![]() |
#211 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze tylko, czy dac cala ampulke na jedna porcje dzidziolowi, nie bedzie za duzo? Zaraz mu zaaplikuje ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#212 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Wiec wole dmuchać na zimne.. Najgorsze ze Mój maluszek będzie szczepiony dopiero po nowym roku bo wypadają święta i mamy przyjść do przychodni w nowy rok :/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
ja dzis zaliczyłam mega spacer, po młodego do przedszkola, do biedry po pamoki i do domu, a teraz mieszkmy daleko dosc od tej biedronki. Zmachałam sie jak nie wiem! za to Madzia spała jak anioołek
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- jeszcze odwiedzili mnie znajomi z pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Witam się dziewczynki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() ![]() Szybko, jakieś 2 tyg po porodzie chyba. Fryzjerka mi mówiła, że do 3 miesięcy mogą szaleć, potem się wszystko ustabilizuje, ale mnie leciały intensywnie przez jakieś 3 dni, a teraz wypadają w normie, tak jak przed ciążą. Zobaczymy, może to był tylko wstęp do hardkoru ![]() Ogarnęliśmy lubego do wyjazdu, już się pożegnaliśmy. Myślałam że nie wypuści młodej z rąk, ech.
![]() |
#216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ten Jantar to przez neta zamawiasz czy gdzies można kupic np w Rossmanie? Cytat:
A ja wyszłam w deszcz. Kazałam mężowi znieść parasolkę ![]() Kurde ale coś Ją męczy chyba brzucholek dzisiaj. W sumie nie wiem o co Jej chodzi. marudzi i spać nie chce
![]() |
![]() |
#217 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My właśnie ruszyliśmy do teściów - zawsze gorączka przedwyjazdowa nam towarzyszyła, ale z dzieckiem mam wzmożony w☠☠☠☠. O wszystkim oczywiście ja muszę pamiętać i spakować, a akurat od wczoraj Wiktor ma fazę marudki i tylko ze mną jest spokojny... No nic jedziemy - na miejsu się okaże ilu rzeczy zapomniałam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas sex był w dniu porodu i pierwszy hmmm jakoś tydzień temu i oczywiscie mialam taki stres jak przed 1 razem ![]() Ale juz drugi byl ok ![]() Cytat:
jak ja bym chciala wszystkie szafki w kuchni zmienic ja nie wiem jak mozna robic kuchnie i nie zwrocic uwagi na funkcjonalnosc. U tesciowej wszytsko jest nie tak szafki narozne ktore sa taki okropne ze jak wsadzisz cos daleko to wyjac ciezko a ciemno tam jak w ... piekarnik zaraz przy koszu na smieci i jak sie dlugo piecze to w tym wiaderku sie goraco robi i uuu lepiej szafki nie otwierac , zlew jedno komorowy maly i jeszcze nie ma z boku szafki aby szyucce gdzies odlozyc trzeba odwracac sie do tylu i na szafke a po drodze ochlapie pol kuchni ![]() ![]() Cytat:
moja w dzien praktycznie nie spi ![]() ![]() Cytat:
Jak bym miala jednego paznokcia dziennie obcinac bym oszalala hahah raz dwa obcinac i bez stresu ![]() Robie murzynka moja pierwsza slodycz od porodu mam nadzieje ze wyjdzie pyszny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Mała ja Jantara kupiałam w Gemini.
Ja słodycze jem niestety codziennie, ale na szczęście Wiktor wysysa cycuszkami ze mnie te kalorie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Mala, dzięki, dałam mu zatem całą przed chwila
![]() Nie mam sily, nie wiem juz co mam robic ![]() Po powrocie ze spaceru jeszcze ani razu nie usnal, caly czas sie z nim bujam, sniadanie dopiero udalo mi sie dojesc... Przespal dzis tylko 1,5h na spacerze ale na koniec juz sie rozdzieral z głodu. Myslalam ze padne idac z tym wozkiem, nie mam sily na spacery, wrocilam wykonczona... i dalej nianczenie dzidziola. Mąż nic nie pomoze, tak go rozlozylo ze lezy w salonie blady z gilami i kaszle, nawet w maseczce by sie na nic nie przydal bo ledwo na nogach stoi. A ja tylko albo karmie, przewijam albo sciagam z czym ledwo wyrabiam, bo po 5min Maks juz sie drze, leze na lozku i jedna reka trzymam laktator a druga zapycham go smoczkiem zeby sie nie darl i dal mi te 10min by udoic kolejna porcje... W koncu zrobil kupe i to ogromna wiec nie wiem juz o co mu chodzi, chyba ciagle o to sa,pmo bo tylko palce co chwila pcha do buzi a jak dam butelke to doi dalej... i tak caly dzien ![]() Ostatnia nadzieja w poradni laktacyjnej, tylko co oni tam moga wymyslec, mleka mam pelno, dziecko je do oporu, pediatrzy zadowoleni, a wiecej cyckow mi nie doszyją :/
