Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 15:32   #211
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Mój tez był przeziebiony, ale sam w maseczce chodzil i spal 2 noce u rodziców. Mimo to Maks złapał katarek, lekarz powiedział ze mógł od tz zlapac.
Co do zakupów, to nie ma u Ciebie tesco, auchan czy co tam z zakupami on-line? swietna spawa.
Sa są, ale choroba tż byla nagla jak akurat potrzebowaliśmy żarcia gwaltem a zanim mi by przywiezli to bym padla z glodu

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Oooo dzięki dziewczyny uspokoiłam się

Co do spacerów to Gabi codziennie. JAk wieje to przeciez buda mocno zabudowana i można położyć dodatkowo pieluche flanelową, żeby Jej tam nie wiało

NA pewno mają maseczki w aptece
Jak będzie miał maseczkę to może się opiekować małym. Najlepiej kup parę, bo trzeba zmieniać

No spróbuj z Lakcidem. Może coś pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Jak źle zareaguje to można odstawić i szkody żadnej nie będzie

Co do brzuszka to Gabi też ulewa, ale wytrę i kładę dalej. Widzę, że Jej to pomaga. Po dłuższym leżeniu idą bączki i kupka. Grzeje też brzuszek własnym ciepełkiem

A ja nie mam jak obiadu zrobić. Przygotowałam wszytsko ale pindzia nie śpi i co chwilę jączy w łóżeczku, a jak zacznę robić beszamel sosik to nie mogę odejść bo grudy będą eh. Może poprasuję za ten czas i poczekam aż menż wróci
Kupilam Lakcid, 10 ampulek
A powiedz mi jeszcze tylko, czy dac cala ampulke na jedna porcje dzidziolowi, nie bedzie za duzo? Zaraz mu zaaplikuje Wrocilismy ze spaceru a kupy nadal brak

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Mi się jeszcze trzymają ciekawe jak długo - faktycznie mam najgęstsze włosy w życiu. Teraz dbam o nie szczególnie w miarę możliwości - w ciąży nakupiłam sobie odżywek, co je Pasztetnik polecała

Nas na spacerze goniły czarne chmury, ale ma szczęście to były tylko straszaki, radary na pogodynka.pl mnie nie zawiodły.

Właśnie się cycamy i w między czasie uzupelniam listę rzeczy, które muszę zabrać ze sobą dla Wiktora jadąc do teściów ma weekend - łolaboga ile tego jest, a ciekawe czego zapomnę

Mój dzisiejszy sukces to obcięcia jednego paznokcia grzdylowi, jeszcze tylko 9
O ja tez nie chce kudel potracic, juz od powrotu ze szpitala wcinam Revalid i wcieram Jantar Nawet jak cos wyleci, to powinny po tym szybko odrastac.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-20, 16:07   #212
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
U nas nie ma czegos takiego jak zasypianie na noc Jak da rade to prześpi ze 2h (jak dzis), a tak to wierzganie i użeranie jak za dnia...

Ja to się w ogole dzis załamię
Mąz się ostro rozchorowal, a tyle trąbilam by szczegolnie teraz uwazal na siebie to co, i tak np. po prysznicu boso pólgoly po zimnej podłodze lazi No i teraz kaplica, wrocil wczoraj zdechly z pracy, w efekcie nie bylo obiadu no bo juz nie mial sily isc po zakupy wiec jadlam byle co bo wszystko juz powyżerane. spał w salonie bo nie chce nas zarazic, przez to salon to strefa skażona i zostaje mi gnicie z małym cala dobe w sypialni No a że chory to z małym tez mi nic nie pomaga, cala dobe wszystko robie sama. No i na sniadanie musialam zjesc batona bo juz nic w domu nie ma, on na zakupy nie pojdzie bo jest jeszcze bardziej zdechly niz wczoraj, a ja wyjsc nie moge, bo zasmarkany mąż z gorączką dziecka nie przypilnuje A jeszcze maly od 7:00 caly czas marudzi bo cos kupki od wieczora nie moze zrobic a pożarl jak to on sporo i go chyba zaraz rozsadzi, więc tak bujam sie z nim w piżamie bo co chwila preżenie i ryk. Ten Lakcid musze mu kupic no ale jak Qrde, nikogo tu do pomocy nie mamy Jeszcze jak mały mi się od męża zarazi ta grypa to sie chyba pochlastam...
Jej.. wspolczuje najpierw walczylas z młodym z jedzeniem .. a teraz to.. brak słów. .

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
PAsztetnik fajnie jakby maż miał maseczkę to się może zająć małym. Mój był chory jak w szpitalu byliśmy jeszcze po porodzie i kazały maseczkę zakładać i co chwilę myć ręce. Mój też taki durny i z prawie mokrym łbem potrafi iść na dwór eh i ta sie załatwił pewnie wtedy, bo trzeba włosy umyć, żeby żel nałożyć i heja na dwórala:
Moj mąż też chory całe 2 tyg jak byłam w szpitalu :/ a mówiłam żeby się ciepło ubieral to zaczął jak zachorował :

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Na szczęście organizm jest taki mądry że w mleku produkuje przeciwciała na bakterie z którymi się stykasz (a nie tylko na to na co Ty jesteś chora, jak tu któraś pisała ) więc jest szansa że się nie zarazi biorąc pod uwagę jaką ilość Twojego mleczka pochłania.
Tak nieśmiało zapytam - może idź z Maksem na zakupy ? Mówiłaś że w wózku ładnie śpi, a Ty się "wyrwiesz".
Mi lekarz zabroniła wchodzić do sklepów,galerii i najlepiej żeby młody nie miał styczności z małymi dziećmi które chodzą do przedszkola itd dopóki nie będzie zaszczepiony..

Wiec wole dmuchać na zimne..

Najgorsze ze Mój maluszek będzie szczepiony dopiero po nowym roku bo wypadają święta i mamy przyjść do przychodni w nowy rok :/

Stary 2015-11-20, 16:30   #213
kasia_aa
Zadomowienie

ja dzis zaliczyłam mega spacer, po młodego do przedszkola, do biedry po pamoki i do domu, a teraz mieszkmy daleko dosc od tej biedronki. Zmachałam sie jak nie wiem! za to Madzia spała jak anioołek

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

jeszcze odwiedzili mnie znajomi z pracy strasznie sie ucieszyłam zawsze to jakis kontakt z ludzmi, a nie tylko z niemowlakiem i czterolatkiem...
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-20, 16:39   #214
EMI2014
Rozeznanie

Witam się dziewczynki!
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-20, 16:42   #215
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Macie mojego śmieszka z dzisiaj
słodki jest

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
kiedy wam zaczely włosy wypadać?
Szybko, jakieś 2 tyg po porodzie chyba. Fryzjerka mi mówiła, że do 3 miesięcy mogą szaleć, potem się wszystko ustabilizuje, ale mnie leciały intensywnie przez jakieś 3 dni, a teraz wypadają w normie, tak jak przed ciążą. Zobaczymy, może to był tylko wstęp do hardkoru

Ogarnęliśmy lubego do wyjazdu, już się pożegnaliśmy. Myślałam że nie wypuści młodej z rąk, ech.
Stary 2015-11-20, 18:15   #216
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się jeszcze trzymają ciekawe jak długo - faktycznie mam najgęstsze włosy w życiu. Teraz dbam o nie szczególnie w miarę możliwości - w ciąży nakupiłam sobie odżywek, co je Pasztetnik polecała

Nas na spacerze goniły czarne chmury, ale ma szczęście to były tylko straszaki, radary na pogodynka.pl mnie nie zawiodły.

Właśnie się cycamy i w między czasie uzupelniam listę rzeczy, które muszę zabrać ze sobą dla Wiktora jadąc do teściów ma weekend - łolaboga ile tego jest, a ciekawe czego zapomnę

Mój dzisiejszy sukces to obcięcia jednego paznokcia grzdylowi, jeszcze tylko 9
hahaha ja w 4 dni obcięła 6 paznokci a w prawej oprócz kciuka ni cholery nie chce dać nawet na śpiocha. Zaciska i koniec. Jutro Ją musze dorwać, bo się podrapie cała

Cytat:
Kupilam Lakcid, 10 ampulek
A powiedz mi jeszcze tylko, czy dac cala ampulke na jedna porcje dzidziolowi, nie bedzie za duzo? Zaraz mu zaaplikuje Wrocilismy ze spaceru a kupy nadal brak

O ja tez nie chce kudel potracic, juz od powrotu ze szpitala wcinam Revalid i wcieram Jantar Nawet jak cos wyleci, to powinny po tym szybko odrastac.
Całą ampułkę się daje

A ten Jantar to przez neta zamawiasz czy gdzies można kupic np w Rossmanie?

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ogarnęliśmy lubego do wyjazdu, już się pożegnaliśmy. Myślałam że nie wypuści młodej z rąk, ech.
A nie miał jutro jechać??

A ja wyszłam w deszcz. Kazałam mężowi znieść parasolkę Zaraz przestało padać. Jeszcze zaszłyśmy do moich rodziców, bo dawno Jej nie widzieli. Wydoiła u nich 2 cycki, walnęła kupkę, pośmiała się do nich i poszłyśmy hehhe
Kurde ale coś Ją męczy chyba brzucholek dzisiaj. W sumie nie wiem o co Jej chodzi. marudzi i spać nie chce
Stary 2015-11-20, 18:23   #217
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Jej.. wspolczuje najpierw walczylas z młodym z jedzeniem .. a teraz to.. brak słów. .

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Moj mąż też chory całe 2 tyg jak byłam w szpitalu :/ a mówiłam żeby się ciepło ubieral to zaczął jak zachorował :

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Mi lekarz zabroniła wchodzić do sklepów,galerii i najlepiej żeby młody nie miał styczności z małymi dziećmi które chodzą do przedszkola itd dopóki nie będzie zaszczepiony..

Wiec wole dmuchać na zimne..

Najgorsze ze Mój maluszek będzie szczepiony dopiero po nowym roku bo wypadają święta i mamy przyjść do przychodni w nowy rok :/

No moją lekarka jest mniejszą panikarą i pozwoliła mi po 4 tygodniach wychodzi, przy czym nie w godzinach szczytów zakupowych ) Stosujemy się do tego i póki co jest ok. Zresztą w czwartek się szczepimy, to przyszłym tygodniu posiedzimy w domu.
Cytat:
słodki jest

Szybko, jakieś 2 tyg po porodzie chyba. Fryzjerka mi mówiła, że do 3 miesięcy mogą szaleć, potem się wszystko ustabilizuje, ale mnie leciały intensywnie przez jakieś 3 dni, a teraz wypadają w normie, tak jak przed ciążą. Zobaczymy, może to był tylko wstęp do hardkoru

już za 2 tygodnie wróci - z małą i nami szybko Ci minie

My właśnie ruszyliśmy do teściów - zawsze gorączka przedwyjazdowa nam towarzyszyła, ale z dzieckiem mam wzmożony w☠☠☠☠. O wszystkim oczywiście ja muszę pamiętać i spakować, a akurat od wczoraj Wiktor ma fazę marudki i tylko ze mną jest spokojny... No nic jedziemy - na miejsu się okaże ilu rzeczy zapomniałam...
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 18:38   #218
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam .Myślałam że to okres ale po 2 dniach przeszło i narazie nie ma nic a dziś był pierwszy sex od 10 miesiecy😃
Uuuu szaleństwo haha
U nas sex był w dniu porodu i pierwszy hmmm jakoś tydzień temu i oczywiscie mialam taki stres jak przed 1 razem
Ale juz drugi byl ok

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Agatka moj tez tak pozno usypia, juz normalnie nie mam sily..

Oliath mi tez strasznie leca wlosy, niedlugo lysa bede ;/

Dzis porzadki w kuchni bo musialam oproznic szafki, zrobic miejsce na graty z 2 innych z nad i pod lodowki bo jutro przyjezdza w koncu nowa , wolnostojaca a stara jest wbudowana wiec trzeba cala szafke wyrzucic... W koncu normalna lodowka heh jeszcze tylko zmywarke po nastepnej wyplacie i juz bede sie cieszyc w oplakanym stanie to wszystko tesciowa nam zostswila ale trudno... Zmywarka padla juz chyba w sierpniu lodowka ledwo ciagnie wiec w pierwszej kolejnosci ona bo poki co gary mozna recznie myc a jedzenia przeciez nie bede na polu trzymac w razie czego heheh

Maz znow dzis latal od rana po urzedach ale kija zalatwil ;/ niewiadomo czy dostaniemy doplate do mieszkania, co z tego ze maz ma najnizsza krajowa, ja nie zarabiam tylko na dziecko narazie przez rok macierzynski dostaje .. Stwierdzili ze za duzo mamy ehhh i jak sie uda to tylko pare euro ;/

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Da sie w taptalku przejsc do ostatniej przeczytanej/pierwszej nieprzeczytanej wiadomosci ?

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka

jak ja bym chciala wszystkie szafki w kuchni zmienic ja nie wiem jak mozna robic kuchnie i nie zwrocic uwagi na funkcjonalnosc. U tesciowej wszytsko jest nie tak szafki narozne ktore sa taki okropne ze jak wsadzisz cos daleko to wyjac ciezko a ciemno tam jak w ... piekarnik zaraz przy koszu na smieci i jak sie dlugo piecze to w tym wiaderku sie goraco robi i uuu lepiej szafki nie otwierac , zlew jedno komorowy maly i jeszcze nie ma z boku szafki aby szyucce gdzies odlozyc trzeba odwracac sie do tylu i na szafke a po drodze ochlapie pol kuchni no i takie tam myslalam aby kupic jakas szafke czy nowy piekarnik bylo by mi latwiej w zyci ale zaraz kupic musimy sobie i nie ma co szastac kasa

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Witam sie na odchowalni, chyba, jako ostatnia. Cos czasu ostatnio nie mam. Młoda mało sypia w dzien. A jak nie śpi, to przeważnie marudzi i wytrzymać z nią nie można . Często od 19 do około 20-21 jest ryk i nic ja uspokoić nie może. Wczoraj juz myślałam, ze wyjdę z siebie.

U mnie jest kąpiel lub przemywanie wacikami o 20, koło 20.30 dostaje butle (chyba, ze ostro wrzeszczy, co ostatnio często sie zdarza, to ciut pózniej), kładę ja i miedzy 21-22 juz śpi. Ale ona mało śpi w dzien, wiec mam wrażenie, ze o tej 21 jest juz tak wymęczona, ze nie ma bata żeby nie zasnęła.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

moja w dzien praktycznie nie spi ale znalazlam sposob robie jej miekkie poslanie w gondoli i ma miekko i ciasno przykrywam kocykiem i tak spi troche dluzej

Cytat:
hahaha ja w 4 dni obcięła 6 paznokci a w prawej oprócz kciuka ni cholery nie chce dać nawet na śpiocha. Zaciska i koniec. Jutro Ją musze dorwać, bo się podrapie cała

Całą ampułkę się daje

A ten Jantar to przez neta zamawiasz czy gdzies można kupic np w Rossmanie?

A nie miał jutro jechać??

A ja wyszłam w deszcz. Kazałam mężowi znieść parasolkę Zaraz przestało padać. Jeszcze zaszłyśmy do moich rodziców, bo dawno Jej nie widzieli. Wydoiła u nich 2 cycki, walnęła kupkę, pośmiała się do nich i poszłyśmy hehhe
Kurde ale coś Ją męczy chyba brzucholek dzisiaj. W sumie nie wiem o co Jej chodzi. marudzi i spać nie chce
Wiem ze jantar jest w aptekach takie zestawy nawet.
Jak bym miala jednego paznokcia dziennie obcinac bym oszalala hahah raz dwa obcinac i bez stresu

Robie murzynka moja pierwsza slodycz od porodu mam nadzieje ze wyjdzie pyszny i oczywiscie ze Nel nie zaszkodzi te kakao
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-20, 18:53   #219
niud
Wtajemniczenie

Mała ja Jantara kupiałam w Gemini.
Ja słodycze jem niestety codziennie, ale na szczęście Wiktor wysysa cycuszkami ze mnie te kalorie
Stary 2015-11-20, 19:19   #220
Pasztetnik
Zadomowienie

Mala, dzięki, dałam mu zatem całą przed chwila

Nie mam sily, nie wiem juz co mam robic
Po powrocie ze spaceru jeszcze ani razu nie usnal, caly czas sie z nim bujam, sniadanie dopiero udalo mi sie dojesc... Przespal dzis tylko 1,5h na spacerze ale na koniec juz sie rozdzieral z głodu. Myslalam ze padne idac z tym wozkiem, nie mam sily na spacery, wrocilam wykonczona... i dalej nianczenie dzidziola. Mąż nic nie pomoze, tak go rozlozylo ze lezy w salonie blady z gilami i kaszle, nawet w maseczce by sie na nic nie przydal bo ledwo na nogach stoi.
A ja tylko albo karmie, przewijam albo sciagam z czym ledwo wyrabiam, bo po 5min Maks juz sie drze, leze na lozku i jedna reka trzymam laktator a druga zapycham go smoczkiem zeby sie nie darl i dal mi te 10min by udoic kolejna porcje... W koncu zrobil kupe i to ogromna wiec nie wiem juz o co mu chodzi, chyba ciagle o to sa,pmo bo tylko palce co chwila pcha do buzi a jak dam butelke to doi dalej... i tak caly dzien Zeżarl dzis juz 840ml mleka a gdzie jest polnoc... Tylko rośnie w oczach, doslownie z dnia na dzien ciuchy za krótkie, pampersy za male a jego waga ręce urywa. A co sie napcha to taka ma sile ze rozkopie kocyk i ryk. W koncu zawinelam go szczelnie i w wielka tetre i na to w ogromny ręcznik, wsadzilam smoczek i polozylam w lózeczku na wznak by go nie wypluwal, odpalilam monitor oddechu i chyba przysnąl. No to szybko laktator w ruch, druga reka pozarlam kanapke a teraz pisze...

Ostatnia nadzieja w poradni laktacyjnej, tylko co oni tam moga wymyslec, mleka mam pelno, dziecko je do oporu, pediatrzy zadowoleni, a wiecej cyckow mi nie doszyją :/

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-11-20 o 19:22
Stary 2015-11-20, 19:21   #221
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ka paznokcie obcinam za jednym zamachem na ogół jak na karmie to leży na rogalu i wtedy ciach ciach mam cazki jak dla mnie super sprawa
Stary 2015-11-20, 19:44   #222
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
słodki jest

Mi później zawsze zaczynały wypadać, tak ze 2 mies. po porodzie, i dość długo leciały, kolejne 2 miesiące jakoś, ale dokładnie nie pamiętam - za to tyle, że grzywkę sobie po Lilo wyhodowałam regularną potem z tych ODRASTAJĄCYCH baby hair

Biedna Ty i Twój TŻ przywyknąć to jedno, a zostawiać malutką drugie, zwłaszcza że dzieci tak się zmieniają w oczach na tym etapie, tak pędzą z rozwojem, i każdy tata chciałby przecież uczestniczyć na codzień w tych cudach - pierwszego uśmiechu, pierwszego gaworzenia, pierwszego zachwytu karuzelką czy grzechotką...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

Po powrocie ze spaceru jeszcze ani razu nie usnal, caly czas sie z nim bujam, sniadanie dopiero udalo mi sie dojesc... Przespal dzis tylko 1,5h na spacerze ale na koniec juz sie rozdzieral z głodu. Myslalam ze padne idac z tym wozkiem, nie mam sily na spacery, wrocilam wykonczona... i dalej nianczenie dzidziola. Mąż nic nie pomoze, tak go rozlozylo ze lezy w salonie blady z gilami i kaszle, nawet w maseczce by sie na nic nie przydal bo ledwo na nogach stoi.
A ja tylko albo karmie, przewijam albo sciagam z czym ledwo wyrabiam, bo po 5min Maks juz sie drze, leze na lozku i jedna reka trzymam laktator a druga zapycham go smoczkiem zeby sie nie darl i dal mi te 10min by udoic kolejna porcje... W koncu zrobil kupe i to ogromna wiec nie wiem juz o co mu chodzi, chyba ciagle o to sa,pmo bo tylko palce co chwila pcha do buzi a jak dam butelke to doi dalej... i tak caly dzien Zeżarl dzis juz 840ml mleka a gdzie jest polnoc... Tylko rośnie w oczach, doslownie z dnia na dzien ciuchy za krótkie, pampersy za male a jego waga ręce urywa. A co sie napcha to taka ma sile ze rozkopie kocyk i ryk. W koncu zawinelam go szczelnie i w wielka tetre i na to w ogromny ręcznik, wsadzilam smoczek i polozylam w lózeczku na wznak by go nie wypluwal, odpalilam monitor oddechu i chyba przysnąl. No to szybko laktator w ruch, druga reka pozarlam kanapke a teraz pisze...

Ostatnia nadzieja w poradni laktacyjnej, tylko co oni tam moga wymyslec, mleka mam pelno, dziecko je do oporu, pediatrzy zadowoleni, a wiecej cyckow mi nie doszyją :/
kurczę pierwszy raz się stykam bezpośrednio z takim głodomorkiem, więc nic mądrego nie powiem mój głupi pediatra wyznaje tezę o zbyt małej kaloryczności mleka niektórych kobiet w stosunku do potrzeb niektórych dzieciaczków... ja się z tym nie zgadzam, ale może jesteś tym jednym na milion przypadków?... chociaż nie... wzrost wagi Maksia zupełnie temu przeczy Szit..... ADAAAAAA, co Ty na to??

PASZTETNIK, ale zawsze możesz - dla Maksia i dla SIEBIE!!! - spróbować pożywnie i regularnie JEŚĆ... powinnaś! bo nie nastarczysz w końcu z pokarmem

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Kurde, PASZTETNIKU, i tak Ci zazdroszczę ...
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-11-20 o 19:36
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-20, 20:02   #223
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No moją lekarka jest mniejszą panikarą i pozwoliła mi po 4 tygodniach wychodzi, przy czym nie w godzinach szczytów zakupowych ) Stosujemy się do tego i póki co jest ok. Zresztą w czwartek się szczepimy, to przyszłym tygodniu posiedzimy w domu.

już za 2 tygodnie wróci - z małą i nami szybko Ci minie

My właśnie ruszyliśmy do teściów - zawsze gorączka przedwyjazdowa nam towarzyszyła, ale z dzieckiem mam wzmożony w☠☠☠☠. O wszystkim oczywiście ja muszę pamiętać i spakować, a akurat od wczoraj Wiktor ma fazę marudki i tylko ze mną jest spokojny... No nic jedziemy - na miejsu się okaże ilu rzeczy zapomniałam...
Hehe ja się wole nie pchać tam gdzie jest dużo ludzi dopóki go nie zaszczepie

Stary 2015-11-20, 20:43   #224
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Hehe ja się wole nie pchać tam gdzie jest dużo ludzi dopóki go nie zaszczepie

My niestety ost musieliśmy pojechać do saturna...ale odpukać nic się nie dzieje.
Tez wole trochę uważać na razie

heh jest taka wczesna pora a moje dziecie spi szok poprostu. Dostała cyca przed kąpielą bo żądała Potem tz wykąpał, nawet mało płakała, a przy ubieraniu wcale..polulał ją, ale się przebudziła po odłożeniu do łóżeczka. Wziął ją znowu lulanie, ale zaczeła cyca szukać więc dałam jej po chwili i od jakiegoś czasu dziecka nie ma Mam nadzieje, że da matce odpocząć
Wczoraj jak tak wisiała i wisiała wieczorem to prawie się popłakałam. tak miałam tego dość, aż mi głupio było tak myśleć...bo przecież tak bardzo chciałam tego szkraba, a tu jakieś dołki przychodzą..ale chyba to zmęczenie ze mnie wyszło..ale noc moje dziecko miało ok czyli pobudka po 2 i po 4 a potem po 7 więc dała względnie odpocząć matce..wiem, że większośc waszych dzieciaków śpi dłużej ale mi to wystarczyło na prawdę
Stary 2015-11-20, 20:47   #225
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde no masakrę masz.Ja bym ześwirowała. Ciekawe co by było gdyby zjadł MM Tak tylko ciekawa jestem. Taki mały brzuszek i tyle jedzenia

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ka paznokcie obcinam za jednym zamachem na ogół jak na karmie to leży na rogalu i wtedy ciach ciach mam cazki jak dla mnie super sprawa
To ja też tak robiłam, a tu nagle bunt i 4 nie chce dać i koniec. Jutro Ją dorwę, bo mi harata cycki.

W końcu zasnęła. Normalnie dziś pobiła rekord cyckowania. Coś nie teges z brzuszkiem było chyba. Choć sama już nie wiem
Stary 2015-11-20, 20:51   #226
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

To ja też tak robiłam, a tu nagle bunt i 4 nie chce dać i koniec. Jutro Ją dorwę, bo mi harata cycki.

W końcu zasnęła. Normalnie dziś pobiła rekord cyckowania. Coś nie teges z brzuszkiem było chyba. Choć sama już nie wiem

Ale na spiocha?? Bo ja tak

Ty mówisz w końcu, a ja pytam siebie co moja tak wcześnie Że aż mam czas i siłe na wizażu posiedzieć Nie chce się wierzyć, że kiedyś byłam niedaleko p Tobie w rankingach Ups..moja coś bąki puszcza..oby zarazz kupy nie było..już dziś były hmm chyba 4 Je, sra i tak w koło Macieju..a co gorsza nawet przy latarce się wybudza
Stary 2015-11-20, 21:09   #227
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja też obcinam paznokcie za jednym zamachem, najgorzej ze stópkami, bo tam to są mikroskopijne pazurki...

Cytat:
Mi później zawsze zaczynały wypadać, tak ze 2 mies. po porodzie, i dość długo leciały, kolejne 2 miesiące jakoś, ale dokładnie nie pamiętam - za to tyle, że grzywkę sobie po Lilo wyhodowałam regularną potem z tych ODRASTAJĄCYCH baby hair
Nieźle
Cytat:
Biedna Ty i Twój TŻ przywyknąć to jedno, a zostawiać malutką drugie, zwłaszcza że dzieci tak się zmieniają w oczach na tym etapie, tak pędzą z rozwojem, i każdy tata chciałby przecież uczestniczyć na codzień w tych cudach - pierwszego uśmiechu, pierwszego gaworzenia, pierwszego zachwytu karuzelką czy grzechotką...
Niestety, takie życie...bardzo dużo go omija, zawsze to wiedzieliśmy, ale teraz jest dużo trudniej.
Cytat:
mój głupi pediatra wyznaje tezę o zbyt małej kaloryczności mleka niektórych kobiet w stosunku do potrzeb niektórych dzieciaczków... ja się z tym nie zgadzam
A ja po sobie wiem, że jest to możliwe niestety...tyle że akurat raczej nie dotyczy to Pasztetniczka

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Kurde no masakrę masz.Ja bym ześwirowała. Ciekawe co by było gdyby zjadł MM Tak tylko ciekawa jestem. Taki mały brzuszek i tyle jedzenia
Pisała, że na IP dostał i też był w ekspresowym czasie znów głodny
Stary 2015-11-20, 21:20   #228
Pasztetnik
Zadomowienie

Monster spi juz prawie 2h
Coś czuję że ten Lakcid chyba mu pomógł z przemiałem tej monstrualnej ilości pokarmu, bo podałam pół h przed tym zanim na sile zakokonowanemu zapchanemu smokiem kazałam spać,bo smoczek i tak po paru minutach wyplul ale sie nie obudzil. No i turlać się przestal, cos go dreczyc musialo, no zobaczymy co bedzie jak sie obudzi...

Oliath, no wlasnie przybiera jak prosiak na paszy, co widac słychac i czuc; i to ładnie przyswaja bo nie robi się tłusty jakis tylko widac ze rosnie.
Hmm a zazdroscic w sumie nie ma czego, co z tego ze mleka mam sporo jak i tak musze się nonstop doic jakbym o każdy mililitr walczyla... bo i w sumie walczę tylko u mnie niedlugo na litry będę to liczyc Jedyny plus taki, ze dziecię całe i zdrowe, choc czy takie szczęśliwe to śmiem wątpić jak co chwila się krzywi bo głodny
A co do odźywiania to hmmm, apetyt jest tylko zeby byl CZAS. I często CO Niestety najpierw trzeba monstera nakarmić, a z tym ledwooo wyrabiam... z resztą sama wiesz jak to jest, własne potrzeby schodza na dalszy plan

ADA, no wlasnie, slyszalas w ogole o takim przypadku, by dziecie 3-tygodniowe mialo az takie potrzeby by jesc 800-1000ml na dobe pokarmu naturalnego, przy czym z pokarmem raczej wszystko ok., bo mały przybiera kosmicznie (+400g tygodniowo), a pediatrzy zachwyceni są jego stanem zdrowia i szybkim rozwojem? To już taki monster mi się trafił i mi zostało tylko doić się bez końca godzac ze pozycją i wyglądem rodem więzien z Oswiecimia czy jest jaka nadzieja, że mu to jakoś przejdzie

Stary 2015-11-20, 21:24   #229
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ale na spiocha?? Bo ja tak

Ty mówisz w końcu, a ja pytam siebie co moja tak wcześnie Że aż mam czas i siłe na wizażu posiedzieć Nie chce się wierzyć, że kiedyś byłam niedaleko p Tobie w rankingach Ups..moja coś bąki puszcza..oby zarazz kupy nie było..już dziś były hmm chyba 4 Je, sra i tak w koło Macieju..a co gorsza nawet przy latarce się wybudza
Na śpiocha. Wcześniej Jej obcinałam za jednym zamachem ciach ciach i już a teraz no ni cholery nie chce dac. Śpi a jak delikatnie biorę łapkę to zaciska i po zabawie. Tak czaję się dlatego tyle czasu

Cytat:
Ja też obcinam paznokcie za jednym zamachem, najgorzej ze stópkami, bo tam to są mikroskopijne pazurki...

U stópek nawet nie ruszałam jeszcze.

A to nie doczytałam chyba tego o MM

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 21:25   #230
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Zbankrutowałabym gdybym musiała go karmić MM

Stary 2015-11-20, 21:35   #231
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Monster spi juz prawie 2h
Coś czuję że ten Lakcid chyba mu pomógł z przemiałem tej monstrualnej ilości pokarmu, bo podałam pół h przed tym zanim na sile zakokonowanemu zapchanemu smokiem kazałam spać,bo smoczek i tak po paru minutach wyplul ale sie nie obudzil. No i turlać się przestal, cos go dreczyc musialo, no zobaczymy co bedzie jak sie obudzi...
Możliwe, że Mu pomógł. Oby
heheh Monster Maks

A moja się obudziła znowu, walnęła kupkę, dużo bączków i chyba zasnęła znowu. W pieluszce dużo nie miała, ale te bączki Ją męczyły chyba.

A jednak się dalej drze z łóżeczka

Cytat:

Zbankrutowałabym gdybym musiała go karmić MM
hhahah racja
Stary 2015-11-21, 06:14   #232
mala29lll
Zakorzenienie

Dzidzia nakarmiona, przewinieta a ja nie wiem czy mam wstawac czy sie klasc. Prawie ciemno jeszcze
Stary 2015-11-21, 07:03   #233
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Druga noc w łóżeczku, nie poznaję dzidziola W dodatku miała w nocy 6 godzin przerwy w żarciu, zadziwia mnie to dziecko No ale po żarciu nie mogłam jej ululać, oczy jak pięciozłotówki, hahahihi i puszczaj mi karuzelę
Stary 2015-11-21, 07:59   #234
EMI2014
Rozeznanie

A ja dzisiaj stracilabym oko. Bralam Lile w nocy na przewijak i najpierw buzi oczywiście tak wymachiwala rączkami energicznie ze paluszek znalazł się w oku. Masakra, jeszcze mnie drapie
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 08:11   #235
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja ostatnio dostałam piętą w zęby
Stary 2015-11-21, 08:11   #236
niud
Wtajemniczenie

My po nocy u dziadków spaliśmy 7h - to nasz nowy rekord No ale po tak długim spaniu teraz dojadamy co godzinę, niemniej jednak jestem wyspana i tego i Wam życzę
Stary 2015-11-21, 08:45   #237
mala29lll
Zakorzenienie

o 24 godzinie karmienie, później przed 7 i teraz. Dalej śpi Kochane dziecko, ale co się namarudziła wczoraj to już moje.

A mnie macica pobolewa. Takie kurczenie jak na początku tylko mniej bolesne

Cytat:
Druga noc w łóżeczku, nie poznaję dzidziola W dodatku miała w nocy 6 godzin przerwy w żarciu, zadziwia mnie to dziecko No ale po żarciu nie mogłam jej ululać, oczy jak pięciozłotówki, hahahihi i puszczaj mi karuzelę
No proszę jaka zmiana. Może Jej zostanie. To nie bierz do łóżka, bo znowu Jej się odwidzi

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj stracilabym oko. Bralam Lile w nocy na przewijak i najpierw buzi oczywiście tak wymachiwala rączkami energicznie ze paluszek znalazł się w oku. Masakra, jeszcze mnie drapie
heheh nooooo trzeba uważać JA ciągle dostaję kopy w cycki. Gabi chyba sobie chce śmietanę zrobić z mleczka albo masło jakie heheh

JAk zwykle mam dylemat czy iść pod prysznic czy się obudzi kozunia, bo coś tam pojękuje. Chyba ciśnie w pieluszkę przez sen

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-21, 08:46   #238
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No proszę jaka zmiana. Może Jej zostanie. To nie bierz do łóżka, bo znowu Jej się odwidzi
W łóżku ze mną to ona spała raz - w szpitalu, całe 20 minut
Stary 2015-11-21, 09:11   #239
ada32
Wtajemniczenie

ech..przepraszam czasu brak..

ale wpadłam na chwilkę i zauwazyłam "ADA co ty na to"

