![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odkryłam zdradę męża...
Az przykro czytać to, co napisałaś. On musi sie czuć bardzo pewnie w tym małzeństwie skoro nawet nie zamierza tego kończyć od razu i jeszcze nie chce Ci mowić dlaczego. Chce miec i zonę i babę na boku? Co za... No brak mi słów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Plan wydaje się rozsądny. Niepokoi mnie jednak to, że on z jakichś tajemniczych powodów nie może tak po prostu zerwać z kochanką, mimo że żałuje tego, co się stało. Mało przekonujące. Ciekawe, jaką ma wersję dla niej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Co to za tłumaczenie, że trudno mu to zakończyć? Czyli dalej będzie z nią mieszkać, spać, a Tobie gadać o terapii? Dla mnie to chore. Nie wybaczyłabym romansu, ale JEŚLI JUŻ to gdyby facet zakończył to w jednej chwili i już nigdy więcej nie miał styczności z kochanką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie powinien zakończyć to tu i teraz.
Kocha Ciebie i dzieci. W porządku, więc co stoi na przeszkodzie, żeby po prostu to zrobić? Zastanów się kochana... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
wańka wstańka
|
Myślę, że zamiast mu ufać powinnaś go rozliczać.
Romans może zakończyć dziś. Sent from my HTC One using Tapatalk
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Dziwne jest to zwlekanie. Ja bym nalegała na natychmiastowe zerwanie kontaktu z kochanką.
Zawiódł na całej linii. ![]() Zastanów się dobrze. Jest jeszcze kwestia jego pracy. Czy będziesz potrafiła ponownie zaufać, gdy on nadal 5 dni w tygodniu będzie spędzał w Warszawie. Może czas na znalezienie pracy na Śląsku? Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Konto usunięte
|
nie wiem jak trzeba byc zaslepionym zeby zgadzac sie na kontynuowanie malzenstwa z kims kto otwarcie mowi ze nie zakonczy romansu z kochanka bo narazie nie moze bez podawania konkretnego powodu
dla mnie jest tonie do pomyslenia tym ze sie na to zgodzilas pogrzebalas sie kompletnie zero samoszacunku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2016-06-07 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
On Ci mówi, że zerwanie z kochanką to nie jest taka prosta sprawa, a Ty wiążesz z nim jakiekolwiek plany? Przecież ten manipulator nie ma za grosz szacunku do Ciebie. Jest pewny, że cokolwiek by nie odwalil to Ty i tak przyjmiesz go z powrotem. Az serce boli, że niektóre kobiety dają się tak traktować
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może kochanica jest jakaś ciężko chora i dlatego pan RozrywkowyMąż może mieć opory przed zakończeniem natychmiast relacji.
Ale to i tak bezdennie głupie. Współczuję Ci autorko bo ewidentnie pan RozrywkowyMąż ma cię gdzieś a deklaracje o rzekomej miłości do Ciebie i dzieci to już totalnie jakieś nieporozumienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
prosze cie jaka chora kochanica
facet nie chce sie wlasnymi dzecmi zajmowac i zona bo jest leniwym chuj..em a bedzie sie z chora kobieta wiazal i byl jej opoka to ostatnie w co bym uwierzyla pewnie maja razem urlop zabukowany na karaibach i musi to jeszcze wykorzystac ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59858086]prosze cie jaka chora kochanica
facet nie chce sie wlasnymi dzecmi zajmowac i zona bo jest leniwym chuj..em a bedzie sie z chora kobieta wiazal i byl jej opoka to ostatnie w co bym uwierzyla pewnie maja razem urlop zabukowany na karaibach i musi to jeszcze wykorzystac ;-)[/QUOTE] Faktycznie, przyznaję, że Karaiby są bardziej prawdopodobne tym bardziej, że w majówkę się ulotnił i to po tym jak już się wydało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
No ewentualnie to ten typ w stylu "Kocham je obie" i ciężko mu drugą uległą tak zostawić nagle. Wiecie, to poważne obniżenie dotychczasowych standardów.
Pewnie musi ją przelecieć parę razy, na pożegnanie. A żonka czeka tylko zadowolona żeby zacząć terapię, która wszystko naprawi <3
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Ja pierniczę, brak mi słów. Jak można tak bardzo siebie nie szanować. A potem powstaje tysiąc wątków pt. "Kolejny facet potraktował mnie jak śmiecia, co jest ze mną nie tak???". Ano to, że sama mu na to pozwalasz.
(PS. Piszę tak dlatego, że sama jestem samotną, rozżaloną babą, lub w jakimś pożal się Boże związku partnerskim, i nie wiem, jak to jest mieć męża i dzieci, i że wtedy trzeba trzymać się byle czyich spodni).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Jak przeczytałam ze rozmowa na temat zdrady pana wesołego trwała (aż, tylko?) 38 minut...
to zaczęłam się zastanawiać czy to nie jest jakiś żart/trol. Ze to niby długa razmowa była? W 38 minut mozna omówić zdradę? Jakieś własne pretensje, wzajemne pretensje, kwesti rzucania kochanki , kwestię niemożności rzucenia kochanki, terapię i co tam pewnie nie umiem jeszcze wymyślić oraz zwykłe ludzkie "dlaczego?" ![]() Nie wierzę. Tydzień, to za mało na taką armatę, a tu proszę 38 minut i ... pozamiatane, plany ustalone, spoko wodzu. I to w niby... burzliwym zwiazku... Ta, jasne. Kalina, do tej pory, traktowałam Cię jak kobietę której się zdarzyło zostać zdradzona. Ale teraz sie zgadzam z opiniami, ze Ty jesteś kompletnie przez męzusia zahukana, zmanipulowana, nie masz za grosz nic do powiedzenia w tym niby zwiazku. Weź się dziewczyno zacznij trochę ogarniać, bo na razie to robisz za ostatnie pomietło . To nawet nie ejst ukąłd między wami, ty weszłaś w rolę słuzebnicy pańskiej. Nawet nie pimknełaś, nie? Zero reakcji i niewygodnych pytań. Wiesz co, ja rozumiem, ze można mieć inne priorytety, ze sie chce mieć święty spokój i mieć jakoś urządzoną codzienność. Owszem, mozna tak. Nikt nie zabrania. Ale troche szczerosci ze sobą samą by się przydało. A i nam tu oczu nie mydl, bo po co?
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-05-04 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Naiwna jestes. Zal mi takich kobiet. Nie rozumiesz, ze juz nie bedziesz szczesliwa?
Lepiej byc z kur...ktora zdradza niz samej? Ja bym wydobyla wszystkie infor z telefonu-smsu, rozmowy (podobno sa takie programy wlasnie pod sprawy rozwodowe) i zlozyla pozew z orzekaniem o winie. Zrobila jemu takie pieklo jakie on zrobil Tobie i dzieciom. Glupie te baby. Tym sposobem dalas przyzwolenie by nadal zdradzal. Pewnie nie mieszka z kolega a u tej kochanki, moze jeszcze jest w ciazy. Tamta pewnie przekonana, ze niedlugo bierzecie rozwod. A on zamiast kalac sie i wszystko wyjasnic, mowi ze nie moze ot tak zakonczyc relacji hahah Szanuj siebie i dzieci. Typ pewnie zadowolony jest, naiwna idiotka wybaczy, w weekend bedzie udawal dobrego tatusia i meza a w tygodniu ruchal swoja panne. Masakra.....ludzie sa nienormalni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No cóż... Ja wiele mogę zrozumieć, ale gdyby mi facet w takiej sytuacji powiedział, że on nie może od razu zakończyć romansu, a powodów mi mnie poda, bo nie chce i nie może
![]() A może po prostu się w niej zakochał i małżeństwo chce utrzymać głównie z wygody, a nie żadnej wielkiej miłości do żony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
jakoś trudno mi wierzyć w prawdziwość tego wątku. Robi się coraz bardziej absurdalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Kalina, a mąż chociaż podał Ci swój adres zamieszkania, czy skończyło się tylko na powiedzeniu, że mieszka u kolegi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozstanie z kochanka to prosta sprawa, tylko, ze on tego nie chce. Bedzie trwac w ukladzie w jakim byl do tej pory, a Tobie mowic 'przeciez nad tym pracuje!' 'przeciez powiedzialem Ci, ze to wymaga czasu!'. Serio, nie widze jakiegokolwiek sensu terapii tutaj. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- To jest dobre pytanie, bo ja totalnie zalatwilabym opiekunke do dzieci i pewnego popoludnia wpadla w (niezapowiedziane) odwiedziny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Ja tam rozumiem, ze kobieta mogła dojść do wniosku, ze na razie (w ogóle) nie ma siły / ochoty, "się rozwodzić" i chce sobie w spokoju powegetować jakby nigdy nic, mając mozliwość odchować dzieci i się ogarnąć, czas zeby sobie długofalowo poukładać i przemyśleć.
No ale po jakiego wtedy luja, jakieś terapie? I po luja nagle kochanka jest "Marią"? Kazałabym spadać na bambus i milczeć, a nie ze teraz co? Jak już wyszło szydło z wora to nagle ona ma imię? A jak ma imię to już nie jakaś "ona" tylko jakby prawie członek rodziny ![]() A nawet jakby, różne rzeczy widziałam, małżeństwa na papierze tak zgodne, ze kochanków we wspólnym domu gościli i przy wspólnym stole sadzali i sobie kawkowali. Ale sprawa była jasna, rozwód się nie opłacał mimo ze związku nie było tylko biznes dobrze sie kręcący..
![]() |
#234 |
Konto usunięte
|
ja rozumiem że mogłoby być trudno rozstać się z kochanka jeśli ona by szantazowala gościa że powie żonie ale tutaj żona już wie więc co takiego o czym on nie może powiedzieć stoi na przeszkodzie?
pracuje u niej i wywali go z pracy? no właśnie czy ty Autorko wiesz wogole jaka pracę wykonuje twój mąż?jak nazywa się ten kolega męża u którego on mieszka poznałas go kiedykolwiek? dlaczego tak dajesz się upodlac ?nie jesteś niewyksztalcona chora kobieta jesteś zdrowa skończyłas studia pracujesz dlaczego zachowujesz się jak upośledzona?dlaczego zadowalasz się 38 min rozmowa bez konkretów? to nie jest normalne w tym musi być jakieś drugie dno patologiczne rodzina z której autorka musi się wywodzi itp nikt normalny kto szanuje siebie nie zgodziły się na takie rozwiązanie że mąż zostaje z kochanka do jakiegoś bliżej nie określonego momentu a my udajemy że nic się nie stało i nadal jesteśmy szczęśliwa rodzinka chore to Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-05-04 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Ja jednak po namyśle stwierdzam, że to jest troll. To, że ona sama pisze "rozstanie z Marią wymaga czasu" to już dla mnie przegięcie pałki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale serio uważacie, że taką rozmowę da się przeprowadzić w 38 min? Do tego ułożenie planu, że może terapia, może rozejście, że pan nie może rzucić kochanki z dnia na dzień i te patetyczne frazesy o tym, że "Jednak po każdej burzy, wychodziło słońce."? + dalszy brak wiedzy o tym gdzie mieszka, dlaczego to zrobił, co się stało, czemu nie może rzucić kochanki itp.?
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
Ta troll ale całkiem dobry byl
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59869421]Dziewczyny, ale serio uważacie, że taką rozmowę da się przeprowadzić w 38 min? Do tego ułożenie planu, że może terapia, może rozejście, że pan nie może rzucić kochanki z dnia na dzień i te patetyczne frazesy o tym, że "Jednak po każdej burzy, wychodziło słońce."? + dalszy brak wiedzy o tym gdzie mieszka, dlaczego to zrobił, co się stało, czemu nie może rzucić kochanki itp.?
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ![]() Jeśli jest to monolog męża to tak ![]() Kalina, czego Ty właściwie oczekujesz od męża po Waszej rozmowie? Jakie kroki Twoim zdaniem powinien poczynić? Pasuje Ci jego obecna postawa, zgadzasz się na tą tajemniczą, skomplikowaną sytuację z kochanką, przez którą nie może się już teraz z nią rozstać? Możesz odpowiedzieć? Bo właściwie my się tu produkujemy, a może Tobie takie rozwiązanie sytuacji pasuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Zwyczajnie smutno mi sie zrobiło czytając wasze ostatnie komentarze. Jednak poniekąd wiedziałam na co sie decyduje, pisząc tutaj o moim problemie.
Sytuacja mojego małżeństwa jest tu opisana bardzo zdawkowo ze względu na formę przekazu, jednak to nie przeszkadza wielu z was urządzać sobie "rzezi niewiniątek". Nie, nie jestem urażona czy obrażona. Nie jestem dzieckiem, poza tym mam wystarczajaco dużo wrażeń w życiu, by nakręcać sie tym postem. Na koniec, wszystkim dobrze mi życzącym mimo wszystko, serdecznie dziękuje za empatię i słowa otuchy. Zostaną ze mną jeszcze na długo...
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Standardzik.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.