|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowe 2015
dziewczyny a co z ropiejącym oczkiem? mojej malej chyba troche ropieje, przemywam jej rumiankiem ale niewiele pomogło.
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Rumianek podobno lubi uczulać.
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Julce od początku ropiało oczko, w szpitalu dostawała kropelki, potem pediatra też przepisała kropelki, ale w dalszym ciągu jeszcze trochę tej ropy jej się zbiera. Przecieramy solą fizjologiczną, mamy masować wewnętrzny kącik oka i czeka nas wizyta u okulisty.
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, jak Twoja malutka radzi sobie z przeziębieniem? Moja tez ma katar i pokasłuje
jednak ja zarazilismy, a zaczęło się od starszaka i wszystkich po kolei wzięło:/
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z Wami. Ciężko mi nadrobić - u malucha nadal jest infekcja dróg moczowych, co chwilę biegamy po lekarzach (mamy skierowanie do nefrologa). Jestem zmęczona fizycznie, bardzo źle mi z tym, że z karmieniem piersią jest mizernie (pokarmu mało, bo maluch nie chce ssac i woli butlę, nie chce ssać, bo się nie najada - kolo się nakręca). Obiecuję zaglądać częściej
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny , spróbuję solą fizjologiczną teraz. w tym tyg mamy wizytę u pediatry to może w razie W on przepisze jakieś kropelki
corn wspolczuje
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Indiana-love nasza mala tez srednio spokojna ostatnio. Wczoraj nie spala od 14 do 23 myslalam ze zwariuje. Troche marudzila i widac bylo ze nie chce jej sie spac. W koncu padla. W nocy i do tej pory spokojnie. Mam nadzieje ze jej to przejdzie.
Czeko my myjemy sola wlasnie. Corn wspolczuje i trzymam kciuki zebyscie szybko wyszli na prosta. Cynamon mojej malej juz przeszedl katarek. Jeszcze troche kicha ale jest ok. Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower_girl współczuję. Tez przeszłam walkę z butla. Mi pomogły kapturki. Mała dala się oszukać i juz teraz tylko kp.
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Moja w nocy dziś słabo, steka przy robieniu kupy i się budzi często. Teraz śpi mi na piersiach. |
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
corn trzymaj sie dzielnie,mam nadzieje ze malutki jednak bedzie cysie wolal od butli
![]() Czeko u nas tez bardzo oczka ropialy,przemywamie sola malo pomagalo,lekarz przepisal kropelki i powiedzial ze jeslijmie przejdzie to do okulisty bo kanaliki zatkane moga byc,kropelki skonczylismy ale oczka jeszczr delikatnie ropieja chyba bez okulisty sie nie obejdzie My po nocy nie wyspani,znowu pobudki co 2 h,a nad ranem trzy razy przebieranie bo mala dwa razy sie zesikala,pajac mokry,potem poszla kupa z sikami az na przescieradlo,a potem sie ulalo
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Beautifuldream Mam to samo z moją! od 19-2 w nocy nie śpi, ciągle je cyca, ciągle ulewa...ciuszków idzie masakrycznie dużo! Stęka płacze marudzi...
Nie mam sił...
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przez to ze Ninka tak strasznie ulewala tez sie przygotowalam z ciuszkami. A cle szczescie Matylda nie ulewa i wlasciwie dwa dni w tym samym moze chodzic
Dobrze ze nie nakupilam duzo tylko mialam po Nince. Ale i tak mi glupio ze takie zapelnione szuflady i nietkniete praie :P---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Nie to ze sie chwale Po prostu chyba dalej w to nie moge uwierzyc ze dziecko moze byc suche i nie ulewac :P Baaardzo wam wspolczuje i przesylam moc
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Moja w nocy pobiła rekord i zjadła z obu piersi, co zajęło jej godzinę i jeszcze dobitnie domagała sie więcej, mimo że strasznie jej się już ulewalo. Po pół godzinie walki dostała jeszcze jeść i padła. I w sumie nie wiem ile spala, bo obudziłam się po 6, ale w aplikacji happy baby mam zaznaczone karmienie o 4, którego w ogóle nie pamiętam
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas karmienie było przed 1, dopiero po tym karmieniu poszłam spać, czyli przed 2 a po 5 obudziłam Julkę na karmienie, bo przed 6 musieliśmy wstać. Po 8 mieliśmy być u kardiologa na wizycie. Najpierw zrobili Julce ekg, które wyszlo prawidlowo, a potem echo serca i okazało się, że jednak te dwie dziurki się nie zamknęły. Czyli mamy wadę serduszka Jak Julka podrośnie to raczej czeka nas operacja...
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, przykro mi z powodu wady serduszka
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki czy waszym maluchom zrobił się bąbel po szpitalnym szczepieniu na gruźlicę? U nas taki jest właśnie, jakby z ropą w środku
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Czeko ja przemywam zawsze po kąpieli oczy solą fizjologiczną
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
U nas się pojawia bąbel po szczepieniu, ale wiem ,że nie można z tym noc robić. On będzie się robił coraz brzydszy, a na końcu pozostanie blizna.
U nas nocki nie zapeszając są ok pobudki albo co 3h albo dłużej, i tylko karmienie, ostatnio mały nie sadzi w nocy kupy, tylko już rano 😅 więc luzik Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Julka ma w miejscu szczepienia strupek, pediatra mówiła, że tak właśnie ma być, bo ja już myślałam, że coś jest nie tak.
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka bardzo mi przykro
Indiana nasza Hania ma babel ale lekarz mowil ze to nomalne i nic nie kazal robic Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Julka, dużo zdrówka jej życzę ![]() Cytat:
a 800 zł to cena za które szczepienia? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Moja ma grudke pod skórą.
Czytam w necie o tym utrudnionym wypróżnianiu niemowląt i juz mam dosyć. Polecają jakieś syropki, Windi, czopki, masaże i termometr...Sama już nie wiem, przejdę się do pediatry i zapytam o ten syrop bo dziś mała cały dzień prawie się pręży i ryk taki, że jest aż fioletowa ma buzi
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
To cena za szczepionkę 6 w 1 plus pneumooki, meningokoki i rotawirusy
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka, przykro mi z powodu tego serduszka Julki. A to jest poważna jakaś wada?
My się chyba zdecydujemy tez na meningokoki chociaz ciagle sie waham. Chyba Wam nie pisałam, ale byliśmy na usg główki i wyglada ok. Babka powiedziała, ze nie widac w ogole, ze miała jakis wylew srodczaszkowy, ale ogólnie ona była taka dziwna i mnie zeschizowala bo jeszcze przed badaniem pytała sie sto razy o moje infekcje w czasie ciazy i o to co spowodowało ze Bianka tak mało przyrastala i czy z przepływami było ok. Potem mówiła ze mózg ok - "jeszcze w normie dla niemowlaka". I potem pokazywała jakąś mgłę w mózgu ktora niby tez jest normą i ze pojawia sie i zdrowych dzieci i u niedotlenionych.... Powiem wam, ze mnie zestresowala. Na koniec trzy razy sie pytałam czy na pewno wszystko jest w normie to powiedziała ze tak, wiec nie wiem po co te dodatkowe informacje o mglach, ktore tylko stresują rodziców. Tak czy siak mozna jeszcze zrobic kontrolne badanie po 6 miesiącu i to na pewno zrobimy. |
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by u Was wszystko było ok
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka przykro mi
u nas w 1 dobie było podejrzenie że sie nie zamknęła jakaś tam dziurka, ale potem jednak się okazało że się domknęła, no i echo serca też wyszło ok.
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przypomnicie jak nazywała się ta aplikacja co zapisuje się np. Godziny karmien czy kupki?
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Ale miałam dziś aktywny dzień, kilka godzin poza domem, z małą w nosidle ale zawsze. Super die czuje. Jutro idziemy do Multikina na seanse baby. Ciekawe jak to wyjdzie
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Wonderka co to za seanse baby? Nie widzę nic takiego na stronie mutlikina
|
|
|
#240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W Krk teraz nie ma regularnie takiego wydarzenia, natomiast w Kinie pod Baranami co czwartek są seanse dla mam - Baranki w Pieluchach.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

jednak ja zarazilismy, a zaczęło się od starszaka i wszystkich po kolei wzięło:/

Dobrze ze nie nakupilam duzo tylko mialam po Nince. Ale i tak mi glupio ze takie zapelnione szuflady i nietkniete praie :P

biedna Julka, dużo zdrówka jej życzę