|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Meridia
MAKSI_A a Ty jaki czas bierzesz meridię?jeśli moge zapytać to zaczynałaś od jakiej wagi przy jakim wzroście????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
ćwir ćwir
|
Odstawilam z kilku powodów.
-zaczeło mi by dziwnie momentami- wilgotne, lodowate dłonie, to samo działo się ze stopami - momentami kołatało mi serce starsznie szybko, po czym tak zwalniało i następowało takie baaaardzooo woooolne pojedyncze uderzenie, jakby coś w środku miało problemy żeby przepchnąc krew dalej-takie miałam odczucie -bałam się o wątrobę,dodatkowo łykałam tabletki anty -stwierdziłam, że to 10kg(dązyłam do 55kg) spróbuję sama, bez wspomagaczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
wedlug mnie popelnilas duzy blad jesli chodzi o odstawienie leku.
jesli mialas recepte od lekarza i odchudzalas sie pod okiem lekarza to powinien ci doradzic zebys nie odstawiala tego leku z dnia na dzien. powinno sie stopniowo ograniczac branie meridii. na poczatek brac co drudi dzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje, że problem lezy w czymś innym. Jeśli przy braniu meridii Twój organizm głodował to sie przyzwyczaił. że dostaje małe racje żywieniowe, funkcjonował oszczędnie. A jak zaczęłaś odczuwać głód po odstawieniu Meridii to zaczęłaś jeść w miarę normalnie a nawet trzymając dietę i przypuszczam, że były to większe racje żywieniowe niż przy Meridii dlatego organizm nauczony funkcjonowania oszczędnego "wyczuł" okazję zgromadzenia sobie zapasów na wypadek głodu, jaki mu sama pokazałaś. Mądre odchudzanie przy meridii nie polega na głodowaniu ale jedzeniu mniejszych ilości pożywienia i po odstawieniu Meridii jedzeniu takich samych porcji jak przy Meridii. Wtedy nie ma bata, nie przytyjesz, no chyb, że zaczniesz się obżerać.
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zastanawia mnie czy biorac meridię można wypić więcej alkoholu?może nawet... no wiecie... impreza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#217 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeeeeee, coś tam się wie bo się w tym siedzi ![]() ![]() Ale do tematu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Prawda jest taka - my osoby z tendencją do tycia, musimy być na diecie do konca zycia, kazde usepstwo wiaze sie z dodatkowym "cialkiem"
![]()
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
moge wreszcie opisać działanie merdii w mojej walce z kg. brałam ja miesiac potem mialam jakies 2 tygodnie przerwy. poczatkowo myslalam ze nie potrzebnie ja biore-zero efektu hamowania laknienia itp ktos tu nawet pisal ze przy meridii w ogole sie nie je - totalna glupota!ja jadlam i to calkiem normalnie, z malymi odstepstwami od diety (mam 1000kcal pod okiem dietetyczki) po skonczonym opakowaniu stwierdzilam ze nie chce jej juz brac bo zero efektu. ale podczas kontroli u lekarza sie zdziwilam-schudlam 4,5 kg nie przestrzegając w 100% diety (wiadomo świeta...) i przez te 2 tygodnie bez meridii moja dieta wziela w leb calkowicie (moja wina-popuscilam sobie) slodycze, makarony, owoce, ciasta teraz mialy tak fantastyczny smak ze nie moglam sie powstrzymac! merdia poprostu hamowala moje ataki na slodycze itp (po to przepisala mi ja Pani doktor). znam osoby ktore na meridii schudly naprawde duzo i utrzymaly wage, znam ktore w czasie przyjmowania przytyly-wszystko zalezy od silnej woli-sama meridia cudu nie zdziala!ale moze pomoc, szczegolnie przy nadwadze ponad 10 kg. teraz staram sie trzymac diety, spadlo mi juz 7 kg w ciagu 2 m-cy, jeszcze 8 przede mna.zobaczymy.
Cytat:
![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2008-02-05 o 09:13 Powód: Post pod postem - proszę używać "edycji" oraz opcji multicytowania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#222 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
szybko ?? mi sie to strasznie dluzyło
![]() ![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie boje,ze nic nie poskutkuje...a tez bym chciala wazyc 60 kg ... ale schudne do 64 i stop (o ile sie uda)
![]() |
![]() |
#225 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Można brać L- KARNITYNĘ razem z meridią?? ![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2008-02-05 o 09:13 Powód: Post pod postem - proszę używać "edycji" oraz opcji multicytowania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
ktos wczesniej pisal o M i alkoholu. ja rano wzielam M i wieczorem 3 kieliszki wodki i nic mi po tym nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
ja bralam meridie 15 mg..dwa opakowaniai schudlam 8 kg dosc sporo mi sie ta waga utrzymywala bo jak przestawalam brac meridie to bralam co 2 3 dzien zeby nie odstawiac z dnia na dzien i tak po pol roku waga zaczela mi wracac ale tylko dlatego ze skonczyla mi sie praca i siedze w domu...jednak i tak uwazam ze meridia to dobry sposob na wspomaganie diety... chyba sobie zakupie jeszcze na czas wyjazdu
![]() ![]()
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
![]()
Oj coś dziś kiepsko, pewnie nie macie czasu bo jest początek tygodnia.Buziaki na dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
![]()
W moim życiu odchudzałam się 3 razy.
Za pierwszym i trzecim razem była to Meridia. M. jest pomocna jak potrzebujesz szybko schudnąć, szybko i dużo w ciągu miesiąca, ale M. bardzo spowalnia przemianę materii i nie jesteś w stanie utrzymać osiągniętej wagi. W sierpniu 2007 potrzebowałam schudnąć i ostatecznie zdecydowałam się na jedno opakowanie M., świadoma tego że mogę później przybrać z powrotem na wadze. Schudłam z Meridią 6 kg, ważyłam 60,5 kg, teraz jest początek lutego i ważę aż 69 kg, najwięcej jak ważyłam w moim życiu, wcale się nie obżeram, nie jadam wieczorem! Z M. odchudzałam się dwa razy i nie polecam, efekt był taki sam, ale każda musi poczuć to na własnej skórze, jak odzyska swoje kilogramy z nawiązką. Za drugim odchudzaniem przez 3 miesiące stosowałam dietę 1400 kalorii, zapisywałam co jadłam, ćwiczyłam aerobik, schudłam 9 kg na 57,5 kg, przez 2 lata mogłam jeść co chciałam, i nie tyłam, aż przyszły kolejne święta i przytyłam do 62 kg, ale przez długo waga nie wzrastała. Najskuteczniejsza jest dieta bogata w błonnik, dużo sałatek, drób, ryby (zdrowe tłuszcze) i ryż, dużo płynów, nieprzejadanie się, no i ćwiczenia i dużo snu min. 8h na dobę. Wtedy wytwarza się hormon wzrostu, który pomaga w utrzymaniu wagi. Najważniejsze żeby podkręcić przemianę materii, a to można zrobić tylko w ten sposób. Mój wzrost 170 cm, optymalna waga dla mnie to 61 kg. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
To juz drugi głos, że po Meridii jest jojo, kurcze może rzeczywiście
![]()
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
ja jak skoncze brac meridie to pozostane na diecie i moze dopiero wtedy zaczne zwiekszac kaorycznosc, wtedy powinno sie udac
![]()
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
Jestem właśnie w trakcie stosowania tab "LIDA", czytałam o nich duzo w necie(niekoniecznie dobre opinie), ale mi poleciła je moja klientka. Byłam do nich steptycznie nastawiona i bałam sie zeby nic mi sie nie stało. Biorę je 7 dzień i zgubiłam juz 4 kg. Tabletki te hamuja uczucie łaknienia, mi np wogole niechce sie jesc, ale wiem ze musze wiec jem, owoce, pije duzo wody. A o Meridii słyszałam, że sa tylko na recepte.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Zaczełam brać meridie 15 wczoraj. Działania ogólne:
1. straszny ból głowy 2. Jedzenie nie ma smaku 3. nie chce się jeśc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam! Jestem swiezakiem ;]
meridie biore od 3 dni ;] nie mam zadnych praktycznie skutków ubocznych, a naczytalam sie o nich sporo....standardowo suchosc w ustach , wczoraj jakis dziwny naplyw ciepla.... no i nie chce mi sie jesc...zjadam góra 1000 kalori dziennie co jest wspanialym wynikiem;] do zrzucenia mam 10 kg .... zyczcie mi szczescia.... uderzylo mnie szczególnie w waszych niektorych wypowiedziach to ze uzywacie meridi do schudniecia z wagi ktora nawet nie przekracza okreslonych norm...jest prawidlowa...i macie pretensje ze nie dziala ? polecam wiecej ruchu ![]() poza tym mam sesje ;] zobaczymy co bedzie dalej... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Po wypowiedzi EVVKI zaczęłam mieć wątpliwości czy zacząć ją brać, ale z drugiej strony mam już dosyć ciągłego starania się o to żeby schudnąć mozolnie choćby te 3kg.Natomiast Candy Killer pisze, że poleca. Może rzeczywiście jeśli ktoś odchudza się umiejętnie to uniknie aż tak wielkiego przybrania na wadze. To fakt ,że przemiana materii bardzo się spowalnia, ale to normalne. Jeśli się je jak ptaszyna przez nawet miesiąc,a po odstawieniu spożywa się np.1000 kcal. więcej, to nie ma się co dziwić, że organizm nie daje rady i waga rośnie.Do ,,normalności'' trzeba wracać powoli i rozsądnie. A to jest dopiero sztuka, jak żołądek krzyczy ,, JJJEEEEEEEŚŚĆĆĆĆ" a nam ręce opadają i język ucieka.
Wiecie gdzie można kupić M bez recepty i w rozsądnej cenie w Poznaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
mi sie nie chcialo az tak jest po odstawieniu natomiast teraz to bym moga non stop jesc i cala waga mi wrocila nawet nie wiem czy nie z nawiazka jednak sama to zaniedbalam wiec nie zwalam na efekt jojo czy inne bzdury tylko na siebie
![]() choc slyszalam ze u duzej liczy osob jest ten efekt jojo porzadny,ze zaraz po odstawieniu rzucaly sie na jedzenie itp.
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
No bo jak nasz mózg przestaje być oszukiwany i zaczyna szaleć... Ja jestem taka, że jak nie poczuję boleśnie na własnej skórze to uważam, ze w moim przypadku tak żle nie będzie. Boje sie tylko jednej rzeczy:za rok i 4 miesiące wychodzę za mąż, jeśli teraz zchudnę... to wspaniale, będę wyglądać świetnie. Ale co będzie jeśli przytyję i nie daj Boże z nawiązką jak przyjdzie mi kupować suknie i iść do ołtarza. Masakra, to byłaby ogromna porazka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
to moze zacznij stosowac na jakies 2 3 mies.przed slubem..chyba ze masz duzoo do stracenia to pol roku przed powinno byc ok.
ja np przy drugim opakowaniu zupelnie nie czulam zeby na mnie to dzialalo bo chcialo mi sie jesc normalnie ale swiadomosc mi nie pozwalala ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.