Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 22:24   #211
*misia*
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Dzojsticzek ten lekarz jest z tych wyluzowanych w przeciwieństwie do mojej doktor, po za tym on nie porównał tych usg a ja tak i chyba to był błąd.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-14, 22:27   #212
olutka
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
A miałam się wam pożalić na mojego TŻ i jego bałaganiarstwo a tu mnie wyprzedziłyście i temat się sam zaczął.
Ja od kilku dni strajkuję i to dosłownie, tzn. mam już serdecznie dość zbierania po całym domu jego porozrzucanych ciuchów, skarpet i butów. Wiecznego układania w szafie jego rozmymłanych podkoszulków, odkładania na wieszar rzuconych kurtek, bluz. Powiedziałam mu ostatnio otwarcie, że choćby na jego rzuconych w kąt brudnych skarpetach miała wyrosnąć kolonia pleśni ani palcem nie kiwnę żeby to sprzątnąć. Jestem już w takim stanie w jakim jestem i czasami schylenie się po leżące na podłodze ciuchy to naprawdę wysiłek. Efekt jest taki, że salon zaczyna pomału podręczną garderobę przypominać
Na dodatek oczywiście w większości przypadków to ja ramo wstaję robię śniadanie i kawę, idzie do pracy to robię mu jedzenie i kanapki- jak mu nie zrobię to on prawie zawsze sobie niezrobi. Ja ogarniam zakupy, opłaty, sprzątanie w domu i wkoło niego. Więc jak chcecie profesjonalną służącą to polecam się- doświadczenie już mam.
no to się pożaliłam.

Oj kochana, to nie zazdroszczę...
Mój też zostawia wszystko gdzie popadnie, ale ja za to nie trącę żelazka i musi swoje ubrania sam uprasować, prawie nigdy nie robię mu śniadania (tylko sobie robię jeśli on mi nie zrobi) i nie koszę trawy, nie podlewam...

I widzę, że jak od początku twardo powiedziałam, że ja trawy nie obsługuję to on mimo początkowych buntów teraz sam się z siebie za to regularnie bierze, nigdy nie muszę prosić. A jak w domu pokazałam, że wszystko robię to uprosić o cokolwiek to dramat ;(

Teraz muszę więc przy dziecku pewne rzeczy też twardo egzekwować od pierwszego dnia bo inaczej się później nie da...

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
MISIA, ładnie córcia rośnie, zaciskaj nóżki i będzie w sam raz 3kg A mała myślę, że przybrała w ostatnim tygodniu więcej niż 20g, to pewnie błąd pomiaru! Poza tym 19 centyl jest całkiem ok! Ale jeśli masz wątpliwości to zawsze lepiej skonsultuj to ze swoją lekarką do której masz zaufanie

YOUSTHYNA, Jak też pod koniec ciąży co chwile miałam plamy na bluzce więc to chyba typowa niezdarność na końcówce

KATTOO, dziś wieczorem już sobie pięknie siarę podjadł, aż mnie sutek bolał tak ciągnął Mama dumna z synka!

CWK, ja przy moim wcześniaczku zakładam Pampers Premium Care 1 i są ciut przyduże ale się trzymają, myślę, że 0 nie ma sensu.. Tym bardziej ze są sporo droższe.

Wrzuciłam do klubu fotkę Antosia, tylko taką udało mi się zrobić moim tel

Pędzę oglądać

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

I bardzo się cieszę, że już karmienie postępuje
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:28   #213
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Dzojsticzek dzięki za polecenie Lidla, jutro zajrzę, a wyglądają mi na plastikowe.

W Rossmannie nie było, te z Ikea słabe mi się wydały.

Co do sprzątania to jak męża weźmie na porządki to mi robi awanti o pilniczek czy leki leżące na wierzchu Taki dokładny skurczybyk!
Ma zrywy, a tak to leży coś tydzień i nie przeszkadza.
Porządek ma w papierach a ja wiecznie coś gubię, szukam, odkładam żeby nie zapomnieć i...zapominam.
On z tych porządnych, co wszystko odwieszają do szafy, buty układają,
Ja wrzucam na kupkę, bo wieszaków mi się nie chce szukać
On przygotowuje sobie wieczorem ubranie do pracy (włącznie ze skarpetkami) a ja zawsze w panice spóźniona rano grzebałam w szafie i prasowałam na ostatnią chwilę.

On z wieczora robi jedzenie do pracy a rano mi szykował, bo inaczej ja bym po prostu nic nie zjadła.
Nie wiem skąd mu się to wzięło, bo w jego domu matka ogarniała wszystko za wszystkich (2 synów). Nauczył się odkąd zaczęliśmy razem mieszkać.

