Mamusie listopadowe 2015 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 09:58   #211
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowe 2015

dziewczyny a co z ropiejącym oczkiem? mojej malej chyba troche ropieje, przemywam jej rumiankiem ale niewiele pomogło.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-12-14, 10:06   #212
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny a co z ropiejącym oczkiem? mojej malej chyba troche ropieje, przemywam jej rumiankiem ale niewiele pomogło.
Rumianek podobno lubi uczulać.
Stary 2015-12-14, 10:14   #213
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Julce od początku ropiało oczko, w szpitalu dostawała kropelki, potem pediatra też przepisała kropelki, ale w dalszym ciągu jeszcze trochę tej ropy jej się zbiera. Przecieramy solą fizjologiczną, mamy masować wewnętrzny kącik oka i czeka nas wizyta u okulisty.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 10:27   #214
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, jak Twoja malutka radzi sobie z przeziębieniem? Moja tez ma katar i pokasłuje jednak ja zarazilismy, a zaczęło się od starszaka i wszystkich po kolei wzięło:/
Stary 2015-12-14, 10:37   #215
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Nam pomogło systematyczne przemywanie jałowym gazikiem z solą fizjologiczną, a przy zaostrzeniu - kropelki Oftaquix (na receptę).

Witam się z Wami. Ciężko mi nadrobić - u malucha nadal jest infekcja dróg moczowych, co chwilę biegamy po lekarzach (mamy skierowanie do nefrologa). Jestem zmęczona fizycznie, bardzo źle mi z tym, że z karmieniem piersią jest mizernie (pokarmu mało, bo maluch nie chce ssac i woli butlę, nie chce ssać, bo się nie najada - kolo się nakręca).
Obiecuję zaglądać częściej

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 11:13   #216
czekooczekolada
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny , spróbuję solą fizjologiczną teraz. w tym tyg mamy wizytę u pediatry to może w razie W on przepisze jakieś kropelki

corn wspolczuje mam nadzieję że Gabkowi przejdzie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-12-14, 11:36   #217
Aasikk
Zadomowienie

Indiana-love nasza mala tez srednio spokojna ostatnio. Wczoraj nie spala od 14 do 23 myslalam ze zwariuje. Troche marudzila i widac bylo ze nie chce jej sie spac. W koncu padla. W nocy i do tej pory spokojnie. Mam nadzieje ze jej to przejdzie.
Czeko my myjemy sola wlasnie.
Corn wspolczuje i trzymam kciuki zebyscie szybko wyszli na prosta.
Cynamon mojej malej juz przeszedl katarek. Jeszcze troche kicha ale jest ok.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-14, 11:52   #218
wonderka
Zadomowienie

Cornflower_girl współczuję. Tez przeszłam walkę z butla. Mi pomogły kapturki. Mała dala się oszukać i juz teraz tylko kp.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Moja w nocy dziś słabo, steka przy robieniu kupy i się budzi często. Teraz śpi mi na piersiach.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 12:06   #219
Kasiula8708
Rozeznanie

corn trzymaj sie dzielnie,mam nadzieje ze malutki jednak bedzie cysie wolal od butli

Czeko u nas tez bardzo oczka ropialy,przemywamie sola malo pomagalo,lekarz przepisal kropelki i powiedzial ze jeslijmie przejdzie to do okulisty bo kanaliki zatkane moga byc,kropelki skonczylismy ale oczka jeszczr delikatnie ropieja chyba bez okulisty sie nie obejdzie

My po nocy nie wyspani,znowu pobudki co 2 h,a nad ranem trzy razy przebieranie bo mala dwa razy sie zesikala,pajac mokry,potem poszla kupa z sikami az na przescieradlo,a potem sie ulalo a mowili po co tyle ciuszkow kupowalam
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 12:19   #220
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Beautifuldream Mam to samo z moją! od 19-2 w nocy nie śpi, ciągle je cyca, ciągle ulewa...ciuszków idzie masakrycznie dużo! Stęka płacze marudzi...
Nie mam sił...

