Peema uczy, peema radzi, peema nigdy cię nie zdradzi - PM2016 cz. 50 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 19:06   #211
asdii
Wtajemniczenie

Dot.: Peema uczy, peema radzi, peema nigdy cię nie zdradzi - PM2016 cz. 50

Cytat:
Napisane przez Fragaria_ Pokaż wiadomość
Witam się

Dziewczyny, zwracając na Zalando muszę podać powód?

Co do imion, to nasze przyszłe dzieci będą miały imiona na literę M
Ja nie podawałam chyba, albo napisałam że zły rozmiar i tyle Zwoty na zalando są bezproblemowe

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Gdzie moge kupic jakas fajna blekitna podwiazke?
Sklep z bielizną, bazarek z bielizną, pasmanteria albo internety

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Dolaczam do zmęczenia ślubem i tez chciałabym być juz po. Zaczęła układać grafik na czerwiec i brakuje mi dni wolnych. Chyba muszę jeszcze w tym miesiącu nadrobić. Jutro miałam mieć wolne a ide do pracy. Zawsze to parę godzin do przodu.
Też już momentami mam dość. Myślenia o tym, dopierania dodatków, szukania co kupić (nawet butów mi się szukać nie chciało, a to raczej punkt obowiązkowy) itd. Też już bym chciała być po. Ale to i po ślubie i po magistrze i po przeprowadzce. Codziennie rano patrzę w lustro i mówię sobie - jeszcze tylko dwa miesiące (do obrony i przeprowadzki).
A problem z brakiem czasu znam. Rodzice chcieli nam na święta kupić bilety do NOSPRu, ale jak zajrzałam w kalendarz i okazało się że najbliższy nasz wolny termin to wrzesień, to zrezygnowali:P

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Ja się już nie mogę doczekać tego ślubu. Stresuje mnie strasznie, ale też cieszy ogromnie. A teraz cieszy mnie panieński, bo jedziemy w góry[COLOR="Silver"]
Ale super Też bym chciała w góry!

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Pojechałam dziś po obrączki. W życiu nie widziałam tak spi*****onej roboty miały być identyczne jak wzór...

Poprosił nas o drugą szansę i czas do poniedziałku... Ale jestem wściekła!!!!!!
O kurde.... Strasznie to wygląda... przecież to zupełnie inne obrączki...:/ A wzór jest Wasz, czy tam od niego?

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:12   #212
candy111
Zakorzenienie

Dot.: Peema uczy, peema radzi, peema nigdy cię nie zdradzi! - PM2016 cz. 50

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Jak to pękła? Nosiłaś ją już?

Oddałam do powiększenia i jubilerowi pękła. Mogłam oddać do apartu na wymianę ale pomyslałam, ze u lokalnego będzie szybciej i na pewno zdążę przed ślubem. Jeszcze nie była noszona.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:14   #213
kognisia
PeEma

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;60527461]Masakra! Co za fuszera, dramat. I co on myślał, ze nie zauważycie różnicy?[/QUOTE]

Właśnie ja nie wiem co gość myślał, przecież oczywiste, że takiego g**na bym nie odebrała!

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość

O kurde.... Strasznie to wygląda... przecież to zupełnie inne obrączki...:/ A wzór jest Wasz, czy tam od niego?

Nasz, ale nasze pierwsze pytanie u jubilera, to "czy potrafi pan takie zrobić?"... Jeśli tak, to nie spodziewałam się, że takie coś z tego wyjdzie :/
Stary 2016-05-17, 19:21   #214
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Oddałam do powiększenia i jubilerowi pękła. Mogłam oddać do apartu na wymianę ale pomyslałam, ze u lokalnego będzie szybciej i na pewno zdążę przed ślubem. Jeszcze nie była noszona.
kurde, ale naprawi to?

Cytat:
Właśnie ja nie wiem co gość myślał, przecież oczywiste, że takiego g**na bym nie odebrała!

