![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Potrzebuję wsparcia!!!
Czesc Dziewczyny! Mozna do Was dolaczyc? Jestem mama dwoch chlopcow, 2 lata i 2 miesiace. Dwie cesarki, dlatego z wysilkiem fizycznym zaczynam stopniowo. Dzisiaj pierwszy dzien zmagan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Napiszile masz wzrostu i wagę i jak masz zamiar walczyć z nadwagą
Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku. Zaczęłam biegac Ignacy 25.12.2015 Edytowane przez 37ana Czas edycji: 2016-02-23 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Anel87lena milo ze do nas napisalas im nas wiecej tym razniej☺ napisz cos wiecej o sobie i swoim sposobie odrzywiania
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Ana nie lubie pouczac nikogo ale po to tu jestesmy by sobie wzajemnie pomagac tak wiec powiedz mi gdzie w twoim dzisiejszym jadlospisie podzialy sie warzywa (oprucz warzyw w kapusniaku oczywiscie)owoce, mieso. Platki kukurydziane z ? Kapusniak taki domowy typowo polski czy taki "odchudzony" pozatym sama zupa na obiad gdzie kasze ryz makaron lub cos bardziej sycacego. Wiem wiem marudze ale w takich 3 posilkach widze duze braki weglowodanow bialka tluszczy mikro i makro elementow no i brak kalori. Nie boj sie jesc! Wiem na diecie takie slowa brzmia dziwnie ale musisz dostarczyc organizmowi minimum kalori i utrzymac najwyzszy poziom przemiany materi. Jakie jest twoje ppm? Na pocieszenie dodam ze podwieczorek byl wporzadku ☺ A te biszkopciki wkradly sie bo? To takie pytanie dla samej siebie 😉 odpowiedziec sobie na nie szczerze. Jednak wiesz ja mysle ze gdyby twoje posilki byly bardziej syte to bys po nie niesiegnela. Nie zniechecaj sie tez zle jadlam ale dziewczyny na forum mi to uswiadomily. Moze nie jem idealnie ale juz o 90% lepiej☺ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Moje samopoczucie dziś nie pozwoliło na większy wysiłek, ale dzień sie jeszcze nie skończył przymierzam sie jeszcze do tego zeby poćwiczyć.
Mój jadłospis tez nie idealny. Jak pisałam śniadanie owsianka z 3 śliwkami suszonymi potem zupa krem z kalafiora z grzankami nastepnie zapiekanka makaronowa również z kalafiorem duzo go mialam wiec wykorzystałam a na podwieczorek była miseczka budyniu.... gotowałam dla dziecka i jakoś tak musialam go zjeść. Myślę ze to przez @ ale tez nie chce na to zwalac, po prostu jestem słaba....:-( Powinnam juz zjeść kolacje ale nie mam siły ta zapiekanka nie była zbyt dietetyczna. Zapchalam sie na Maxa. Nie wiem jak u Was ale u mnie codZiennie musi być zupa bo moje dziecko bez zupy nie funkcjonuje. I tak wychodzi ze czasem jem tylko zupy a czasem jak dziś dwa dania ale w odstępie 3 h. Tylko wychodzi ze na II śniadanie mam zupę. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Poćwiczylam 20 min i padlam. Na dziś mam dość . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem że muszę się przestawić na zdrowsze jak dziwnie powiem ci że jak pracowałam było mi łatwiej rano na przymus zrobiłam sobie sałatkę i w pracy ja że smakiem zjadłam. A tu w domu nie wiem jak się zmuszać. Mówię że będą warzywa i dzień mija. Ale od jutra się postaram ![]()
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
37ana dasz rade wierze w ciebie! Mi latwiej tez w te dni gdy pracuje bo wtedy zjadam rano 2 kanapki z plastrem szynki i sera do tego 50 gram salaty 50gram ogorka 50 pomidora i szamam☺ do pracy biore np jablko i mandarynke na obiad mix warzyw na patelnie duuuzo warzyw do tego udko gotowane bez skory na podwieczorek tez wszsmalam kanapke (jakiegos smaka na nia mialam) i kolacje zakonczylam dwoma kanapkami z szynka ogorkiem pomidorem dodam ze nie smaruje pieczywa niczym. Dzien troche kanapkowy ale pod wzgledem skladnikow odzywczych calkiem dobry. Kalorycznie tez gdyz nie przekracza 1800 kcal co jest odpowiednie dla mojej wagi. Wszystko sie da zrobic a do tego dodam drogie mamusie ze moje dziecko bardzo lubi warzywa z patelni i moj przyszly malzonek tez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Basia mój synek tez lubi warzywa i nie jest wybredny, gorzej z mężem. Woli mięsne obiady, a ja wręcz przeciwnie. No i ja lubie kombinować a on sie do nowości długo przekonuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Enij gratuluje samozaparcia 20 min tez jest dobre na poczatku oczywiscie☺
Za twoj jadlospis tez nalezalo by cie wybesztac... pierwsze dwa posilki sa dobre dobrze ze do owsianki dodalas sliwki warto dorzucac tez pestki i inne owoce poprostu to co lubisz😊 zupa na 2 sniadanie nie jest niczym zlym bo nawet dietetycy radza gdy nie jestes w stanie zjesc calego posilku to zjedz go na dwa razy tak wiec to troche jak u ciebie ☺. Hm teraz bierzemy sie ze zapiekanke coz sama juz wiesz ze dietetyczna nie byla i domyslam sie ze makaron byl z bialej maki nie razowej to samo tyczy sie grzanek !!! No a budyn hm pozostaje bez kometarza wiem ze przed @ jest ciezko. Co do pominiecia posilku to masz jesc ! Przy odchudzaniu pomijanie posilkow nie istnieje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Basia te 20 min to wlasnie tak za kare za ten niedoskonały jadłospis. Makaron rzeczywiście biały ale grzanki z takiego ciemnego chleba innego nie jemy. Dziwne wyszły ale niezłe. Do owsianki dorzucam różne rzeczy, teraz musze uzupełnić zapasy bo mi sie pokonczyly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
No to super skoro jadasz ciemne pieczywo bardzo dobrze oczyszcza organizm☺ no kara za grzechy musi byc😁 uzupelnij zapasy i do boju! Ja co tydzien targam siaty z zielenina do domu a piersi z kurczka chyba nikt nie kupuje wiecej niz ja.😂. Ja wlasnie sobie pedaluje jeszcze 22min przedemna bo dopiero zaczelam.l cwiczenia. Dzoewczyny macie jakies dobre cwiczenia na podniesienie biustu ale bez uzywania nadgarstkow a przynajmniej nie lewego gdyz nie wolno mi go obciazac 😕?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Co do biustu to chyba tylko jak facet ci ☠☠☠edzie do brzegu masować to coś zdziałać bez tego nadgarstka. Ale to przynajmniej przyjemne ćwiczenie będzie.
![]() ![]() Ja już schamralam mała łyżeczkę łososia wędzonego z maleńką kromeczka. Ale to jeszcze nie śniadanie więc nie powinnam. Myślałam pół nocy nad tymi warzywami i dzisiaj zrobię marchewkę z groszkiem
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
I zrobiłam sobie śniadanie z prawdziwego zdarzenia mix sałat chuda wędlinka marchewka z groszkiem i 2 plasterki pomidorka do tego Kawka z mleczkiem bez cukru
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
37ana watpie czy by sie tylko ma masazu skonczylo😆 nic poczekam do poniedzialku i zobacze co mi lekarz powie a moze to cos w mojej rece zniknie do poniedzialku nie chce by znow mi reke cieli 😕. Brawo widze ze warzywka poszly w ruch 😊 ja juz dzisiaj po sniadaniu 2 kromki ciemnego pieczywa z serkiem bialym z czosnikiem i przyprawami a do tego pol pomidora na drugie sniadanie banan i mandarynka a na obiad planuje zjesc rybe duszona z marchewka i mix warzyw lub piers z kurczaka mix warzyw i ryz zalezy co moja corcia na rybke powie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
witam,
i więcej nas tutaj-to dobrze ![]() Ja sobie ostatnio pofolgowałam ![]() ![]() ćwiczenia Chodakowskiej są super,niektóre początkowo nie do wykonania a teraz na luzie.mam swoje wybrane,zrobiłam a nich swój zestaw,powtarzam seriami.są to ćwiczenia na nogi,brzuch ,ręce,takie poprzeplatane,pomieszane ale najważniejsze,że efekty są ![]() Tylko trzeba się w cierpliwość uzbroić.ja nie wierzę w żadne diety ale w rozsądne odżywianie.Obserwujcie siebie,zobaczcie co wam służy a co nie.Jakbym cały dzień miała jeść tylko nabiał albo tylko gotowane mięso to wybaczcie ale musiałabym się stołować w toalecie. Mało to zdrowe i zupełnie nierozsądne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dziś na śniadanie dwie kanapki ciemnego chleba z serem białym i ogórkiem do tego jajko i kawka z mlekiem bez cukru. Potem była zupka kalafiorowa dziś w wersji nie miksowanej i bez grzanek. Mam jeszcze trochę mojej zapiekanki z wczoraj i później ja zjem bo nie lubie wyrzucac jedzenia. W ramach zadośćuczynienia pocwicze potem. Jutro sie poprawie. Tez ułożyłam wlasny zestaw ćwiczeń na podstawie ćwiczeń Chodakowskiej, ale musze jeszcze cos dobrać na brzuch bo te co robie to bardziej na uda i pośladki, a to wlasnie brzuch U mnie jest największą zmora. Moze cos polecicie. Edytowane przez Enij Czas edycji: 2016-02-24 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Moja waga pomimo wymiany baterii, padla biedna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie. Nie mam dużej nadwagi, ale jednak mam. Najgorzej na brzuchu. Maż mi dokucza czasami, że mam brzuch wiekszy od niego, ale u mnie to chyba problem z odpowiednią dietą i trawieniem. Muszę sie go pozbyc. Mam wolną przemianę materii i do tego ok. 10 godzin siedze w pracy, jak wracam do domu, to zjadlabym wszystko . Może możecie mi poradzić co wlączyć do diety? Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dużo ci nie doradzę na pewno dużo waży chude mięsa i wędliny czyli zdrowo się odżywiać bez słodyczy i podjadania Co do tego napady głodu po pracy to moim zdaniem źle się odżywiać w pracy więcej surówek robić sobie do pracy i jeść systematycznie Ja dzisiaj na obiadek miałam pierś z kurczaka ziemniaczki na parze do tego groszek z marchewką Na podwieczorek zjadłam jogurt owocowy mam kromka chleba pełnoziarnistego
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Anel87lena moja waga ostatnio byla tak uparta ze przez prawie 2 miesiace nie pomazywala spadku az to diabelskie urzadzenie. Skoro karmisz to radze ci obliczyc swoja podstawowa przemiane materi i jesc np 200kcal wiecej niz ona wynosi gdyz wtedy dostarczysz odpowiednia liczbe kalori dla siebie no i dla maluszka zostanie ☺ i oblicz tez calkowita przemiane materi by nie jesc tez za duzo. Troche chaotycznie to naposalam ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Olaola 12x a jak odrzywiasz sie obecnie. ?co jesz co ile godzin? Gdy dostane na te pytanie odpowiedziec bede mogla ci podpowiedziec. Czasami nasz brzuch jest "nadety" przez resztki pokarmowe zalegajace w organizmie wtedy jest przydatna dieta oczyszczajaca. Co do napadow glodu to mysle tak samo jak moja poprzedniczka zbyt malo kalori wciagi dnia. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- 37ana widze ze jadlospisc calkiem dobry👏 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
A rziekuje staram się.
Co taka cisza nastała opadły chęci doodchudzania i spowiadania się z brzuszkiem. Ja wczoraj na kolację to też spokojnie pierś na parze(bo mi została z obiadu) mój mix salatek serek wiejski tylko z oddana ta śmietana ( tak się zastanawiałam czy coś to więcej da jak opłukać ten serek jeszcze woda?). Kromka chleba pełnoziarnistego i pomidora parę plasterków. Menu wyszło nawet nieźle jak policzyłam kalorie to 1100 ale dodać tu muszę jeszcze kalorie z moich grzeszkow czyli biszkopty pokusiłam się po kilka 2 razy i pierś z kurczaka smażone w panierce od córki ( było jej sporo bo dałam jej ten wielki kawałek zjadła połowę). Więc ogólnie wyszło dobrze ale dzisiaj muszę zjeść trochę więcej, bo wczoraj ćwiczyłam i powiem wam że wieczorem brakowało mi energii więc troszkę za mało zjadłam. Więc większe porcję. Co do ćwiczeń to no dzisiaj czuję zakwasy na lekach więc dzisiaj ograniczę się do brzuszków i sekretów wszelkiego rodzaju z wakacjami rąk i nóg. Trzymajcie kciuki mam nadzieję że plan się zisci chociaż wiecie jak jest przy dziecku.
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny z wczorajszej aktywności spacer 2 godz. Z tym godzina w tempie żółwia, dziecko szło na nóżkach a godzina szybszego marszu pod górkę jak sie udało małego do wózka wsadzić, ponadto wieczorkiem 20 min ćwiczeń i dziś mam zakwasy na posladkach. Słodkich grzeszków zero. Ale za mało weglowodanow. Musze uzupełnić zapasy w końcu. U mnie to trochę problem bo z moim dzieckiem do sklepów nie wchodze, a ze mieszkam na imigracji nie ma z kim zostawić, no a mąż w pracy przez cały dzień. Na szczęście jutro ma wolne wiec w końcu zrobię większe zapasy.
Nie wiem dziewczyny czy znacie blog Qchenne Inspiracje. Mnóstwo fajnych przepisow, a w zakładce Trochę zdrowia, duzo przydatnych rad. Wczoraj przeczytałam świetny artykuł o tym dlaczego przy zmianie diety mamy problemy z wzdeciami i jak sobie z tym radzić. Warto poczytac. Dowiedziałam się również jak prawidłowo nawadniac organizm. Jak ktoś nie odwiedzał tej strony to warto zobaczyć. To oczywiście tylko moje zdanie nie żadna reklama... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Jaka tu cisza....
![]() U mnie dziś od rana jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem plus 1 kromka ciemnego chleba, II śniadanie kanapka z serem białym i ogórkiem, obiad papryka pieczona nadziewana ryżem brązowym z warzywami mięsem z fileta z kurczaka. Potem planuję jeszcze jogurt naturalny z owocami a wieczorem sałatkę: mix sałat z pomidorem i ogórkiem. Udał mi się dotrzeć dziś do sklepu i nawet dziecko spokojnie siedziało w wózku wiec z niego nie uciekłam po 1 minucie i w końcu mam co jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Czasami tak tu bywa ze cisza panuje. Mialam napisac wczesniej ale czas nie pozwolil. Widze ze coraz lepiej wygladaja jadlospisy brawo 👏 u mnie dzisiaj byly na sniadanie 2kanapki (zreszta ja prawie codziennie zaczynam od kanapek )z plastrem szynki z indyka pomidorem i ogorkiem. Na 2 sniadanie zjadlam jogurt owocowy i duze jablko. Na obiad 150 gram mix warzyw na patelnie 165gram piersi z kurczaka 40 gram ryzu i 7szparag marynowanych. Jeszcze przedemna podwieczorek i kolacja ale jeszcze nie wiem co zjem. Najgorsze ze jestem przed malpa i bierze mnie na slodkie😕 narazie zadowolil mnie jogurt musze jakos dac rade. Waga niestety nadal stoi ale kolejne 3 cm z brzucha mi ubyly wiec sie nie poddaje wzasadzie to juz ubylo mi w pasie 8 cm 😊 innych wymiarow niestety nie mierzylam a szkoda jednak najbardziej zalezy mi na brzuchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Rozeznanie
|
No trzymam się na razie planu. Dzisiaj wyjdzie mi 1800 kcal niecałe ale policzyłam ws ysciutko nawet 3 ciasteczka które walnęłam
Ćwiczenia zaliczone mój młody patrzy się na mnie jak na wariatkę dobrze że moje stare, e dzieci już się przyzwyczaiła do cwiczacej mamy. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
A moje cwiczy ze mna i wola ze tez potrafi ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
ale pustka i cisza dookola
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
No zeczywiscie wszyscy ucichli. Ja dopiero teraz mam czas by cos napisac dzien byl dzisiaj po same brzegi wypelniony ledwo zdarzylam sie ogarnac z praca i zakupami a juz po mala trzeba bylo jechac 😩 dotego spalam tylko 5 godzin zazwyczej spie 6,5-7 ale wczoraj nie moglam usnac 😕. Wlasnie wrocilam ze spaceru z moim malym klonem ciesze sie ze polubila spacery zawsze to 40min ruchu wiecej😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ale nas tu dużo super,
U mnie dieta w tym tygodniu na bakier, mamy epidemie grypy w domu ja mąż i dziecko wszyscy na antybiotykach z gorączką, jeżeli chodzi o ćwiczenia to praktycznie zero - spacer do łazienki i do kuchni tylko, naszczęście waga stoi w miejscu wiec pocieszenie jest zatrzymała się na 81,9 kg ale było już 81,3 - ach gdzie te 65 kilo?
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Witam się niedzielnie. Wczoraj z dieta w miarę ok, ale bez ćwiczeń bo dzień spędziłam na porządkach, a wieczorem poszliśmy do znajomych i w sumie nie nagrzeszyłam strasznie oprócz 1 piwka. Jedzenia nie ruszałam stały tylko niezdrowe przekąski. Zjadłam tylko kilka pasków papryki i 2 ogórki konserwowe i 2 plasterki szynki. To była taka moja kolacja.
A powiedzcie mi jak sobie razicie w sobotnie wieczorki, bo to taki czas przynajmniej u nas spotkań ze znajomymi, a to wiadomo z czym się wiąże. Dziś już po śniadaniu kanapki z ciemnego chleba z szynka drobiowa, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką, pomidorem i szczypiorkiem no i kawka z mlekiem. NA obiad mam wielkie udo z indyka i będę je piekła w piekarniku, ale muszę też gotować rosół bo moje dziecko i mąż bez tego niedzieli nie uznają, i zastanawiałam się ile ma kalorii taki rosół i czy raz na jakiś czas można zjeść miseczkę ![]() A jak ta u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.