pasztetniczku
masz widzę dzidziolka z apetytem..ale..
czy tylko i na pewno ?
piszesz o ciągłej chęci ssania..ciągłej chęci dojadania..że próbowałas ze smoczkiem..z zawijaniem..
kładziesz małego na brzuszku i rezygnujesz bo ulewa..
hmmm...
moje kroki też by szły w tym kierunku ..kładłabym na brzuszku mimo wszystko ..ulewanie w takiej pozycji raz jest bezpieczne dwa raczej wiecej nie uleje..to że się wije..pręży to moze chwilowe(nie wie co się dzieje) ..naucz go lezenia na brzuszku bo to pomaga w odprężeniu ..dzieci lubią nawet pospać sobie na brzuszku..
Twoje dziecko byc może potrzebuje duzo uwagi..przytulania ..potrzeby bliskości ale musisz troszkę wyluzować ..sama przestać się denerwować..widzisz jak dużo mały zjada wiec jest najedzony a złudzenie że jest inaczej bo się krzywi ..woła czy marudzi być moze błędnie informuje Cie że jest inaczej..próbowałaś małego po jedzeniu położyć np w nosidełku i wziąć go np do kuchni..lekko co jakiś czas pobujać albo zwyczajnie ciągle do niego mówić..robić swoje typu zrobić sobie "głośno"śniadanie czy umyć naczynia..albo w Twoim przypadku pomyślałabym o chustowaniu ..
zobacz ..mały ulewa..to znaczy że za dużo wypija..czy Ty za każdym karmieniem go dokarmiasz??
może przejdź już na tylko pierś..
jest zdrowy..silny..rośnie pięknie..przybiera ładnie jest super
dlatego proponuje Ci odpręż się..wyluzuj..uśmiechnij się..a mały odda Ci to samo..uspokoi się..zaufa..uśmiechnie:lo ve:
czy mały bardzo mocno płacze??
czy tylko jest czujny..aktywny..ssie łapki??
smoczek dla dzieci z potrzebą ssania też dobry i nie poddawaj się..zawsze po wypluciu możesz włożyć go jeszcze raz..lub zakupić inny(aventa najlepsze dla kp) lub położyć dziecię na boczku włożyć smoczek po jedzeniu i położyć tetrową pieluchę przy buzi (kontrolować!) by przytrzymywała smoczek i najlepiej taką.. która służy Ci przy karmieniu piersią(pachnie mlekiem..uspokaja) ...

pytasz czy znam przypadek takiego przybierania na wadze ..
o tak..
mój pierworodny przybierał wyłącznie na piersi bardzo dużo..

urodził się 3600 ale waga wyjsciowa to 3400
w 6 tygodniu wazył już 6150
przybrał ponad 2700..
na 10 tygodni już 7600
przybrał ponad 1400 czyli stopował..
(dziś ma 2metry i wazy 97kg..)

Wiktor i Gabriel równiez przybierali b.dobrze
(już chyba Wam pisałam)
może nie tak jak Kris ale dobrze..
Wiktor ur.3300 w 4 tyg. 4800
przybrał 1500..
Gabriel również przybrał około 1500 w 4 tygodnie...

dlaczego podajesz lakcid??
jeśli chodzi o dobre bakterie to ok..(biogaja też ok)

czy kładziesz się z małym na drzemki..??
przytulcie się i pośpijcie razem..Ty nabierzesz sił..i wyluzujesz a mały czując Cie blisko może lepiej pośpi

chciałabym Ci pomóc ale na odległość to Ja tylko mogę analizować..gdybać..:roza :
jeśli jednak chcesz ..możemy próbować szukać "sposobu" na Twojego szkrabika i wymieniać się doświadczeniami na wszystkie możliwe sposoby

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 10:13   #240
mala29lll
Zakorzenienie

ADA no właśnie zauważyłam, że jak dziecko zajęczy to nie trzeba od razu zatykać cycusiem. Czasem jak jęczy w łóżeczku to podejdę pogłaskam po główce i cisza. Może chce wiedzieć, ze jestem albo przekłądam Ją na 2 boczek i też ok. Jeżeli chodzi o brzuszek to moja tez marudzi, ale masuję Ją po pleckach, poklepuję (co dziwne ostatnio jak Ją oklepywałam to zasnęła heheh a cała latała przecież aż Jej pucki się trzęsły, a ta zasnęła).
Pasztetniczku ja to doopa a nie ktoś do doradzania, ale może próbuj różnych rzeczy jak wiesz, że najedzony jest. Kiedyś ktos tu wstawił taki fajny artykuł dlaczego dziecko może płakać. Stosuję się do tego i często pomaga. Postaram się go znaleźć. Chyba EMI to wrzucała.
EMI pamiętasz ten tekst??? Wiesz gdzie go znalazłaś??
Może Twój wcale nie aż taki żarłok tylko się nudzi, a jak wciskają jeść to wcina.

Choć może ja się mądrzę a głodze dziecko bo tylko 1400 przybrała od wyjścia ze szpitala?? CHoć położna zawsze Jej wypomina jaka tłuściutka
[B]ADA [/B]czy to możliwe, ze Gabrysia niedojedzona?? W ostanich 2 tygodniach mało przybrała, ale nie płacze dużo (w sumie zadko) uśmiechnięta, tylko marudzi jak brzuszek boli. JAk głodna to widac od razu po Niej, bo cyca wszystko co ma koło ust akurat albo w ustach bo jęzor też wywala i go cyca heheh JA już się tak zeschizowałam, że przystawiam i przystawiam, ale widze, że na dobre Jej to nie wychodzi bo mocno zaczęła ulewać i brzuszek częściej boli. Wcześniej było lepiej więc może dac Jej spokój i niech sobie przybiera w swoim tempie Tym bardziej, że wg siatek centylowych jest akurat. Eh już sama nie wiem. Napisz co o tym myślisz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości