![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Przy kremach na stronie LRP szumne Dosage: a przy nim tylko takie ble, ble, ble żeby co 2 godziny i po wyjściu z wody reaplikować.
Czyli dosage jak diabli. A swoją drogą to piszcie też dziewczyny o waszych przygodach ze skrobią. Myślę, że ten wątek to świetne miejsce na ten temat. Moje pytanie do dziewczyn używających skrobii kukurydzianej - czy ona mniej wysusza i ściąga niż ziemniaczanka? No i podobno aplikacja łatwiejsza? U mnie w mieście skrobia kukurydziana na zamówienie only ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Nie mam doświadczenia w używaniu skrobi kukurydzianej, ale chętnie spróbowałabym. I tu pytanie do lublinianek - czy w naszym mieście można ją gdzieś kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kate30]
Cytat:
Ja tez uzywam bebe spf 20 caly rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Szczerze to juz nie wiem w jakich ilosciach te filtry jednorazowo aplikowac. Ja nakladam tyle ile sie da zeby mi skora wchlonela krem, jak zostaje bialy nalot to nie da rady wiecej nakladac.
Skrobia narazie ziemniaczana mi jeszcze pasuje, nie zauwazylam wysuszenia, chyba dlatego ze mam tlusta cere a filtr raczej mi ja nawilza. Faktycznie jest dosc ciezka w uzyciu i osiada w rzesach i brwiach. Narazie poki zima jasna cera mi nie przeszkadza, uzywam troche pudru brazujacego sephory na policzki. Poza tym tej skrobii potrzebuje zeby zmatowic filtr naprawde bardzo cieniutka warstwe. Nie wiem jak z zapychaniem, mam nadzieje ze skrobia nie czyni mi nic zlego. |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
hmm... ale nie wiem czy bebe ma ochronę UVA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Gość
|
Biedronka, nie radziłabym Ci Diacnealu na usta - ja nakładałam przy wargach, żeby usunąć takie małe przebarwienie i pewnego dnia Diacneal "zjechał mi" na wargi a następnie jakimś cudem dostał się na wewnętrzną stronę warg. Jak to bolało!!!
![]() A to niezamierzone powiększenie ust, to w moim przypadku oznaczało bolesne opuchnięcie ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Ja uzywałam płatków z Avonu: po przetarciu całej twarzy delikatnie jeszcze "przejechałam" po ustach. Tylko, że w przypadku ust nie robiłam kuracji tak regularnie jak przy twarzy
![]() ![]() ![]() Ja też przeczytałam o tych "efektach ubocznych" na biochemii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
To znow ja ze swoimi glupimi pytaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Dzieki za odpowiedz po raz kolejny
![]() A apropo tego, ze nie ma informacji na opakowaniu (uprzedzam, iz sie nie znam) moze nie jest to tak na 100% istotne? Faktem jest przecie, ze znania na temat szkodliwosci promieniowania sa podzielone ![]() ![]() Taka moja mala dygresja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny Kochane, mam pytanie, sorki jeśli głupie.
Dużo już czytam o kremach z wysikimi filtrami i jestem do nich przekonana w 100 %. Udało mi się nawet zdobyć próbki mleczka Vichy 60. Ale nurtuje mnie jedno pytanie. Mianowicie, czy są jakieś spraye z wysokimi filtrami, które mozna stosowac do twarzy? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() ![]()
#227 |
Zadomowienie
|
Właśnie znalazłam na Wizażu jeden spray Bbiodermy 60+/20
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=9241 Jednak czy można stosowac go do twarz?y I czy znacie jeszcze jakieś spraye z filtrami? Pozdrawiam ![]() ![]()
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczula ale nie zawsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Cynamon nie uczula ale może bardziej wysuszać niz sama skrobia. Gdzieś w wątku o skrobii (na kosmetyczce) jakiś czas temu dziewczyny bardzo zachwalały ten cynamon- działa chyba przedewszystkim antybakteryjnie (chyba te informacje zostały przez którąś wizażankę wyszukane na stronach Luskiewnika- wiem, że to kontrowersyjna postać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
no ja mam taką cerę, że i wysuszanie (którego ja nie zauważyłam) i ten cynamon, to odpowiadda jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny !
Sprawdzalam na KWC, i na biochemii urody, ale nie udalo mi sie rozwikalac mojego problemu, a mianowicie chcialabym wiedzic czy krem Clinique Superdefence ma dobre filtry. Wiem, ze to tylko SPF 25, ale nie wiem czy dobre 25 czy takie sobie, czyli beznadziejne..... a na spisie skladnikow nie znalazlam nic o czym by pisala Basia...... pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Hm, moze zobacze skrobie+cynamon, ale na razie testuje nowy filtr
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Dziś pierwszy raz w zyciu nałożylam na twarz krem z porzadnym filtrem. Udało mi się w aptece dostać próbkę mleczka zelowego Vichy 60, ale jest z nim problem. Odmierzyłam 2,5 ml i zaaplikowałam na twarz. Jak się wchłaniało to mleczko na mojej twarzy to powstały jakieś takie białe kłaczki i kuleczki. Próbowałam je rozetrzeć tak jak radziła tutaj bodajrze Piti, ale po chwili powstawały nowe. Wreszcie gdy mleczko już się wchłonęło, po jakichś 25 minutach to miałam na twarzy takie białe smugi. Które z używanych przez Was mleczek, emulsji i kremów nie zostawiają białych smug?
PS. Zastosowałam także to mleczko wokół oczu i ku mojemu zdziwieniu nie piekła mnie skóra. Błyszczenie zmatowiłam skrobią, tylko strasznie mam teraz białą twarz. Musze wypróboać mieszanie skrobii z cynamonem. Czy to sie miesza w sosunku 1:1? Pozdrawiam ![]() ![]()
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Avene 50 emulsja - u mnie pozostawia troszeczke bialy nalot ale ja wtedy miejsca owe delikatnie rozcieram, jest moim zdaniem o wiele przyjemniejsza w uzyciu niz mleczko vichy ktore jest jakies takie "mokre" na twarzy (pomijajac to ze mnie "wypryszcza") Anthelios xl - nie zostawial u mnie bialego sladu w ogole. Bioderma photoderm 100 - takze sie do konca wchlania, tzn bez zostawiania u mnie bialego nalotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
U mnie w miescie tez najlatwiej teraz dostac probke Vichy zel-mleczko. Popatrz na KWC jakie sa tam pojemnosci, ja tez bym wolala oczywiscie te wieksze, sa to najczesciej produkty do ciala, mozna je stosowac do twarzy i okolice oczu jesli wlasnie nic nie szczypie i nic sie buzi nie dzieje.
Alchemiczka a jak odmierzasz te 2 ml? Masz specjalna miarke? Podobno 2 ml to lyzeczka ale prawdopodobnie nie taka zwyczajna, najlepiej miec taka od syropu z miarka. Ja dokladnie nie wiem ile stosuje, probuje tyle nalozyc, do oporu, poki moja cera chlonie. |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
2 ml kremu to ilość odpowiadjąca wielkością sporemu owocowi wiśni.
Co do informacji o ilości nakładanego filtra-Na Biodermie 50 Flush- mimo, że uważam ją za fatalną, zdaje się widziałam informację o konieczności nałożenia 2 ml. Na innych jest napisane "apply generously", co się tłumaczy, żeby nakładać dużo/hojnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Gość
|
Alchemiczko, mleczko do ciała Avene z spf 40 wchłania się lepiej niż jakikolwiek inny, znany mi filtr.Naprawdę polecam, można napaćkać nawet 3 ml i nie ma problemu.
Ja Antków nie używam, bo nie są komapatybilne z moimi zabawkami kosmetycznymi ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoja droge to niedlugo wyjezdzam do Anglii i caly czas mysle co ja tam bede kupowac za filtry jak tam ani Avene ani Vichy i LRP to pewnie nie posiadaja, bo hmmmm psiocza ogolnie na wszystko co francuskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.