|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Melawen a gdzie chodzilas karmic piersia w czasie chrztu?
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
A co do corek i synow to nie zaaaaawsze tak jest...
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Agu
Oj spróbuj. Dlaczego ma być foch? Jak dawno nie było to się zgodzi. A jak już rzuci focha to on nie chciał a nie Ty... Dzieciak cały dzień marudny jak nie wiem. Zjadł butle. Kupa poszła po 2 dniach i już dziecko szczęśliwe. A wcale się jakoś nie męczyl nawet dźwięku przy kupie nie wydał. Poczułam nosem że jest. Na tym pepti kupy tak robi a na poprzednich był płacz spiny i męczył się.
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Noo ale na dzien dobry przytula. Caluje. Jak idzie do pracy tez. Jak jest w chacie to chodzi i mnie poklepuje. Zaglada mi do lazienki. A jak ma byc cos wiekszego to dupa zbita.
|
|
|
#214 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ale jestem padnięta, Mały zasnął o 20 i wstał o 20:30 wyspany i zadowolony, potraktował to jako drzemkę
Cytat:
Może to marudzenie wynika ze skoku? Teraz przypada w 14-19 tygodniu, więc chybaby się zgadzało... Cytat:
Bo mój też z tych śpiochów, jak wracam spod prysznica to już zazwyczaj chrapie ![]() Cytat:
Beknięcie przy ołtarzu mistrzowskie ![]() Cytat:
No tak to jest ze świętującymi panami czasem Mam nadzieję, że Ci to nie zepsuło imprezy, ja miałabym mega nerwa. Mnie też się zdarza omijać zjazdy ![]() Cytat:
Moi bracia wciąż mają dobry kontakt z rodzicami, często wpadają z rodzinami na niedzielny obiad, a czasem i bez okazji zajrzą. Jeden mieszka w innym mieście, zawsze dzwoni pogadać co tam słychać. Poza tym z tego co pisałaś to planujecie więcej dzieci, więc są szanse, że też będziesz mieć córę
|
|||||
|
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sprobuj pod prysznicem umyc? ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Cytat:
Jak beda pelnoletnie, to same zdecyduja o tym, czy chca nosic kolczyki czy nie. Ja za nie nie bede decydowac, u malych dziewczynek jest to nie wygodne i wcale mi sie to nie podoba. A nawet jak zaczna prosic swiadomie, to szkola nie akceptuje kolczykow, wiec beda musialy poczekac. ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
To chyba stereotyp. |
|||
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agu wiem ze to takie rady z dupy ale może mu kiedyś powiedz na spokojnie 2 ciągu dnia, że może fajnie by było MIMO zmęczenia? Żeby ob sobie uświadomił ze chyba za często jest zmęczony i warto się spiać. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aga dacie radę- mojej Lusi nie przebije. Na koniec w zakrystii ksiądz się śmiał "szukaj matki dziecka". Oczywiście śmiechem żartem bo małej nie mogłam uciszyć ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ---------- Sytuacja nie popsuła mi humoru- ja się śmiałam wieczorem z tego. Rano spokojnie porozmawiam a jestem z Tych co potrafią być spokojne tak, że druga strona wolała by krzyki i wrzaski
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś pierwszy raz zgarnelam dziecko ze środka łóżka. Zawsze spala tak ze tak jak ja położyłam tak się budziła. Dziś przewedrowala pół łóżka !! Zaczyna podnosić tylek jak leży na brzuchu ! I się przemieszcza !
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Tak to prawda. Jednak jeszcze przecież może będziesz miała coreczke
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli relacje między rodzicami a dziećmi są fajne to syn nie zapomni o nich przez "okropna synowa"
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#221 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
do zachrystii. U nas bez dodatkowych udogodnień, ale krzesełko było. Tylko chyba zgorszylam jednego księdza, bo przyszedł po nas, jak juz była pora; ) tak się szybko zbieralam,ze przy ołtarzu mowie do męża, że mu nie oddam dziecka, bo nie wiem czy pod nim mam calkowicie schowanego cycka; ) Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo chce mieć córkę i mam nadzieję że następne dziecko to będzie dziewczynka. Do trzech razy sztuka jak to mówią, najwyżej będę jak ta z rodzinki.pl Cytat:
A przekłuwanie uszu u niemowląt uważam za barbarzyństwo, serio. |
||
|
|
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez.
Powiem wam ze jestem bardzo zadowolona bo bałam się też, że po porodzie seks będzie tragiczny, bolesny i w ogóle będzie luźno. Co prawda na początku lekko boli ale ogólnie jest bardzo fajnie. A mój mąż się tak bał (chyba go nastraszylam ze może być kiszka) ze jest teraz wniebowzięty. Az mi się chce śmiać bo w trakcie ma uśmiech od ucha do ucha mam tylko nadzieje ze ten ból na początku minie i będzie ekstra.Kurcze dopiero zobaczyłam ile kosztują te następne foteliki nieźle Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probuj. Od dwoch miesiecy myje Ruri na rekach, ona jest wtulona i patrzy na mnie lub rozglada sie jak ja poloze na brzuchu. Czasami rowniez je podczas mycia. Glodna i zmeczona, moze plakac tuz przed kapiela, ale jak juz zaczne myc to pojawia sie blogi wyraz zadowolenia |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i doczytałam, że chcesz czekać. Normalnie muszę się wyspać chyba wreszcie bo nawet nie wiem co czytam
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-12-14 o 09:18 |
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak leci u was woda od góry? Czy polewasz ja z słuchawki? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzę jak wchodzę z Alą do basenu że na początku jest spięta. Ale jak ją przytulę, wycałuje to chętnie robi ćwiczenia. Dzieci generalnie lubią wodę ale niektóre boja się polewania główki albo kładzenia na plecach w wodzie i szumu wody np z prysznica. Nam instruktor za każdym razem przypomina że jak moczymy dziecku głowę to najpierw twarz mokrą ręka a potem tył głowy a dopiero na końcu polewamy tak żeby i po buzi ciekła woda. Ala wtedy tak śmiesznie parska
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze sluchawki. Mam jeszcze jeden patent, jesli masz na stale prysznic. Nalej wody do wanienki i miseczka czy kubkiem nabieraj z niej wody i polewaj. Ruri od jakiegos miesiaca placze po kapieli - jest jej zimno, mieszkanie nieogrzewane. A nie wydarzylo sie cos niemilego podczas kapieli te dwa tygodnie temu? |
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę miała swój urwisow☺ Ja się z Tobą nie zgodzę. Mój Tż jak tylko u mnie zamieszkał to codziennie do rodziców jeździł. Teraz juz mnie ale przynajmniej 3 razy w tygodniu u nich jest. To zależy od relacji jakie się ma z dziećmi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Tż i jego bracia produkuja samych chłopaków wiec tym bardziej marzy mi się córka
|
|
|
#236 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sposób na wieczorne humory. Szum prysznica też ![]() Cytat:
Może dlatego? Może Spróbuj cały czas głaskac go po główce. Cytat:
Tez chciałam córkę; ) ale syn jest przeslodki i nie zamienilabym go teraz na żadną córkę; ) Chociaż może kiedyś. Planowalam jedynaka,ale gdzieś mam tę myśl o córce. Cytat:
No ja mam taki kontakt z matką i marzy mi się trochę kolejna kopia; ) Ale w sumie mój ojciec był takim dobrym synem dla mojej babci ![]() A w mojej mamie zyskała córkę |
||||
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Chętnie bym ci pozazdroscila bo mi się marzy schudnąć jeszcze mniej niz przed ciaza ale widzę że u cuebie to wcale nic fajnego.
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
chyba nie do końca tak jest. Myślę że to zależy od wielu czynników. Mój tz raczej ciągnie do rodziców. Lubi z nimi spędzać czas. Teraz na czas remontu z nimi mieszkamy ale do niedawna jak byliśmy na drugim końcu miasta to często ich odwiedzaliśmy, a i nieraz w weekend nawet zostawaliśmy na noc. Jego brat już niekoniecznie ciągnie do domu rodzinnego. Nieraz mam wrażenie że traktuje to jako obowiązek i raczej niezbyt miły. Co mnie dziwi bo teściów mam spoko
|
|
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo czesto jest tak że to żona mówi do męża żeby zadzwonil do matki itd. Tak jest. Chłop wychodzi z rodziny zakładac własną. Jego tak nie ciągnie do domu. Sa wyjątki ale nie powiecie mi że wasi faceci co 2 dni dzwonia i mają taka potrzebe... Że mówią że chcą rodziców często odwiedzac.
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Te fiteliki następne często w mniejszych autach ciężko zmieścić montujac go tyłem.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

Jak tylko jest okazja to on odpada. Ja nie wiem... tez nie mam jakiejs zwierzecej ochoty ale po prostu...jak ludzie..chcialam sie zblizyc.
u nas jest w trakcie mszy w trzech jakby częściach. I przed tą trzecia właściwą poszłam go nakarmić bo zglodnial i mąż po mnie przyszedł ze juz
Beknięcie przy ołtarzu mistrzowskie
woda w waniennce nadal jest przerażająca! Boziu miała tak któras z was? jak tak dalej pójdzie to będę miała wątkowego brudasa 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012