Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 20:12   #211
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Kogiel pewnie sobie wtedy myśli "dobra szybciej zjem szybciej skończy śpiewać"
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 20:22   #212
kogielmogiel
Rozeznanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Kogiel pewnie sobie wtedy myśli "dobra szybciej zjem szybciej skończy śpiewać"
Bardzo możliwe bo u mnie z talentem wokalnym bardzo mizernie
Stary 2016-05-30, 21:05   #213
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka dzięki super prezenty!

Ahnessy fajnie że chrzciny udane

Ewusia super że warsztaty udane

Ruda moja robi to samo. O jak mnie to denerwuje. Pociagnie chwilę i trzeba pokój obejrzeć, znowu pociumka i trzeba znowu sprawdzić może się coś na ścianie zmieniło Albo mi uśmiechy rzuca!

Kasia piona! Ja przecież mam w domu nawet tabletki na zatrzymanie laktacji

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Karen o matulu

Mieta nie czytaj internetow.
A wizyta teściowej? Dobrze, że już po! Choć bardziej to mi teść na nerwy działał.
Stary 2016-05-30, 21:37   #214
86ewula
Rozeznanie

Też mnie ciarki przeszły na myśl o tym dziecku. .. Ja codziennie zjeżdżajam wózkiem ze schodów i nie wiem jak to miałabym zrobić żeby mi dziecko wypadło. .. masakra. ..

Mięta nie czytaj. Trzeba czekać na opinie lekarza. Daj znać po wizycie co stwierdził.

Czarnulax co Teść robił że się okazał gorszy od teściowej

Mnie przy karmieniu bawi jak młody się odrywa i patrzy ma mnie i zaciesza. Znów łapie i puszcza i patrzy to akurat jest śmieszne.
Generalnie ja jak nie widzę zainteresowania , albo szaleje to chowam cycka i daje smoczka. ..
Czekam aż zgłodnieje mocniej

Dziś dzień śpiocha. Dospał do 9:20. Później drzemka o 11 do 13. W połowie się obudził na karmienie. Zanioslam do sypialni ,nakarmilam i odnioslam do łóżeczka. Spał jeszcze godzinę szok.
A ja znów szalałam na Ali
Na spacerze też spał godzinę. I padł o 19. Chyba te dwie burze na niego dziś po działały. .. Albo mój pierwszy dzień bez kawy. .. :/ znów odstawiamy nabiał. . a kawy bez mleka nie lubię. ..
mały ma okropne plamy na łokciach i kolanach. .. Czytam że przy kp często to efekt alergii na mleko.

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-05-30 o 21:38
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 21:58   #215
uaoo
Zakorzenienie

Hejo! Wypadało, by się przywitać w nowym wątku

proszę o dopisanie chusty na pierwsza stronę: Little Frog Miętowe Cube 4,6. Tamta sprzedana

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

I mam pytanie co do lampki biedronki cloud b. Czy wiecie może gdzie mogę dostać samą "skorupę" biedronki? Pies mi wyleciał z nią na dwór i teraz cała porysowana jest.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 22:19   #216
mojakaren
Zakorzenienie

Aaaaa Magda czemu ja dopiero teraz zauwazylam gwiazdki nati w których mnie oznaczylas mam nadzieje ze jeszcze wolne rosi:

Ewusia przymierzam sie do prób z asysta TZ

Dotka ja tez planuje po powrocie do pracy zostawic wieczornego cyca a moze nawet porannego jak będzie pokarm i jesli Maly będzie zainteresowany

Mieta wielkie kciuki za Was dawaj znac co powie lekarz!

Ewula kurcze to faktycznie moze byc od mleka..tez sobie życia bez nabialu nie wyobrażam a kawa czarna jest fuuuj

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 23:09   #217
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mojakaren nie wiem ale chyba Ci się udało

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ----------

Ej znalazłam sposób na spokojne karmienie mojego marudy w gorące dni. Karmię na leżąco. On leży na boku albo głowa w moja stronę, nie poci się ode mnie ani ja od niego, a jak poloze mu pieluche lub rękę na oczach to je te.10 min raz a dobrze.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 00:46   #218
Dotka90
Zakorzenienie

Ewula sprobuj kawy na mleku migdalowym ponoc dibra ja musze sobie zrobic wlasnie mleko migdalowe i przetestowac. Od razu mowie ze z owsianym i kokosowym jest wstretna takze nie probujcie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 06:17   #219
russiandoll
Raczkowanie

dzień dobry (sobie i Wam życzę)
my siedzimy cicho bo kiepskawo ehh

maruder srednioodkładalny
mata nie dywanik nie lozeczko nie lezaczek nie matka nie
i ostatnio hit butelka nie
jedzenie nie i ryk i placz...
przed kazka drzemka wyjemy przed snem wlasciwym od 1,5 do 3 h potrafimy wyc (w końcowej fazie juz razem)

i wiecie co? on mi bardzo czesto np ciagiem przez tydzien lub dwa nie spi w nocy snem mocnym tylko takim drzemiacym nie ma wtedyblokady na lapki i nozki i sam sie co chwila wybudza i cala noc tak drzemie i się wybudza co kilka minut ehh
niby mowia ze zadko ale tak spiace dzieci sie zdarzaja..ehh przepraszam za gorzkie zale... jestem strasznie zmeczona
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 06:37   #220
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ewula sprobuj kawy na mleku migdalowym ponoc dibra ja musze sobie zrobic wlasnie mleko migdalowe i przetestowac. Od razu mowie ze z owsianym i kokosowym jest wstretna takze nie probujcie
Migdałowe jest wedlug mnie ohydne. Kupowałam z biedronki i czuć w kawie ze jest gorzkie.

Russian to oby takie zachowanie bylo przejściowe i szybko sie skończyło.
Stary 2016-05-31, 07:24   #221
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Kokosowe w kawie ble

U nas dzisiaj noc pod znakiem, mam te moc bede karmic cala noc. Maaaasakra, dawno nie bylo tak, ze tyle jadl :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 07:48   #222
kasia01987
Wtajemniczenie

Współczuję nocek. U nas 20:30 spanko do 5 i później do 7:30...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 07:56   #223
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Współczuję nocek. U nas 20:30 spanko do 5 i później do 7:30...

U nas podobnie. Spanie przed 21 pobudka o 4 i 7:30 i dospala jeszcze do 8:30
Stary 2016-05-31, 08:12   #224
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł 😊
U nas noc standard = nawet nie liczę pobudek
A już tak ładnie jadła - raz koło 3, to się jej pozmieniało i już z miesiąc się tak bujamy.
Wstała koło 6:30, ale leżała i coś sobie gadała, to dospałam do 7 😊 teraz już znowu w chuście śpi, bo maruda się zaczęła okrutna
Russian, może spróbuj też chusty. Odkąd ja wpadłam na to żeby marudę pakować, to może z 3 razy na tydzień mam cyrki przed zaśnięciem.

Dziewczyny z Krakowa- wybiera się któraś na spotkanie chustowe w następnym tygodniu?

Dzięki za kciuki i słowa otuchy czekam aż Młoda się obudzi i dzwonię po lekarzach.

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-05-31 o 08:14
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 08:36   #225
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ruda współczuję problemów z karmieniem. U nas jak zaczyna sie rozpraszac albo zloscic to jej spiewam i o dziwo dziala, patrzy na mnie wzrokiem: ratunku, moja matka oszlala, ale je wtedy bez problemu
Ahnessy super ze chrzciny udane, teraz tylko trzeba dojść do siebie ale podziwiam za przygotowanie takiej imprezy w domu.
Mieta nie stresuj sie i nie czytaj glopot. Google bol glowy od razu interpretuje jako raka mózgu pewnie witaminy dostaniecie na podciagniecie wyników.
Karen az mnie dreszcze przeszły na myśl o tym dziecku

My w sobote wyrwalismy sie jednak na ta imprezę, tesciowa zostala z mala. Zrobila jej niezla przeprawe ale dały radę.
Super że udało się wyjść na imprezę

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Też mnie ciarki przeszły na myśl o tym dziecku. .. Ja codziennie zjeżdżajam wózkiem ze schodów i nie wiem jak to miałabym zrobić żeby mi dziecko wypadło. .. masakra. ..

Mięta nie czytaj. Trzeba czekać na opinie lekarza. Daj znać po wizycie co stwierdził.

Czarnulax co Teść robił że się okazał gorszy od teściowej

Mnie przy karmieniu bawi jak młody się odrywa i patrzy ma mnie i zaciesza. Znów łapie i puszcza i patrzy to akurat jest śmieszne.
Generalnie ja jak nie widzę zainteresowania , albo szaleje to chowam cycka i daje smoczka. ..
Czekam aż zgłodnieje mocniej

Dziś dzień śpiocha. Dospał do 9:20. Później drzemka o 11 do 13. W połowie się obudził na karmienie. Zanioslam do sypialni ,nakarmilam i odnioslam do łóżeczka. Spał jeszcze godzinę szok.
A ja znów szalałam na Ali
Na spacerze też spał godzinę. I padł o 19. Chyba te dwie burze na niego dziś po działały. .. Albo mój pierwszy dzień bez kawy. .. :/ znów odstawiamy nabiał. . a kawy bez mleka nie lubię. ..
mały ma okropne plamy na łokciach i kolanach. .. Czytam że przy kp często to efekt alergii na mleko.
Ja już od dawna nie piję mleka krowiego, tylko roślinne. Jestem leniem więc kupuje, najbardziej lubię waniliowe ryżowe z Rossmana, moim zdaniem dobrze pasuje do kawy

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Aaaaa Magda czemu ja dopiero teraz zauwazylam gwiazdki nati w których mnie oznaczylas mam nadzieje ze jeszcze wolne rosi:

Ewusia przymierzam sie do prób z asysta TZ

Dotka ja tez planuje po powrocie do pracy zostawic wieczornego cyca a moze nawet porannego jak będzie pokarm i jesli Maly będzie zainteresowany

Mieta wielkie kciuki za Was dawaj znac co powie lekarz!

Ewula kurcze to faktycznie moze byc od mleka..tez sobie życia bez nabialu nie wyobrażam a kawa czarna jest fuuuj

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
To powodzenia i oby Janowi bardziej spodobalo się niż Konradkowi

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Kokosowe w kawie ble

U nas dzisiaj noc pod znakiem, mam te moc bede karmic cala noc. Maaaasakra, dawno nie bylo tak, ze tyle jadl :-(

U mnie nocka ok, przed 21 już spał więc miałam sporo wieczoru dla siebie, pobudki ok 3 i ok 6 i spalismy do 8

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 08:40   #226
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ja kupiłam w eko sklepie w kartonie gotowe - ryżowe z dodatkiem kokosowego. Do kawy obleci, chociaż wolę krowie

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 08:41   #227
kasia01987
Wtajemniczenie

A ja się oduczylam pić z mlekiem

Stary 2016-05-31, 08:45   #228
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
U nas podobnie. Spanie przed 21 pobudka o 4 i 7:30 i dospala jeszcze do 8:30
U nas podobnie, od 21 do 4:30, potem 7 i pospane do 9. Kornelki jakieś zsynchronizowane są?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 08:49   #229
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Migdałowe jest wedlug mnie ohydne. Kupowałam z biedronki i czuć w kawie ze jest gorzkie.
Ja chcę zrobić sama Te kupne mają b. mało migdałów w składzie i średni skład ogólnie.
Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa- wybiera się któraś na spotkanie chustowe w następnym tygodniu?
A kiedy jest?

U nas nocka kiepska, karmienie co 2h Przez te upaly albo zeby, sama nie wiem...

Teraz za to tak piszczy ze mi łeb odpada.
Stary 2016-05-31, 08:52   #230
86ewula
Rozeznanie

Mleko jak mleko. Najbardziej szkoda mi codziennego jogurtu do owsianki ... Spróbuję z tym ryzowym z rosmana bo dziś tam będę.

Noc za nami bardzo dziwna. Budził się co dwie ale jadł tylko o 23 i dopiero o 8 rano. Wcześniejsze próby karmienia kończyły się strasznym płaczem :/ Wył mi w nocy. .. chyba coś go bolało.. myślałam że może boli go od ssania bo idzie ząb ale smoka ciągnął.
Może brzuszek go bolał bo się truskawek wczoraj objadłam. .. Choć teraz jest ok. Nie wiem co to było w nocy. Pierwszy raz tak. ..
Stary 2016-05-31, 08:54   #231
Casaa
Zakorzenienie

Dzien dobry 😊

Nigdy nie pilam roslinnego mleka, kiedys musze sprobowac 😊

U nas noc ok, zasnal o 22 (cud, bo od 2 dni tak zasypia) karmienia 3:30/7 i przed chwila wstalismy 😊

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 08:54   #232
Dotka90
Zakorzenienie

Ewula,nam tez tak raz Witek wyl przeokrutnie, dalam Pedicetamol w koncu, bo nie bede dziecka meczyc..
Stary 2016-05-31, 08:59   #233
hariett
Zadomowienie

Ruda, u nas to samo (fwa łyki i złość, wyciąganie butli z buzi, jedzenie co chwilę), a młody jest na butli z moim mlekiem.

Ja w planach mam naprwno kpi do pół roku, ale tak głęboko to chciałabym około roku, żeby młody nie musiał jeść mm. Ale zobaczę jak wyjdzie.

Pochwalę się - wczoraj byliśmy w IKEA bez wózka młody podróżował długo w koeszonce, później w pp ale to mu chyba nie przypadło do gustu bo marudził. I tym sposobem mamy szafki na buty, regał do młodego, stolik na balkon i jakies drobnostki

hariett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 09:01   #234
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ruda, u nas to samo (fwa łyki i złość, wyciąganie butli z buzi, jedzenie co chwilę), a młody jest na butli z moim mlekiem.

Ja w planach mam naprwno kpi do pół roku, ale tak głęboko to chciałabym około roku, żeby młody nie musiał jeść mm. Ale zobaczę jak wyjdzie.

Pochwalę się - wczoraj byliśmy w IKEA bez wózka młody podróżował długo w koeszonce, później w pp ale to mu chyba nie przypadło do gustu bo marudził. I tym sposobem mamy szafki na buty, regał do młodego, stolik na balkon i jakies drobnostki

😊
Stary 2016-05-31, 09:10   #235
ahnessy
Rozeznanie

Mięta i jak udało sie przyspieszyć wizytę?

a gdzie to spotkanie, na Rajskiej? szkoda ze tam taki problem z parkowaniem
Ruda moja też tak ma z jedzeniem, w nocy i wieczorem je ładnie a w dzień jest masakra, najgorsze jest to odwracanie sie na plecy, robi taki mocny zamach reką i nie puszcza sutka jak mi nerwy puszczają to odkładam i koniec jedzenia - w tym wieku juz nie ma strachu jak bedzie głodna to sie upomni, moze lepiej zrobic dłuższą przerwe zeby była głodna?
a i moja ma czasem tak ze jak jej dam z prawego (bo go nie lubi) to zje chwile i koniec wiec daje do lewego i jak zje to znow prawego
Hariett kciuki za wasze wizyty i wyniki
Ewula to razem bedziemy cierpiec bo u nas tez znów sie pojawiły plamy - matka zaczeła na sniadanie zjadać dzieciece kaszki a one sa na MM
Cytat:
Ahnessy super ze chrzciny udane, teraz tylko trzeba dojść do siebie ale podziwiam za przygotowanie takiej imprezy w domu.
dzieki dziewczyny za gratki
na szczescie rodzina pomogła wiec to nie było tak ze sami wszytsko robilismy, TZ to w sumie sie tylko młodą zajmował ciotki upiekły mi tort i ciastka, tata sałatki zrobił, mama upiekła miesko, ja zrobiłam rosół i upiekłam ciasto, siostry dom sprzatały i nakrywały stół i jakoś to było a ze była tylko najblizsza rodzina to niby bez spiny ale jednak jak sie zaprasza gości to jest stres - w sumie uzbierało sie 18 osób

Karen straszna historia z tym biednym dzieckiem ale tak jak dziewczyny piszą takie wypadki sie zdarzają, mój tata wywalił mojego kuzyna z gondoli prosto w kałużę - genialny on i ciotka poszli na spacer i moj tata (wtedy małolat jeszcze) pchał wózek jadąc na rowerze i blokada kół spadła i dziecko wylądowało w kałuży przygniecione wózkiem i nic mu nie było

i przebijam u nas tez noc spoko od 21 spała do 4.30 i jeszcze do 9.30 co prawda od 6.30 juz ze mna bo ja przebudził budzik TZta ale zasneła na szczescie
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 09:39   #236
MietaZCytryna
Raczkowanie

Ahnessy, udało się, jutro popołudniu idziemy 😊

Spotkanie 8. czerwca na Rajskiej. Ja myślałam żeby Młodej pokazać tramwaj i tak dojechać 😊 tylko my 7. mamy szczepienia w planach, więc nie wiem czy nam się uda zjawić...
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 09:52   #237
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Ahnessy, udało się, jutro popołudniu idziemy 😊

Spotkanie 8. czerwca na Rajskiej. Ja myślałam żeby Młodej pokazać tramwaj i tak dojechać 😊 tylko my 7. mamy szczepienia w planach, więc nie wiem czy nam się uda zjawić...
Oby lekarz stwierdził że wszystko w porządku!

Ta Mel B mnie wykończy...idę pod prysznic i do kosmetyczki

Stary 2016-05-31, 09:54   #238
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

super ze się udało takie zakupy zrobić. !

Cytat:
Ewula,nam tez tak raz Witek wyl przeokrutnie, dalam Pedicetamol w koncu, bo nie bede dziecka meczyc..
No właśnie po próbach karmienia i płaczu odkładałam do kołyski i po paru minutach zasypiał. .. ale w sumie mam pedicetamol i czopki w razie czego. Następnym razem pomyślę.

Ahnessy ja mu odstawiłam również mm bo też przy alergii uczula. Musiałabyś mieć mm pepti żeby mieć 100% pewności.
Stary 2016-05-31, 10:08   #239
Casaa
Zakorzenienie

Laski mam hit.... Przed chwila zadzwonila do mnie tesciowa bo jutro wyjezdzam do rodzicow (tato ma zabieg kardiologiczny i chce z nim byc), a tesciowa sie pyta czy maly jedzie ze mna? Zatkalo mnie.... Nieeee zostanie sam w domu 😒

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-05-31, 10:22   #240
86ewula
Rozeznanie

Casaa to teściową poniosło. .. :O
Dobra jest
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości