|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu się pytał o koraliki w Poznaniu...?
No to odpowiadam: w King Crossie jest Empik, a w Empiku dział sztuki rodzinnej, gdzie jest cały wybór koralików, bigli, zapięć itp. Są nawt druciki i żyłki. Co prawda ten wybór nie jest ogromny, ale coś ciekawego można znaleźć, jak się ma dobrą wolę .A tak poza tym, to nie wiem gdzie...ja czasami widuję w różnych sklepach (typu Auchan) koraliki sprzedawane jakoś okazyjnie, np. była wieeelka wyprzedarz (właśnie w Auchan) "wszystko za 4 zł" (oczywiście nie WSZYSTKO w sklepie za 4zł, tylko jakieś dwa rzędy półek ) i tam widziałam różne koraliki - niewielki wybór, powiedziałabym mały, ale niektóre koraliki były nawet fajne
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-07-17 o 21:42 Powód: połączenie sąsiednich postów |
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...
Co do Szczecina to odkrylam nowy sklep pasmanteryjny w Fali w srodkowym rzedzie! gdzie jest pelno koralikow, drewniane na sztuki i w paczuszkach. Niedrogo! zapiecie tez sie znajda. Super, ze taki otworzyli
kupilam juz tam conieco
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam ważne bardzo pytanie - czy ktoś się orientuje czy któryś z wymienionych sklepow w Wwie będzie otwarty 2 maja?????? to wazne bo będę wtedy a chcialabym coś kupić przy okazji,będę wdzięczna za wszelkie informacje
|
|
|
|
|
#214 |
|
BAN stały
|
Wrocław
Dzięki za wszelkie informacje!!! Od siebie polecę sklepik-pasanterię na ul. Ładnej. Wybór koralików jest mały, ale trafiają się prawdziew skarby, no i jest duży wybót tasiemek w megaprzystępnych cenach! |
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
W mojej mieścinie (Kudowa Zdrój) była wczoraj giełda minerałów, trafiłam na nią przypadkiem, kiedy spacerowałam z psiakiem, jak dla mnie to się logicznie wszystko kupy nie trzyma, co stoisko to inne ceny, hitem dnia była pani która miała stoisko z półfabrykatami, posrebrzana kuleczka zaciskowa kosztowała u niej 50 groszy JEDNA SZTUKA!!!! pytałam 3 razy pomimo wyraźnie naklejonej ceny, zwykłe przekładki miała po 1-2-3 zł równiez za sztukę, próbowałam z nią pogadać, ale kapnęła się chyba że mam jakieś pojęcie o cenach tego typu rzeczy i centralnie odwróciła się do mnie dupą!!! albo kolejne stoisko, pocięte jakieś tam kamyczki w kwadraty, 2 zł sztuka, a dwa metry dalej te same kamyki przyklejone do posrebrzanych sztyftów 20 zł, nooo luuuudzie!!!!, ale już te same kamyki, nawleczone na długi sznurek 10zł, radochę miałam jak cholera, generalnie ogromny wybór od rzeczy śmiesznie tanich (sznur dużych kryształów górskich 8zł) po kilka turkusów na sznurku za 60zł, albo jakieś tam bliżej niekreślone za 120zł kupiłam conieco teraz siedze i dłubię, efekty wkrótce, wkleję Wam tez foto kamyków , bardzo fajne takie w ciapki, ale niestety nie znam nazwy i powiecie mi co to takiego.
|
|
#216 |
|
Joanna d'Moder
|
foto się chyba nie wkleiło
|
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
w ktos wie co ile sie odbywaja gieldy??? bo jestem ciekawa kedy we wrocku znowu bedzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj były jakieś problemy na forum, coś tam się aktualizowało i foto nie wskoczyło, wrzucam teraz i prosze mi ładnie powiedzieć co to takiego
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
up topic, nikt nie wie co to za kamyki????
|
|
#220 |
|
BAN stały
|
na to wygląda
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Wrocławianki
![]() Mam nadzieję,że żadna z Was o tym nie pisała,jeśli się powtórzę to przepraszam.Byłam dziś w Empiku na Bielanach i odkryłam,że można kupić tam koraliki i inne gadżety to robienia biżu .Dość drogie ale narawdę śliczne |
|
|
|
|
#222 |
|
Joanna d'Moder
|
wiemy
|
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
a macie jakies namiary na sklepy w Trojmiescie? w gdyni w empiku wogole nie maja yadnych polfabrukatow ani koralikow, nie wiem jak w gdansku - moze ktoras sie orientuje? czyasem zaopatrzam sie w koraliki - ale tylko takie drobne w pasmanterii na ul. abrahama w gdyni ale innych miejsc niestety nie znam
![]() moze znacie jakies godne uwagi miejsca? |
|
|
|
|
#224 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Może odwiedzaj Empik co jakiś czas.U nas we Wrocławiu też nie było tego działu.Powstał wciągu ostatniego miesiąca i to w dwóch sklepach.Może Empik wprowadza ten dział do wszystkich salonów? |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() to bedzie chyba jaspis leopardzi..., ale nie daję głowy |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu sznureczek http://www.republika.pl/moniczka/porad.html
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
pomyslalam ze warto sie podzielic odkryciem, w warszawie na ulicy proznej jest taki sklep z dodatkami krawieckimi w ktorym sa zapiecia do broszek po 50gr i zapiecie do wlosow po 1zl, tych drugich dlugo szukalam
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za przypomnienie wątku.
![]() 1. Większość zna - Arma. Duży wybór kamieni, półfabrykatów. ul. Orla 2. Hopea - (też część zna) dwa sklepy dalej. Półfabrykaty, tylko srebrne. ul. Orla ![]() 3. Jasper - naprzeciw Hopei. Masa perłowa i kamienie półszlachetne hurtem na linkach, woreczki strunowe. ul Orla
Edytowane przez Tońka Czas edycji: 2006-05-23 o 21:08 |
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
A czy w sklepie Jablonexu w Lodzi na Jaracza mozna kupic tez bigle czy tylko same koraliki (czy wybor jest duzy ? ) ? Mam do tego sklepu kawal drogi,drugi koniec miasta i sie zastanawiam czy warto tam jechac, łodzianki dajcie znac
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Tonka na odwrot
to w armie są kamienie a w hopei tylko srebro w sumie niewielka róznica a tego na przeiwko nie ogladalam, jutro tam pojde, drogo jest? hehe
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Gafa.
Już zmieniam.
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Bulba1 w jablonexie sa koraliki i chyba jakies polfabrykaty posrebrzane jedakze nie wiem czy sa tam bigle. ale powiem ci z wlasnego dooswiadczenia ze lepiej kuic cos w necie niz w jablonexie. ja tam chodze tylko w alarmowych sytuacjach gdy juz mi czegos zabraknie a jest pilnie potrzebne
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polecam sklep mojej znajomej gdzie warto się zapytać o koraliki luzem...ul. Struga 11 (Duża reklama "Biżuteria srebrna i sztuczna) bigle można takze kupić ale chyba tylko zamkniete srebrne.
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Fua a jak wybor tam na struga?sa jakies ciekawe?
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
A coś jeszcze z Łodzi?
Wiem o: 1. Jablonex - Jaracza 16(chyba) 2. Wojtek.com - Piłsudskiego 109a 3. Struga 11 4. jakaś hurtownia na Telefonicznej, ale nie byłam 5. słyszałam coś o hurtowni jubilerskiej na Zbąszyńskiej Coś jeszcze? Zależy mi bardzo chyba jak wszystkim
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
OO o Jasparze nie słyszałam,można jeszcze jakieś info?? Ja znam w Wawie jeszcze sklep na Elektoralnej 13 (sąsiedztwo Orlej) I mam jedno pytanie, bo się nie znam aż tak, co to są woreczki strunowe?
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
woreczki strunowe sa to te torebeczki w ktorych dostajech koraliki
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Irrka - masa perłowa (płaska, uformowana) w różnych kstałtach i kolorach, na całych sznurach (chyba za ok. 15 zł), kamienie szlifowane również na sznurach (np. tygrysie oko - 25 zł). W poniedziałek wybieram się na Orlą i spiszę ich asortyment.
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
ojej
ja to jestem... ja to "foliówka" nazywam! teraz to będzie taki szpan woreczek strunowy hmmm myśle że zajrzę do tego na przeciwko Hopei i Army, bo asortyment tych dwóch już znam,a masa perłowa mnie mocno interesuje ![]()
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

.
) i tam widziałam różne koraliki - niewielki wybór, powiedziałabym mały, ale niektóre koraliki były nawet fajne

na to wygląda