|
|
#211 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
Daj linka
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
taki: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3654075.htm
capnęłam za 65 funtów |
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, podczytuję was od jakiegoś czasu i sama jestem zmuszona dołączyć
![]() U mnie dziś święto lasu-dzień wolny za sobotę w którą będę pracować. Zawsze na taki dzień mam super plany pod tytułem 'posprzątam wszystko co się da'. I czasem nawet się udaje ![]() Dziś czeka mnie obiad na dwa dni, chciałam zapiekankę i zupę ogórkową. Powinnam pozamiatać, wyszorować w końcu łazienkę, bo błaga o litość od weekendu, w który nie zdążyliśmy jej z TŻ wysprzątać, powinnam zebrać pranie z suszarki, pochować ubrania z foteli i rzeczy odłożone wszędzie na chwilę, wyczyścić płaszcz z kociej sierści, bo chcę go dziś założyć... a to wszystko do jakiejś 15, bo po 16 powinnam iść na zakupy, a potem na zebranie... ![]() Mam nadzieję, że uda się chociaż ze 2-3 rzeczy zrobić. Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2016-03-10 o 13:28 |
|
|
|
#214 |
|
Biała Dama
|
Ja mam pudło bo w teczkę się nie mieściły. Ale fakt że niektóre papiery mają po kilkanaście lat i chyba już nie są potrzebne. Za to zgubiłam jesienią ważne badania i chyba już nie znajdę, pójdę po kopię
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, myslalam ze to tylko ja
Jak sie w koncu nauczylam skladowac wyniki badan w jednej teczce to zgubilam cala teczke
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;5711000 6]O właśnie i wstawiłam 2 prania, a te co wisiały od poprzedniego prania to poskładałam. I dwa ciasta zrobiłam i jeszcze upiekłam karkówkę. Jestem bohaterem w swoim domu.[/QUOTE]
Nienawidzę składać prania, nie umiem tego robić, nigdy nie prasuję, no chyba, że akurat musze założyć koszulę to ewentualnie to zrobię ale taka okazja zdarza się zbyt rzadko, zebym w ogóle potrafiła zapamiętać gdzie stoi żelazko. nienawidzę mieć brudnych blatów, tutaj mam fobię. więc kupiłam sobie mały odkurzacz w Lidlu i jak tylko widze jakiś okruch odkurzam i zaraz mokra szmatka lub, co częściej nawilżone szmatki z Biedronki ![]() Wczoraj zaczęłam sprzątać w kuchni bo na blatach leży wszystko ALE kupiłam kolejne słoiki na przyprawy,mąkę,makaron i... nie wiem czy pozbywać się tych poprzednich czy zostawić ![]() cały czas się mobilizuję, żeby te przeklęte płytki w łazience umyć.. Wczoraj spędziłam "miło" popołudnie z łopatą i grabkami zbierając kupy mojego psa z działki,ogrodu i działki sąsiada.. uzbierał się tego spory worek Od dziś zbieram kupy na bieżąco. Sama się za siebie wstydzę :mur :
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj od rana nie leniuchuje: posprzątałam całe mieszkanie, przygotowałam śniadanie, obiad i obiad dla męża do pracy plus wyprałam pościel i zrobiłam resztę prania. Teraz leniuchuje i czekam aż wyschnie, żeby zabrać się za prasowanie. Chyba cierpię na dwubiegunowość bo normalnie się tak nie zachowuje
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
My zarastamy brudem. Ale widać światełko w tunelu. Po dość ciężkim i długim sezonie pozwolono mi wziąć dwa dni wolnego
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Umylam podlogi 3 dni temu i koty od razu naniosly blota. Jakby tylko czekaly na czysciutkie plytki >_<
No ale, jutro planuje ogarnac chalupe i cwicze oczy coby meza przekonac do umycia lazienek. Mycie prysznicy to dla mnie koszmar. Ja wiem ze w filtrze tylko moje wlosy sa i widze jak ta zaslonka na filtr podskakuje codziennie... Boje sie zajrzec, wiec cwiczymy oczka ![]() Moge w zamian ogarnac pralnie a nawet posprzatac duzy pokoj z myciem okna, tylko nie prysznic.
|
|
#220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam grube, gumowe rękawice, żeby tego przypadkiem nie dotknąć, ale nadal nie mogę...
|
||
|
|
|
#221 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
![]() warto? polecacie? |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie odpływy nie obrzydzają, mogę czyścić. Wolę robić to niż prasować i obierać ziemniaki
|
|
#223 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mam dziś ambitne plany
Wychodzę z pracy niedługo, mam zamiar pojechać do domu i zrobić porządki Takie całościowe, bo już długo wszystko robione "po łebkach"... A tu dziś wieczorem goście, jutro też goście i wstyd im pokazać takie mieszkanie Pewnie będę tu wpadać co jakiś czas i meldować postępy, bo mnie to jakoś motywuje |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie ogarniam sypialnie, warstwa kurzu przerazila nawet mnie
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie to takie porządne odkurzanie robię raz na tydzień lub dwa - wtedy odsuwam wszystko, zaglądam we wszystkie kąty itp. a co drugi dzień podnoszę wszystko z ziemi i puszczam to cudo ![]() deal życia!
|
|
|
|
|
#226 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Strasznie ci zazdroszczę tego sprzętu,
|
#227 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
ja raz na tydzień staram się dokładnie odkurzać, ale czasami już po dwóch dniach (zależy jak sytuacja na dworze) przydałoby się znowu odkurzyć, a nie chce się całego sprzętu znowu wyciągać. dzisiaj chciałbym ogarnąć łazienkę, bo strach wchodzić w weekend muszę poprzeglądać rzeczy - ubrania, dokumenty, szafki w kuchni - bo wkrótce będziemy się przeprowadzać, a nie chciałbym od razu zagracać nowego miejsca.moim marzeniem jest zmieścić się w jednej wielkiej walizce
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrałam pranie, wytarłam kurze, piorę ręczniki.
Tonę w teczkach na dokumenty, ale większość tego musi zostać. Muszę przejrzeć ich zawartość. A nuż coś będę mogła wywalić. Za dużo tej papierologii leży mi po kątach. No i stare czasopisma. Muszę je wywalić. Na szybko ogarnęłam jakieś stare ulotki, gazetki reklamowe. Teraz czas na kolorowe czasopisma.
|
#230 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam totalny syf. A czuje się tak bez sił ze mi się płakać chce.
|
#231 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dokładnie to samo! I z odpływem i z prasowaniem i z ziemniakami. Ale jeszcze bardziej od prasowania nienawidzę wygniecionych ubrań . Z wyżej wymienionego powodu, bardzo rzadko jemy ziemniaki, zazwyczaj gotuje ryż lub makaron ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Kurczę, tez mi sie taki marzy ale jakbym go sobie sprawiła (a mieszkam w kawalerce) to TŻ mógłby z lekka mnie mieć za wariatkę ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Ja zazwyczaj jak mam okropny syf i nie chce mi sie sprzątać to wyłączam wszystko (telewizor, muzykę), nastawiam stoper na godzinę i sprzątam. Nic mnie nie rozprasza, zasuwam jak nienormalna i po godzinie mieszkanie jest naprawdę ogarnięte. Jak mam dalej motywacje to biorę na tapetę jakąś szufladę, szafkę i znowu nastawiam stoper na np 15 minut i ogarniam. Nic mi tak nie pomogło w zorganizowaniu się w kwestiach domowych jak to
|
||
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;5718067 6]E tam wariatka, ale nie musiałabyś odkurzać.TTeż mi się marzy to cudo.[/QUOTE]
Wlasnie musiałabym, bo na kawalerce nie mamy zbyt dużej przestrzeni i zazwyczaj i tak odkurzam samą tą rurką z odkurzacza a nie szczotką
|
|
|
|
#234 | |||
|
Zakorzenienie
|
poluj, bo warto! ja długo myślałam, że to strata kasy, że udziwnienie, ale od kiedy mam, to go kocham
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę się za tę szafę zabrać... |
|||
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam takie wrażenie, że potem i tak musiałabym poprawiać odkurzaczem (pod meblami np albo w trudniej dostępnych kątach) i wcale nie zaoszczędziłoby mi to tyle czasu
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Teraz puściłam na odplamianie (biała narzuta na łóżko plus ubłocone psie łapki...), więc mam ze 2 godziny
|
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę sprzątnąć bo mam w ten weekend wymianę domofonów w bloku.
![]() Muszę opróżnić wieszak na płaszcze i odzież wierzchnią. Kurcze nie wiem tylko gdzie te rzeczy na chwilkę przewiesić. No i chyba muszę umyć okolice drzwi wejściowych. Ciekawe o której rano mnie ten monter zerwie z łóżka. ![]() Uwielbiam te remonty w blokach w weekend rozpoczynane od 7 rano. Dobrze, że przynajmniej dziś się porządnie wyspałam. No i przegląd ciuchów muszę zrobić bo 18 marca jakaś wymianka odzieżowa w moim mieście się szykuje i chciałam mieć już odłożone ciuchy na ten cel. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
U mnie są chyba 3 teczki z takimi dokumentami. Moja, TŻ'ta i jedna wspólna. Co do badań to ja czekam cały czas na dygitalizację obiegu tego typu dokumentów w polskiej służbie zdrowia bo naprawdę wkurza mnie konieczność biegania z papierkami. Ostatnio np. przeżyłam chwilę grozy bo ktoś chciał ode mnie zwolnienie lekarskie, które już prawie TŻ wywalił do kosza. Pusty śmiech mnie ogrania jak pomyślę, że XXI wiek, a zwolnienia od lekarza nie można mieć w formie elektronicznej. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Muszę w końcu umówić się z jakimś antykwariatem bo oszaleję. Nie mogę już na te pudła patrzeć. Nie mam czasu ani ochoty bawić się w pozbywanie się ich po jednej na ALL, arena czy jak im tam. Po prostu chcę się już tego balastu pozbyć i już. Raz a dobrze.
|
|
#238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dlatego w ogole nie gotujemy obiadu z ziemniakami, zdarza nam sie doslownie raz na rok zrobic pieczone. ![]() I tez nie prasuje. Zazdroszcze rodzicom ze maja suszarke z funkcja prasowania, zwykle tiszerty, spodnie wychodza proste, kosztule juz mniej i trzeba doprasowac, ale jako ze nosze je raz na sto lat, to jakos bym to przezyla(chociaz w szafie mam ich sporo...) Ten jezdzacy odkurzac tez na pewno kiedys kupie. Hm, Tz wroci z pracy za dwie godziny, a ja od rana zdazylam tylko zetrzec kurze i wstawic pranie. Tragedia, nie mam pojecia co robilam przez reszte dnia. Biore sie do roboty. ![]() Sto lat nie odkurzalam. Chociaz musze przyznac ze jak nie ma sie psa, to porzadek na podlodze utrzymuje sie bardzo dlugo. Wczesniej z moim 4o kg kudlaczem tarzajacym sie we wszystkim po dwoch dniach bez odkurzacza byl taki syf ze szkoda gadac. |
|
|
|
|
#239 |
|
lokalna gwiazda
|
Ja wczoraj zostałam sama w domu. W dodatku Wizaż pokazał mi błąd 503 /chyba zamiast środkowego palca
/, więc cóż, zaczęłam ryć w sypialni. Skutek - 6 reklamówek do wyniesienia. Na oko zmieniło się niewiele, ale jednak. Pozbyłam się nocnej lampki, stwierdziłam, że jest zbyt zapyziała, by stanąć na nowej komodzie. Nie wiem, czy nowa jest tak naprawdę potrzebna. Ale co było pod łóżkiem... W s z y s t k o było. |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;57185381]Zauwazylam ze sporo osob ma problem z obieraniem ziemniakow.
![]() Dlatego w ogole nie gotujemy obiadu z ziemniakami, zdarza nam sie doslownie raz na rok zrobic pieczone. ![]() I tez nie prasuje. Zazdroszcze rodzicom ze maja suszarke z funkcja prasowania, zwykle tiszerty, spodnie wychodza proste, kosztule juz mniej i trzeba doprasowac, ale jako ze nosze je raz na sto lat, to jakos bym to przezyla(chociaz w szafie mam ich sporo...) Ten jezdzacy odkurzac tez na pewno kiedys kupie. Hm, Tz wroci z pracy za dwie godziny, a ja od rana zdazylam tylko zetrzec kurze i wstawic pranie. Tragedia, nie mam pojecia co robilam przez reszte dnia. Biore sie do roboty. ![]() Sto lat nie odkurzalam. Chociaz musze przyznac ze jak nie ma sie psa, to porzadek na podlodze utrzymuje sie bardzo dlugo. Wczesniej z moim 4o kg kudlaczem tarzajacym sie we wszystkim po dwoch dniach bez odkurzacza byl taki syf ze szkoda gadac.[/QUOTE] Ziemniaki fajnie i szybko obiera się obieraczką. Odkąd TŻ kupił idzie nam to sprawnie i nawet TŻ z reguły sam chce je obierać. ![]() Do prasowania to mnie się marzy prasować parowy. Ale drogie takie urządzenia są i nie mam na razie gdzie czegoś takiego trzymać, więc nie kupuję. Ale jak ktoś ma większy dom to mogę polecić. To chyba nawet lepsze niż suszarka bębnowa. Z tym kurzem to różnie. U mnie w Krakowie brudne powietrze, więc nawet jak nie ma się zwierząt to po 2 dniach jest wszędzie pełno kurzu. U mnie zmiana planów- jednak monter będzie już dziś , więc właśnie jestem w trakcie sprzątania.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Od dziś zbieram kupy na bieżąco. Sama się za siebie wstydzę
:mur :

Kupiłam grube, gumowe rękawice, żeby tego przypadkiem nie dotknąć, ale nadal nie mogę...

w weekend muszę poprzeglądać rzeczy - ubrania, dokumenty, szafki w kuchni - bo wkrótce będziemy się przeprowadzać, a nie chciałbym od razu zagracać nowego miejsca.
. 

/, więc cóż, zaczęłam ryć w sypialni. Skutek - 6 reklamówek do wyniesienia. Na oko zmieniło się niewiele, ale jednak. Pozbyłam się nocnej lampki, stwierdziłam, że jest zbyt zapyziała, by stanąć na nowej komodzie.