![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Komunikacja miejska
Oj, mi też dość często zdarza się, że ja "dobiegam", a kierowca odjeżdża, a raz mi zamknął drzwi przed nosem (dosłownie!) i stał na przystanku, bo był korek, nie racząc ich otworzyć. Siedzenie nie zawsze jest fajne, szczególnie, kiedy jakaś kobieta gabarytów niebagatelnych wsadza Ci w twarz swoje pośladki
![]() ![]() Kanary mnie wiecznie zaskakują, bo naprawdę wielu to kolesie w dresach, zgolonych na zero i "ujawniają się" dopiero w połowie jazdy ![]() Pozdrawiam
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
wczoraj byłam świadkiem takiej sytuacji przy placu Wilsona: przystanek,masa ludzi wsiada, kierowca zamyka drzwi w momencie gdy jakiś chłopiec wchodzi do autobusu, przed soba w ręku ma plecak, drzwi przycinają plecak, który jedzie do następnego przystanku malowniczo powiewając na wietrze, podczas gdy jego właściciel pozostaje na pl. Wilsona
![]()
![]() |
#214 | ||
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z Toba ! Czasami autobusy jeżdza jak chcą ;| No ale na komunikację miejską w Białymstoku narzekac niemogę (żadko jeżdże autobusami
![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
dzisiaj wbiegam do 157, stoję tuż obok kierowcy....jakieś 300 metrów za przystankiem odwraca się do mnie i pyta: "tutaj mam skręcić??" rozwalił mnie.....
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
taa... moja corcia dojezdza sama do szkoly do innej dzielnicy.. w zimie , wsiadla spod bloku aby podjechac sobie dwa przystanki do pustego autobusu.. za pol godziny dzwoni z placzem ze kierowca sie nie zatrzymal na tym przystanku co sie zawsze przesiada tylko gdzies skrecil i ja wywiozl , a jak plakala i mowila ze ona chce wysiasc to sie wydarl ze zaraz wysiadzie
![]()
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
ogólnie to ja mam szczęście do dziwnych sytuacji w środkach konikikacji miejskiej
![]() moee kierowca, ktory nie zatrzymuje się na wyznaczonym przystanku ponosi odpowiedzialnośc- szkoda, ze nie zareagowałaś, wystarczyłoby podac datę, godzine i linię i juz gościu upupiony ![]()
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy pytają pasażerów bo lepiej żeby zapytali niż żeby skręcili źle i pozniej gdzies bładzili wprowadzając spore zamieszanie...
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Ooo tak
![]() ![]() Mieszkam w trojmiescie i umnie to samo niektore atuobusty to jeszcze nigdy nigdy nie przyjechalay a czas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Hehe a ja też miałam podobną sytuację
![]() Było to w 3 klasie liceum - jechałam z koleżankami busem do szkoły(zawsze jeździłyśmy tym samym busem, bo akurat ostatni przystanek był pod moją szkołą ![]() Ale tego dnia jechał w zastępstwie jakiś inny kierowca i gdy dojechliśmy do miasta ten kierowca zamiast jechać pod naszą szkołę na przystanek, skręcił w drugą stronę ![]() ![]() Dopiero po chwili nas zauważył i pyta: A gdzie panienki jadą? ![]() A my na to, że do szkoły. A on na to takie oczy ---> ![]() ![]() Dopiero mu wytłumaczyłyśmy, że ominął jeden przystanek(ten pod naszą szkołą) a on nas przeprosił i podwiózł nas prawie pod same drzwi szkoły ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Ja także nie lubię jeździć autobusami, nie dość, że czeka się na nie 30 min to przyjeżdzają maskymalnie zapchane i nie da się wsiąść :/ Tramwaje może i sa punktualne ale za to czasem trafi się taki "sympatyczny" motorniczy co centralnie zamknie drzwi jak już chce wsiadać:/ nie raz mi się już tak zdarzyło. Widze, że jedzie tramwaj to zaczynam biec, jestem już jedną nogą w tramwaju a tu pyk i drzwi zamknięte :/
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj, podczas jazdy autobusem, kiedy znow myslalam,ze sie uduszę, bo wsiadl mezczyzna, ktory nie myl sie chyba od roku (podejrzewam,ze jakis bezdomny) nasunela mi sie gorzka refleksja - nigdy, ale to nigdy, nie ma kontroli, kiedy w autobusie jest jakiś pijany albo śmierdzący czlowiek, który na pewno nie ma biletu i zostalby przez kontrolerow wyrzucony
![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
a ja natomiast poskarżę się na tzw. panów kanarków
![]() Zapomniałam wczoraj legitymacji, więc pan kanar postanowił mi wlepić mandat-ok, moja wina. Ale chyba przy tym nie musi zwracać się do mnie "koleżanko miła"? Poza tym jak kierowca trolejbusu powiedział "zabierz dziewczyny na świeże powietrze i tam dokończcie" (było nas 3), to uprzejmy pan kontroler powiedział "jakie tam one świeże"-oczywiście uwaga była skierowana do nas. Nie życzę sobie takich uwag, co za człowiek. Idę złożyć na niego skargę, za to jaki był arogancki i próbował wmówić, ze należy się kara 100zł, co jest nieprawdą. I po co mu nazwisko panieńskie mojej matki? Co do samej komunikacji, to już nie pamiętam ile razy kierowca zwiał mi sprzed nosa ![]() A trolejbusy jeżdżą jak chcą zazwyczaj ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.