznie ![]() Ups, to Wam pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Esor możesz mnie zaznaczyć na różowo, w końcu podobno ma być córeczka ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie było bujania itp. Nie spała z nami tylko u siebie w łóżeczku, ale póki była na piersi to zasypiała przy niej, nie stresowałam się. A potem?Nie chciała sama i do tej pory nie chce.Owszem, zasypia u siebie w łóżeczku, ale trzeba przy niej siedzieć, przytulać. Przed snem jeszcze sobie coś pogadamy ![]() ![]() My niestety mamy płytki brodzik w prysznicu, więc nadal się kąpie na siedząco w wanience ( a mieliśmy od początku tę największą). Czasem na stojąco i lejemy ją prysznicem, ale wtedy nie może się wybawić i wychlapać ![]()
![]() |
#231 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym boję sie pić na noc, bo potem często biegam do wc ( zresztą i tak biegam, ale staram sie to ograniczyć), a ja w przeciwieństwie do mojej córki boję się ciemności( mam za bogatą wyobraźnię) i że coś wyskoczy mi spod łóżka i złapie mnie za nogę ![]() Jak czasem męża nie było, bałam sie spać sama i brałam córkę do siebie dla towarzystwa- potrafiłam iść w środku nocy i ją zabierać do siebie. Zadowolona nie była ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
U nas na początku wanienka, ale potem brodzik, my mamy bardzo głęboki, więc problemu nie ma z chlapaniem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Wtajemniczenie
|
|Robiłam to badanie w czwartek - obrzydlistwo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Ja też się boję ciemności
![]() ![]() ![]() I tak się czuję ![]()
#236 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
jasne. ![]() Córeczka jednak??? ![]() OGLOSZENIE ![]() Mamusie, jak piszecie o jakieś zmiany na liście piszcie proszę mi priva, bo takie wiadomości na wątku mogę przeoczyć tudzież przeczytać na telefonie, a potem zapomnieć tego zrobić - tak mi będzie latwiej organizacyjnie. Dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- A w ogóle dzisiaj myśleliśmy nad imieniem z TŻ ![]() I będzie jedno z tych czterech: Agata, Hania, Laura, Jagoda ![]()
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2015-10-25 o 21:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jutro robię krzywą. Trzymajcie kciuki żeby cukier nie skoczył za wysoko! Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]()
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Oh, w końcu Was znalazłam!!!
![]() ![]() Widzę, że niektóre z Was też przeraża krzywa cukrowa. Też muszę iść w tym tygodniu. Po ostatnim razie miałam taką zgagę, że ojacie ![]() Widzę, że poruszyłyście temat - rzekę światła w sypialni. Otóż, moje drogie, muszę Wam się przyznać, że przed pierwszą ciążą to miałam plany. Ho!! Jakich to ja nie miałam planów! A to, że dzieć będzie spać w swoim łóżeczku, a po skończeniu kp zrobimy sypialnię i tam będzie spędzać noce. Że nie chcę, żeby spała z nami w łóżku bez potrzeby (czasem coś się przyśni złego czy coś w tym stylu). I co? Odkąd skończyła tydzień (haha!!) śpi z nami, bo ja ma, matka ultra leniwa, nie chciałam wstawać do karmienia. Tak tak, leniwa. Ja karmiłam, potem tż odbijał i przewijał, jeśli była taka potrzeba, a ja dalej spałam. Powiem więcej, za tydzień kończy 10 miesięcy i nadal śpi z nami w łóżku, a jej łóżeczko jest złożone i leży w piwnicy. Także plany planami, a życie życiem ![]() Światło mieliśmy, ale to były lampki LEDowe w okół łóżka, i robiłam na najciemniejszy granatowy, żeby tylko lekka poświata była, żebym mogła zobaczyć ją do karmienia. Odkąd je MM, zgaszone światło ![]() Jedyną porażką, o ile można to tak nazwać, to są drzemki w dzień. Śpi długo (cudowne!), ale muszę z nią leżeć. Inaczej się budzi po 5 minutach i marudzi. Chociaż teraz, będąc w ciąży, nie przeszkadza mi to zbytnio, ale obawiam się organizacji jej drzemek po porodzie ![]() ![]() A poza tym: czy boli którąś spojenie łonowe? Biodra? Skurcze łydek? Mi tak od tygodnia daje czadu. Na skurcze biorę więcej magnezu, to pojawiają się dalej, ale ból jest do zniesienia i samotnego wymasowania. Ale czasem jak biodro boli to idę jak pokraka ![]() ![]() Na ostatnim USG Fasolka była odwrócona tyłkiem, więc nie wiem czy będzie chłopcem czy dziewczynką. Ale w pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero przy porodzie ![]() Ależ się rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ale wczoraj naskrobałyście wieczorem...ale poczytałam wszystko 😉
Figa o tym wyniku grupy krwi tak mi gin mówił że nie starszy niż 5lat... Dzieci mi juz wstały zaraz po 5. Muszę wstać ich przebrać i jakie kanapki zapodać...a tak mi się chce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.