Są rzeczy, których nie tyka - pralki (ale rozwiesza pranie), okien, łazienki, obiady robię częściej ja, rzadko robi sam większe zakupy, bo wolę jak ja to ogarniam logistycznie.

U każdego inaczej to wygląda.
Stary 2016-06-14, 22:32   #214
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
MISIA, ładnie córcia rośnie, zaciskaj nóżki i będzie w sam raz 3kg A mała myślę, że przybrała w ostatnim tygodniu więcej niż 20g, to pewnie błąd pomiaru! Poza tym 19 centyl jest całkiem ok! Ale jeśli masz wątpliwości to zawsze lepiej skonsultuj to ze swoją lekarką do której masz zaufanie

YOUSTHYNA, Jak też pod koniec ciąży co chwile miałam plamy na bluzce więc to chyba typowa niezdarność na końcówce

KATTOO, dziś wieczorem już sobie pięknie siarę podjadł, aż mnie sutek bolał tak ciągnął Mama dumna z synka!

CWK, ja przy moim wcześniaczku zakładam Pampers Premium Care 1 i są ciut przyduże ale się trzymają, myślę, że 0 nie ma sensu.. Tym bardziej ze są sporo droższe.

Wrzuciłam do klubu fotkę Antosia, tylko taką udało mi się zrobić moim tel
Super! Teraz bedzie coraz lepiej Synus jest silny i dacie sobie rade
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:33   #215
wuncek
Rozeznanie

Ale lecicie!!!
Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość

OPIEKA NAD MATKĄ PO PORODZIE

-€“ należy się zarówno po porodzie SN, jak i po CC (14 dni kalendarzowe),
-€“ należy się mężowi, ale też innemu członkowi rodziny, np. babci dziecka,
-€“ to zwykły zasiłek opiekuńczy, płatny 80 %,
-€“ może wystawić go szpital (oddział położniczy), ginekolog prowadzący ciążę, ale też lekarz rodzinny.
A nie bylo tak, że opiekuńcze było płatne w sumie 100 % - 80 % przez pracodawcę, 20 % przez ZUS? Słyszałyście o takich cudach?

Arida, ja spodziewam się córki, TP 13.07.2016 r. ;-)

Co do depilacji Bożeny... już kiedyś o tym rozmawiałyście, ale jak to jest przed porodem? Najlepiej się ogarnąć w domu bo jak nie to się zajmą tym na sali? Bo ja się tam na wosk nie wybiorę w życiu

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Monitor oddechu. Tak na poczatku czesniaki moga tak miec bo "zapominaja oddychac" bo niektore nie zauwazyly ze sie urodzily. Bedzie dobrze
Skoro taki temat... Macie jakieś sprawdzone nianie elektroniczne? Chciałabym nianę z dobrym zasiegiem, najlepiej z video i nie za 700 zł I nie wiem co brać ;-)

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Nie widzę swoich postów

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Chyba mam jakieś skurczybyki przepowiadacze czy inne dziwne rzeczy... boli mnie brzuch tak leciutenko jak na okres chwilami i schodzi do pachwiny. To to? Czy to zupełnie co innego?
Jeśli ból przechodzi jak zmienisz pozycję to przepowiadacze... Jako że nie byłam na sr to dokształcał mnie wujek google

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, wziąć używany lovi prolactis czy używany Medela mini Electric, obydwa elektryczne i jeszcze na gwarancji.
Ja bym brała Medela, sama go wybrałam

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
dlatego lepsza jest Bawaria, bo też ma słód jęczmienny a totalne 0%
Gdzie kupujecie Bawarię? Bo mam wrażenie że w naszej okolicy jej nie sprzedają... sprawdziłam już tyle sklepów i nic, nawet nie wiem jak smakuje

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Kurczę pomarudzę Wam trochę dobra? Wyszłam po badaniu zadowolona i cała happy dopóki nie spojrzałam na to usg sprzed tygodnia. Ja wiem że może być błąd pomiaru itp ale o ile sama waga aż tak mnie nie niepokoi tak martwi mnie to że tydzień temu mała była na 36 centylu dziś jest na 19, parametr fl jest dokładnie taki sam jak tydzień temu, ac urósł tyko o 2 dni. Jakoś mnie to niepokoi i znając życie pewnie moja doktorowa też to zaniepokoi.

Kochana może idź jeszcze raz na wizytę? Przedzwoń do doktora? Stres Ci w niczym nie pomoże, po co się masz martwić. Najlepiej sprawdzić to jeszcze raz, niech specjalista Cię uspokoi...
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:34   #216
Wesola_Ania
Zadomowienie

Sciagnelam w końcu apke wizażu na komórkę,tak by w razie akcji poród coś do Was pisać.idę oglądać Antosia😉

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:38   #217
marcylina
Wtajemniczenie

Zobaczyłam pieknego Antosia..tak slodko spi, ze sama chyba ide spac

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 22:39   #218
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Wuncek Bawarię kupisz w Auchan i P&P.

Confused dzięki, nie biorę Pampersów 0 w takim razie. Cieszę się, że mały załapał o co chodzi z cyckiem Pięknego masz syna taka kruszynka do całowania. Pewnie rodzina oszalała na jego punkcie?
Stary 2016-06-14, 22:40   #219
Wesola_Ania
Zadomowienie

Wnucek, mnie tak powiedziała położna ze szpitala, gdzie chcę rodzić, by ogolić się najlepiej w domu, jeśli się nie zdąży to oni to zrobią, ale chyba na sucho…:/
Stary 2016-06-14, 22:40   #220
aglo_mammy
Zadomowienie

Widzialyscie że mezzaluna pisała na starym wątku? Tylko nie mogę jej już tam odp
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:40   #221
mimi000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Allofkowa, te paczki z ali przychodzą do skrzynki? Nie trza żadnego podpisu?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A nie jest tak, że siara musi trafić do buźki malucha?
Munia po odciągnięciu, jeśli coś wyleci, najlepiej podać Dzidziusiowi..zwłaszcza siarę, której, jak nam na SR nam tłukli do głowy, każda kropla jest na wagę złota (siara ponoć wygląda jak słaba herbata z żelatyną).

Kamila też Cię rozumiem. Czasem nawet płakałam z bezsilności, że nie mam sił sprzątać a nie mogę już siedzieć w takim brudzie, ale:
1. po 3 rozmowach z tż zrozumiałam, że on robi, co może a po pracy na więcej nie ma sił (choć po 3 rozmowie widzę poprawę)

2. nauczyłam się ignorować bałagan, bo jak będzie Mała, ona będzie najważniejsza

3. zwłaszcza po porodzie wolimy z Mężem się nie zajeżdżać i funkcjonować spokojniej i bez nerwów. Przerzucać duże kamyki, a małe jak porządki zostawiać na koniec, bo bałagan 2 dni dłużej nikomu krzywdy nie zrobi.

Chcę być kochającą żoną i spokojną mamą..z perfekcyjną panią domu raczej nie uda mi się tego połączyć. Zobaczymy jak wyjdzie.

Misia 19 centyli to przecież nadal norma. Rozumiem Twój niepokój, ale pamiętaj, że błąd pomiaru wzrasta w wagą dzidziusia. Wystarczy, że ostatnio zawyżyli. Nie martw się na zapas.

Edytowane przez mimi000
Czas edycji: 2016-06-14 o 22:43
mimi000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:41   #222
marcylina
Wtajemniczenie

Cwk.. u mnie zlikwidowali w Auchan i w PP tylko w Stokrotce jest- jedna w miescie!

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:41   #223
Wesola_Ania
Zadomowienie

Kolejny wieczór czuję się średnio, a w sumie aż tak długo dziś nie spacerowałam…też tak macie?
Stary 2016-06-14, 22:42   #224
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Kolejny wieczór czujÄ™ siÄ™ Å›rednio, a w sumie aż tak dÅ‚ugo dziÅ› nie spacerowaÅ‚amâ€Åšteż tak macie?

Ja ostatnio prawie wcale nie chodzę na spacery bo nie mam siły ;(
Stary 2016-06-14, 22:42   #225
aglo_mammy
Zadomowienie

Confused - lecę oglądać foto. Cieszę się że idzie wam coraz lepiej 😄
Stary 2016-06-14, 22:43   #226
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Cwk.. u mnie zlikwidowali w Auchan i w PP tylko w Stokrotce jest- jedna w miescie!

Apokalipsa!!!!
Stary 2016-06-14, 22:43   #227
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Apokalipsa!!!!

To słowo mi się kojarzy od razu z panią Frau z Włatcy Móch
Stary 2016-06-14, 22:45   #228
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny wieczór czuję się średnio, a w sumie aż tak długo dziś nie spacerowałam…też tak macie?
Ale że jak średnio?
Ja co wieczór mam skurcze, kłucia, spinanie brzucha, ciśnie z każdej strony. Dopóki mi nie odejdą wody albo skurcz nie złamie w pół to chyba nie poznam, że coś sie zaczyna dziać na poważnie, bo już przywykłam do tego, że ciągle coś boli.
Stary 2016-06-14, 22:45   #229
olutka
Zakorzenienie

Wydarzenie roku -tż zawiezie mnie jutro z kotą do weterynarza bo dziś byłam sama i już nie miałam siły drugi raz z nią pojechać na nowy zastrzyk, spytałam pro forma i myślałam, że jak zawsze powie, że no way, a tu padło tylko pytanie o której cuda się zdarzają!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 22:45   #230
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wnucek, mnie tak powiedziała położna ze szpitala, gdzie chcę rodzić, by ogolić się najlepiej w domu, jeśli się nie zdąży to oni to zrobią, ale chyba na suchoâ�Ś:/
Zrobia na sucho. Mnie przed cc golili ale nie bylovtak zle
Cytat:
Kolejny wieczór czuję się średnio, a w sumie aż tak długo dziś nie spacerowałamâ�Śteż tak macie?
Ja sie czuje srednio od poczatku ciazy 😂 Ale chodze na podworko z mlodym wiec jakos daje rade
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:46   #231
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
To słowo mi się kojarzy od razu z panią Frau z Włatcy Móch
Faktycznie!
Widziałam kiedyś taką maskotkę - chuda czarna pani frau
Stary 2016-06-14, 22:48   #232
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie!

Widziałam kiedyś taką maskotkę - chuda czarna pani frau

Ło matko! Chyba bym takiej nie chciała
Stary 2016-06-14, 22:48   #233
Wesola_Ania
Zadomowienie

Faktycznie Mezzaluna pisała w poprzedniej części, że Rozalka słabo z piersi i że jest dokarmiana i ma kryzys bólowy…napisałam jej prv, że ją wspieramy i podałam link do X
Stary 2016-06-14, 22:48   #234
alloffkowa
Zakorzenienie

Patola... Mój mąż wrócił a ja mu śpiewam: Mam tę moc, mam tę moooc, będę rodzić całą noc 😂
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:48   #235
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Wnucek, mnie tak powiedziała położna ze szpitala, gdzie chcę rodzić, by ogolić się najlepiej w domu, jeśli się nie zdąży to oni to zrobią, ale chyba na sucho…:/
Położna w szpitalu stwierdziła, że to wybór rodzącej czy się ogoli czy nie, może odmówić golenia krocza, dla nich to bez różnicy. To samo z lewatywą.
Stary 2016-06-14, 22:49   #236
Margosia__
Zakorzenienie

Heh... chyba muszw sie do klubu zapisac... zeby naszego Pierworodnego zobaczyc

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:50   #237
confused women
Zakorzenienie

CWK, dziękuję Tak, wszyscy zakochani choć na razie wysyłam rodzinie tylko zdjęcia i filmiki, bo na oddział neonatologiczny mogę wchodzić tylko ja i TŻ, ale liczę że jutro lub pojutrze będę już go miała przy sobie na sali

No właśnie, czekamy na kolejne wieści od MEZZALUNY! Ciekawe jak pionizacja przebiegła i jak sobie radzą z malutką
Stary 2016-06-14, 22:50   #238
Wesola_Ania
Zadomowienie

No dokładnie jak napisała C_w_k, brzuch twardy, choć biorę magnez, dziwne uczucie kłucia w bożenie i podbrzusza, ogromna susza w gardle i niemoc jedna, jakby mdło…ale napinanie się nie nasila, to takie przygotowania org…?
Stary 2016-06-14, 22:50   #239
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Położna w szpitalu stwierdziła, że to wybór rodzącej czy się ogoli czy nie, może odmówić golenia krocza, dla nich to bez różnicy. To samo z lewatywą.
Tylko ciekawe jak się później goi taka rana z włosami szyta 😐
Stary 2016-06-14, 22:52   #240
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
FFFfff... czy ktoś jeszcze nie chodzi na woski czy cukry? Czy tylko ja i jednak powinnam się zapisać?

[QUOTE=cala_w_kwiatkach;61 757116]Wuncek Bawarię kupisz w Auchan i P&P.
Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość

Żadnego z tych sklepów nie ma u nas w pobliżu...Więc nie dziwię się że nie znalazłam
W PP kupowałam wino bezalkoholowe,a le ostatnio dwa razy nie było czerwonego i przestałam tam specjalnie jeździć.
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości