IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 14:38   #211
Arida_
Zadomowienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

CwK, ja akurat jestem typem zbieracza i mega oszczednej osoby, wiec ucieszyłabym się nawet z takich rzeczy na wyrost... Chociaż jak macie małe mieszkanie to faktycznie, gdzie trzymać rzeczy do przyszłego roku Może podpowiedz teściowej, żeby kupowała np na rozmiar 74?

pałąk super, można kupić podrabiany z mamas&ppas na alli, za 3-4 euro. Tylko nie poleca się na początku wieszać na boku łóżeczka, żeby dziecko nie zwracało uwagi tylko w ten punkt, bo będzie się krzywić.

Dzojsticzek, super ze wizyta udana i wymiary prawidłowe Fotki pięeeekne, ja nie dostałam

Ja dzisiaj 36+1, wiec dla znajomych mówie ze zaczelam 37 tydzien, ale dla mnie to 36. Dla bobo każdy dzień jest ważny, więc wolę nie mówić na wyrost.

Kattoo, super, że z małym wszystko dobrze Jeżeli waga byłaby za niska, to z pewnościa lekarz zwróciłby uwagę
W pierwszej ciązy wygoniłaś za szybko, to teraz donosisz te 2 tyg żeby była równowaga w pryrodzie
Wagą się nie przejmuj, pisałaś ze bardzo puchniesz, ja też. Na wadze +18, 5 czasami mam gorszy dzień i też mi wstyd jak patrze na siebie w lustrze, poce się i sapie przy wstawaniu... Ale cóż zrobic... Zaczniemy o powrót do formy walczyć z pierwszym wątkiem na odchowalni
Pokaż efekt nowych kłaczków
Stary 2016-06-02, 14:39   #212
Wesola_Ania
Zadomowienie

Munia dzisiaj działa pełną parą, a my standard lody i pakowanie torby

C_w_k, dobry pomysł z tym leżakiem, też się nam coś od życia należy, a za te lody masz u mnie bana dzisiaj! zjadłam obiad i zaraz chyba ruszam pupę po Magnum!

Kattoo, nie są ważne cyferki na wadze, tylko jak wyglądasz, przeciez Ty taka drobnica na zdjęciach, nie martw się, szybko zrzucisz
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:40   #213
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Dziewczyny już pewnie nie raz pisałyście...ale zapytam... w ilu stopniach prałyście tetry i flanele?
Ja w 40, bo prałam razem z ciuszkami. A i tak prasuje się wszystko, wiec to chyba nie ma az takiego znaczenia
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:43   #214
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, melduję się grzecznie z domowego łóżeczka
Wody OK, wzrosły troszkę, do AFI 8, mam leżeć więcej i nie oszukiwać, może nawet nie tyle leżeć, ile po prostu nie latać jak czarownica, bo jak usłyszała, co robie w domu, to myślałam, że zabije mnie wzrokiem A przeciez nic takiego nie robie No i nie porównując do matek, które muszą latać za szkrabami. Ale wolałam już z nią nie dyskutować, bo to babeczka z rodzaju tych, które wysyłają do szpitala na odpoczynek Tylko, że leżenie w łóżku męczy cholernie
KLOCUSZEK ma dzisiaj prawie 3200, schował łepetynke w kanał, więc wstałam trochę mnie poszturchała i dokończyła badanie. Wyniki ogółem ok, minimalnie większy jest AC niż HC, wiec ja już zaniepokojona troszku, ale babeczka powiedziałam że po pierwsze różnica jest minimalna, niecały cm. Główka mieści się w normach na swój tydzień, Tylko, że reszta tydzień do przodu... Ale dopra, nie świrujmy. No kontroli za 2 tygodnie, chyba że poczuję, że mniej się rusza, dziwny/inny wyciek z pochwy, wszystko od razu na IP nie czekać na wizytę,Szyjke mi zmolestowała, tak mocno, że wracałam jak nieźle wydymana prostytutka. Aż się śmiała jak mam zamiar urodzić, skoro badanie mnie boli. No nie wiem.... może wypluje ? Szyjka na 3 cm, miękka, zamknięta, opuchnięta, przez najbliższe 2 tygodnie nie rodze, ktg zero skurczy.
Wróciłam do domu, to padłam spać ja zabita, obudziło mnie dopiero palące słońce w sypialni Mogę trochę zwolnić z ogarnianiem prania, zwłasza że komody nie ma kolejny dzień.
Dziekuje za kciukasy, one mają moc!
Super, że wątek się podoba Nie wiem jak Wy, ale ja rodzę w następnym
Aaaa... i ginka mi dzisiaj powiedziała, że waga małego ok, bo się zaśmiałam, że taka już do rodzenia, ale powiedziała, że waga to tak naprawdę jest ostatni wyznacznik. Płucka już dałyby radę samodzielnie, ale przede wszystkim chodzi o rozwój mózgu u takiego małego człowieczka i wątrobę. Więc mnie znowu stresiwo złapało, że ten mój klocuszek ma taką małą tą główkę...

