![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Elrosa pojedziesz do niej z brzdacem w wozku :-D
Uwielbiam takich lekarzy..moj na szczęście oaza spokoju i tylko slyszalam spokojnie, czasu.. ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super lekarka, nie ma to jak wsparcie pacjenta i rzetelne informowanie o możliwościach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz się zastanawiam jak się będę po drugim zabezpieczać.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Wlaaaaasnie! Ja chyba muszę tabletki albo krazek brać po ciąży bo nie chce od razu drugiego dziecka... plastry mnie uczulaja.
#217 |
Zakorzenienie
|
Ja to kurde nie wiem...może tabletki? Krążka się boję po tym jak koleżance się zrobił torbiel na 6 cm! Po miesiącu
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#218 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||||
Zadomowienie
|
To żeś pocukrowała
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byś się przeraziła jakbyś wiedziała ile ginekologów, ginekologów - onkologów a nawet specjalistów naprotechnologii jest za tym, by dzieci się nie poczynały albo poczynały bardzo późno. Im dłużej trwa leczenie tym większa kasa. Niestety. Dopiero u 22-go lekarza, ginekologa-onkologa znalazłam prawdziwe wsparcie i bezinteresowność. Edytowane przez MuniaMusia Czas edycji: 2016-01-28 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
chociaż ja bym się bała aż takiej ingerencji w organizm. ale mam złe doświadczenia z tabletkami no to wg mojej diagnostyki mam przekroczone o 0,04... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Oj my decyzję o ciąży przekładaliśmy sto razy. Mąż zdecydowany na dziecko, ja wydygana, nie wyobrażałam sobie tego, zawsze niewłaściwy czas, bo coś. A jak pomyślałam DZIAŁAMY i zrobiłam badania to wyszła mi niedoczynność tarczycy, przy której lekarze odradzali ciążę, więc oczywiście ja na przekór jak nie mogłam to zapragnęłam dziecka
![]() Zaszłam w 3 cyklu starań - październik zaowocował pozytywnym testem. Oboje nastawiliśmy się na dłuższe starania, zatem szybki rezultat nas nieco zaskoczył. A wycyrklowałam sobie właśnie tak idealnie, aby zimą zwolnić tempo w pracy, wiosną paradować z brzuchem a rodzić latem ![]()
#224 | ||
Zadomowienie
|
Podeślij później kilka linków, ja nie umiem tam za bardzo szukać okazji :/
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem ciężko pracować, tż mówi żeby odpękać 2-3 od razu a później z górki, ale ja nie jestem przekonana. Chciałabym do pracy wrócić, a nie siedzieć jak klacz rozpłodowa w domu i rodzić co chwile :/
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
4 LATA???? O matko, to Ty weteranka jesteś!!!
Ja Wam powiem, że nie wierzyłam, że mogę zajść w ciążę. Tyle razy się nie udało, z wykresów temperatury wynikało, że owulację miałam raz na 6 miesięcy...gin stwierdził, że mam skłonności do PCOS. No i uwierzyłam, że nigdy nie będę mamą. Jak mi się okres spóźniał to zrobiłam test, żeby wykluczyć ciążę. A tu dwie grube krechy! Nie wierzyłam, długo do mnie nie dochodziło, że i ja zaznam szczęścia macierzyństwa wreszcie. A ja nie wiem jeszcze za ile kolejne. Ale na pewno chcemy drugie dziecko. Może tak po dwóch latach...nie wiem, bo się boję o moje życie zawodowe. Wypadałoby po macierzyńskim znaleźć jakąś pracę, żeby mieć znowu opłacane składki ZUS. Bo na jednej pensji męża z dwójką dzieci to sobie tego nie wyobrażam. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-01-28 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wogole będę chciała drugie dziecko. Jednak trzeba to poważnie przemyśleć.
A jeśli już to 5-6 lat po pierwszym. Trzymacie dziewczyny testy z dwiema krechami na pamiatke?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamila_509 Czas edycji: 2016-01-28 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze to super że się Wam rąk udało! Po.drugie robię podobnie zapiekanke! Np ziemniaki boczek szynka ser brokul pomidor i beszamel Po trzecie ja tak zrobiłam że jedno po drugim i do pracy nie wracałam ale już kolejnego od razu planować nie będziemy muszę odpocząć zregenerować się właśnie żeby się jak ta klacz rozplodowa nie poczuć hahaha! Ale cieszę się że drugi Bąbel tak szybko! ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
pewnie!
![]()
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie mieć więcej dzieci, ale w sumie nawet pierwszego sobie nie wyobrażałam. Jak się poglądy zmieniają
![]() Ja mam plany zawodowe, których odwlekanie niestety nie jest korzystne i boję się że nie poradzę sobie z dwójką. Mąż chce poczekać na większe lokum, ale zanim zmienimy mieszkanie to ja już z 40 na karku rodzić nie będę. Szkoda mi tylko, jakbym miała "skazać" małego na brak rodzeństwa. Odwieczne rozterki życiowe.
#231 |
Zakorzenienie
|
My planujemy drugie jakieś 2 lata później, ale kto wie jak będzie :p
#232 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Arida_;54704111]
Wyobraźcie sobie, że my z tż nie zabezpieczaliśmy się 3 lata i jak postanowiliśmy, że czas zacząć próbować, to "złoty strzał " ![]() Nie rozumiem ![]()
#233 |
Zakorzenienie
|
Cała w kwiatkach ja mam podobnie. Nie wyobrażałam sobie kiedys, że moge mieć dziecko. Teraz już jestem w ciąży i zaczynam się oswajac
![]() Nie wyobrażam sobie siebie z dwójka dzieci ale nie chciałabym aby było jedynakiem. Sama mam 2 rodzeństwa i mi z tym dobrze.
#234 |
Zakorzenienie
|
No my zawsze chcieliśmy mieć 2-3 dzieci a że były problemy z zajściem z pierwszym to wiedzieliśmy że czekać nie będziemy a nad 3 to się grubo zastanowimy czy nas będzie stać i czy będziemy mieć siłę
#235 |
Rozeznanie
|
Widzę, że u Was takie historie jak u mnie. O pierwsze dziecko staraliśmy się rok. Też pco i wysoka prolaktyna. Brałam bromergon po którym okropnie się czułam. W końcu odlożyłam leki i uznaliśmy że jesteśmy młodzi i mamy czas, więc kiedy będzie to będzie. Po roku jak poszłam do lekarza to powiedział mi że to cud że jestem w ciąży z takimi wynikami. Potem miałam założoną mirenę. Wyjęłam ją w maju. Dałam sobie 3 miesiące na oczyszczenie po mirenie i myślałam, że znów będzie walka z prolaktyną...a tutaj ... Aż dziwne że tak szybko. Tym bardziej, że jesli bym w październiku nie zaszła to potem gdzieś kwiecień-maj najszybciej. Teraz mojego m nie ma, więc raczej dzidziusia by nie zrobił...
#236 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Niestety. Zaczęliśmy od razu po ślubie i ciągle coś: torbiele, jakieś hormonalne zmiany, potem ten rak.. No oszaleć można. No ale JEST w końcu - byle tylko donosić, bo też mam powaznie zagrożoną. Ja trzymam. Najwspanialsze dwie kreski świata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cala_w_kwiatkach;54 704731]
Cytat:
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Mam znajomą, która miała przeboje z zajściem w ciążę przez kilka lat, w końcu zaszła. Ale kolejna ciąża pstryk i za pierwszym razem - niecały rok po porodzie
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- [QUOTE=Trusiulandia;547049 21] Cytat:
![]()
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
My po ślubie postanowiliśmy że juz nie uważamy:-D dwa miesiące Później samoistnie poronienie. Przeżyliśmy to strasznie mimo że tak szybko się nie spodziewaliśmy. Pomogło lato, przyjaciele, rowery i kupno domu :-D nasz wspólny, śliczny, wymarzony. 02 październik przeprowadzka. Remont, urządzanie i po dwóch tygodniach pierwsza noc sam na sam jak już wszyscy co pomagali pojechali. Chyba złoty strzał :-D 06 listopada pierwszy test, potem beta, strasznie się balismy że sytuacja się powtórzy, w końcu to był pierwszy cykl po poronieniu. Radość wymieszana że strachem że drugi raz nie dam rady. Nadal się boję,mąż też, ale i bardzo cieszymy i modlimy. Tym razem się uda :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Silver gratuluję dziewczynki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi wystarczy zdjęcie mojego testu z dwiema kreskami ![]() U mnie lekarz stwierdził PCOS, brałam tabletki i tylko dzięki nim miałam co jakiś czas okres.. Po odstawieniu tabletek byłam kilka miesięcy pod opieką nowego lekarza, szukał przyczyny, wtedy zdarzało się że nawet 3 msc nie miałam okresu. Z tż stwierdziliśmy że jak będzie dzieć to byłoby super mimo tego, że nie jesteśmy jeszcze po ślubie. Chociaż nastawialiśmy się, że to będzie długa i kręta droga a tu proszę... ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.