|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Ale mnie tz wku...ł. Myślałam, ze wyjdę z siebie. Chrzciny jutro,fakt że w lokalu ale jego kochana mamusia zaprosiła do nas gości przed mszą jeszcze a ten zamiast pomoc mi sprzątać i przygotować wsystko to zabrał rano dupe i pojechał a jak wrócił to zjadł i sie położył.. A ja wszystko sama muszę.. No co za człowiek. Dobrze, że mały póki co śpi to trochę porobie, bo tak to nie wiem.. I wielce obrażony bo mu uwagę zwróciłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Melduję się i ja;-) witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda dzisiaj na swpjego nie mogę narzekać bo wziął mnie na zakupy. Czyli ja po sklepach a on spacerował z malym i podchodził na karmienie. Co prawda nic sobie nie kupiłam, ale zs to malemu wpadło coś na 62 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wasze dzieci już podnoszą bez problemu główki? U mnie Zuza może leżeć do woli na brzuszku ale tak jak na początku podnosiła tak teraz nawet nie drgnie... nie wiem czy nie chce jej się czy po prostu jest coś nie tak... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() 07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-04-16 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Za wcześnie go pochwaliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
P.S. sliczne maluchy dziewczyny
![]() My dziś zdążyliśmy na spacer akurat bo teraz już pada :-( Zaraz zamawiam małemu bluzeczki i polspiochy na 68 bo body ma już i nosi ale Klara mu urosła ostatnio i kaftaniki na 62 na styk już i się boję że pewnego dnia nie będę miała go w co ubrać :p Zamówiłam też literki nad łóżeczko maila mi kumpel zrobić ale od listopada nic nie wspomniał na ten temat chyba zapomniał więc prosić się już nie będę i sobie kupiłam ![]() ![]() Nie chce zapeszac ale od przedwczorajszej kąpieli wrócił mój grzeczny kochany synek ![]()
#218 | ||
Zakorzenienie
|
U nas piękna pogoda, jeszcze cieplej jak wczoraj. Dobre 20 parę stopni, więc byliśmy na dworze 5 godzin
![]() ![]() ![]() Zolii, Joann ślicznoty ![]() Cytat:
Ja po inhalacji kładłam go na chwilę na brzuś i to mu wyciekało, wtedy odsysałam. A Cebion mu daję jeszcze, bo chcę żeby do szczepienia zdrowy był, to nie zaszkodzi. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ze jesteś ![]()
![]() |
#220 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() Trenuje intensywnie ale do tej pory nie jest w stanie utrzymać jej stabilnie dłużej niż kilka sekund. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja kocham takie okazy wśród rodziny ![]() Haha ![]() ![]() Wróciłam w końcu do domu ![]() Brawo ja ! Zaliczylam test z niemca na 100 % ![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Nie było mnie tu sto lat i jeden dzien ![]() Wpadam tylko na chwilkę. Lilka jest juz zdrowa. Jesli do jutra nic sie nie zmieni to rano idziemy do domu ![]() Pobyt w szpitalu mimo wspaniałej obsługi i wielu ciepłych słów był straszny, psychicznie podupadłam ale wróciło moje zdrowe uśmiechnięte i niepłacące dziecko wiec i ja sie lepiej juz czuje ![]() Poza tym Lilka konczy dzisiaj 2 miesiące. Wąsy 5410g, mierzy 64cm, polubiła leżenie na brzuszku i dźwiga głowe nawet przez pare minut bez większego problemu, a wczoraj zaczęła sie obracać z brzucha na plecy - myślałam ze to utrata równowagi ale potrafi przez oba ramiona i nie wyglada to na utratę równowagi. Cos próbuje gluzyc ale jeszcze jej srednio wychodzi choć na każde agu z mojej strony reaguje wielkim uśmiechem a czasem i śmieje sie w głos ![]() To sie pochwalilam ![]() ![]() Trzymajcie sie ciepło a ja juz w domu na spokojnie mam nadzieje buc z wami czesciej. Buziaki Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Wczoraj jak mi podawał małą do karmienia to mówi do niej: zobacz jaki dorodny cycek, może się podzielimy i mój będzie prawy a twój lewy. A mi tak w krew weszło to, że jestem chodzącym cyckiem, że już sama mówię np. cycek idzie powiesić pranie, cycek musi coś zjeść. Hahaha 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zonameza z chlopami tak jest. Mamtak samo.. Cytat:
Super :-D Cytat:
Bylismy na dlugim.jak na Zoske spacerze. Ładnie spala. Wrocilosmy obudzila sie i glodna. To ja znow.. Grzeje mleko daje najpierw cyca i za chwile myk butle.. Boże jaka histeria jako krzyk.. Czekam czekam no serce mi sie kraje.. Daje cyca.. Za jakis czas znow myk butle. Przez sekunde zalapala zobaczyla ze to nie cyc i znow krzyk ale to przerazliwy.. Ja nie wiem :-(
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
mnie moje Gadziszcza wnerwiły na spacerze...bo zawsze idziemy w takim czasie jak Patrys jest spiacy i po ok 200m juz spi...spacer trwa z godzinke i potem jeszcze z 2-3 spi kolo domu lub w...ale dzisiaj nie...tak sie darly oboje przez droge ze go obudzily i ni chu chu nie dal rady zasnac przy dwoch syrenach....
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Niezle. Podziwiam!!
#229 |
Zakorzenienie
|
Raz byliśmy we 4 na zakupach
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- mamy fajne miejsce na spacery ale tam to musi M z nami isc bo trzeba przejsc na druga strone przez droge gdzie jezdza tiry i setki osobówek wiec sama sie tam nie wybieram z nimi... |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
No to raczej nie :-\ i tak cie podziwiam.. U nas to zaraz darcie..
Usiadlam do kompa i szukam zaproszeń na wesele..
#231 |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Paula to przez winko hahaha 😂 wyluzowałaś się i zaczęłaś szprychać hehe Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.[/QUOTE] Haha ![]() Chyba tak. A powiem szczerze że strzelalam te durne zaimki itp i wszystko strzelalam dobrze ![]() Aż zagraliśmy w lotka ![]() ![]() Daj pani ułamek tego ![]()
#232 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chetnie na rower poszla...ale ani nie mam roweru ani z kim dzieci zostawic...ale po wyplacie w maju M ma mi kupic i jak bedzie w domu to codziennie bede miala czas dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#235 | |||||
Raczkowanie
|
Zolii śliczności
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O, jak mi miło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matko, dziewczyny, co za dzień... Takiej masakry jeszcze nie mieliśmy. od dwóch dni Przemo marudzi, ale to co dzisiaj urządził to klękajcie narody. Byliśmy na imprezie niespodziance z okazji 30stki mojego szwagra. Spędziliśmy tam 1,5 godz. z czego mały 20 min przespał, 10 min się rozglądał a resztę wył. Za nic nie mogliśmy go uspokoić. Cyc nie, moje odciągnięte mleko w butli jeszcze bardziej nie, ręce nie, leżeć nie ![]() ![]() ![]() ![]() Impreza udana, nie ma co ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj sie to pewnie te szelki. Pewnie też bym sie tak czula ale pamiętaj to twoje dziecko. Nie robisz mu krzywdy tylko nie umie mowic i ci nie moze powiedziec co mu dolega. Walic opinie innych
![]() U nas chyba skok. Marudy od paru dni.. I zero snu w dzien. Masakra...
#237 |
Zakorzenienie
|
Uśpiłam starsze a Patryś ze mną w salonie i zastanawia się czy jeść cyca czy leżeć i gadać 😊
Piekna pogoda dzisiaj byla to teraz ulewa taka ze aż w domu słychać i tv sygnał gubi... ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Co do spania w dzień - u nas najlepiej spi się zasypiając na spacerze. Zawsze spi od 2 do 4 godz. A jak nie ma spaceru to snu za wiele nie ma. Tylko kilka króciutkich drzemek |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
A myślicie, że to może być jeszcze skutek środowego szczepienia? Od czwartku się zaczęło marudzenie itp. ale dzisiaj było strasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj lepszy dzień. .. ale w tyg jak jestem sama to mam za zwyczaj meksyk. Wiesz myślę że twojemu te szelki tak ciąża. On był długo bez ich i wie jak jest fajnie bez. A moja praktycznie od urodzenia jest zakuta w nie i tak na prawdę nie wie jak fajnie jest bez nich. Chociaż widzę jak ściągam je jak bryka i się smieje ![]() Ja sobie powtarzam - to dla jej dobra i zaciskam te cholerne pasy. Dzisiaj jak ja przewijalam rano przed pójściem na zajęcia z niemca to mi zagugala - muuuaaa trochę jak mama ![]()
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No nic, masz rację, trzeba spiąć poślady i to przetrwać ![]() Zazdroszczę "muuuaaa", ja cały dzień słyszałam "ej" i "ała" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.