Maks ![]() ![]() 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-11-20 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Ka paznokcie obcinam za jednym zamachem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna Ty i Twój TŻ ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PASZTETNIK, ale zawsze możesz - dla Maksia i dla SIEBIE!!! - spróbować pożywnie i regularnie JEŚĆ... powinnaś! bo nie nastarczysz w końcu z pokarmem ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Kurde, PASZTETNIKU, i tak Ci zazdroszczę ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-11-20 o 19:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My niestety ost musieliśmy pojechać do saturna...ale odpukać nic się nie dzieje. Tez wole trochę uważać na razie ![]() heh jest taka wczesna pora a moje dziecie spi ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj jak tak wisiała i wisiała wieczorem to prawie się popłakałam. tak miałam tego dość, aż mi głupio było tak myśleć...bo przecież tak bardzo chciałam tego szkraba, a tu jakieś dołki przychodzą..ale chyba to zmęczenie ze mnie wyszło..ale noc moje dziecko miało ok czyli pobudka po 2 i po 4 a potem po 7 więc dała względnie odpocząć matce..wiem, że większośc waszych dzieciaków śpi dłużej ale mi to wystarczyło na prawdę ![]()
![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W końcu zasnęła. Normalnie dziś pobiła rekord cyckowania. Coś nie teges z brzuszkiem było chyba. Choć sama już nie wiem
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na spiocha?? Bo ja tak ![]() Ty mówisz w końcu, a ja pytam siebie co moja tak wcześnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Ja też obcinam paznokcie za jednym zamachem, najgorzej ze stópkami, bo tam to są mikroskopijne pazurki...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Monster spi juz prawie 2h
![]() Coś czuję że ten Lakcid chyba mu pomógł z przemiałem tej monstrualnej ilości pokarmu, bo podałam pół h przed tym zanim na sile zakokonowanemu zapchanemu smokiem kazałam spać,bo smoczek i tak po paru minutach wyplul ale sie nie obudzil. No i turlać się przestal, cos go dreczyc musialo, no zobaczymy co bedzie jak sie obudzi... Oliath, no wlasnie przybiera jak prosiak na paszy, co widac słychac i czuc; i to ładnie przyswaja bo nie robi się tłusty jakis tylko widac ze rosnie. Hmm a zazdroscic w sumie nie ma czego, co z tego ze mleka mam sporo jak i tak musze się nonstop doic jakbym o każdy mililitr walczyla... bo i w sumie walczę tylko u mnie niedlugo na litry będę to liczyc ![]() ![]() A co do odźywiania to hmmm, apetyt jest tylko zeby byl CZAS. I często CO ![]() ![]() ADA, no wlasnie, slyszalas w ogole o takim przypadku, by dziecie 3-tygodniowe mialo az takie potrzeby by jesc 800-1000ml na dobe pokarmu naturalnego, przy czym z pokarmem raczej wszystko ok., bo mały przybiera kosmicznie (+400g tygodniowo), a pediatrzy zachwyceni są jego stanem zdrowia i szybkim rozwojem? To już taki monster mi się trafił i mi zostało tylko doić się bez końca godzac ze pozycją i wyglądem rodem więzien z Oswiecimia czy jest jaka nadzieja, że mu to jakoś przejdzie ![]()
![]() |
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to nie doczytałam chyba tego o MM
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
![]() Zbankrutowałabym gdybym musiała go karmić MM ![]()
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heheh Monster Maks A moja się obudziła znowu, walnęła kupkę, dużo bączków i chyba zasnęła znowu. W pieluszce dużo nie miała, ale te bączki Ją męczyły chyba. A jednak się dalej drze z łóżeczka ![]() hhahah racja ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia nakarmiona, przewinieta a ja nie wiem czy mam wstawac czy sie klasc. Prawie ciemno jeszcze
![]() |
#233 |
po drugiej stronie szafy
|
Druga noc w łóżeczku, nie poznaję dzidziola
![]() ![]() ![]()
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj stracilabym oko. Bralam Lile w nocy na przewijak i najpierw buzi oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja ostatnio dostałam piętą w zęby
![]()
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
My po nocy u dziadków spaliśmy 7h - to nasz nowy rekord
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
o 24 godzinie karmienie, później przed 7 i teraz. Dalej śpi
![]() A mnie macica pobolewa. Takie kurczenie jak na początku tylko mniej bolesne Cytat:
![]() Cytat:
![]() JAk zwykle mam dylemat czy iść pod prysznic czy się obudzi kozunia, bo coś tam pojękuje. Chyba ciśnie w pieluszkę przez sen ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
ech..przepraszam czasu brak..
ale wpadłam na chwilkę i zauwazyłam "ADA co ty na to" ![]() pasztetniczku masz widzę dzidziolka z apetytem..ale.. czy tylko i na pewno ? piszesz o ciągłej chęci ssania..ciągłej chęci dojadania..że próbowałas ze smoczkiem..z zawijaniem.. kładziesz małego na brzuszku i rezygnujesz bo ulewa.. hmmm... moje kroki też by szły w tym kierunku ..kładłabym na brzuszku mimo wszystko ..ulewanie w takiej pozycji raz jest bezpieczne dwa raczej wiecej nie uleje..to że się wije..pręży to moze chwilowe(nie wie co się dzieje) ..naucz go lezenia na brzuszku bo to pomaga w odprężeniu ..dzieci lubią nawet pospać sobie na brzuszku.. Twoje dziecko byc może potrzebuje duzo uwagi..przytulania ..potrzeby bliskości ale musisz troszkę wyluzować ..sama przestać się denerwować..widzisz jak dużo mały zjada wiec jest najedzony a złudzenie że jest inaczej bo się krzywi ..woła czy marudzi być moze błędnie informuje Cie że jest inaczej..próbowałaś małego po jedzeniu położyć np w nosidełku i wziąć go np do kuchni..lekko co jakiś czas pobujać albo zwyczajnie ciągle do niego mówić..robić swoje typu zrobić sobie "głośno"śniadanie czy umyć naczynia..albo w Twoim przypadku pomyślałabym o chustowaniu .. zobacz ..mały ulewa..to znaczy że za dużo wypija..czy Ty za każdym karmieniem go dokarmiasz?? może przejdź już na tylko pierś.. jest zdrowy..silny..rośnie pięknie..przybiera ładnie jest super dlatego proponuje Ci odpręż się..wyluzuj..uśmiechnij się..a mały odda Ci to samo..uspokoi się..zaufa..uśmiechnie:lo ve: czy mały bardzo mocno płacze?? czy tylko jest czujny..aktywny..ssie łapki?? smoczek dla dzieci z potrzebą ssania też dobry i nie poddawaj się..zawsze po wypluciu możesz włożyć go jeszcze raz..lub zakupić inny(aventa najlepsze dla kp) lub położyć dziecię na boczku włożyć smoczek po jedzeniu i położyć tetrową pieluchę przy buzi (kontrolować!) by przytrzymywała smoczek i najlepiej taką.. która służy Ci przy karmieniu piersią(pachnie mlekiem..uspokaja) ... pytasz czy znam przypadek takiego przybierania na wadze .. o tak.. mój pierworodny przybierał wyłącznie na piersi bardzo dużo.. urodził się 3600 ale waga wyjsciowa to 3400 w 6 tygodniu wazył już 6150 przybrał ponad 2700 ![]() na 10 tygodni już 7600 przybrał ponad 1400 czyli stopował.. (dziś ma 2metry i wazy 97kg ![]() Wiktor i Gabriel równiez przybierali b.dobrze (już chyba Wam pisałam) może nie tak jak Kris ale dobrze.. Wiktor ur.3300 w 4 tyg. 4800 przybrał 1500.. Gabriel również przybrał około 1500 w 4 tygodnie... dlaczego podajesz lakcid?? jeśli chodzi o dobre bakterie to ok..(biogaja też ok) czy kładziesz się z małym na drzemki..?? przytulcie się i pośpijcie razem..Ty nabierzesz sił..i wyluzujesz a mały czując Cie blisko może lepiej pośpi ![]() chciałabym Ci pomóc ale na odległość to Ja tylko mogę analizować..gdybać..:roza : jeśli jednak chcesz ..możemy próbować szukać "sposobu" na Twojego szkrabika i wymieniać się doświadczeniami na wszystkie możliwe sposoby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
ADA no właśnie zauważyłam, że jak dziecko zajęczy to nie trzeba od razu zatykać cycusiem. Czasem jak jęczy w łóżeczku to podejdę pogłaskam po główce i cisza. Może chce wiedzieć, ze jestem albo przekłądam Ją na 2 boczek i też ok. Jeżeli chodzi o brzuszek to moja tez marudzi, ale masuję Ją po pleckach, poklepuję (co dziwne ostatnio jak Ją oklepywałam to zasnęła heheh a cała latała przecież aż Jej pucki się trzęsły, a ta zasnęła).
Pasztetniczku ja to doopa a nie ktoś do doradzania, ale może próbuj różnych rzeczy jak wiesz, że najedzony jest. Kiedyś ktos tu wstawił taki fajny artykuł dlaczego dziecko może płakać. Stosuję się do tego i często pomaga. Postaram się go znaleźć. Chyba EMI to wrzucała. EMI pamiętasz ten tekst??? Wiesz gdzie go znalazłaś?? Może Twój wcale nie aż taki żarłok tylko się nudzi, a jak wciskają jeść to wcina. Choć może ja się mądrzę a głodze dziecko bo tylko 1400 przybrała od wyjścia ze szpitala?? ![]() ![]() [B]ADA [/B]czy to możliwe, ze Gabrysia niedojedzona?? W ostanich 2 tygodniach mało przybrała, ale nie płacze dużo (w sumie zadko) uśmiechnięta, tylko marudzi jak brzuszek boli. JAk głodna to widac od razu po Niej, bo cyca wszystko co ma koło ust akurat albo w ustach bo jęzor też wywala i go cyca heheh JA już się tak zeschizowałam, że przystawiam i przystawiam, ale widze, że na dobre Jej to nie wychodzi bo mocno zaczęła ulewać i brzuszek częściej boli. Wcześniej było lepiej więc może dac Jej spokój i niech sobie przybiera w swoim tempie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.