![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bolesny okres- tabletki-badanie?
czas najwyzszy udac sie do ginekologa, i tak kiedys musisz sie przebadac. Lepiej wczesniej niz pozniej.
Pigulki hormonalne sa swietne w lagodzeniu objawow "okresu" (podczas ich brania nie ma juz okresu tylko tzw krawienie z odstawienia). Ja tez chodzilam po scianach, po wzieciu pierwszych 2 opakowan wszystkie dolegliwosci zniknely, malo tego, gdy odstawilam po 8 latach piguly, nadal czuje sie super przed i w trakcie okresu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bolesny okres- tabletki-badanie?
Ja tez miałam bardzo bolesne miesiączki zanim zaczęłam brać pigułki. Dwa dni wycięte z życiorysu, wymioty..ehh..nawet wizyty na pogotowiu. Poszłam do ginekologa, przepisał mi tabletki. Okres skrócił sie do 3 dni, prawie nic nie boli. A pierwsza wizyta u gina wcale nie jest taka zła, wybierz sobie kogoś sprawdzonego. A co do rodzaju badania- byłam jeszcze dziewicą, kiedy poszłam pierwszy raz- byłam badana normalnie, a nie przez odbyt, ale to chyba zależy od lekarza. Nic nie boli i nie ma sie co bać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
silny bol miesiączkowy
raczej nie mysle ze to cos powaznego ale dzis prawie zemdlalam z bólu Trwało to ok 30 minut Leżalam i wiłam sie z bolu, bylam zlana potem Okres jednak sie nie pojawił Jaka moze byc tego przyczyna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Dot.: silny bol miesiączkowy
polecam wizyte u lekarza pierwszego kontaktu ,zmierz cisnienie ,moze podstawowe badania i ginekolog ,oczywiscie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
moze to torbiel na jajniku, moze wyrostek, a moze zupelnie cos innego? szybciutko do lekarza...
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Witam nazywam się Karolina i w tym roku będę mieć 16 lat
![]() Od 6 klasy podstawowej miesiączkuje. od 4 lat nieregularne miesiaczki co mnie martwi sa od 32 dni w góre raz 52 48 róznie. Od paru miesiecy zle je przechodze ![]() ![]() ![]() Boje sie isc troche do ginekologa bo wiem ze musialabym isc z mama a nam sie dobrze nie uklada nie lubie z na hcodzic co mam robic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
karolina nie martw sie Okres kiedys Ci sie ureguluje chyba, ze chcesz sie pakowac w tabletki anty. Ja tez dlugo mialam nieregularny dopiero w wieku 23 lat jest ok. Uregulowal sie bez tabletek
![]() Dziwne ze Twoja mama nie widzi jak sie meczysz, jak nie chcesz isc z nia to moze zapytaj kolezanke ale do gina powinnas isc. Moze przepisze Ci jakies leki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
czy to moze byc cos powaznego ??
Te moje objawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Nalezy isc do ginekologa zamiast sie meczyc niewiadomo jak dlugo.
Popros kolezanka zeby z toba poszla ,mozesz isc sama lub pogadaj z mama moze to bedzie pierwszy krok do ocieplenia waszych stosunkow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
To raczej sie wybiore do ginekologa z kolezanka jakas
![]() Czy na pierwszym spotkaniu moga mi robic jakies badania juz i czy sa bolesne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dolegliwości związane z miesiączką - wątek zbiorczy
z tego co pamietam to na pierwszym spotkaniu z ginem nie mialam robionych badan (na cytologie bylo jeszcze za wczesnie, przyszlam tylko kontrolnie) Bolec tez nie bolalo wiec sie nie bój dasz rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
hejka mam problem- moja miesiączka trwa juz 5. dzien i nadal jest obfita, odczuwam tez bóle kłute w podbrzuszu i niewiem co robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wiecie może co może być przyczyna...przedwzesnego krwawienia? zostało mi 7 tabletek do końca 6-go opakowania i dostalam krwawienie? pytałam w innym watku ale narazie cisza może któraś z Was mi pomoże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
![]()
Od 2-3 miesięcy podczas miesiączki kiedy chodze sie załatwic i próbuje sie podetrzeć "zwisają" mi takie dziwne długie skrzepy lub coś takiego sama nie wiem co to jest, jest to czerwone i jest w stanie śluzowatym...
![]() Bardzo sie martwie i nie wiem co to jest i dla czego to mam. prodze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Dot.: skrzepy podczas okresu
Najlepiej zrobisz , jesli pojdziesz z tym do gienkologa .Z tego co wiem , nie powinno sie pojawiac nic z tych rzeczy...szczegolnie ze piszesz ze te skrzepy zaczely sie pojawiac 2-3 miesiace temu .
Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
ja tez mam czasem takie skrzepy w stanie sluzowatym..dlugie, czerwone i oblesne...ale mialam je nawet wtedy gdy nie bralam tabletek anty...i do tej pory uwazam to za normalne..raz jest ich wiecej raz mniej...gdy uzywalam tamponow to nie wiedzialam ze cos takiego istnieje...gdy sie przezucilam na podpaski to zaczelo mi sie takie cos pojawiac...jesli nie "wyplywaja" one dluzej niz do 3-4 dnia miesiaczki to chyba jest ok..natomiast jesli utrzymuja sie do ostatniego dnia to moze warto by zasiegnac porady lekarza?
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też strasznie męczę się przed okresem. Jestem od Ciebie o kilka lat starsza, ale to nie wyklucza tego, że może Ty już w tym wieku dojrzewasz. Jakoś tak to okeślił mój ginekolog i powiedział, że już baba jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
![]()
Od 2-3 miesięcy podczas miesiączki,podszas załatwiania sie "zwizaja" mi długie śluzowate coś jak by skrzepy i nie wiem co mam zrobić z tym i nie wiem dlaczego i z kąd to mam prosze o porade i pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Dot.: dziwne objawy podczas miesiączki
Cytat:
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Ile masz lat? Od dawna masz miesiączki?
A mnie się wydaje, że to normalne. Ja przy każdej miesiączce (jak ją jeszcze miałam ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
czemu zakładasz drugi raz ten sam watek?
Twój poprzedni został połączony z tym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90614&page=8
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
miesiączki mam od 3 lat i mam 16 lat..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
![]()
witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo bolesna miesiaczka;(
pojsc do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
tylkozgiecie chyba niekoniecznie jest tutaj winowajca ,takze posiadam i nigdy nie mialam bolsnych okresow nawet teraz ze spirala.
no spa co godzine? bylas u lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A po 2 to ja odstawilam no-spe bo przestala mi dawac cokolwiek,potrafilam brac kilka sztuk dziennie i nic. Teraz biore VegantalginH i jestem bardzo zadowolona. 1 tabletka znieczula mnie na dlugi czas. Bralam kilka miesiecy Jasmin i to byly piekne czasy bo nic mnie nie bolalo. Ale teraz trzeba sie meczyc znow.
Przytyć ![]() Każda radość którą niesiemy innym zawsze do nas powróci. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mini8700 Czas edycji: 2008-03-05 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.