|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparat na zęby Groupon- warto?
Pewnie nie masz dużej i dokuczliwej wady skoro tak mówisz :-P
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
MalaArielka, co do retencji to ja bym chciała nosić na zawsze Moje 2 bliskie koleżanki nosiły kilka miesięcy i im się zęby poprzemieszczały, a niby zgryz i wszystko miały ustawione prawidłowo. Leczenie kilka lat, kilkanaście tys wydane, niedogodności i cała reszta - ma iść na marne?---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ha no właśnie
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam porównanie stanu zębów z dnia założenia dołu i podpięcia prawej dwójki na górze, ze stanem dzisiejszym, czyli 30.11-13.01:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=200575 (jakby komuś się nie wyświetlało to dodajcie mnie do Wizażowych znajomych, bo album jest prywatny).
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo widać jak się porównuje nachylenie zamków i łuku, teraz prościutko!
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie orto dożywotnią retencją nie straszyła
Ale ostrzegała, że ogólny okres retencji będzie 2 razy dłuższy niż okres leczenia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaż
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Minai, jest moc ;-).
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie mam widocznej wady, bo mam stłoczone dość mocno zęby na dole ale jak się uśmiecham to widać mi tylko górne zęby. Jak mówię to też prawie ich nie widać i znajomi się dziwią po co mi aparat. Ja chciałabym, zrobiłam już wyciski, teraz będzie plan leczenia - ale też się zastanawiam czy na pewno jest sens, bo teraz praktycznie nikt nie zauważa wady i boję się czy nie zrobi mi gorzej - w sensie, że dolne zęby pewnie będą bardziej widoczne przy uśmiechu i może być widać każde niedociągnięcie. Co byście zrobiły na moim miejscu
?Cytat:
|
|
|
|
|
#218 |
|
Użyszkodniczka
|
Wracam po przerwie
![]() Hej Husky Dziś narrrrreeeeszcie podłączyli mi 2jkę do łuku, nie wiedziałam, że tak będę się cieszyć na swędzące dziąsła Cieszę się, że coś się dzieje po 2 miesiącach, bo dół nie zmienił się ani trochę.Dziewczyny, nie bójcie się bólu, zazwyczaj 2 dni po wizycie coś pobolewa, czasem zęby są wrażliwe, ale na ogół można prawie wszystko pałaszować
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ich wygląd Ci w stanie obecnym aż tak nie przeszkadza, jesteś sceptycznie nastawiona (choćby do retencji) i nie masz potrzeby wydania tych pieniędzy, to sobie odpuść Nie każdy ma takie predyspozycje kostne, żeby zęby się trzymały po skończonym leczeniu idealnie, bez drgnięcia.
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2016-01-13 o 21:46 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie kupujecie wyciorki do zębów? Bo ja mam te z Rossmanna, ale nie jestem zadowolona bo szybko się łamią i są dość drogie.
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są bardzo tanie
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Wracam do tematu irygatora. Coraz bardziej skłaniam się do jego zakupu. Tylko teraz tego tyle na rynku, że nie wiem na co patrzeć.
Dziewczyny które mają - na co zwrócić uwagę przy wyborze? Minai - zgadzam się z Kat123 - jest moc!! A zamek na jedynce mam inny, gdyż miałam go przeklejony w inne miejsce, a ortodonta powiedział, że mają zamki samoligaturujące tylko w kompletach, więc nakleił mi zwykły metalowy. Masakra - byłam zła.
Aparatka - góra 09.12.2014 - 21.11.2016 - dół 05.03.2015 - 21.11.2016 Edytowane przez I_g_1 Czas edycji: 2016-01-14 o 11:31 |
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś okazję używać stacjonarnego i nie był tak fajny jak ten nasz wspaniały, wychwalany na wątku Panasonic ew1211 Nieduży, praktyczny bo można wszędzie zabrać, 3 tryby, nie jest kosmicznie drogi. Jego użycie z nalaniem wody i irygacją to jakaś minutka
|
|
#225 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy używa któraś z was silikonu gishy goo? Dostałam go od ortodontki i dużo lepiej sprawdza mi się niż wosk. Chyba że ten wosk mam beznadziejny? możecie polecić jakiś konkretny, czy nie różnią się one między sobą?Mam bihelix od 3 dni i wszystko jest OK, gdyby nie ten bolący język i seplenienie, ale mam nadzieję że to przejdzie. |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w Rossmannie dwa rodzaje pasty elmex w cnd po 6,49 jakby któraś potrzebowała
|
|
|
|
#228 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I już zawsze będziesz mieć taki zamek? Ja bym była zła:/Ja mam irygator Philips Sonicare Ultra i jestem b zadowolona, ale jakbym miała teraz kupowac to bym poszukała jakiegoś z różną mocą(ciśnieniem) strumienia. Cytat:
No właśnie, w skrajnym przypadku to tak by było. I_g_1 płaciłaś za aparat samoligaturujący to taki powinnaś mieć na każdym zębie, w kulki trochę sobie lecą trochę. Dzisiaj tak sie bardzo przygladalam zębom i pod zamkiem na górnej lewej jedynce zauwazylam taka jakby brązowawą kreseczkę, tuż przy zamku, jak sie klej kończy... Pewnie to jakieś przebarwienie, jak myślicie?
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też korzystam z Panasonic, kupiłam go po tym jak Was podczytywałam
jest poręczny, można wybrać sobie tryb pracy, a i tak robi się to nad zlewem, więc nie jest problemem ponowne napełnianie go. A jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości czy warto zainwestować w irygator (któy wcale nie musi okazać się za drogi), to powiem, ze warto. Uzywam szczoteczki elektrycznej, dodatkowo z końcówką Interspace, potem irygator i nadal zostają jakieś resztki, które to właśnie irygator dokładnie wypłukuje, więc ma się pewność czystego uśmiechu
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mogę polecić Panasonic ew1211, nie wyobrażam sobie mycia zębów bez niego. Szczególnie teraz gdy mam podwójny łańcuszek na górze.
Ogólnie zastanawia mnie jedno. Po ostatniej wizycie w sobotę zęby bolały mnie bardzo mocno przez 3 dni. Teraz jest już o wiele lepiej zaczynam normalnie jeść (jeszcze nie mogę wszystkiego gryźć), ale za to górna jedynka stała się bardzo wrażliwa na ciepło i zimno. Nigdy nie reagowała, więc nie wiem czemu tak się dzieje. Czyżby reakcja po założeniu łańcuszków? Najpierw bardzo mnie jedynki bolały, a teraz w sumie ból mija i została nadwrażliwość tej jednej.
|
#232 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dziewczyny prawdopodobnie będę za kilka miesięcy przenosić się do województwa dolnośląskiego, dokładniej pewnie okolice Świdnicy, Wałbrzycha lub Świebodzic.
Mój ortodonta zalecił mi już szukania innego lekarza, który zdecyduje się kontynuować moje leczenie ortodontyczne. Czy któraś z Was jest może z tamtych okolic i może kogoś polecić? |
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem trochę zdziwiona, bo przez ostatnie 10 m-cy z aparatem zęby mnie różnie bolały. A tu teraz jeden nagle nadwrażliwy na ciepło/zimno się zrobił, a tak to nigdy nie miałam. Jeśli to się nasili to wybiorę się na nadprogramową wizytę do orto, bo planowana dopiero na 9 marca.
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łańcuszek ogólnie robi swoją robotę do max. 2 tygodni od wizyty. Później dopiero po zmianie/następnej kontroli Więc do tego czasu możesz czuć, że coś się dzieje.
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy pierwszej wizycie spytałam ortodontkę czy aparat pomoże na zaciskanie i ścieranie zębów - powiedziała, że tak. Tylko że przy drugiej wizycie ponowiłam pytanie, mówiąc, że nie jestem pewna czy pomoże jeśli zaciskam zęby z nerwów to powiedziała, że nie pomoże. I teraz nie wiem czy z powodu złego zgryzu jest wskazane zrobienie aparatu - czy oprócz mojego odruchowego zaciskania przy stresie sam mój zgryz powoduje, że zęby się bardziej ścierają. Gdyby miało to pomóc to nie wahałabym się z leczeniem ortodontycznym. Jak myślicie? Przy planie leczenia jeszcze raz o to muszę zapytać
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam po raz pierwszy i to od razu dwa na górnym łuku, więc i tak jestem zdziwiona, że mocno bolało tylko 3 dni. Mam nadzieję, że w takim razie ta nadwrażliwość minie w ciągu tych 2 tygodni. Uwielbiam gorąca herbatę, a teraz się nie da pić.---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Już nie raz tak miałam, jak tylko zauważam że robi mi się osad to używam pasty Blanx Anty Osad i kreseczki znikają. Nie używam tej pasty regularnie, tylko jak właśnie zaczynam zauważać przebarwienia.
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że to osad przy kleju się zebrał.
|
|
#239 |
|
Konto usunięte
|
Jestem już jakiś czas po pierwszej wizycie. Odciski zdjęte
wyciski znaczy się.RTG zrobione. Na II wizycie pani przedstawi plan leczenia, obczai odlew i rtg. Ale już na pierwszy rzut oka powiedziała co mam źle. Asymetrię - tzn. jeden przedziałek w lewo, drugi w prawo. Z jednej strony triady są ok z drugiej już nie - podobno tego już się nie da naprawić ale to podobno nic nie szkodzi. Zęby stłoczone. Mówiła, że może będzie je piłować - zaniepokoiło mnie to. Pewnie bardzo nieprzyjemne. Potrzebne? Stwierdziła stanowczo, że moją asymetrię twarzy i w ogóle takie asymetrie u ludzi leczy się chirurgicznie a nie u orto. Dlatego mi nie obiecuje poprawy rysów twarzy. A tyle się naczytałam, nawet na wizażu, że poprawą zgryzu jest to do zrobienia. ;C Oprócz tego piłowania to ta wciąż krzywa buzia mnie martwi. ![]() Cześć Rude : ) Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2016-01-15 o 16:02 |
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś miałam mały "wypadek". Dostałam z metalowej rurki w szczękę z prawej strony
Tak jak kucałam tak padłam. Na szczęście zęby całe, aparat też przeżył, warga i policzek od środka rozwalony i chyba będzie siniak. Do tego teraz tak mnie zęby bolą, że będę musiała wziąć jakieś silniejsze przeciwbólowe. Tak się kończy pomaganie mężowi w składaniu sprzętu do ćwiczeń. Nigdy więcej
12/03/2015 - aparat samoligaturujący - górny łuk 02/06/2015 - aparat samoligaturujący - dolny łuk Kompletnie zadrutowana ![]() Edytowane przez saline Czas edycji: 2016-01-15 o 19:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

.
Dużo widać jak się porównuje nachylenie zamków i łuku, teraz prościutko!

klask i:

Tak jak kucałam tak padłam. Na szczęście zęby całe, aparat też przeżył, warga i policzek od środka rozwalony i chyba będzie siniak. Do tego teraz tak mnie zęby bolą, że będę musiała wziąć jakieś silniejsze przeciwbólowe. Tak się kończy pomaganie mężowi w składaniu sprzętu do ćwiczeń. Nigdy więcej