|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
Dokładnie. Raz bym chciała żeby już był z nami młody a raz chce go jak najdłużej w brzuchu bo teraz ostatnie chwile dla siebie, dla T.... Cytat:
Ja też mam płacz na końcu nosa jak muszę się schylic ![]() Cytat:
No wez :/ liczylam, że nikt nie zauważy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Poryczalam się jak zobaczyłam ile my miesięcznie wydajemy pieniędzy na ubrania, chemię i jedzenie.... jestem przerażona konkretnie. Jak dojdzie dziecko to chyba będę musiała iść pod lampę....
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa jak będą się nam rozkładały finanse z dzieckiem. Na początku chyba nie będzie tak źle skoro chcę kp. A będziesz dostawała jakąś kasę? Odpowiednik naszego macierzyńskiego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Wiecie wakacje się zaczęły. Coś się tej Zu należy. Mój m już osiadł na laurach i nic mu się nie chce. Nie ważne że ja w ciąży. Pranie, prasowanie, sprzątanie. Już mam dość czasami. Wiecznie mi gości zaprasza i latam przy nich. Ostatnio był jego kuzyn (na4 dni) i ja ciągle w kuchni. Wiecznie podłogi mylam. Każdy sobie korzysta z uroków domku. Nosi z dworu, chodzi w butach.... Teraz mamy duży basen. Taki 4m. Wszystkich zaprasza a ja ciągle sprzątam, myje podłogi i piore dziennie 10 ręczników. Dla zu też nie ma czasu bo ciągle goście. Może niegoscinna jestem, ale daliby mi teraz spokój. Wczoraj też goście do wieczora. Dziś znów kogoś zaprasza. Już się z kolegami na mecz umowil na czwartek, a w czwartek jest 30- nasza rocznica ślubu. Zu by się chciała pobawić. Ja nie mam siły, ten nie ma czasu... Jeszcze wymyślił że w sierpniu i weźmie dwoje dzieci z rodziny bo one takie biedne....Oki, ale nie na miesiąc(tak, cały sierpień). Czyli będę z noworodkiem skakać jeszcze przy trójce starszych. Wiecznie zamiatam bruki i kosze trawę. On też niby coś robi, ale ci goście mnie zabijają. Już na następny weekend wymyślił ognisko u nas, na piątek z noclegiem inni przyjeżdżają. Ja potem sprzątam pokoje gościnne, piore pościele itd. Jego kuzyn jeszcze z psem przyjechał. Syf, wszędzie klaki, gowienka z trawy zbierałam, powyciagal mi cebulki kwiatowe,zniszczył nowy klon palmowy.... Ogólnie zmęczona jestem i wolałabym żeby coś zrobił dla Zu, a nie wiecznie robił nam hotel z chaty... Cóż, niegoscinna jestem i tyle. Ulalo mi się sorry.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#214 |
Wtajemniczenie
|
kama.. matko.. ze tak powiem poebało go? masakra.. współczuję, nie mozesz jakos na niego wplynac? niech sie facet opanuje..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę dostawac chyba do końca sierpnia 60% swojej dotychczasowej pensji, do tego jakieś 150 dla mnie od państwa i jakieś 160 na dziecko. O ile wszystko uda się załatwić. I to wszystko. Od października nie mam umowy już wiec nie wiem jak będzie wyglądało to dalej.... Cytat:
No ludzie!!!!! Twój mąż ma Cie za robota?! Weź się kobieto zbuntuj i zajmuj się TYLKO sobą i Zu. Niech zobaczy jak to jest latać za goscmi, gotować im i sprzątać. Przecież Ty powinnaś dbać o siebie a nie o horde ludzi w około!!!
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu przestała "usługiwać" jego gościom... wiem, że dla Ciebie może być to problem bo wszędzie będzie syf, ale może jak mu w końcu zabraknie ręczników i pościeli to się facet opamięta! A ten czas poświęć sobie i córeczce! Bardzo nieciekawa i trudna sytuacja... Mam nadzieję, że on trochę się opamięta!
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze na sierpień se gości zaprasza. No ludzie!!!!
#218 |
Wtajemniczenie
|
Kama podziwiam ze jeszcze nie zwariowałaś. Ja bym się postawila ostro na Twoim miejscu i na pewno nie uslugiwala ani nie ogarniała wszystkiego. Za chwilę rodzisz a impreza goni imprezę, wszyscy świetnie się bawią a najmniej Ty. Powiedz mężowi dokladnie to co nam tu napisalas i niech ograniczy zaproszenia albo bardziej angażuje sie w pomoc. Podziwiam Cie ze dajesz sobie z tym jakos radę, ja bym wymiękła.
Spuchła mi jedna stopa-prawa. Dziwne. Co do stanu ciążowego to go uwielbiam i mogłabym tak jeszcze dlugo chodzić. Zle sypiam, ciągle cos boli, sapię, duszno i ciężko się schylać ale to pikuś w porównaniu z plusami czyli tyyyle wolnego, bez pracy, duzo czasu dla siebie, mogę wszystko ogarnąć i pozałatwiać wtedy kiedy mi pasuje, dogadzam sobie, planuję powolutku. Z drugiej strony jestem ciekawa jak to będzie z dzieckiem ale też przerażona nową sytuacją 😊
#219 |
Zadomowienie
|
Kama_pas - nic dziwnego że się wkurzasz. Kurde może porozmawiaj z nim. Powiedz ze jesteś zmęczona i żeby może trochę przyhamował z tymi imprezami. Myślę że wszystko da się obgadać. Faceci to czasem tacy niedomyślni są a jak powiesz wprost to co innego.
Mój tż też towarzyski i spraszać lubi jak jest w domu, ale wtedy i szykuje i sprząta on (teraz gdy ja w ciąży) i nawet mnie wygania z kuchni... Edytowane przez aglo_mammy Czas edycji: 2016-06-26 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Kama ja cię doskonale rozumiem i nie dziwię ci się wcale że jesteś zła. Nie wyobrażam sobie robić za gospodynię dla tylu osób które mąż sobie zaprasza, szczególnie w ciąży. Sam zaprasza, sam niech sprząta po nich. Nie zadręczaj się tak. Macie duży dom i jak nie chce ci pomóc to weź do tego celu jakąś panią do sprzątania, może się chłop otrząśnie. I koniecznie porozmawiajcie o częstotliwości pojawiania się gości w domu, przecież to musi być nie do zniesienia. Walcz szczególnie o czwartek, w końcu to wasza rocznica...
Nie wyobrażam sobie brania do siebie dzieci na cały sierpień ![]() ![]() Obecności psa bez twojej zgody nawet nie skomentuję. Wybacz ostre słowa, ale bardzo nieodpowiedzialnie twój mąż się zachowuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzaj się na to. Będziesz miała dosyć roboty z Zu i malenstwem a gdzie do tego jeszcze cudze dzieci... Ja na prawdę Cie podziwiam. Już dawno bym facetowi swojemu sklepala twarz za takie akcje....
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rączki mu urwało???!!! Chcę sobie zapraszać, niech obsługuje. Ty jesteś w ciąży. Pomijając ten istotny fakt wcale nie musisz mieć ochoty na taki towarzyski tryb życia i tyle. Weź no zrób z tym porządek! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
hej Kochane, melduję sie z domku. Z jednej strony super, bo w końcu u siebie - tż przezakochany w synku mógłby go tulić, dotykać i całować, jak ja godzinami
![]() Z drugiej strony pisze do was i ryczę, bo hormony szaleją i dobija mnie niemożność wybudzania małego na jedzenie ![]() ![]() ![]() Także teraz tż poleciał do apteki po strzykawkę, dzisiaj będę ściągać laktatorem na każde karmienie i podawać delikatnie strzykawką. Jutro wprowadzimy mieszane karmienie mm + moje przez strzykawkę na 2 dni i mam nadzieję, że już wtedy spadnie ta pieprzona bilirubina na tyle, że dzieciaczek odżyje i będziemy znowu tylko na cycusiu.
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co by zrobił, gdybyś olała przynajmniej obsługę jego i jego gości??? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kama a powiedzialas wgl mezowi ze nie zyczysz sobie tych imprez, gosci i dzieciakow? Edytowane przez kattoo Czas edycji: 2016-06-26 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to stan przejściowy, niedługo żółtaczka odpuści i będziecie cieszyć się swoją obecnością ![]()
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę zacząć oszczędzać na maxa bo nie wyrobimy z kasą. Też myślałam, że więcej się dostaje od państwa ale nie. Nie jest tak miło. Na szczęście T ma prace, siostra się dorzuca. Przeraża mnie to wszystko.... Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby w końcu maluszek wrócił do "normy" ![]()
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Wracam do chaty
![]() Kama, podziwiam, że jeszcze nie oszalałaś ani morderstwa na mężu ani którymś z gości nie dokonałaś. Wszystko ma swoje granice. CWK, mam podobne odczucia co do ciąży jak Ty - mimo 'atrakcji' różnorakich uważam ten stan za błogosławieństwo - w końcu nie zgrzytam zębami ze stresu związanego z pracą i nie jestem na ciągłej spinie, w wiecznym niedoczasie, pod presją miliarda tabelek itd. Współczuję Wam puchnących stóp/dłoni. U mnie na szczęście jest o niebo lepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
kattoo, dmuchanie tez nie działa na tyle żeby sie obudził i zassał żeby opróznić 1 pierś, Possie chwile efektywnie, max 3 minuty i odpada :/ a to za mało
![]() ![]() Będe mu podawać pierś za każdym razem, ale nie za bardzo wiem o co Ci chodzi z tym palcem??
#231 |
Wtajemniczenie
|
Arida kciuki żeby śpioszek ogarnął żółtaczkę i kp wystarczyło. Brawo za chęć działania ze strzykawką. Na pewno masz duże wsparcie w tz. Patryk sporo ważył więc pewnie może spaść z wagi w gramach więcej niż lżejsze maluchy. Powodzenia!
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Kattoo zdaję sobie sprawę z tego ze pierwsza ciąża rządzi sie innymi prawami niż kolejna. Za pierwszym razem jest Full czasu dla siebie, rozczulania nad każdym ubrankiem, wyprawką itp. Podziwiam mamy które muszą jednocześnie ogarnąć starszaka, gdy ja mam dni ze sama siebie nie ogarniam😉 i rozumiem ze jeśli ktoś faktycznie źle znosi całą ciążę lub ma ją zagrożona to z utęsknieniem wypatruje jej szczęśliwego zakończenia.
#234 |
Zakorzenienie
|
Arida, podziwiam Twoją motywację i ogromnie trzymam kciuki za Wasze kp!!
Też zakładam, że to stan przejściowy wynikający z żółtaczki i niedługo wszystko powinno się poprawić! |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
kama
![]() ![]() Arida trzymam kciuki za kp, oby Patryk szybko się pozbył żółtaczki ![]() ![]() ![]() Mnie już ciąża męczy - od ok. 3 miesięcy ![]() ![]()
#238 |
Zadomowienie
|
Inka brzuchol jeszcze raczej wysoko
![]() Kattoo rzeczywiście bardzo spuchnięte twe norzydła...ale po odpoczynku duża różnica ![]() Ja mam bardzo małe i chyba płaskie ale karmiło mi się bez problemu..pierwsze dni wiadomo mało przyjemnie było ale potem luks malina ![]() Lazurowa wbrew pozorom aż tak dużo nie piszemy na FB, weekend jest więc mniejsza produkcja postów na wizażu.. ![]() MamaNiny współczuję takiej opuchlizny...ojjj.. Kama tak jak cwk zastanawiam się jak CI się udało jeszcze nie zwariować...mąż nie widzi, że w ciązy jesteś? Przecież takie ciągłę latanie, sprzątanie, gotowanie itd. jest mega męczące w naszym stanie...oj...jeszcze w sierpniu przez cały miesiąc 2 dodatkowych dzieci...chyba, że sam się nimi zajmie to ok..o rany, ja bym ręką nie ruszyła teraz, niech on sprzata i gotuje jak zaprasza sobie gości.. Arida najważniejsze, że już w domku...zaciskam kciuki, żeby jak najszybciej pożegnał Patryś żółtaczkę ![]() Kurcze ale u nas na wątku fajnie...najgorsze, że zaraz wszystkie urodzimy i częstotliwość wpisów drastycznie zacznie maleć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
Arida takie dodatkowe inf znalazlam, teoria i pewnie juz slyszalas.. ale wrzucam
![]() - Karmienie piersią noworodka zacznij od częściowego rozebrania noworodka. Karmienie maluszka zawiniętego w rożek z pewnością przyspieszy zasypianie. -Przed karmieniem piersią zmień dziecku pieluchę. Jeśli jednak zaśnie, przewiń go raz jeszcze przed zmianą piersi. -Pogładź swoim sutkiem policzek i usta dziecka, to stymuluje jego odruch szukania piersi. -Udaj, że wyjmujesz sutek z ust dziecka lub włóż palec pomiędzy sutek a buzię dziecka. Ponieważ ciągłe ssanie usypia dziecko, w ten sposób sprawisz, że noworodek zacznie na nowo ssać z większą siłą, aby utrzymać sutek w ustach. -Dotknij ucha dziecka lub pogładź je po rękach lub nogach. Dotyk rozproszy jego uwagę od stanu półuśpienia, w jakim się znajduje, ssąc mleko matki. -Śpiewaj głośno, oczywiście bez krzyczenia. Cisza usypia dziecko, a dość głośna i szybka piosenka pomoże przełamać nazbyt kojącą atmosferę. -Połóż chłodną szmatkę na brzuchu, nodze lub czole dziecka. Upewnij się, że dziecko zbytnio nie marznie. Nawet szmatka zanurzona w letniej wodzie powinna się sprawdzić. -Dość energicznie podrap dziecku stopy. Maluszki tego nie lubią, więc z pewnością obudzą się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.