|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Ściągnęłam sobie aplikacje - hipnobirthing - i się relaksuje, i pozytywnie nastrajam. Że będzie po mojemu - 38-39 tc, gładko i po maśle
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faceci zawsze zrobią na opak
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za cynk, włączyłam sobie
zaraz ma być
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpusc chłopu, przeciez chciał dobrze w koncu pomalował ![]() Wstawiam mój brzuchol. Czuje sie wieeeelka. Ludzie juz zwracają uwagę i patrzą sie na niego
|
|
|
|
|
#216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno być tak jak ze wszystkim- dla mam dziewczynek różowe, dla mam chłopców niebieskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeśli już to wolałabym to organizować u moich teściów albo rodziców, tam jest sporo miejsca.. Ale nie zmienia to faktu, że to mnóstwo roboty...Cytat:
Cytat:
![]() Ja teraz wróciłam z psem, chwilkę poleżę i muszę iść do apteki po nospę i allegrę dla męża. Dobrze, że mam praktycznie pod blokiem
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Głodnemu to chleb na myśli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do cukru to masz rację, zdrowy organizm zmetabolizuje cukier niezależnie czy ostatni posiłek zjesz o 22 czy o 2 w nocy. Poza tym w nocy jak nie jemy to glukoza jest odzyskiwana z wątroby (bo przecież cukier jest nam stale potrzebny do życia) więc jak masz cukrzyce to sam organizm za dużo sobie tego cukru odzyska. Cytat:
Cytat:
za okres próbny TŻaOkazja! krążek bardzo wygodny, mało używany Jaki ogrom ciuszków! Cytat:
![]() Cytat:
Talantea za przeprowadzkę Co do chrzcin to też myślę żeby zrobić w domu ale z cateringiem. A przy obsłudze gości pomoże mi mama. Poza tym nie będzie więcej niż 12 osób razem z nami. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-17 o 09:39 |
||||||||
|
|
|
#219 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
4kartki wyprawkowej listy :O coooo ty tam masz? Podziel się Cytat:
Haha ja też czasem sama tak drastycznie przeinaczam słowa ^ ^ . Cóż zrobić, taki nasz stan Melduję się i ja w kolejnej części, z gorącym postanowieniem nadążenia za waszym zabójczym tempem Tija, czy możesz dopisać że spodziewamy się córeczki ? U nas po ostatnich pięknie przesypianych nocach znowu zaczęło się chrzanić i tak od dwóch dni budzę się padnięta, zupełnie jak by po mnie walec przejechał... Udało mi się zakończyć sprawę niechcianego łóżeczka, którą opisywałam wam jakiś czas temu w czerwcu jedziemy zatem zobaczyć łóżeczka do Ikei a jak nie podpasuje nam ich model to mam wybrane z allegro. Szykują nam się w weekend targi bobo więc muszę do soboty zrobić listę czego jeszcze nam brakuje - jeśli ceny będą tak kuszące to pewnie dopełnimy wyprawkową listę w ten weekend już się nie mogę doczekać!Pochwalę się jeszcze ostatnimi łupami jest coś dla mamy i coś dla córki. Szumisia ostatecznie zamówiliśmy ze smyka - była promocja na niego/może nadal jest? Z kolei w sklepach stacjonarnych w piątek i sobotę było -20% na wszystko więc torba też wyszła mega dobrze cenowo Jakie plany na dzisiaj macie? Pamiętam że dwie dziewczyny wybierają się na targi mamo to ja Byłam na nich miesiąc temu, całkiem fajnie było tylko jak dla mnie trochę długo ciężko mi wysiedzieć na krześle tyle czasu. ImageUploadedByWizaz Forum1463474447.201124.jpgImageUploadedByWizaz Forum1463474466.100875.jpg |
||
|
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do malowania...jakbym czytała o swoim tżecie ![]() pokaż efekt..może nie jest źle ![]() Cytat:
Cytat:
z tymi urodzinami to znam to..masakra jak się zbliżają to już mam dosyć.. na szczęście najbliższe to moje imieniny..tuż przed porodem,także raczej mnie ominie stanie w garach |
|||
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
może zielone?
![]() Cytat:
Torba w fajnych kolorach a jaki macie kolor wózka?Rozpętała się jakaś mega ulewa... a jak byłam z psem to świeciło Słońce! także póki co do apteki się nie wybieram mogę się przebrać w legginsy i zalegnąć na kanapie
|
|
#222 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze patrzyłam na kogoś, litowałam się, a jak samemu potrzebuje sie pomocy to ludzie mają to głęboko w d... Od dawna robię już tak, że ustępuję naprawdę schorowanym ludziom i kobietom w ciąży.. a to, że wejdzie do busa babeczka po 60tce mam w d... Ma siłe, niech postoi Ludzie są samolubni.. Ostatnio jak siedziałam w busie to baby, które nie miały już miejsca patrzyły na mnie z pogardą Cytat:
![]() Głodnemu chleb na myśli ciuś ciuś ![]() Cytat:
Cytat:
Niech rośnie, rośnie zdrowo![]() Cytat:
Ile dałaś za spodenki?Badzo podobaja mi się te dresowe.. Ostatnio Zuzi kupiłam szare w H&M za 23 zł Chciałam kupić jeszcze kilka w innych kolorach, ale nie było![]() Cytat:
Jest w czym wybierać ![]() Cytat:
Ten rogal to magia! Tak smacznie dawno nie spałam ![]() Mąż jeszcze zahaczył się na skrawek 'zagłówka' i powiedział, że wygodny
|
|
#223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie chyba zawsze zwracają uwagę na ciężarne ![]() Cytat:
![]() Pół na pół? Cytat:
Super torba i szumiś! Jesteś chyba trzecia z torbą skip hop u nas
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się uśmiałam z nich
Cytat:
![]() Powinnam ich stamtąd pogonić, bo to było miejsce dla matki z z dzieckiem, ale zauważyłam to dopiero później.... Spodenki bardzo tanie, 10-15 zł |
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
różowo - niebieski..
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Policzyłam ubranka
- 3 bluzeczki - 3 swetry z kapturem rozpinane - 3 bluzy rozpinane bez kaptura - 2 bawełniane śpiochy - 5 welurowych śpiochów - 14 pajaców bawełnianych - 6 pajaców welurowych - 6 rampersów - 11 spodenek - 4 półspiochy - 1 spodenki sztruksowe - 1 ogrodniczki - 5 czapeczek bawełnianych - 5 par skarpetek - 1 sukienka - 1 kaftanik - 1 chustka na szyje - 22 body z długim rękawkiem - 21 body z krótkim rękawkiem Rozmiary 56/62 i kilka 50. Do tego: - 5 kocyków - 1 ręcznik z kapturkiem - 1 rożek - 1 otulacz - 2 śpiworki - 2 prześcieradła do łóżeczka - 7 pieluszek bawełnianych/flanelowych - 12 tetrowych pieluszek - 10 mini ręczniczków z Ikei Chyba potrzebujemy nowej komody
|
#227 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mo znajoma chciała odsprzedać używaną do wózka Skip Hopa, ta co Tija kupiła, ale za 130zł, doszłam do wniosku, ze wole dołożyć wcale nie tak dużo więcej i nówke kupic
|
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to ja kiepską pogodę doceniam jak nigdy wcześniej... Cytat:
aż się siebie bojęTija co tam u Ciebie w tych Słubicach sie dzieje? od rana w radio trąbią o Twojej mieścinie... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
chyba muszę body dokupić...znaczy napewno... szukam i szukam.. jakby któraś z Was widziała ładne z krótkim rękawem to dajcie namiar.. |
|||
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Piernik skarpetki mam rozmiaru newborn z tesco ja Ci nie podam namiarów na body, bo mam zakaz wchodzenia na strony z ubrankami ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Jeszcze dodam, że ten korek z okna widzę Jestem ciekawa jak mój TŻ wróci z pracy
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tija, niezła ilość ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- 5h powinni ich pomęczyć, a co!
|
|
|
|
|
#233 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej, dzisiaj ja stawiam soczek z okazji studniówki.
Muszę dzisiaj parę rzeczy załatwić na mieście, napisać jedno pismo, a jak mąż wróci z pracy to jedziemy do Ikei i Agaty wyposażać pokój małego. Cytat:
Życzę żeby ból gardła szybko przeszedł!Z jedzeniem przed krzywą też mi się tak wydawało, no i po to są jakieś zalecenia co do godziny ostatniego posiłku żeby nie miał on wpływu na wynik.Cytat:
TŻ tak jak ja średnio zadowolony z zajęć - było mniej konkretów niż ostatnio, a za to trochę takich zabaw z wypisywaniem afirmacji motywujących do dobrego nastawienia do porodu, spisywaniem planu rozmów, które mają nie dopuścić do tego żeby nas związek się osłabił itp. Ogólnie zachęcanie do komunikacji, z którą problemu nie mamy, a przyszliśmy tam po informacje.Jak wracaliśmy, to mówił że oczekiwał takiego powiedzenia krok po kroku co trzeba robić, jak wszystko wygląda. Akurat tydzień temu takie zajęcia były z położną, a jego nie było. Za tydzień będzie o laktacji i mamy też coś więcej robić z tymi symulatorami niemowlęcia (teraz tylko każdy miał go potrzymać i pokołysać, niektórym się trafiło nakarmienie lub zmiana pieluchy), to może będzie lepiej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za nową pracę TŻ-a. ![]() Cytat:
Cytat:
Mam podobny plan na Bieszczady w długi weekend. Powodzenia na wizycie jutro. ![]() Cytat:
Chwilę myślałam o cateringu, ale przygotowaliśmy z mężem wstępną listę koniecznych do zaproszenia gości i nie mamy tyle miejsca ani krzeseł. Dlatego raczej restauracja.Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze, odpoczywaj i nie sprzątaj ani nie gotuj za dużo. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że z tamtym łóżeczkiem udało się zakończyć temat. ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To widzę z okna (załącznik) ![]() Dzwonili do mnie od krążka i zapomniałam podać numer bloku i mieszkania
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Hej
potrzebuję pomocy, robię właśnie zamowienie na gemini i mam narazie to: żel do mycia ciała i włosów HIPP, bepanthem, pampersy rozmiar 1, pieluchy tertrowe 10szt, pieluchy flanelowe 1szt( na próbę, wiecej kupie gdzies stacjonarnie bo musze pomacac ), szczotka do butelek i smoczkow, patyczki higieniczne, nożyczki i cążki, szczotka z naturalnym włosiem, płatki kosmetyczne, butelka avent natural, aspirator do nosa, termometr kąpielowy, sól fizjologiczna. Czy coś jeszcze potrzebuję czy narazie mi starczy?
|
|
|
|
#237 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja to bym chciała, żeby mnie gdzieś tak na kilka dni wywieźli, posadzili na leżaczku i dali książki .Cytat:
.Ja ostatnio mam takiego lenia, że już nawet za prasowanie, które ogólnie lubię, ciężko mi się zabrać. Wow! Gdzie się tak obłowiłaś? ![]() Cytat:
Cytat:
..Cytat:
Widzę, że piszecie o chrzcinach. My w sumie jeszcze nic nie postanowiliśmy ale pewnie zrobimy je w lokalu naszych znajomych gdzie robiliśmy nasze przyjęcie weselne. Wzięli od na 25zł od osoby, jedzenia było sporo, wszyscy byli zadowoleni do tego stopnia, że teraz brat robił u nich komunię. U mnie 28 tydzień a więc weszłam już w 3 trymestr . Jak to zleciało.... Jemy sobie z córą kinder chocolate. Na 13 mam dentystę a potem kursy. Po kursach może się zmobilizuję i pojadę w końcu na basen...Obiecałam też obiad TŻetowi, dyskusja rano była krótka ja: pozmywaj on: nie chce mi się ja: jak pozmywasz to Ci obiad zrobię. Poszedł zaraz chłop zmywać. Takie rarytasy jak obiad to u nas nie codziennie .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 100dniówkęudanych zakupów.. chyba bym się irytowała podczas takich zajęć..wiem,że to ważne i potrzebne,ale ja raczej jestem zadaniowo ukierunkowana i też wolę konkret niż mydlenie oczu.. Cytat:
to się wystroisz
|
||
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

impreze kończyłam styrana jak koń po westernie.

Może jeszcze da radę odzyskać pieniądze - tam chyba wystarczy przesłać dokumenty do ubezpieczalni
(mam nadzieje ze niczyich uczyć tym nie obraziłam)
A niech tam jest więcej dzieci, to jeszcze trzeba doglądać czy dom stoi
1.09.2012

za okres próbny TŻa

czerwiec 2015
.