Niedociągnięcia w wyglądzie - co tak naprawdę zauważamy? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-18, 10:26   #211
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Niedociągnięcia w wyglądzie - co tak naprawdę zauważamy?

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
C

Teraz dużo kobiet ma taką figurę pieńka - równo ciosaną(moja mama tak mówi, ja tylko powtarzam) mają biust (lub nie), nie mają talii i bioder. Gorzej kiedy dziewczyna z taką figurą ma jeszcze skłonności do tycia w brzuszku, a to trudno pilnować. No i nie każda z nadwagą ma ją z własnej winy. Większość owszem, ale nie wszystkie.

Mam tak samo, skinny fat od bioder w dół, bo powyżej to już tylko skinny
Podobno już ponad połowa kobiet ma figurę kołka Jeszcze 30 lat temu tak nie było.
Ale jak kołek szczupły i raczej wysoki, to imho ideał
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 13:28   #212
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Podobno już ponad połowa kobiet ma figurę kołka Jeszcze 30 lat temu tak nie było.
Ale jak kołek szczupły i raczej wysoki, to imho ideał
No właśnie ja całe życie wzdycham do figur dawnych gwiazd kina. Wszystkie miały biust, talie i biodra i wcale nie były umięśnione tylko jędrne. Sylwetek fit nie lubię.

A co do tego, że 30 lat temu było inaczej - prawda. Bo kiedy ogląda się zdjęcia np. z jakichś widowisk sprzed 30 a najlepiej 50 lat i są tam występy, gdzie kobietki pomykały w strojach powiedzmy gimnastycznych to widać to ogromnie. 90% z nich będąc przeciętnej budowy wcale nie chude, czasami nawet nie szczupłe - miały talię, nie miały odstających boczków, wzdętych brzuchów itp.

Nie jestem eko - nazistką, ale myślę, że nasz dzisiejszy wygląd w dużej mierze mamy dzięki modyfikowanemu jedzeniu które jemy my i już pokolenie przed nami.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2016-06-18 o 13:30
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 13:47   #213
201607111040
Konto usunięte

Ja mysle ze to tez moze byc wina ubran. Jak kobiety chodzily codziennie w spódnicach/spodniach pod talie to tez talia im sie jakos kształtowala. Paski w tali czy bluzki zwezone w tali tez jakos tam ja "robily". O gorsetach nie wpominajac.

Sama prawie przez cale zycie nosilam biodrówki. Spodnie z wyskom stanem mi sie nie podobaly. Dopiero niedawno je pokochalam. W kazdym razie podejzewam ze to wlasnie noszenie biodrowek w okresie dojrzewania spowodowalo ze mam taka jakby nierownosc w biodrach. Jest praktycznie niewidoczna, ale jest dokladnie w tym miejscu gdzie byly biodrowki.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 15:44   #214
baranekzielony
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Malobiuściaste , też robią sobie kuku zakładając stanik za dychę , który składa się z samej gąbki . Maksymalnie podciągnięte ramiączka , obwód po szyję i dwie buły wystają z przodu bo to przecież push -up
Cytat:
Umarłam
ja też
Ostatnio moja koleżanka dodała zdjęcie właśnie z takimi bułami. . Nigdy wcześniej nie widziałam nic podobnego. Wygląda to przerażająco, jak kobiety mogą robić coś takiego z biustem tylko po to, żeby ktoś zwrócił na ten biust uwagę, no szczerze to nie da się go wtedy nie zobaczyć, a nawet odzobaczyć. (wiem, jestem okropna )

Wracając do głównego tematu wątku. Zwracam uwagę tylko na to czy ktoś dba o higienę i u kobiet zauważam, jeśli mają niewydepilowane nogi, pachy, niewyregulowane brwi i makijaż typu marchewkowy podkład. Nie drażni mnie to, w sumie jest mi to obojętne, tylko zauważam to i tyle.
baranekzielony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 17:26   #215
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie ja całe życie wzdycham do figur dawnych gwiazd kina. Wszystkie miały biust, talie i biodra i wcale nie były umięśnione tylko jędrne. Sylwetek fit nie lubię.

A co do tego, że 30 lat temu było inaczej - prawda. Bo kiedy ogląda się zdjęcia np. z jakichś widowisk sprzed 30 a najlepiej 50 lat i są tam występy, gdzie kobietki pomykały w strojach powiedzmy gimnastycznych to widać to ogromnie. 90% z nich będąc przeciętnej budowy wcale nie chude, czasami nawet nie szczupłe - miały talię, nie miały odstających boczków, wzdętych brzuchów itp.

Nie jestem eko - nazistką, ale myślę, że nasz dzisiejszy wygląd w dużej mierze mamy dzięki modyfikowanemu jedzeniu które jemy my i już pokolenie przed nami.
Bo tak właśnie jest, ale geny też mają duży wpływ (klepsydra to głownie budowa kośćca+hormony).
Tak, wiem, tamte babki były zajefajne.
Ale nie hejtuję chudych modelek, też mi się podobają. Nawet jak są proste jak kołek. (Sama też jestem, ale ciii.)
No i kołek nie równa się brzuchata.
Brzuchate są Jabłka.
Ale imho dysproporcje ogólnie nie są fajne - nieważne, czy chuda z brzuchem, czy chuda z grubą dupą. To i to wygląda źle (zaburza proporcje). Wszystko zależy od profilu hormonalnego (jak tyjemy). A naszpikowane chemią żarcie ma ogromny wpływ na gospodarkę hormonalną. Dodaj do tego stres i zanieczyszczenie środowiska i masz piękny obraz współczesnej sylwetki.
I mężczyzn z cyckami i brzuchem.
Stary 2016-06-18, 18:36   #216
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak właśnie jest, ale geny też mają duży wpływ (klepsydra to głownie budowa kośćca+hormony).
Tak, wiem, tamte babki były zajefajne.
Ale nie hejtuję chudych modelek, też mi się podobają. Nawet jak są proste jak kołek. (Sama też jestem, ale ciii.)
No i kołek nie równa się brzuchata.
Brzuchate są Jabłka.
Ale imho dysproporcje ogólnie nie są fajne - nieważne, czy chuda z brzuchem, czy chuda z grubą dupą. To i to wygląda źle (zaburza proporcje). Wszystko zależy od profilu hormonalnego (jak tyjemy). A naszpikowane chemią żarcie ma ogromny wpływ na gospodarkę hormonalną. Dodaj do tego stres i zanieczyszczenie środowiska i masz piękny obraz współczesnej sylwetki.
I mężczyzn z cyckami i brzuchem.
Ja też nie hejtuję, bo różnorodność jest fajna tylko po prostu bardziej lubię klasyczne figury. Twarze nie koniecznie, tu wolę te "interesujące" niż ładne, czyli to co modelki bardzo często mają.

Dysproporcję są bardzo niefajne. Sama mimo, że zaakceptowałam swoją gruchę to i tak lubię sobie gdybać jak to mi 3 cm z tyłka przeskakuje do biustu. Czasami mam też wrażenie, że musiałam mieć bardzo poprzestawiane hormony w momencie dojrzewania, bo o ile małe biusty, zaznaczona talia i biodra są w mojej rodzinie normalne to az tak szeroka już nie.

Tak się zastanawiam, jak za kilka pokoleń będą wyglądali przeciętna kobieta i przeciętny facet
Stary 2016-06-18, 19:36   #217
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Ja też nie hejtuję, bo różnorodność jest fajna tylko po prostu bardziej lubię klasyczne figury. Twarze nie koniecznie, tu wolę te "interesujące" niż ładne, czyli to co modelki bardzo często mają.

Dysproporcję są bardzo niefajne. Sama mimo, że zaakceptowałam swoją gruchę to i tak lubię sobie gdybać jak to mi 3 cm z tyłka przeskakuje do biustu. Czasami mam też wrażenie, że musiałam mieć bardzo poprzestawiane hormony w momencie dojrzewania, bo o ile małe biusty, zaznaczona talia i biodra są w mojej rodzinie normalne to az tak szeroka już nie.

Tak się zastanawiam, jak za kilka pokoleń będą wyglądali przeciętna kobieta i przeciętny facet
Ale ty jesteś chuda, więc te dysproporcje nie są tak widoczne gdybyś przytyła 20 kg, pewnie poszłoby ci w biodra i uda, a mnie w cycki i brzuch
Ja nie wiem, co z tymi hormonami, ale żadne hormony nie zmienią kośćca. Jak ktoś ma szeroką miednicę, to nawet jak mocno schudnie, będzie ją miał. Jak ktoś ma szerokie bary, to nawet przy niedowadze nie znikną.
Ale wpływ na to, co jemy.... Wiadomo, mamy Poza tym, cukry proste idą z reguły w brzuch, a stres (dokładniej, kortyzol) powoduje (nawet jak się zagłodzisz) oponkę.

Ale to nie tak, że mnie to przeszkadza. Ot, po prostu czasami to zauważam, ale ani mnie to ziębi, ani grzeje. Nawet jeśli widzę trzy koła ratunkowe albo owłosione nogi.
Stary 2016-06-23, 12:52   #218
lara
Rozeznanie

Odpowiadając na pytanie w temacie Zwracam uwagę na to, z czym sama mam problem - nie wiem czy to taki masochizm, czy co :P Mam kompleks związany z zębami, więc to ten element twarzy rzuca mi się w oczy najbardziej przy spotkaniu nowej osoby. Pracuję też nad poprawieniem swojej figury i obserwując innych albo podziwiam szczupłe sylwetki, w nadziei że mnie to bardziej zmotywuje albo patrzę jakie ciuchy noszą osoby o mojej budowie, żeby się przekonać co najlepiej by i na moim ciele wyglądało.

Że komuś lakier odprysnął albo się oko rozmazało - zauważam, ale nie zatrzymuję się na dłużej nad tym faktem, każdemu się zdarza.
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości