|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maybe Baby - poroniłam, ale się nie poddałam
Bojatoja - a to faktycznie między kosmetologią a zarządzaniem finansami kolosalna różnica
A to jak to się stało, że tak rozbieżne kierunku wybrałaś? Teraz chyba wszędzie ciężko o pracę :-( Biała Masajka jest super I u mnie też książkowo - tylko ja już 5 książkę pod rząd pochłanianiam na temat Polek w czasie II wojny światowej. Historie ciekawe, że hej! A ja lubię takie pamiętniki i to na faktach... Ale już za dużo, zaczęło mi się śnić, więc przed 6 (która czeka na półce), będzie coś innego - już też kupiona o czeka ;-) Teraz moda na Minionki ;-) A Julek mówi w dwóch językach?
|
|
|
#212 |
|
tut tuut
|
Julo w dwoch, niestety chetniej po angielsku niz po polsku, bo angielski prostszy. Zalezalo mi zeby byl bilingual i juz widze ze bedzie problem z jezykiem polskim szczegolnie jak od stycznia do przedszkola pojdzie i jeszcze bardziej zejdzie na angielski. Lekko mnie to martwi.
Kurcze, a ja juz dawno przestalam papierowe ksiazki kupowac. Ebooki zasuwam, bo i szybciej i latwiej tu dostepne. No i duzo wygodniej mi sie czyta na podswietlonym ekranie przy mojej wadzie wzroku. |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to zawsze chyba jest tak, że w jednym języku mówi się lepiej, a wv drugim trochę gorzej - grunt, żeby znał oba
Gdybym mieszkała za granicą, to pewnie też bym ebooki czytała - to zrozumiałe Ale na szczęście na razie mogę spełniać marzenie o regale z książkami i skrupulatnie kolekcjonuję pozycje książkowe ;-) I też muszę iść do okulisty...
|
|
|
#214 |
|
tut tuut
|
My mamy dwie pelne biblioteczki ksiazek, tez kiedys to bylo moje marzenie
przywiozlam wszystkie swoje z pl, maz tez. Potem jeszcze regularnie dokupowalismy... A teraz mamy abonament w Legimi no i jakos kupowanie papieru nam zaniklo. Nosisz okulary? Czy jest szansa ze nosic bedziesz? |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdraszczam! Ja kiedyś tylko z biblioteki pożyczałam,ale teraz... Raz w miesiącu staram się jedną kupić
I tak powoli zbieram,bo ja jeszcze nie mam Okulary jakieś tam mam w domu - miałam nosić tylko do czytania , ale już przestały, że tak się wyrażę, działać, bo dobierane były z 4 lata temu... Coraz gorzej widzę z daleka, więc podejrzewam, że czas na zmiany ;-) W sumie to marzą mi się takie duże jak to teraz modnie...
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-12-03 o 13:23 |
|
|
|
|
#216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zrobiłam dziś badania. Cytat:
ale kiedyś czytałam i całą noc ![]() Cytat:
![]() Ale na kosmetologii poznałam super koleżanki. Jaką książke polecasz o tej drugiej wojnie światowej? ![]() Cytat:
(tylko w piśmie może być gorzej ) a nie myślałaś posłać go też do polskiej szkoły, np w soboty?
|
|||
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy wyniki?
Grunt,by na błędach się uczyć, bo jasne, że każdy je popełnia ![]() Hmm... Wszystkie są fajne z tych co mam : "Dziewczyny wyklęte" (Ulubiona - najszersze spojrzenie, dobra na początek, bo daje szeroki obraz), "Dziewczyny z Syberii", "Szukając Inki" (ta chyba jest najcięższa w czytaniu), "Łączniczki. Wspomnienia z powstania warszawskiego". I czekają jeszcze "Dziewczyny z powstania", ale przed nimi muszę przeczytać coś innego, bo wojna już mi się po nocach śni
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może przeczytam po Białej masajce te Dziewczyny wyklęte Ja staram się czytać ciągle coś innego. Ogólnie chyba najbardziej lubię kryminały
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Oby były szybko
A z kryminałów co polecasz? Zawsze chciałam coś z tego gatunku przeczytać, ale jak stoję w księgarni to nic nie umiem wybrać... A najbardziej lubię dramaty mimo wszytsko i ogólnie książki, które są oparte na faktach... Uwielbiam "Bez mojej zgody", czy przesmutną historię w "Ślady małych stóp na piasku". Ale kiedyś zaczytywałam się też w fantastyce: Stephanie Kingu, czy cyklu "Kłamcy"... Prace magisterską pisałam na podstawie "Wiedźmina" Różne rzeczy czytam, ale muszę mieć na to ochotę
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez mojej zgody oglądałam film. Wiem, że inaczej kończy się książka. Też muszę mieć chęć do przeczytania książki, czasem tytuł albo wygląd (ksiazki) zniechęca mnie i nie czytam ![]() U nas był mikołaj. Filip nie podszedł do niego
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
tut tuut
|
Zaczytywalam sie kiedys w Koonzie ale jakos na stare lata zaczal mnie przerazac
Lee Child ma super kryminaly. Z polskiego podworka zachwycalam sie ksiazkami Marcina Ciszewskiego, poczawszy od www.1939.com.pl - fantastyczna ksiazka z cofaniem sie w czasie, II wojna swiatowa, no mega po prostu. Boski Tuwim, Julo mu imie zawdziecza ![]() Ale ja jestem bardzo wybredna, niewiele ksiazek umie mnie wciagnac tak zupelnie, ze sie oderwac nie moge. Kiedys szalalam za Chmielewska, to tak a propos kriminalu na wesolo ![]() Bojatoja, tez mam nadzieje ze wyniki szybko beda, i to jak najlepsze ![]() Ja dzis pucowalam chalupe, pakowanie, a w tym PAKOWANIE trzylatka czyli hardcore ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Aaaach, ten link przenosi do ksiazek Ciszewskiego, wlasnie sprawdzilam. Ale to tez tytul jego pierwszej ksiazki, najlepsiejszej moim zdaniem. I wpisywalam tytul a nie linke
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś w końcu wybiorę z tego co polecacie
![]() Ola, dziś wyjeżdżacie? Udanego wypoczynku Mnie się dziś kiepsko dzień zaczyna... Spotkałam koleżankę z pracy, zdążyła mnie pomacać po brzuchu i zapytać, który to tydzień ...... Dobre wieści rozeszły się szybciej niż złe.
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-12-04 o 09:44 |
|
|
|
|
#223 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
Przykra sytuacja, wspolczuje Trzymaj sie Kasiu ![]() My juz w drodze, przerwe na kawke mamy akurat Dzieki
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Bawcie się dobrze
Mną się nie martw, daję radę choć sytuacja była mało fajna :-P
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszcie się sobą
Zazdroszczę - taki pozytywny sposób oczywiście ;-)
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co tam u Was dziś?
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- I gdzie się podziały Zmienna i Fanta????
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas w sumie nic ciekawego
niedawno wróciliśmy z Filipem z godzinnego spaceru. A teraz robię sobie hybrydy. Męża dziś nie mam. Dopiero będzie wieczorem. Więc się nudzimy.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Sama sobie robisz?
Popatrzyłam na swoje pazury i dalej obraz nędzy i rozpaczy po ślubnych żelach... Krótkie, a do tego rozdwojone - lakier się też ich nie trzyma :-(
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Sama robię
hybrydy nie niszczą płytki paznokcia. Też mam złe wspomnienia po żelach. A zwykle lakiery też nie trzymają mi się. Już w tym samym dniu mam odpryski. Więc u mnie hybrydy są super rozwiązaniem
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Kat, Silly dzięki za gratulacje i buziaki dla małego
![]() I choć nie jestem w stanie tu zaglądać za często 3mam mocno kciuki za Was wszystkie i myślę o Was |
|
|
|
|
#233 |
|
tut tuut
|
Kurna no, zaczelam silniej krwawic, a myslalam ze po dwoch tygodniach od kiedy sie zaczelo to juz nie musze sie obawiac :P szlag, wolalabym tu szpitala nie musiec szukac :/
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, a mocno? Powiem wprost co mi powiedziała lekarz: lepiej jechać do szpitala niż krwawić w misce przez kilka godzin. Masz tak obfite krwawienie,ze podpaska to za mało?
Bojatoja - trzeba mieć tylko lampę i te specjalne lakiery? A czym się zdejmuje hybrydę? Zainteresowałaś mnie Ile Ci się trzyma? Ali_ma - dziękujemy
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja jestem w ukryciu tzn cały czas was czytam ale jakoś nie mam weny do pisania ... Ostatnio mam jakies doły i tak sobie smęcę w domu. Muszę się ogarnąć...
|
|
|
|
|
#236 |
|
tut tuut
|
Kasia, jedna podpaska pelna w ciagu paru minut, w sklepie bylam akurat :/ teraz kolejna juz mam godzine i cos tam leci ale tak w normie. Siedze jak na szpilkach i czekam czy cos sie rozwinie czy nie. Wkurzona jestem bo nie wiem czego sie spodziewac.
Zmienna, nie jestes tu sama z nastrojami i dolami wiem, to nie pocieszenie, ale jak tylko bedziesz chciala to pisz. No matter what
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym krwawieniem to obserwuj, nie dźwignełas czegoś? |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienna, spoko - nam też możesz posmęcić. Oczywiście nic na siłę. Ale wiem, że to pomaga czasem. My tu śmiechy chichy,ale pagać i posmęcić tez jesteśmy gotowe w każdej chwili. Ja na przykład wczoraj dostałam doła, przez tą znajomą, przez to, że był 4 grudnia (czyli zaczęłabym 4 miesiąc) i jakoś mnie strach obleciał. Nie było potrzeby pisać, ale jak jest to piszę i pomaga
Trzymam kciuki, żeby nie był konieczny szpital. Ja to miałam tak, że kilku kroków ujść nie mogłam... Połóż się na płasko i poleż... W szpitalu mi kazali leżeć póki krwawienie nie ustanie - może to jakoś pomaga.
|
|
|
#239 |
|
tut tuut
|
A siedzenie nie moze byc? Nie dzwigalam, ale zmiana klimatu moze? Obserwuje, wiadomo ze jak poleci rzeka to nie bede sie wykrwawiac tylko pojedziemy do szpitala. Na razie moderuje.
Wiecie, wczoraj imieniny Barbary byly. Niby nic, ale kluche mialam. Basia miala byc... :/ Boje sie ze strace kontrole nad tym krwawieniem, to jest chyba najgorsze. Na razie w miare :/ |
|
|
|
|
#240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat lampę miałam, bo w liceum uczyłam sie robić żele. Trzyma mi się 3 tygodnie, ale wtedy duży odrost, więc 2 tygodnie spoko. Czasami robi mi się odprysk wcześniej to szybko poprawie sobie ![]() Do zdejmowania hybrydy używa się czysty aceton, nasączasz wacik, przykładasz do paznokcia, owijasz sreberkiem i trzymasz 10 minut. Później patyczkiem drewnianym ściągasz lakier. Cytat:
Cytat:
Bo już nie wiem co o tym myśleć. .. To samo powiedziała mi o antykoagulancie toczniowym. |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

A to jak to się stało, że tak rozbieżne kierunku wybrałaś?

ale kiedyś czytałam i całą noc