Nasz, ale nasze pierwsze pytanie u jubilera, to "czy potrafi pan takie zrobić?"... Jeśli tak, to nie spodziewałam się, że takie coś z tego wyjdzie :/
pewnie! Najłatwiej powiedzieć, że wszystko zrobię, może się nie zorientują że s☠☠☠☠☠☠☠iłem robotę i zarobię
Ciekawa jestem co wyjdzie w poniedziałek, ale cudów bym się nie spodziewała. Dobrze, że macie jeszcze trochę czasu, to zawsze możecie iść do kogoś innego...

Stary 2016-05-17, 19:23   #215
klakla91
Zakorzenienie

Kognisia nie dość, że tyle czekałaś, to jeszcze takie spartolone..tego złotnika sama znalazłaś, czy z polecenia?

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:23   #216
Sorbik
Zakorzenienie

Załamałabym się jakbym dostała coś innego niż zamawiałam jeśli chodzi o sprawy ślubne, także współczuje tych obrączek-w ogóle nie przypominają wzoru...

Niektórzy usługodawcy nie wiedzą chyba jak ważny to jest dzień w życiu.

Zapuszczam włosy 56cm---> 70cm

“I have learned to be content in whatever circumstances I am in”.
Sorbik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:25   #217
kognisia
PeEma

Cytat:
kurde, ale naprawi to?

pewnie! Najłatwiej powiedzieć, że wszystko zrobię, może się nie zorientują że s☠☠☠☠☠☠☠iłem robotę i zarobię

Ciekawa jestem co wyjdzie w poniedziałek, ale cudów bym się nie spodziewała. Dobrze, że macie jeszcze trochę czasu, to zawsze możecie iść do kogoś innego...

No ja się cudów nie spodziewam... Już szukam innego jubilera! Jak powiedziałam, że chce złoto swoje z powrotem i rezygnuje to mi powiedział, że powinien ode mnie za robociznę wziąć 100 zł chociaż. Za jaką kurna robociznę!?

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Kognisia nie dość, że tyle czekałaś, to jeszcze takie spartolone..tego złotnika sama znalazłaś, czy z polecenia?

Sama właśnie! Mój błąd
Stary 2016-05-17, 19:26   #218
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Nic mnie nie stresuje, nic bym nie chciala przekladac, za dwie i pol godziny zaczynam urlop i jest pięknie :d
Poprawne podejście

My przekładaliśmy o rok ze względów finansowych, tego nie żałujemy bo wyszło nam to na dobre tylko

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:28   #219
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

http://www.popularne.pl/figurki-na-tort-weselny/
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:30   #220
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechałam dziś po obrączki. W życiu nie widziałam tak spi*****onej roboty miały być identyczne jak wzór...

Poprosił nas o drugą szansę i czas do poniedziałku... Ale jestem wściekła!!!!!! Załącznik 6430181Załącznik 6430186
Cytat:
Witam w nowej części.

Jak się okazało musiałam oddać obrączkę do powiększenia bo mi mega puchną ręce w lato, a kupowaliśmy jesienią i pękła

Właśnie dziś się zwolniłam z nowej pracy.

Na pocieszenie w czwartek nagrywamy film dla rodziców.
O matko dziewczyny, jakie akcje z obraczkami Oby się udało to ponaprawiać!

Myślę o dekoracji na naszym stole i za nami, ogólnie na sali będa białe obrusy, jutowe bieżniki, białe świece i białe bzy. Na naszym stole będzie inaczej wykończony bieżnik i pewnie więcej świec, za nami natomiats nie mamy pomysłu. Nie mam już głowy do robienia żadnych tam literek, inicjałów i pomyślałam, że może poprosić kwiaciarkę o uplecienie takiego wieńca? http://dompodbrzoza.blogspot.com/201...faworki-i.html coś w tym stylu?

A i co do dekoracji samochodu to pomyślałam, że można takie samo, ale w takiej formie dać na samochód z tyłu https://pl.pinterest.com/pin/500462577319152566/ bo mama rozmiawiała z kwiaciarką od nas ze wsi i powiedziała, że wczwartek jak przyjdę to coś mi zrobi na sobotę takiego. Co o tym myślicie?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:31   #221
miziakizia
Zadomowienie

Bardzo bym chciała mieć bukiet z piwoniami ale w sierpniu nie ma na nie sezonu i będą mega drogie ; (

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
miziakizia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 19:32   #222
Krysilla
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku po dłuższej nieobecności.

Piękne!!

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
My też mamy obydwoje podwójne, nigdy nie było z nimi problemu. Jedynie na oficjalnych dokumentach podajemy dwa. I mam zamiar przejąć zwyczaj który praktykowany jest w mojej rodzinie że córka dostaje drugie imię po chrzestnej
U mnie najstarsza córka dostaje drugie imię po matce. Ja pierwsze mam po babci, a drugie po mamie. Siostra ma pierwsze z kaprysu mamy, a drugi po prababci, brat ma pierwsze po dziadku a drugie po ojcu, a najmłodszy brat ma pierwsze po wujku a drugie to męska wersja imienia mego i babci.

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
DIewczyny a jakie macie wino, chodzi mi o markę? Dziś jedziemy dokupić i nie wiem jakie. Znam tylko kadarke
A wina mało planujemy bo tylko 30 szt.
Ja miałam Carlo Rosii, ale te większe. I na 90 osób poszła... jedna butelka, ale bimberek wujka tak wszystkim smakował, że głównie on szedł, a panie piły drinki z drinkbaru.

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku jak zwykle spóźniona
W zeszłą sobotę mieliśmy nagrywać filmik z podziękowaniem dla rodziców, ale cały dzień lało i przyłożyliśmy na czerwiec, bo inne terminy nie pasują im ani nam. Mam nadzieję, że jakoś to nakręcimy w czerwcu.
Nam też tworzenie filmiku tak wychodziło. Wszystko zależy od pogody

Cytat:
Napisane przez marta901 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, dziewczyny, przeczytałam dziś pewien artykuł... Wiedziałyście, że istnieje coś takiego jak depresja poślubna? Mocno się zdziwiłam. Ale na logikę, może w tym być odrobina prawdy. Np. ja i mąż żyjemy naszym ślubem już siedemnaście miesięcy (tyle upłynęło czasu od rezerwacji sali), z tego co widzę, niektóre z Was jeszcze dłużej. I teraz tak, my PM2016 mamy ogrom przygotowań, dbamy o detale, stresujemy się czy wyjdzie to czy tamto i przede wszystkim cieszymy się nadchodzącymi ślubami. Ale co potem? Bo jest powrót do szarej rzeczywistości, bo ekscytujący temat ślubu się kończy wraz z odebraniem materiałów od fotografa i kamerzysty i zostają mniej lub bardziej wspaniałe wspomnienia. W tym artykule było zwrócenie uwagi nawet na to, że część małżeństw przechodzi kryzys, bo dobiegł końca jakiś wspólny cel i trzeba w miarę szybko znalezć nowy. Mnie w ciągu ostatnich dni spotkał szereg przykrości do tego stopnia, że chcę to tylko już odbębnić i święty spokój, a Wy myślałyście o swoich potencjalnych nastrojach poślubnych? Co w ogóle o tym myślicie?
Bezpośrednio po, jak już odespaliśmy było takie:" po prawie dwóch latach przygotowań, latania, załatwiania to już?" Ale szybko przeszliśmy do innych planów. Planujemy dziecko i wiem, że to irracjonalne, ale mojej siostrze udało się już w pierwszym cyklu starań, a ja właśnie mam @ więc następny cykl będzie czwartym i to mnie trochę frustruje. Mam szkolenia w pracy w związku z awansem. Ciocia teścia, która z nami mieszka rozchorowała się ostatnio i dzielimy się z teściami na dyżury i szukamy dla niej domu opieki. TŻ rzeźbi magisterkę i biega na uczelnię lub symulatory statków. Rozmyślamy nad celem podróży poślubnej

Myślę, że grunt to mieć jakiś plan.

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Oto moja biżuteria ślubna w końcu upolowana Do zawieszki dokupiliśmy łańcuszek ten taki okrągły (nie pamiętam jak to się określa, wężyk?). Wisiorek nałożę dopiero jak zdejmę koszulkę bo nie pasowałoby, a bransoletki nie kupowaliśmy, nałożę ewentualnie tę co mam w domu, z samych pereł, powinno pasować.
Piękna biżuteria!!

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;60526071]Bylabym przegapila!
4 miesiące do ślubu!
[/QUOTE]

Stary 2016-05-17, 19:33   #223
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja się cudów nie spodziewam... Już szukam innego jubilera! Jak powiedziałam, że chce złoto swoje z powrotem i rezygnuje to mi powiedział, że powinien ode mnie za robociznę wziąć 100 zł chociaż. Za jaką kurna robociznę!?
Co za śmieszek z niego

Stary 2016-05-17, 19:33   #224
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, ale naprawi to?

...

Podobno tak. Tylko nie ma frezarki z takim wzorem i musi kupić. Na szczęście to znajomy mojej mamy to mam nadzieje, ze sie postara. W ostateczności będę musiała kupić nowa jak nie będzie wyjścia.
Stary 2016-05-17, 19:37   #225
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Witam w nowej części.

Jak się okazało musiałam oddać obrączkę do powiększenia bo mi mega puchną ręce w lato, a kupowaliśmy jesienią i pękła

Właśnie dziś się zwolniłam z nowej pracy.

Na pocieszenie w czwartek nagrywamy film dla rodziców.
dlaczego?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 19:39   #226
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Podobno tak. Tylko nie ma frezarki z takim wzorem i musi kupić. Na szczęście to znajomy mojej mamy to mam nadzieje, ze sie postara. W ostateczności będę musiała kupić nowa jak nie będzie wyjścia.
Jak to nową? To powiększanie wiąże się z takim ryzykiem, że można zamiast powiększonej odebrać obrączkę rozwaloną? Masakra...
Stary 2016-05-17, 19:44   #227
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

witam sie po pracy

Co do tej depresji mysle ze bez problemu bedzie u nas bo mamy inny cel do którego mysle nawet ze czasami bardziej wyczekujemy niz ślubu teraz
No ale tez pewnie fakt ze juz jesteśmy po cywilnym ma na to wpływ, nie mniej jednak nadal ślub i wesele bedą na pewno jednym z najwspanialszych dni w zyciu

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
I jak to dajecie?

Marta ja już chce żeby to wszystko się odbyło i żebym to już miała za sobą. Wkurza mnie ta cała organizacja, to wesele, ilość rzeczy z tym związane i najchętniej to bym rzuciła (delikatnie powiedziane) tym wszystkim i poszła sobie. O!

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Tz dzwonił. Chrzestny mu odmówił ze wszystkimi.. Słychac było że mu smutno..
Bedą chyba ustawione koło nakrycia każdego, po prostu. Za śliczne sa zeby je chować

Cytat:
Napisane przez marta901 Pokaż wiadomość
Będziecie mieć podwiązki? Ja nie chcę, chyba by mnie coś trafiło, jakbym miała mieć jakieś rajstopki / pończochy i podwiązkę na to

Będę miec, zwykła, dostałam od salonu przy kupnie sukni gratis
Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Będę miała
Ale na gola nogę, bez pończoch

Piona
Musze jeszcze tylko przetestować rajstopy w sprayu z SH
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:44   #228
candy111
Zakorzenienie

Nie odebrałam jej jeszcze. Ma ja naprawić ale nie ma takiego samego wzornika. Co do pracy to dali mi dwie zmiany na dwa tygodnie. Nie można sobie nic zaplanować bo grafik z tygodnia na tydzien.
Stary 2016-05-17, 19:45   #229
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość

chociaż jak tak teraz Was czytam, to w sumie mogłbym brać ślub jeszcze raz.
pewnie parę rzezy bym zmieniła
przecież było pięknie co byś zmieniła?

Cytat:

Poprosił nas o drugą szansę i czas do poniedziałku... Ale jestem wściekła!!!!!! Załącznik 6430181Załącznik 6430186
Słabo to wyszło :/

Cytat:
O kurde :/ coś dzisiaj pech do obrączek. Oby jutro było inaczej bo jadę odebrać nasze :P

Cytat:
Napisane przez miziakizia Pokaż wiadomość
Bardzo bym chciała mieć bukiet z piwoniami ale w sierpniu nie ma na nie sezonu i będą mega drogie ; (

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Piwonie to tylko czerwiec ponoć jeżeli chodzi o tanie kwiaty nawet już na mój ślub 9 lipca będą trochę droższe.

Cytat:
Ty będziesz musiała? Chyba on?
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:47   #230
Konto usunięte

Współczuje przejść a obrączkami

Kognisia ale burak, jak To ma być jak wzór to ja nie wiem kto ja jestem
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:48   #231
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Sama właśnie! Mój błąd
Ojej, ale czasu jest jeszcze trochę. Ten od którego ja mam pierścionek ma dobre opinie ( a przynajmniej miał w tamtym roku, ale zdecydowaliśmy się robić u nas w mieście), na Długiej jest też chyba jakiś polecany. A temu chyba na łeb padło. Mam nadzieję, że ze złotem wam nic nie sknocił, nie zanieczyścił czy coś.

34/2021
Stary 2016-05-17, 19:49   #232
zambeza
polaczek cebulaczek

Kognisia, ale spartaczona robota
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:50   #233
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Piwonie to tylko czerwiec ponoć jeżeli chodzi o tanie kwiaty nawet już na mój ślub 9 lipca będą trochę droższe.
A przy takiej kapryśnej pogodzie to nawet w czerwcu mogą być mega drogie. Dlatego zrezygnowałam z wielkim żalem z piwonii.

Jakiś pech dzisiaj z tymi obrączkami.

34/2021

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 19:51   #234
kognisia
PeEma

Cytat:
Ojej, ale czasu jest jeszcze trochę. Ten od którego ja mam pierścionek ma dobre opinie ( a przynajmniej miał w tamtym roku, ale zdecydowaliśmy się robić u nas w mieście), na Długiej jest też chyba jakiś polecany. A temu chyba na łeb padło. Mam nadzieję, że ze złotem wam nic nie sknocił, nie zanieczyścił czy coś.

Myślę teraz o AK w razie czego. O matko, można zanieczyścić złoto!?
Stary 2016-05-17, 19:56   #235
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę teraz o AK w razie czego. O matko, można zanieczyścić złoto!?
A ten wzór skąd macie? Nie mogą Wam robić tam, gdzie go zrobili?
A złoto można zanieczyścić, jak każdy stop - dodając domieszki. Ale rzadko się zdarza, żeby robili obrączki dokładnie z tego złota, co klient daje, zazwyczaj robią ze swojego, a klienta złoto dają do puli "do przetopienia", więc możesz się uprzeć, że chcesz dokładnie swoje

Stary 2016-05-17, 19:57   #236
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
o matko
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:58   #237
kognisia
PeEma

Cytat:
A ten wzór skąd macie? Nie mogą Wam robić tam, gdzie go zrobili?

A złoto można zanieczyścić, jak każdy stop - dodając domieszki. Ale rzadko się zdarza, żeby robili obrączki dokładnie z tego złota, co klient daje, zazwyczaj robią ze swojego, a klienta złoto dają do puli "do przetopienia", więc możesz się uprzeć, że chcesz dokładnie swoje

Ten wzór to obrączki moich Rodziców, robione 23 lata temu :p Więc mógłby być problem :p

O! Będę musiała na to zwrócić uwagę!

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 19:58   #238
LadyI
Zakorzenienie

Witam!

zaproście mnie do klubuuu :pro si:

jejku zaraz będę miała 100dniówkę
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:59   #239
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
O dzieki popatrze sobie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
W pasmanterii
:
O pasmanterii chyba bym nie pomyslala
Cytat:

Sklep z bielizną, bazarek z bielizną, pasmanteria albo internety
Chodzilo mi bardziej o jakies konkretne stronki czy cos

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 20:04   #240
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Witam!

zaproście mnie do klubuuu :pro si:

jejku zaraz będę miała 100dniówkę

Tez juz czekam na 100 DDŚ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości