Komunikacja miejska - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-24, 15:44   #211
lir391
Zakorzenienie

Dot.: Komunikacja miejska

Oj, mi też dość często zdarza się, że ja "dobiegam", a kierowca odjeżdża, a raz mi zamknął drzwi przed nosem (dosłownie!) i stał na przystanku, bo był korek, nie racząc ich otworzyć. Siedzenie nie zawsze jest fajne, szczególnie, kiedy jakaś kobieta gabarytów niebagatelnych wsadza Ci w twarz swoje pośladki Co do ustępowania, to ja też ustępuje tylko naprawdę starym kobietom, bo jak już usiąde, to jest mi naprawdę niewygodnie wstawać w takim ścisku z plecakiem - nie mam z nim co zrobić, na plecy nie nałożę, bo ludzi zgniotę, a nie postawię na podlodze, bo nie ma miejsca. Głupio jakoś powiedzieć babci "chętnie pani ustapie, jesli weźmie pani na kolana mój plecak"
Kanary mnie wiecznie zaskakują, bo naprawdę wielu to kolesie w dresach, zgolonych na zero i "ujawniają się" dopiero w połowie jazdy Pewnego lata zamiast kanarow bilety sprawdzali ochroniarze, wiec bylo jeszcze śmieszniej.

Pozdrawiam

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-24, 18:30   #212
Martiq:)
Zadomowienie

wczoraj byłam świadkiem takiej sytuacji przy placu Wilsona: przystanek,masa ludzi wsiada, kierowca zamyka drzwi w momencie gdy jakiś chłopiec wchodzi do autobusu, przed soba w ręku ma plecak, drzwi przycinają plecak, który jedzie do następnego przystanku malowniczo powiewając na wietrze, podczas gdy jego właściciel pozostaje na pl. Wilsona warto zaznaczysz, że nie wbiegał do autobusu, poprostu wchodził za resztą pasażerów....szkoda słów...
Stary 2006-02-24, 19:53   #213
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Angry Dot.: Komunikacja miejska

Fuckin' trams!!! I tylko tyle! Nie korzystajcie z tramwajow na Gornym Slasku - dla wlasnego dobra (i nie spoznainai sie po 2 godziny )
Stary 2006-02-25, 05:27   #214
sweetes_things
Rozeznanie

Zgadzam sie z Toba ! Czasami autobusy jeżdza jak chcą ;| No ale na komunikację miejską w Białymstoku narzekac niemogę (żadko jeżdże autobusami )
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 23:20   #215
Zadomowienie

dzisiaj wbiegam do 157, stoję tuż obok kierowcy....jakieś 300 metrów za przystankiem odwraca się do mnie i pyta: "tutaj mam skręcić??" rozwalił mnie.....
Stary 2006-05-09, 23:32   #216
moee
Zakorzenienie

taa... moja corcia dojezdza sama do szkoly do innej dzielnicy.. w zimie , wsiadla spod bloku aby podjechac sobie dwa przystanki do pustego autobusu.. za pol godziny dzwoni z placzem ze kierowca sie nie zatrzymal na tym przystanku co sie zawsze przesiada tylko gdzies skrecil i ja wywiozl , a jak plakala i mowila ze ona chce wysiasc to sie wydarl ze zaraz wysiadzie a wysadzil ja tam gdzie jeszcze nigdy nie byla.. zima ciemno o godzinie 7 rano, a ona sama praktycznie na okolo tylko cmentarz i jakies koszary wrrr myslalam ze sie wsciekne doslownie.. co za cham jechal autobusem zeby w srdoku nocy praktycznie wywiezc dziecko 12 lat i zostawic na pustym przystanku na jakim wypidowie..
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 23:46   #217
Zadomowienie

ogólnie to ja mam szczęście do dziwnych sytuacji w środkach konikikacji miejskiej
moee kierowca, ktory nie zatrzymuje się na wyznaczonym przystanku ponosi odpowiedzialnośc- szkoda, ze nie zareagowałaś, wystarczyłoby podac datę, godzine i linię i juz gościu upupiony

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-10, 08:11   #218
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martiq:)
dzisiaj wbiegam do 157, stoję tuż obok kierowcy....jakieś 300 metrów za przystankiem odwraca się do mnie i pyta: "tutaj mam skręcić??" rozwalił mnie.....
To się podobno zdarza. Nawet mowili o tym ostatnio w jakichs wiadomosciach radiowych... Czasem jest tak, ze kierowcy są wysylani w jakas trase bez uprzedniego przejechania jej z kims kto ją zna. I nie wiedza gdzie skręcać .
Wtedy pytają pasażerów bo lepiej żeby zapytali niż żeby skręcili źle i pozniej gdzies bładzili wprowadzając spore zamieszanie...

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-10, 08:24   #219
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Ooo tak na temam jazdy autobusów ksiazke mogłabym napisac
Mieszkam w trojmiescie i umnie to samo niektore atuobusty to jeszcze nigdy nigdy nie przyjechalay a czas chocby od petli było 10 minut to autobus i tam ma 5 minut poslizgu a korków na ulicy niema to ja wtedy tego nie rozumie
Stary 2006-05-10, 09:25   #220
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
To się podobno zdarza. Nawet mowili o tym ostatnio w jakichs wiadomosciach radiowych... Czasem jest tak, ze kierowcy są wysylani w jakas trase bez uprzedniego przejechania jej z kims kto ją zna. I nie wiedza gdzie skręcać .
Wtedy pytają pasażerów bo lepiej żeby zapytali niż żeby skręcili źle i pozniej gdzies bładzili wprowadzając spore zamieszanie...
a taka sytuację też już miałam chyba w 186 o ile dobrze pamiętam autobus powinien jechac prosto trasą AK a on skręcił, zjechał z trasy i objął kurs na plac Wilsona naśladując E-4.....no poprostu makabra kierowca 181 tez się raz pomylił (czemu mi się przytrafiają takie rzeczy ) i zamiast jechac prosto skręcił, ludzie dośc ciekawie reagowali
Stary 2006-05-10, 09:36   #221
isa666
Zakorzenienie

Hehe a ja też miałam podobną sytuację
Było to w 3 klasie liceum - jechałam z koleżankami busem do szkoły(zawsze jeździłyśmy tym samym busem, bo akurat ostatni przystanek był pod moją szkołą ).
Ale tego dnia jechał w zastępstwie jakiś inny kierowca i gdy dojechliśmy do miasta ten kierowca zamiast jechać pod naszą szkołę na przystanek, skręcił w drugą stronę Facet się nawet nie zorientował, ze ma jeszcze 3 pasażerki
Dopiero po chwili nas zauważył i pyta: A gdzie panienki jadą?
A my na to, że do szkoły.
A on na to takie oczy ---> i pyta, gdzie ta szkoła, bo on jedzie do zajezdni na przerwę
Dopiero mu wytłumaczyłyśmy, że ominął jeden przystanek(ten pod naszą szkołą) a on nas przeprosił i podwiózł nas prawie pod same drzwi szkoły
Stary 2006-05-10, 15:58   #222
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Ja także nie lubię jeździć autobusami, nie dość, że czeka się na nie 30 min to przyjeżdzają maskymalnie zapchane i nie da się wsiąść :/ Tramwaje może i sa punktualne ale za to czasem trafi się taki "sympatyczny" motorniczy co centralnie zamknie drzwi jak już chce wsiadać:/ nie raz mi się już tak zdarzyło. Widze, że jedzie tramwaj to zaczynam biec, jestem już jedną nogą w tramwaju a tu pyk i drzwi zamknięte :/
Stary 2006-05-25, 14:23   #223
lir391
Zakorzenienie

Dzisiaj, podczas jazdy autobusem, kiedy znow myslalam,ze sie uduszę, bo wsiadl mezczyzna, ktory nie myl sie chyba od roku (podejrzewam,ze jakis bezdomny) nasunela mi sie gorzka refleksja - nigdy, ale to nigdy, nie ma kontroli, kiedy w autobusie jest jakiś pijany albo śmierdzący czlowiek, który na pewno nie ma biletu i zostalby przez kontrolerow wyrzucony

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 16:39   #224
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lir391
nasunela mi sie gorzka refleksja - nigdy, ale to nigdy, nie ma kontroli, kiedy w autobusie jest jakiś pijany albo śmierdzący czlowiek, który na pewno nie ma biletu i zostalby przez kontrolerow wyrzucony
ja widzialam taka sytuacje! tylko, ze kontolerzy takich ludzi akurat nie sprawdzaja (przynajmniej w przypadku ktory widzialam tak bylo)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 10:34   #225
wenedka
Zakorzenienie

a ja natomiast poskarżę się na tzw. panów kanarków
Zapomniałam wczoraj legitymacji, więc pan kanar postanowił mi wlepić mandat-ok, moja wina. Ale chyba przy tym nie musi zwracać się do mnie "koleżanko miła"?
Poza tym jak kierowca trolejbusu powiedział "zabierz dziewczyny na świeże powietrze i tam dokończcie" (było nas 3), to uprzejmy pan kontroler powiedział "jakie tam one świeże"-oczywiście uwaga była skierowana do nas. Nie życzę sobie takich uwag, co za człowiek. Idę złożyć na niego skargę, za to jaki był arogancki i próbował wmówić, ze należy się kara 100zł, co jest nieprawdą. I po co mu nazwisko panieńskie mojej matki?
Co do samej komunikacji, to już nie pamiętam ile razy kierowca zwiał mi sprzed nosa
A trolejbusy jeżdżą jak chcą zazwyczaj
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości