![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Ściągnęłam sobie aplikacje - hipnobirthing - i się relaksuje, i pozytywnie nastrajam. Że będzie po mojemu - 38-39 tc, gładko i po maśle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
dzięki za cynk, włączyłam sobie
![]() ![]()
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wstawiam mój brzuchol. Czuje sie wieeeelka. Ludzie juz zwracają uwagę i patrzą sie na niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja teraz wróciłam z psem, chwilkę poleżę i muszę iść do apteki po nospę i allegrę dla męża. Dobrze, że mam praktycznie pod blokiem ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głodnemu to chleb na myśli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do cukru to masz rację, zdrowy organizm zmetabolizuje cukier niezależnie czy ostatni posiłek zjesz o 22 czy o 2 w nocy. Poza tym w nocy jak nie jemy to glukoza jest odzyskiwana z wątroby (bo przecież cukier jest nam stale potrzebny do życia) więc jak masz cukrzyce to sam organizm za dużo sobie tego cukru odzyska. Cytat:
Cytat:
![]() Okazja! krążek bardzo wygodny, mało używany ![]() Jaki ogrom ciuszków! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Talantea ![]() Co do chrzcin to też myślę żeby zrobić w domu ale z cateringiem. A przy obsłudze gości pomoże mi mama. Poza tym nie będzie więcej niż 12 osób razem z nami. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-17 o 09:39 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
4kartki wyprawkowej listy :O coooo ty tam masz? Podziel się ![]() Cytat:
Haha ja też czasem sama tak drastycznie przeinaczam słowa ^ ^ . Cóż zrobić, taki nasz stan ![]() Melduję się i ja w kolejnej części, z gorącym postanowieniem nadążenia za waszym zabójczym tempem ![]() Tija, czy możesz dopisać że spodziewamy się córeczki ![]() U nas po ostatnich pięknie przesypianych nocach znowu zaczęło się chrzanić i tak od dwóch dni budzę się padnięta, zupełnie jak by po mnie walec przejechał... Udało mi się zakończyć sprawę niechcianego łóżeczka, którą opisywałam wam jakiś czas temu ![]() Szykują nam się w weekend targi bobo więc muszę do soboty zrobić listę czego jeszcze nam brakuje - jeśli ceny będą tak kuszące to pewnie dopełnimy wyprawkową listę w ten weekend ![]() Pochwalę się jeszcze ostatnimi łupami ![]() ![]() Jakie plany na dzisiaj macie? Pamiętam że dwie dziewczyny wybierają się na targi mamo to ja ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1463474447.201124.jpgImageUploadedByWizaz Forum1463474466.100875.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do malowania...jakbym czytała o swoim tżecie ![]() pokaż efekt..może nie jest źle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() z tymi urodzinami to znam to..masakra jak się zbliżają to już mam dosyć.. na szczęście najbliższe to moje imieniny..tuż przed porodem,także raczej mnie ominie stanie w garach |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
może zielone?
![]() Cytat:
![]() ![]() Rozpętała się jakaś mega ulewa... a jak byłam z psem to świeciło Słońce! także póki co do apteki się nie wybieram ![]() ![]()
![]() |
#222 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od dawna robię już tak, że ustępuję naprawdę schorowanym ludziom i kobietom w ciąży.. a to, że wejdzie do busa babeczka po 60tce mam w d... ![]() ![]() Ostatnio jak siedziałam w busie to baby, które nie miały już miejsca patrzyły na mnie z pogardą ![]() Cytat:
![]() Głodnemu chleb na myśli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Badzo podobaja mi się te dresowe.. Ostatnio Zuzi kupiłam szare w H&M za 23 zł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ten rogal to magia! Tak smacznie dawno nie spałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pół na pół? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Ja się uśmiałam z nich
![]() Cytat:
![]() Powinnam ich stamtąd pogonić, bo to było miejsce dla matki z z dzieckiem, ale zauważyłam to dopiero później.... Spodenki bardzo tanie, 10-15 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
różowo - niebieski..
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Policzyłam ubranka
![]() - 3 bluzeczki - 3 swetry z kapturem rozpinane - 3 bluzy rozpinane bez kaptura - 2 bawełniane śpiochy - 5 welurowych śpiochów - 14 pajaców bawełnianych - 6 pajaców welurowych - 6 rampersów - 11 spodenek - 4 półspiochy - 1 spodenki sztruksowe - 1 ogrodniczki - 5 czapeczek bawełnianych - 5 par skarpetek - 1 sukienka - 1 kaftanik - 1 chustka na szyje - 22 body z długim rękawkiem - 21 body z krótkim rękawkiem Rozmiary 56/62 i kilka 50. Do tego: - 5 kocyków - 1 ręcznik z kapturkiem - 1 rożek - 1 otulacz - 2 śpiworki - 2 prześcieradła do łóżeczka - 7 pieluszek bawełnianych/flanelowych - 12 tetrowych pieluszek - 10 mini ręczniczków z Ikei Chyba potrzebujemy nowej komody ![]()
#227 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mo znajoma chciała odsprzedać używaną do wózka Skip Hopa, ta co Tija kupiła, ale za 130zł, doszłam do wniosku, ze wole dołożyć wcale nie tak dużo więcej i nówke kupic ![]()
![]() |
#228 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to ja kiepską pogodę doceniam jak nigdy wcześniej... Cytat:
![]() Tija co tam u Ciebie w tych Słubicach sie dzieje? od rana w radio trąbią o Twojej mieścinie... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
chyba muszę body dokupić...znaczy napewno... szukam i szukam.. jakby któraś z Was widziała ładne z krótkim rękawem to dajcie namiar.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Piernik skarpetki mam rozmiaru newborn z tesco ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Jeszcze dodam, że ten korek z okna widzę ![]() ![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tija, niezła ilość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- 5h powinni ich pomęczyć, a co! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Hej, dzisiaj ja stawiam soczek z okazji studniówki.
![]() Muszę dzisiaj parę rzeczy załatwić na mieście, napisać jedno pismo, a jak mąż wróci z pracy to jedziemy do Ikei i Agaty wyposażać pokój małego. Cytat:
![]() Z jedzeniem przed krzywą też mi się tak wydawało, no i po to są jakieś zalecenia co do godziny ostatniego posiłku ![]() Cytat:
TŻ tak jak ja średnio zadowolony z zajęć - było mniej konkretów niż ostatnio, a za to trochę takich zabaw z wypisywaniem afirmacji motywujących do dobrego nastawienia do porodu, spisywaniem planu rozmów, które mają nie dopuścić do tego żeby nas związek się osłabił itp. ![]() Jak wracaliśmy, to mówił że oczekiwał takiego powiedzenia krok po kroku co trzeba robić, jak wszystko wygląda. Akurat tydzień temu takie zajęcia były z położną, a jego nie było. Za tydzień będzie o laktacji i mamy też coś więcej robić z tymi symulatorami niemowlęcia (teraz tylko każdy miał go potrzymać i pokołysać, niektórym się trafiło nakarmienie lub zmiana pieluchy), to może będzie lepiej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za nową pracę TŻ-a. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam podobny plan na Bieszczady w długi weekend. Powodzenia na wizycie jutro. ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze, odpoczywaj i nie sprzątaj ani nie gotuj za dużo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że z tamtym łóżeczkiem udało się zakończyć temat. ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzwonili do mnie od krążka i zapomniałam podać numer bloku i mieszkania ![]() ![]()
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
#236 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Czy coś jeszcze potrzebuję czy narazie mi starczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio mam takiego lenia, że już nawet za prasowanie, które ogólnie lubię, ciężko mi się zabrać. Wow! Gdzie się tak obłowiłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że piszecie o chrzcinach. My w sumie jeszcze nic nie postanowiliśmy ale pewnie zrobimy je w lokalu naszych znajomych gdzie robiliśmy nasze przyjęcie weselne. Wzięli od na 25zł od osoby, jedzenia było sporo, wszyscy byli zadowoleni do tego stopnia, że teraz brat robił u nich komunię. U mnie 28 tydzień a więc weszłam już w 3 trymestr ![]() Jemy sobie z córą kinder chocolate. Na 13 mam dentystę a potem kursy. Po kursach może się zmobilizuję i pojadę w końcu na basen...Obiecałam też obiad TŻetowi, dyskusja rano była krótka ja: pozmywaj on: nie chce mi się ja: jak pozmywasz to Ci obiad zrobię. Poszedł zaraz chłop zmywać. Takie rarytasy jak obiad to u nas nie codziennie ![]()
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() udanych zakupów.. chyba bym się irytowała podczas takich zajęć..wiem,że to ważne i potrzebne,ale ja raczej jestem zadaniowo ukierunkowana i też wolę konkret niż mydlenie oczu.. Cytat:
to się wystroisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.