|
|
#211 |
|
Regulator reniferów
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Tak, dotąd obracałam się wyłącznie w środowiskach prolajferów i to od nich mam te informacje.
Możesz wrzucić skan tej ulotki?
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
To sprawdź raz jeszcze jakie 3 działania ma tabletka po. Jak działa przed zapłodnieniem, jak działa po zapłodnieniu, a jak działa po zagnieżdżeniu.
W 2 wypadku można ją uznać za aborcję, przy założeniu człowieka od chwili poczęcia. @rembertowa Nic nie kłamię - napisałem "najpewniej" czyli przypuszczam, ponieważ brak mi pełnej wiedzy medyczno-prawnej.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- poczytaj o działaniu estrogenu i progesteronu podczas ciąży - to są składniki większości tabletek. oczywiście nie zaleca się brania tabletek, gdy się jest w ciąży, ale to nie powoduje obumarcia zarodka, ani go nawet nie uszkadza w początkowych tygodniach ciąży. |
|
|
|
|
#215 | ||
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Cytat:
Mnie to rybka, ale jak komuś będzie zależało na zaostrzeniu ustawy, to rzeczywiście ma się na czym opierać.
|
|
|
#216 |
|
BAN stały
|
Ja na wszelki wypadek zapisałam się na zalozenie mireny. Wolę teraz niż pluć sobie potem w brodę ;-)
|
|
|
|
#217 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Acha. I wierzysz, że gdyby ta ustawa przeszła i wynikałby z niej zakaz używania spirali, to mogłabyś ją sobie nosić tylko dlatego, że założyłaś przed wejściem w życie ustawy? O święta naiwności.....
|
|
#218 |
|
BAN stały
|
W taką paranoję nie uwierzę że ktoś byłby w stanie to sprawdzać i kazać wyciągać :-/
|
|
|
|
#219 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak? A w paranoję, że będzie opcja ustawy ANTYaborcyjnej i przymus rodzenia dzieci z gwałtu i bez czaszki, to byś uwierzyła miesiąc temu? I w to, że badania prenatalne będą na cenzurowanym, a osoba, która przywiezie pigułkę "po" z zagranicy będzie odpowiadać karnie, to byś uwierzyła?
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-04-06 o 22:24 |
|
|
|
#220 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy tu pisaliście o tym, ale widzieliście słynne już wystąpienie niejakiej Anny Zawadzkiej? Jestem przerażona po prostu arogancją i brakiem kultury tej pani, ja nie wiem skąd ona się wzięła, ale wcale bym się nie zdziwiła jakby to była jakaś prowokatorka PiSu, żeby ośmieszyć całą sprawę i ludzi, którzy są przeciwni zaostrzeniu ustawy, bo nie wierzę normalnie, że można się tak zachowywać i tak swoim zachowaniem szkodzić sprawie. Przecież ludzie to łykną jak młode pelikany, naprawdę, nie dało się posłać kogoś kompetentnego do tego programu, a nie jakąś pieniaczkę z Koziej Wólki, której słoma wystaje z butów? Takie wystąpienia niestety szkodzą całej sprawie i tyle, kompromitacja.
W razie, gdyby ktoś jeszcze tego nie widział: http://www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/an...ji,633197.html |
|
|
|
#221 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Za rok w mediach: "rozbito szajkę dealerów tabletek antykoncepcyjnych", "policja walczy z podziemiem spiralowym".
(wybaczcie, ja już nie wiem czy śmiać się czy płakać) |
|
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
@kahoko hino
Sprawdź proszę, do jakiej mojej wypowiedzi się odniosłaś. Ja pisałem tylko o tabletce po. [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58541401]Nie wiem czy tu pisaliście o tym, ale widzieliście słynne już wystąpienie niejakiej Anny Zawadzkiej? Jestem przerażona po prostu arogancją i brakiem kultury tej pani, ja nie wiem skąd ona się wzięła, ale wcale bym się nie zdziwiła jakby to była jakaś prowokatorka PiSu, żeby ośmieszyć całą sprawę i ludzi, którzy są przeciwni zaostrzeniu ustawy, bo nie wierzę normalnie, że można się tak zachowywać i tak swoim zachowaniem szkodzić sprawie. Przecież ludzie to łykną jak młode pelikany, naprawdę, nie dało się posłać kogoś kompetentnego do tego programu, a nie jakąś pieniaczkę z Koziej Wólki, której słoma wystaje z butów? Takie wystąpienia niestety szkodzą całej sprawie i tyle, kompromitacja. W razie, gdyby ktoś jeszcze tego nie widział: http://www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/an...ji,633197.html[/QUOTE] Też tak uważam. Niestety podejrzewam, że ta pani jest po prostu niemądra. To ona popełniła tekst "Ile waży light" (chyba że się mylę, to proszę o poprawkę), gdzie pokazała, że nie wie czym jest procent. Smutne, bo w takiej sytuacji jaka jest obecnie nie powinno się medialnie podkładać - ona niestety to zrobiła i ukazała publicznie stereotyp feministki, z którym się powinno walczyć. Płakać. Policja Spiralowa.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
#225 | |
|
BAN stały
|
Odpowiedziałam na ten post
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet by mnie to nie zdziwiło specjalnie...@Leszy, tak to ona zastanawiała się czy 82% tłuszczu to na 100g czy kostkę. Zresztą teraz kolejny raz się ośmieszyła i przy okazji nieco sam cel manifestacji i społecznego sprzeciwu. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Kolejna nawiedzona. To już się nie dziwię, że tyle osób nie potrafi dyskutować o aborcji albo popada w jakieś totalne skrajności, jeśli ich nauczyciele też tak podchodzą do tematu: http://wyborcza.pl/1,75478,19878834,....html#BoxGWImg |
|
|
|
|
#227 |
|
Moderator
|
Zasada działania jest ta sama - hamuje owulację, ale jeśli do niej dojdzie uniemożliwi zagnieżdżenie zarodka.
|
|
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
Podsyłam link do kolejnej petycji.
https://dzialaj.akcjademokracja.pl/c...ast_2016-04-07 |
|
|
|
#229 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Tak się zaczęłam zastanawiać czy oglądałam ten film w szkole. Tak oglądałam, i byłam w podobnym wieku co te dzieci. Pamiętam ze mi sie nie podobało ale w sumie to chyba nie rozumiałam o co biega.
Chyba powinnam domagać sie przeprosin. A tak serio tem film jest idealny do propagandy. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też w czwartej czy piątej klasie nam ten film puszczali. Nikt nie przepraszal.
|
|
|
|
#234 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja myślę, że nam dopiero na religii w gimnazjum... Wydaje mi się mimo wszystko, że piąta klasa to za wcześnie - dzieci ledwo kminią o co chodzi z cyklem menstruacyjnym i procesem zapłodnienia (nie mylić z zainteresowaniem seksem), a co dopiero z aborcją...
|
#235 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie też jakoś w 4-5 klasie puszczali, zresztą nie tylko na religii, biolożka też miała na "niemy krzyk" fazę. Nikt nie przepraszał.
|
|
#236 |
|
on tired little feet
|
Niemy krzyk był tez u mnie, ale raczej to nie wzbudziło w nikim wielkich emocji bo byliśmy za mali żeby w ogóle ogarnąć o co chodzi.
Moim faworytem jest jednak puszczanie licealistom nagrania przemowy jakiegoś księdza o seksie, w którym to nagraniu ksiądz nie odróżnia analnego od oralnego, na pytania o oralny odpowiada "dobrze że zwrociliscie moja uwagę na takie dewiacje wśród dzisiejszych młodych ludzi", i mówi że aborcja jest zła niezależnie czy dziecko było z gwałtu czy z seksu " po Bożemu, pod kołdrą i w ciemnosci- tak jak uczy nas Bóg"
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-04-08 o 10:30 |
|
|
|
#237 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja tego filmu nie widziałam, może dlatego, że nie chodziłam na religię.
|
|
#238 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#239 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No to może 30 lat temu ten film jeszcze nie istniał i mnie ta przyjemność ominęła.
|
#240 |
|
po drugiej stronie szafy
|
"niemy krzyk" jest z 1984 roku.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

Nawet by mnie to nie zdziwiło specjalnie...