|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Jak wyglądają uśpione jajniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Mi tez to ginekolog pokazywał - po rpostu jak masz owulacje to widzisz na usg takie białe kropeczki, a jak bierzesz tabletki to jest tam cisza ib rak tych kropeczek:P Przynajmniej tak zapamietałam to z mojej perspektywy:P przeczytałam opinie jakiegoś lekarza w necie, że 14 dni od stosunku to za wcześnie na zrobienie testu ![]() Edytowane przez raspberry_19 Czas edycji: 2016-08-25 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Witam,
Biorę tabletki NARAYA od stycznia br. 28 lipca wzięłam ostatnią tabletkę, pomiędzy 7 dniową przerwa nie zabezpieczaliśmy się dodatkowo, no i jak to na urlopie trochę się zapomnieliśmy - przez pierwsze 2 dni przerwy nie uważaliśmy (pon-wt), tabletki zaczęłam brac 8 sierpnia, wczoraj lekko plamiłam, ale dziś niesamowicie boli mnie brzuch, jajniki, strasznie mnie "wydęło" i no plamię dość mocno, źle się czuję ;/ miesiączkę powinnam dostać dopiero 1 września. Dodam, że raz już miałam plamienia po miesiącu brania, ale ustabilizowało się wszystko. Panikuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Nie nie zabezpieczamy się nigdy, podczas brania tabletek skończył we mnie i ok, no i "nigdy" nic nie było, tylko teraz pierwszy raz w tej przerwie skończył we mnie i chyba schizuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Dzięki! Przeczekam weekend i pójdę kontrolnie sprawdzić co się dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Cześć, dziewczyny! Jestem po operacji i mam antybiotyk, który działa na tabletki. Oprócz tego brałam inne leki, które też działają na tabletki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Hej, witam po dłuższej przerwie
![]() czekam na okres, bo teraz sobie przesunęłam na wyjazd wakacyjny, wszystko było ok miodzio, krwawień brak. Chciałam zapytać o coś z innej beczki. Otóż chcę zacząć brać magnez, ale taki w rozpuszczalnych tabletkach do wody, i czy to ma jakiś wpływ na antykoncepcję? Skłonna jestem bardziej do tych tabletek musujących niż normalnych, żeby nie obciążać wątroby. Można bez obaw pić taki magnez?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez czekam na krwawienie, powinno zacząć się jutro. Nigdy nie slyszalam o reakcji tabsow z magnezem. Myślę ze możesz spokojnie brac ![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;...
Hej dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;..
Cytat:
A tak poza tym to mysle ze lepiej sie zabezpieczać dodatkowo przez cale opakowanie niz potem schizowac i sie martwic albo coz.... Zaliczyć wpadke xd Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Właśnie zaczęłam kolejne opakowanie. Krwawienie było jak zawsze- bardziej obfite dwa dni i trzy dni plamień. Może to głupie, ale czuję spokój kiedy krwawienie jest obfite, kiedy krwawię "żywą" krwią ze skrzepami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź o magnezie.
![]() miesiąc temu przesunęłam okres, tzn nie robiłam przerwy, ze względu na wakacyjny wyjazd, też o tym tutaj pisałam, a teraz wzięłam 2-gą białą tabsę i zaczyna się chyba krwawienie, a od kilku miesięcy zawsze dostaję przy 4 tej tabletce. Miałyście tak kiedyś? To nic nie znaczy złego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Zażywam tabletki Dorin (Atywia, Bonadea). Przyjmuję je o czasie, nie pomijam. Przedwczoraj zażyłam nervomix który w składzie ma dziurawiec. Dzisiaj miał miejsce stosunek, ale bez wytrysku we mnie. Czy wszystko powinno być okej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Eh z tym seksem bez wytrysku to nie wiem, jak jest, preejakulat te sprawy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Laski, pomóżcie mi trzeźwo zacząć myśleć. Jakieś pół godziny temu zorientowałam się ze zapomniałam 10 tabletki z blistra. Wzięłam od razu, około 13 godzin spóźnienia. Niby to jest drugi tydzień i antykoncepcja zachowana, ale juz mi się gorąco zrobiło od myślenia, tym bardziej ze wczoraj był seks. Jest okej, prawda?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Powracam w wielkim stylu do Was
![]() ![]() I glowny temat posta- wlasnie jestem przy koncowce ostatniego tugodnia (czyli w sumie 6tego) i wydaje mi sie ze przekroczylam ktoregos dnia magiczna granice.....problem w tym ze odbylam potem stosunek dwa razy, co prawda przerywany ale byl. Staram sie mocno nie schizowac, od czwartku bede czekac na okres, ale juz nie wiem co o tym myslec - czy cos byc nie tak? 😢 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Przyszedł okres, jest git
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Bardzo proszę o odschizowanie. Od kilku lat brałam Lesinelle i krwawienie występowało u mnie zawsze 4 dnia przerwy.Miesiąc temu zmieniłam Lesinelle na Mercilon i nie robiłam przerwy między nimi. Mija 5 dzień a ja dalej nie mam krwawienia po tej zmianie...schizuje się że ta zmiana zmniejszyła skuteczność,gdyż Mercilon jest słabszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.