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 13:05   #221
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja przez to ze Ninka tak strasznie ulewala tez sie przygotowalam z ciuszkami. A cle szczescie Matylda nie ulewa i wlasciwie dwa dni w tym samym moze chodzic Dobrze ze nie nakupilam duzo tylko mialam po Nince. Ale i tak mi glupio ze takie zapelnione szuflady i nietkniete praie :P

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Nie to ze sie chwale Po prostu chyba dalej w to nie moge uwierzyc ze dziecko moze byc suche i nie ulewac :P Baaardzo wam wspolczuje i przesylam moc
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 13:14   #222
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Moja w nocy pobiła rekord i zjadła z obu piersi, co zajęło jej godzinę i jeszcze dobitnie domagała sie więcej, mimo że strasznie jej się już ulewalo. Po pół godzinie walki dostała jeszcze jeść i padła. I w sumie nie wiem ile spala, bo obudziłam się po 6, ale w aplikacji happy baby mam zaznaczone karmienie o 4, którego w ogóle nie pamiętam

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-14, 14:53   #223
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, jak Twoja malutka radzi sobie z przeziębieniem? Moja tez ma katar i pokasłuje jednak ja zarazilismy, a zaczęło się od starszaka i wszystkich po kolei wzięło:/
Już jest dobrze, nasivin Soft pomógł. Ale też pokasływała, pewnie jej spływało do gardła, bo na oskrzelach było czysto.

U nas karmienie było przed 1, dopiero po tym karmieniu poszłam spać, czyli przed 2 a po 5 obudziłam Julkę na karmienie, bo przed 6 musieliśmy wstać. Po 8 mieliśmy być u kardiologa na wizycie. Najpierw zrobili Julce ekg, które wyszlo prawidlowo, a potem echo serca i okazało się, że jednak te dwie dziurki się nie zamknęły. Czyli mamy wadę serduszka Jak Julka podrośnie to raczej czeka nas operacja...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 15:03   #224
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, przykro mi z powodu wady serduszka
Stary 2015-12-14, 15:19   #225
india_love
Raczkowanie

Kobitki czy waszym maluchom zrobił się bąbel po szpitalnym szczepieniu na gruźlicę? U nas taki jest właśnie, jakby z ropą w środku Usłyszałam, że to nic groźnego ale zapytać lepiej W środę mamy kolejne szczepienia więc zapytam doktorkę o to przy okazji. A tak w ogóle to się mega stresuję jak Sambor zareaguje na szczepienie. Bierzemy 6 w 1 i pneumokoki i meningokoki. Rotawirusy sobie chyba podarujemy bo rota ponoć bardzo szybko mutuje i to jest jak z grypą-trzebaby było szczepić co roku I jestem przerażona ceną-800 złociszy a powinno być to refundowane przez państw

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Czeko ja przemywam zawsze po kąpieli oczy solą fizjologiczną A w sumie to mąż przemywa bo jest już kąpielowym ekspertem. Ja ręce umywam od umywania
Stary 2015-12-14, 15:53   #226
Soul89
Zadomowienie

U nas się pojawia bąbel po szczepieniu, ale wiem ,że nie można z tym noc robić. On będzie się robił coraz brzydszy, a na końcu pozostanie blizna.

U nas nocki nie zapeszając są ok pobudki albo co 3h albo dłużej, i tylko karmienie, ostatnio mały nie sadzi w nocy kupy, tylko już rano 😅 więc luzik

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 15:58   #227
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Poznanianka, przykro mi z powodu wady serduszka

Julka ma w miejscu szczepienia strupek, pediatra mówiła, że tak właśnie ma być, bo ja już myślałam, że coś jest nie tak.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-12-14, 16:44   #228
Aasikk
Zadomowienie

Poznanianka bardzo mi przykro

Indiana nasza Hania ma babel ale lekarz mowil ze to nomalne i nic nie kazal robic

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-14, 17:45   #229
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Już jest dobrze, nasivin Soft pomógł. Ale też pokasływała, pewnie jej spływało do gardła, bo na oskrzelach było czysto.

U nas karmienie było przed 1, dopiero po tym karmieniu poszłam spać, czyli przed 2 a po 5 obudziłam Julkę na karmienie, bo przed 6 musieliśmy wstać. Po 8 mieliśmy być u kardiologa na wizycie. Najpierw zrobili Julce ekg, które wyszlo prawidlowo, a potem echo serca i okazało się, że jednak te dwie dziurki się nie zamknęły. Czyli mamy wadę serduszka Jak Julka podrośnie to raczej czeka nas operacja...
Ojej a to już nie ma szansy ze te dziurki same się zamkną? biedna Julka, dużo zdrówka jej życzę
Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Kobitki czy waszym maluchom zrobił się bąbel po szpitalnym szczepieniu na gruźlicę? U nas taki jest właśnie, jakby z ropą w środku Usłyszałam, że to nic groźnego ale zapytać lepiej W środę mamy kolejne szczepienia więc zapytam doktorkę o to przy okazji. A tak w ogóle to się mega stresuję jak Sambor zareaguje na szczepienie. Bierzemy 6 w 1 i pneumokoki i meningokoki. Rotawirusy sobie chyba podarujemy bo rota ponoć bardzo szybko mutuje i to jest jak z grypą-trzebaby było szczepić co roku I jestem przerażona ceną-800 złociszy a powinno być to refundowane przez państw

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Czeko ja przemywam zawsze po kąpieli oczy solą fizjologiczną A w sumie to mąż przemywa bo jest już kąpielowym ekspertem. Ja ręce umywam od umywania
U nas się nic nie zrobiło w miejscu szczepienia ale taki babel to podobno normalna reakcja więc nie martw się a 800 zł to cena za które szczepienia?

Stary 2015-12-14, 17:47   #230
wonderka
Zadomowienie

Moja ma grudke pod skórą.

Czytam w necie o tym utrudnionym wypróżnianiu niemowląt i juz mam dosyć. Polecają jakieś syropki, Windi, czopki, masaże i termometr...Sama już nie wiem, przejdę się do pediatry i zapytam o ten syrop bo dziś mała cały dzień prawie się pręży i ryk taki, że jest aż fioletowa ma buzi
Stary 2015-12-14, 18:12   #231
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
U nas się nic nie zrobiło w miejscu szczepienia ale taki babel to podobno normalna reakcja więc nie martw się a 800 zł to cena za które szczepienia?

To cena za szczepionkę 6 w 1 plus pneumooki, meningokoki i rotawirusy
Stary 2015-12-14, 18:18   #232
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej a to już nie ma szansy ze te dziurki same się zamkną? biedna Julka, dużo zdrówka jej życzę
Z tego co lekarka mówiła to skoro się nie zamknęły, to już się nie zamkną...
Dziękujemy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-12-14, 19:15   #233
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Poznanianka, przykro mi z powodu tego serduszka Julki. A to jest poważna jakaś wada?

My się chyba zdecydujemy tez na meningokoki chociaz ciagle sie waham.

Chyba Wam nie pisałam, ale byliśmy na usg główki i wyglada ok. Babka powiedziała, ze nie widac w ogole, ze miała jakis wylew srodczaszkowy, ale ogólnie ona była taka dziwna i mnie zeschizowala bo jeszcze przed badaniem pytała sie sto razy o moje infekcje w czasie ciazy i o to co spowodowało ze Bianka tak mało przyrastala i czy z przepływami było ok. Potem mówiła ze mózg ok - "jeszcze w normie dla niemowlaka". I potem pokazywała jakąś mgłę w mózgu ktora niby tez jest normą i ze pojawia sie i zdrowych dzieci i u niedotlenionych.... Powiem wam, ze mnie zestresowala. Na koniec trzy razy sie pytałam czy na pewno wszystko jest w normie to powiedziała ze tak, wiec nie wiem po co te dodatkowe informacje o mglach, ktore tylko stresują rodziców. Tak czy siak mozna jeszcze zrobic kontrolne badanie po 6 miesiącu i to na pewno zrobimy.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 19:37   #234
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Poznanianka, przykro mi z powodu tego serduszka Julki. A to jest poważna jakaś wada?

My się chyba zdecydujemy tez na meningokoki chociaz ciagle sie waham.

Chyba Wam nie pisałam, ale byliśmy na usg główki i wyglada ok. Babka powiedziała, ze nie widac w ogole, ze miała jakis wylew srodczaszkowy, ale ogólnie ona była taka dziwna i mnie zeschizowala bo jeszcze przed badaniem pytała sie sto razy o moje infekcje w czasie ciazy i o to co spowodowało ze Bianka tak mało przyrastala i czy z przepływami było ok. Potem mówiła ze mózg ok - "jeszcze w normie dla niemowlaka". I potem pokazywała jakąś mgłę w mózgu ktora niby tez jest normą i ze pojawia sie i zdrowych dzieci i u niedotlenionych.... Powiem wam, ze mnie zestresowala. Na koniec trzy razy sie pytałam czy na pewno wszystko jest w normie to powiedziała ze tak, wiec nie wiem po co te dodatkowe informacje o mglach, ktore tylko stresują rodziców. Tak czy siak mozna jeszcze zrobic kontrolne badanie po 6 miesiącu i to na pewno zrobimy.
Już sama nie wiem czy to coś poważnego... A nie chcę czytać w internecie.

Trzymam kciuki by u Was wszystko było ok

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-12-14, 22:59   #235
czekooczekolada
Zakorzenienie

Poznanianka przykro mi

u nas w 1 dobie było podejrzenie że sie nie zamknęła jakaś tam dziurka, ale potem jednak się okazało że się domknęła, no i echo serca też wyszło ok.

🤍

Stary 2015-12-15, 14:41   #236
cynamon_
Zakorzenienie

Dziewczyny, przypomnicie jak nazywała się ta aplikacja co zapisuje się np. Godziny karmien czy kupki?
Stary 2015-12-15, 14:46   #237
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, przypomnicie jak nazywała się ta aplikacja co zapisuje się np. Godziny karmien czy kupki?
Happy Baby

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-12-15, 15:26   #238
wonderka
Zadomowienie

Ale miałam dziś aktywny dzień, kilka godzin poza domem, z małą w nosidle ale zawsze. Super die czuje. Jutro idziemy do Multikina na seanse baby. Ciekawe jak to wyjdzie
Stary 2015-12-15, 15:54   #239
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Wonderka co to za seanse baby? Nie widzę nic takiego na stronie mutlikina
Stary 2015-12-15, 17:21   #240
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Cornflower_girl współczuję. Tez przeszłam walkę z butla. Mi pomogły kapturki.
Mam kapturki - z Canpolu i Aventa. Dziwna sprawa, ale czasami zje przez nie, a czasami wypluwa i nie chce. Niezdecydowany chłop.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Najpierw zrobili Julce ekg, które wyszlo prawidlowo, a potem echo serca i okazało się, że jednak te dwie dziurki się nie zamknęły. Czyli mamy wadę serduszka Jak Julka podrośnie to raczej czeka nas operacja...
Bardzo mi przykro... Może jest jeszcze szansa, ze się zasklepi?

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
W środę mamy kolejne szczepienia więc zapytam doktorkę o to przy okazji. A tak w ogóle to się mega stresuję jak Sambor zareaguje na szczepienie. Bierzemy 6 w 1 i pneumokoki i meningokoki
To wszystko za jednym razem?

Cytat:
Napisane przez JoyceSky
Chyba Wam nie pisałam, ale byliśmy na usg główki i wyglada ok.
Wspaniała wiadomość

Cytat:
Wonderka co to za seanse baby? Nie widzę nic takiego na stronie mutlikina
W Krk teraz nie ma regularnie takiego wydarzenia, natomiast w Kinie pod Baranami co czwartek są seanse dla mam - Baranki w Pieluchach.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości