|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dior ADDICT
Nie wiedziałam, gdzie zadać pytanie ale dotyczy ono właśnie Addicta
Pomożecie rozszyfrować kod![]() 2JO1... |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściciel twierdzi, że woda świeżo kupiona w sephorze ![]() Może ktoś coś wie
|
|
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie "2" z przodu pojawi się dopiero w 2012r.
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2010-12-25 o 23:03 |
||
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
A moj kod to 0V01,co to znaczy? Taki stary jest,czy co?
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() i trzymajac sie tego klucza, Twoj Addict pochodzi z maja tego roku <mysli>
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Mam ten zapach i nawet bardzo lubie,choc nie za czesto uzywam i tylko w chlodne dni potrafie sie cieszyc tym zapachem
Przed swietami kolega z pracy (starszy pan) poczul na mnie ten zapach i byl zachwycony-musialam mu napisac na kartce nazwe tych perfum. Bylam w milym szoku-nie spodziewalam sie,ze ktos skomentuje te perfumy-niezbyt latwe w odbiorze
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() btw, swiezuszkiem bym go nie nazwala, chyba, ze w opozycji do typowo cukrowego slodziaczka
|
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
A ja im dłużej znam Addicta tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że zapach w odbiorze trudny nie jest, ale dla noszącego trudny bywa.
Tak się złożyło, że parę dni temu, będąc w centrum handlowym spotkałam dwie kobiety pachnące Addictem (wiem, bo spytałam czym pachną). Wokół jednej z nich unosił się obłok pudrowej wanilii, a drugą spowijała chmura waniliowego jaśminu. W obu przypadkach mój odbiór był b. pozytywny i przyjemnie drażnił mój nos, choć rozwój zapachu wyraźnie poszedł w innych kierunkach. Kiedy natomiast sama perfumuję się Addictem, różnie bywa. Po pierwszym, ostrym uderzeniu - albo robi się puszyście, śmietankowo i wilgotno, albo na skórze zostaje świdrujący, pieprzny i zimny(!) waniliowy jaśmin (ten efekt mocno kojarzy mi się z Alienem i jest męczący). Nigdy nie wiem, w którą stronę Addict się rozwinie. Jest na mnie bardziej kapryśny niż Angel, który też lubi zaskakiwać. Właśnie ta nieprzewidywalność Addicta jest dla mnie trudna do zniesienia i powoduje, że te perfumy nie są łatwe w noszeniu. |
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
mam wątpliwości co do oryginalności mojego dior addict. Kupiłam w perfumerii internetowej, która miała same dobre komentarze, grubo ponad tysiąc, te negatywne odwoływały się jedynie do kuriera z którym współpracują.
Mój problem polega na tym, że kolor moich perfum jest bezbarwny, moja koleżanka, która ma ten zapach już rok ma kolor ciemny. Z tego co piszecie zrozumiałam, że ten kolor zmienia się w czasie? Jaki jest na samym początku??? PS. jest możliwość sprawdzić na stronie diora oryginalność produktu po jego numerach? |
|
|
|
|
#224 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() i nie wiem czy mozna sprawdzic w taki sposob oryginalnosc produktu, chyba nie - wowczas nie byloby problemu z weryfikacja wielu perfum^^ po kodzie na opakowaniu mozesz dojsc do daty produkcji danych perfum, to na pewno. napisz najlepiej, w jakiej to perfumerii robilas zakupy - i przede wszystkim - wklej fotki w watku ""Oryginal czy podrobka?", tam weryfikujemy budzace nasze watpliwosci flakony
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
właśnie mojego numeru nie znajduje 0Y02. ale czytałam posty, gdzie dziewczyny pewne oryginalności też numerów nie znajdywały. Perfumeria crystaline. Coś o niej wiecie?
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Date of manufacture: November 2010 Shelf life: 36 months Expire in 32 months |
|
|
|
|
|
#227 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() zajrzyj na watek o perfumeriach internetowych (podpiety na gorze), ale chyba ta perfumeria jest wiarygodna, o ile dobrze kojarze. Cytat:
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
oo super
a na jakiej stronie szukałaś, żebym wiedziała gdzie patrzeć na przyszłość? co do umieszczenia zdjęć, to nie wiem czy to ma sens. Nie mam tu przy sobie obecnie aparatu, mogę zrobić jedynie komórką
|
|
|
|
|
#229 |
|
Szef ds. Wymianek
|
isold, zrob te fotki i wklej, sie zobaczy
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie wiem - tu szukałam http://checkcosmetic.net/ Właśnie |
||
|
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałam w crystaline i było wsio ok
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Przepiekny, ukochany zapach, który dostałam od bliskiej (kiedyś) mi osoby.Uwodzicielski, bardzo trwały, intrygujący, seksowny, ja go uwielbiam
|
|
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
Addict był chyba jedną z pierwszych flaszek, które kiedykolwiek kupiłam. Potem mnie zmęczył, znudził, przytłoczył i przesłodził. Wczoraj na lotnisku powąchałam go mająć w koszyku Aliena i niemal się nie popłakałam: Addict to jest to, to chyba zapach mojego życia jednak. jest nieziemski, wielowymiarowy, ciężki, zmysłowy, to nie jest zapach z klasą, dla drobniutkiej Keiry Knightley na skuterku, to lodołamacz, na którego można kusić facetów. Nie da się przestać nim zaciągać, chociaż powoduje ból głowy. Szukałam gdzie indziej tego seksu: w Poisonach, w Shalimarze, w Rodriguezach, Pradach, Guccich i innych. Nie ma. Te perfumy są tak potwornie trwałe, ja to tak bardzo kocham. Robią mi coś z mózgiem, wybijają niebezpieczne akordy osobowości na wierzch. Nie wiem dla kogo to zapach ciepły czy ciasteczkowy (aczkolwiek szanuję te opinie) - to jest uwodziciel w płynie. Mam na jego punkcie bzika. Chcę flaszkę.
BARDZO, BARDZO chcę. Btw Addict2 to jakiś żart z Addicta ;D
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W walentynki 2010 dostałam butelkę Chanel Coco Mademoiselle o numerze 2402 co w kalkulatorze pokazuje że zostały wyprodukowane w marcu 2010 czyli 14 lutego dostałam a 2 tygodnie później wyprodukowano On chyba taki raczej orientacyjny niż dokładny![]() A odnośnie Addicta to powiem Ci , że mój wg kalkulatora juz przeterminowany- może być, bo dostałam daaawno, ale została tylko kropla dla przypomnienia zapachu, więc nie żal że po dacie przydatności do "spożycia" pewnie bliżej zimy zakupię flaszencję bo zapach z tych pieknych i najtrwalszych jakie znam
Edytowane przez madziullka Czas edycji: 2011-05-02 o 11:15 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Jakis czas temu Dior zmienil opakowanie Addicta - wiecie moze czy wraz ze zmiana buteleczki zreformulowano zapach?
Mam w planach zakupic go juz w nowej (ladniejszej
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chodzi o ten złoty pasek na butelce? http://www.dior.com/beauty/int/en/fr...py0072801.html Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2011-07-14 o 15:53 |
|||
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Tak, mialam na mysli zloty pasek
![]() Nie moglam sie powstrzymac i kupilam ![]() EDIT: no i chyba stalo sie - zmienili zapach!!!! http://www.fragrantica.com/board/viewtopic.php?id=21070
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler Edytowane przez Layila Czas edycji: 2011-07-14 o 19:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Pomożecie rozszyfrować kod

pewnie "2" z przodu pojawi się dopiero w 2012r.