MISIA, masz super synka - zawzięty sportowiec Nie dziwie się, że się popłakałaś, też bym się rozkleiła

Dziewczyny z innych wątków polecają smarowanie własnym mlekiem i wietrzenie

mamaNiny, super że ktg dobre A reakcja córeczki tylko potwierdza to, co zawsze myślałam, że nawet najdrobniejszy prezent jest lepszy niż dawanie kasy...

U mnie też będzie donoszona 17ego (38+1) czuję się troszku jak orka, zwłaszcza że zatrzymuję dużo wody i jestem cała opuchnięta, ale dla dobra tego robaczka jeszcze wytrzymam mc

Hej, hej confused, ogromne kciukasy za wizytę! Przykro, że tak Cię potraktowali, ale najważniejsze żeby na wizycie było wszystko dobrze
Ja z zabawek mam kilka pluszaczków od naszej Muni, osiołka i tyle Może dostane od kogoś karty kontrastowe, albo jakieś książeczki, jak nie to dokupie po porodzie. Na początek wystarczy. Później karuzelka, grzchotka, gryzaczki

mój mówi do mnie foczko... Wczęśniej byłam kotkiem, więc hmmm

jak najpóźniej, chyba zawet zostawię to dla tż. Materac u mnie się wietrzy już jakiś czas, ale do ubrania będę miała tylko prześcieradełko i wyjęcie z szafki kocyka/śpiworka, które są już wyprane. Szybciej nie ubieram, bo koty mi okłaczą Chociaż chciałabym już zobaczyć, że wszystko jest piękne i gotowe
Super, że młody zdrowy masz fotkę jakąś?

Odpoczywaj kochana co za szybko się nie rozpakujesz
Stary 2016-06-02, 14:45   #215
Wesola_Ania
Zadomowienie

Arida, same pozytywne wieści ! dobrze, że wody się unormowały, szyjka 3 cm, to jest głównym wyznacznikiem, że jeszcze masz ok 2 tyg do porodu? a Dzidzia już duża, łoł!
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:45   #216
marcylina
Wtajemniczenie

Arida dobre wiesci! Teraz pilot w dłoń i na kanape!
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:46   #217
Yousthyna
Zadomowienie

Arida suoer wiesci niezła waga twojego maluszka, ale racja niech sobie jeszcze rosnie zdrowo i czeka do terminu.
A Ty teraz obroty zwalniaj i na spokojnie się przygotowuj.
Stary 2016-06-02, 14:47   #218
confused women
Zakorzenienie

ARIDA, jaaacie już ponad 3kg dzieciątko! Chyba pierwsze nasze lipcowe tą wagę przekroczyło Super, że z wodami już lepiej! I słuchaj się ginki i grzecznie odpoczywaj, już się napracowałaś w tej ciąży, teraz czas dla Ciebie na relax

Ja tetry i flanelki prałam w 60st. Ale tak jak YOUSTHYNA pisze, i tak potem się to pierze więc i w 40st powinno być ok.

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2016-06-02 o 14:48
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:47   #219
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Kattoo jak +5kg w miesiąc, obstawiam że to głównie WODA. Średnio możliwe żeby aż tyle tłuszczyku się odłożyło.
Stary 2016-06-02, 14:47   #220
olutka
Zakorzenienie

Arida, super wieści
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:48   #221
kamila_509
Zakorzenienie

Fakt, Arida ma już dużego kawalera w brzuszku
Niektóre dzieci mają tyle przy porodzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 14:49   #222
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

[QUOTE=Wesola_Ania;6123293 1]

C_w_k, dobry pomysł z tym leżakiem, też się nam coś od życia należy, a za te lody masz u mnie bana dzisiaj! zjadłam obiad i zaraz chyba ruszam pupę po Magnum!

Jakiego bana? Przyczyniam się do tego, że masz więcej ruchu! :
Stary 2016-06-02, 14:51   #223
kamila_509
Zakorzenienie

Mam zawalona suszarkę i nie mogę więcej prac. A tak dobrze mi szło!! obiad prawie gotowy... chyba musze wymyślić coś nowego na obiad na przyszły tydzień bo jemy ciągle to samo :/
Stary 2016-06-02, 14:54   #224
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Arida, same pozytywne wieści ! dobrze, że wody się unormowały, szyjka 3 cm, to jest głównym wyznacznikiem, że jeszcze masz ok 2 tyg do porodu? a Dzidzia już duża, łoł!
Nieee, raczej chodzi o ogólny stan szyjki, a niekonieczie o samą ilość cm. Niektóre cięzarówki mają po kilka milimetrów i noszą tygodniami

ja się tylko upewniłam, że nie rozpakuję się szybciej a po nastepnej wizycie niech się dzieje co che

Fotki nie mam, tylko przepływy, raczej mało ciekawe
Stary 2016-06-02, 14:57   #225
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki, melduję się grzecznie z domowego łóżeczka
Wody OK, wzrosły troszkę, do AFI 8, mam leżeć więcej i nie oszukiwać, może nawet nie tyle leżeć, ile po prostu nie latać jak czarownica, bo jak usłyszała, co robie w domu, to myślałam, że zabije mnie wzrokiem A przeciez nic takiego nie robie No i nie porównując do matek, które muszą latać za szkrabami. Ale wolałam już z nią nie dyskutować, bo to babeczka z rodzaju tych, które wysyłają do szpitala na odpoczynek Tylko, że leżenie w łóżku męczy cholernie
KLOCUSZEK ma dzisiaj prawie 3200, schował łepetynke w kanał, więc wstałam trochę mnie poszturchała i dokończyła badanie. Wyniki ogółem ok, minimalnie większy jest AC niż HC, wiec ja już zaniepokojona troszku, ale babeczka powiedziałam że po pierwsze różnica jest minimalna, niecały cm. Główka mieści się w normach na swój tydzień, Tylko, że reszta tydzień do przodu... Ale dopra, nie świrujmy. No kontroli za 2 tygodnie, chyba że poczuję, że mniej się rusza, dziwny/inny wyciek z pochwy, wszystko od razu na IP nie czekać na wizytę,Szyjke mi zmolestowała, tak mocno, że wracałam jak nieźle wydymana prostytutka. Aż się śmiała jak mam zamiar urodzić, skoro badanie mnie boli. No nie wiem.... może wypluje ? Szyjka na 3 cm, miękka, zamknięta, opuchnięta, przez najbliższe 2 tygodnie nie rodze, ktg zero skurczy.
Wróciłam do domu, to padłam spać ja zabita, obudziło mnie dopiero palące słońce w sypialni Mogę trochę zwolnić z ogarnianiem prania, zwłasza że komody nie ma kolejny dzień.
Dziekuje za kciukasy, one mają moc!
Super, że wątek się podoba Nie wiem jak Wy, ale ja rodzę w następnym
Aaaa... i ginka mi dzisiaj powiedziała, że waga małego ok, bo się zaśmiałam, że taka już do rodzenia, ale powiedziała, że waga to tak naprawdę jest ostatni wyznacznik. Płucka już dałyby radę samodzielnie, ale przede wszystkim chodzi o rozwój mózgu u takiego małego człowieczka i wątrobę. Więc mnie znowu stresiwo złapało, że ten mój klocuszek ma taką małą tą główkę...

MISIA, masz super synka - zawzięty sportowiec Nie dziwie się, że się popłakałaś, też bym się rozkleiła

Dziewczyny z innych wątków polecają smarowanie własnym mlekiem i wietrzenie

mamaNiny, super że ktg dobre A reakcja córeczki tylko potwierdza to, co zawsze myślałam, że nawet najdrobniejszy prezent jest lepszy niż dawanie kasy...

U mnie też będzie donoszona 17ego (38+1) czuję się troszku jak orka, zwłaszcza że zatrzymuję dużo wody i jestem cała opuchnięta, ale dla dobra tego robaczka jeszcze wytrzymam mc

Hej, hej confused, ogromne kciukasy za wizytę! Przykro, że tak Cię potraktowali, ale najważniejsze żeby na wizycie było wszystko dobrze
Ja z zabawek mam kilka pluszaczków od naszej Muni, osiołka i tyle Może dostane od kogoś karty kontrastowe, albo jakieś książeczki, jak nie to dokupie po porodzie. Na początek wystarczy. Później karuzelka, grzchotka, gryzaczki

mój mówi do mnie foczko... Wczęśniej byłam kotkiem, więc hmmm

jak najpóźniej, chyba zawet zostawię to dla tż. Materac u mnie się wietrzy już jakiś czas, ale do ubrania będę miała tylko prześcieradełko i wyjęcie z szafki kocyka/śpiworka, które są już wyprane. Szybciej nie ubieram, bo koty mi okłaczą Chociaż chciałabym już zobaczyć, że wszystko jest piękne i gotowe
3200?? Prawdziwy klocuszek super że wszystko ok, mam nadzieję że dotrwasz do następnej wizyty
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:57   #226
confused women
Zakorzenienie

ARIDA, miałaś już pobierany gbs??
Stary 2016-06-02, 14:58   #227
_Inka__
Zadomowienie

Arida No takie wiadomości lubimy Same pozytywy

Ja dzisiaj gotuję zupę na obiad. Wrzucę chyba wszystko co znajdę w lodówce. Takie śmietnikowe wychodzą czasami najlepiej
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:03   #228
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Mam zawalona suszarkę i nie mogę więcej prac. A tak dobrze mi szło!! obiad prawie gotowy... chyba musze wymyślić coś nowego na obiad na przyszły tydzień bo jemy ciągle to samo :/
ja dzisiaj mam zamiar wieczorem wygramolić się z tż po duże zakupy spożywcze i troszku poszykować zapasów. jak wpadniesz na fajny pomysł to daj znać Na pewno u mnie pójdzie w ruch leczo i gołąbki, smaka już mam takiegoooooo, ale robić mi się nie chciało, a dzisiaj wena jak 150!
musze pobuszować trochę po necie i poszukać przepisów na smaczne obiady, które nie wymagają smażenia...
Jakieś pomysły ?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
ARIDA, miałaś już pobierany gbs??
tak, hahahaah w zeszłym tygodniu jak byłam na przyspieszonej wizycie przez te skurcze. W sumie nie wiem nawet jaki wynik? Chyba dobry s koro nic nie mówiła. I do zapłaty 16, 20 hahahha
Prawdopodobnie na nastepnej wizycie (38+1) będe miała pobierany jeszcze raz

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2016-06-02 o 15:13
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:16   #229
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj mam zamiar wieczorem wygramolić się z tż po duże zakupy spożywcze i troszku poszykować zapasów. jak wpadniesz na fajny pomysł to daj znać Na pewno u mnie pójdzie w ruch leczo i gołąbki, smaka już mam takiegoooooo, ale robić mi się nie chciało, a dzisiaj wena jak 150!
musze pobuszować trochę po necie i poszukać przepisów na smaczne obiady, które nie wymagają smażenia...
Jakieś pomysły ?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

tak, hahahaah w zeszłym tygodniu jak byłam na przyspieszonej wizycie przez te skurcze. W sumie nie wiem nawet jaki wynik? Chyba dobry s koro nic nie mówiła. I do zapłaty 16, 20 hahahha
Prawdopodobnie na nastepnej wizycie (38+1) będe miała pobierany jeszcze raz
Ja to niejadek jestem więc będzie ciężko.
Ale dam znać co ciekawego wymyślę
Albo Ty daj jak coś jeszcze znajdziesz

Mam dziwne bóle klatka lekko boli ale najbardziej jakby barki, okolice obojczyka... ale nie kości tylko taki bol jakby dretwiejacy. Ja już nie ogarniam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 15:17   #230
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Arida pięknie syn rośnie! Ty się martwisz za małą główką, ja za dużą - no nie dogodzisz matce nigdy!

Na obiad planowałam dziś makaron penne z kurczakiem i szparagami + sos śmietanowy, ale... przypomniałam sobie że mam resztki kremu z cukinii, więc zaległam na kanapie Taki prezent w lodówce
Stary 2016-06-02, 15:19   #231
kattoo
Zakorzenienie

Arida super ze wizyta udana

Dziewczyny dzieki za wsparcie

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:19   #232
*misia*
Zakorzenienie

Dzojsticzek super że wizyta udana i jakie ładne fotki synka.
Arida świetne wieści z wizyty fajnie że afi już lepsze i może rzeczywiście już się trochę oszczędzaj kobieto, nie szalej. A waga wow u mnie Mati się urodził z waga 3260
Katto Ty chudzinko nic nie gadaj o wadze bo 5 kg w miesiąc to nie tłuszcz tylko na pewno woda.
Stary 2016-06-02, 15:23   #233
kattoo
Zakorzenienie

Arida tu kudelki. Dzis upiete

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:26   #234
confused women
Zakorzenienie

KATTOO, jak ładnie, też lubię czasami zrobić sobie takiego dobierańca
Stary 2016-06-02, 15:28   #235
kamila_509
Zakorzenienie

Ja to mam dwie lewe ręce :/
Kattoo ślicznie upiete
Stary 2016-06-02, 15:28   #236
Iza0808
Rozeznanie

Nooooo lecicie z tematem nie ma co! Ponad 50 stron z poprzedniego wątku i tutaj 25. Nadrobilam :-D
Gratuluję wizyt! Aż nie do wiary jak to leci szybko.... Właśnie rano sobie uświadomilam że za równy miesiąc 02.07 mam termin wg om!!!! Spakowalam więc torby, obie, stoją za drzwiami w sypialni w razie W. Zaczynam się bać, nie wiem skąd ale mam jakieś dziwne wrażenie że to będzie jeszcze w czerwcu...............
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:29   #237
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Oj Kattoo jak mąż zobaczy taką blond czuprynę to nie zauważy + 5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 15:31   #238
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Confused, i tak najlepszymi zabawkami będą metki, garnki i plastikowe butelki co do CC, to chyba pisałam na FB, jesteś tam? Jak nie, to jeszcze w klubie napiszę.

Inka, Kattoo, ja w klapeczkach chodzę, albo balerinkach, ale jeśli zmieściłabym się w szpilki, to chyba potem połamałabym się, albo nie mogła już nigdy ich zdjąć kupiłam sandałki- japonki lekko bling bling

Kattoo, włosy jak z katalogu!

Dreamer, tetry, flanele i ręcznik prałam w 60 stopniach, ciuszki w 40

Arida, super wieści! No to nogi w górę!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:31   #239
Yousthyna
Zadomowienie

Arida prawie wszystko da się zrobić bez smażenia włącznie z mielonymi czy plackami ziemniaczanymi - ja tak żyję od 7 lat. Musisz tylko wymyślić na co masz ochotę i google na pewno Ci pomoże

Katoo jak ladnie ja całe zycie w krótkich włosach chodziłam i teraz jak mam dłuższe to nie umiem nic oprócz koślawego kucyka
Stary 2016-06-02, 15:33   #240
kamila_509
Zakorzenienie

Mam ochotę na frytki ale takie tluuuuste. Nie mogę się wylamac z postanowienia i nie zrobię!!! Aaaaaaaa!!! To straszne !!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości