|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Kogiel pewnie sobie wtedy myśli "dobra szybciej zjem szybciej skończy śpiewać"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dotka dzięki
![]() Ahnessy fajnie że chrzciny udane ![]() Ewusia super że warsztaty udane ![]() Ruda moja robi to samo. O jak mnie to denerwuje. Pociagnie chwilę i trzeba pokój obejrzeć, znowu pociumka i trzeba znowu sprawdzić może się coś na ścianie zmieniło ![]() Kasia piona! Ja przecież mam w domu nawet tabletki na zatrzymanie laktacji ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Karen o matulu ![]() Mieta nie czytaj internetow. A wizyta teściowej? Dobrze, że już po! Choć bardziej to mi teść na nerwy działał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Też mnie ciarki przeszły na myśl o tym dziecku. .. Ja codziennie zjeżdżajam wózkiem ze schodów i nie wiem jak to miałabym zrobić żeby mi dziecko wypadło. .. masakra. ..
Mięta nie czytaj. Trzeba czekać na opinie lekarza. Daj znać po wizycie co stwierdził. Czarnulax co Teść robił że się okazał gorszy od teściowej ![]() Mnie przy karmieniu bawi jak młody się odrywa i patrzy ma mnie i zaciesza. Znów łapie i puszcza i patrzy ![]() Generalnie ja jak nie widzę zainteresowania , albo szaleje to chowam cycka i daje smoczka. .. Czekam aż zgłodnieje mocniej ![]() Dziś dzień śpiocha. Dospał do 9:20. Później drzemka o 11 do 13. W połowie się obudził na karmienie. Zanioslam do sypialni ,nakarmilam i odnioslam do łóżeczka. Spał jeszcze godzinę ![]() A ja znów szalałam na Ali ![]() Na spacerze też spał godzinę. I padł o 19. Chyba te dwie burze na niego dziś po działały. .. Albo mój pierwszy dzień bez kawy. .. :/ znów odstawiamy nabiał. . ![]() mały ma okropne plamy na łokciach i kolanach. .. Czytam że przy kp często to efekt alergii na mleko. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-05-30 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Hejo! Wypadało, by się przywitać w nowym wątku
![]() proszę o dopisanie chusty na pierwsza stronę: Little Frog Miętowe Cube 4,6. Tamta sprzedana ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- I mam pytanie co do lampki biedronki cloud b. Czy wiecie może gdzie mogę dostać samą "skorupę" biedronki? Pies mi wyleciał z nią na dwór i teraz cała porysowana jest.
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa Magda czemu ja dopiero teraz zauwazylam gwiazdki nati w których mnie oznaczylas mam nadzieje ze jeszcze wolne
![]() Ewusia przymierzam sie do prób z asysta TZ ![]() Dotka ja tez planuje po powrocie do pracy zostawic wieczornego cyca a moze nawet porannego jak będzie pokarm i jesli Maly będzie zainteresowany ![]() Mieta wielkie kciuki za Was dawaj znac co powie lekarz! Ewula kurcze to faktycznie moze byc od mleka..tez sobie życia bez nabialu nie wyobrażam a kawa czarna jest fuuuj Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren nie wiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Ej znalazłam sposób na spokojne karmienie mojego marudy w gorące dni. Karmię na leżąco. On leży na boku albo głowa w moja stronę, nie poci się ode mnie ani ja od niego, a jak poloze mu pieluche lub rękę na oczach to je te.10 min raz a dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Ewula sprobuj kawy na mleku migdalowym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
dzień dobry (sobie i Wam życzę)
![]() my siedzimy cicho bo kiepskawo ehh ![]() maruder srednioodkładalny mata nie dywanik nie lozeczko nie lezaczek nie matka nie i ostatnio hit butelka nie jedzenie nie i ryk i placz... przed kazka drzemka wyjemy przed snem wlasciwym od 1,5 do 3 h potrafimy wyc (w końcowej fazie juz razem) i wiecie co? on mi bardzo czesto np ciagiem przez tydzien lub dwa nie spi w nocy snem mocnym tylko takim drzemiacym nie ma wtedyblokady na lapki i nozki i sam sie co chwila wybudza i cala noc tak drzemie i się wybudza co kilka minut ehh niby mowia ze zadko ale tak spiace dzieci sie zdarzaja..ehh przepraszam za gorzkie zale... jestem strasznie zmeczona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Russian to oby takie zachowanie bylo przejściowe i szybko sie skończyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzisiaj noc pod znakiem, mam te moc bede karmic cala noc. Maaaasakra, dawno nie bylo tak, ze tyle jadl :-(
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję nocek. U nas 20:30 spanko do 5 i później do 7:30...
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
U nas podobnie. Spanie przed 21 pobudka o 4 i 7:30 i dospala jeszcze do 8:30
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Heloł 😊
U nas noc standard = nawet nie liczę pobudek ![]() A już tak ładnie jadła - raz koło 3, to się jej pozmieniało i już z miesiąc się tak bujamy. Wstała koło 6:30, ale leżała i coś sobie gadała, to dospałam do 7 😊 teraz już znowu w chuście śpi, bo maruda się zaczęła okrutna ![]() Russian, może spróbuj też chusty. Odkąd ja wpadłam na to żeby marudę pakować, to może z 3 razy na tydzień mam cyrki przed zaśnięciem. Dziewczyny z Krakowa- wybiera się któraś na spotkanie chustowe w następnym tygodniu? Dzięki za kciuki i słowa otuchy ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-31 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie nocka ok, przed 21 już spał więc miałam sporo wieczoru dla siebie, pobudki ok 3 i ok 6 i spalismy do 8 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
A ja się oduczylam pić z mlekiem
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas nocka kiepska, karmienie co 2h ![]() Teraz za to tak piszczy ze mi łeb odpada. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Mleko jak mleko. Najbardziej szkoda mi codziennego jogurtu do owsianki ... Spróbuję z tym ryzowym z rosmana bo dziś tam będę.
Noc za nami bardzo dziwna. Budził się co dwie ale jadł tylko o 23 i dopiero o 8 rano. Wcześniejsze próby karmienia kończyły się strasznym płaczem :/ Wył mi w nocy. .. chyba coś go bolało.. myślałam że może boli go od ssania bo idzie ząb ale smoka ciągnął. Może brzuszek go bolał bo się truskawek wczoraj objadłam. .. Choć teraz jest ok. Nie wiem co to było w nocy. Pierwszy raz tak. .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Nigdy nie pilam roslinnego mleka, kiedys musze sprobowac 😊 U nas noc ok, zasnal o 22 (cud, bo od 2 dni tak zasypia) karmienia 3:30/7 i przed chwila wstalismy 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Ewula,nam tez tak raz Witek wyl przeokrutnie, dalam Pedicetamol w koncu, bo nie bede dziecka meczyc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Ruda, u nas to samo (fwa łyki i złość, wyciąganie butli z buzi, jedzenie co chwilę), a młody jest na butli z moim mlekiem.
Ja w planach mam naprwno kpi do pół roku, ale tak głęboko to chciałabym około roku, żeby młody nie musiał jeść mm. Ale zobaczę jak wyjdzie. Pochwalę się - wczoraj byliśmy w IKEA bez wózka ![]() ![]()
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Mięta i jak udało sie przyspieszyć wizytę?
a gdzie to spotkanie, na Rajskiej? szkoda ze tam taki problem z parkowaniem ![]() Ruda moja też tak ma z jedzeniem, w nocy i wieczorem je ładnie a w dzień jest masakra, najgorsze jest to odwracanie sie na plecy, robi taki mocny zamach reką i nie puszcza sutka ![]() a i moja ma czasem tak ze jak jej dam z prawego (bo go nie lubi) to zje chwile i koniec wiec daje do lewego i jak zje to znow prawego ![]() Hariett kciuki za wasze wizyty i wyniki ![]() Ewula to razem bedziemy cierpiec bo u nas tez znów sie pojawiły plamy - matka zaczeła na sniadanie zjadać dzieciece kaszki a one sa na MM ![]() Cytat:
![]() na szczescie rodzina pomogła wiec to nie było tak ze sami wszytsko robilismy, TZ to w sumie sie tylko młodą zajmował ![]() ![]() Karen straszna historia z tym biednym dzieckiem ale tak jak dziewczyny piszą takie wypadki sie zdarzają, mój tata wywalił mojego kuzyna z gondoli prosto w kałużę - genialny on i ciotka poszli na spacer i moj tata (wtedy małolat jeszcze) pchał wózek jadąc na rowerze ![]() ![]() i przebijam u nas tez noc spoko od 21 spała do 4.30 i jeszcze do 9.30 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Ahnessy, udało się, jutro popołudniu idziemy 😊
Spotkanie 8. czerwca na Rajskiej. Ja myślałam żeby Młodej pokazać tramwaj i tak dojechać 😊 tylko my 7. mamy szczepienia w planach, więc nie wiem czy nam się uda zjawić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta Mel B mnie wykończy...idę pod prysznic i do kosmetyczki Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
super ze się udało takie zakupy zrobić. ! Cytat:
Ahnessy ja mu odstawiłam również mm bo też przy alergii uczula. Musiałabyś mieć mm pepti żeby mieć 100% pewności. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Laski mam hit.... Przed chwila zadzwonila do mnie tesciowa bo jutro wyjezdzam do rodzicow (tato ma zabieg kardiologiczny i chce z nim byc), a tesciowa sie pyta czy maly jedzie ze mna? Zatkalo mnie.... Nieeee zostanie sam w domu 😒
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Casaa to teściową poniosło. .. :O
Dobra jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.