Koty vs psy, kot i pies - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Wolisz koty czy psy?
koty 15 30,61%
psy 11 22,45%
uwielbiam wszystkie zwięrzęta 22 44,90%
w ogóle nie lubię zwierząt 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-30, 16:58   #211
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia
Dot.: Wolisz koty czy psy?

psy lubie na równi z kotami ,a najbardziej lubie króliczki
Stary 2009-03-31, 13:39   #212
niemogeno
Raczkowanie

Tylko kotki Pieski to są fajne, jak są małe i śmieszne... później to już ogromna odpowiedzialność i nie każdy sobie z tym radzi. Ja nie ufam kompletnie psom, są dla mnie dość brudnymi zwierzątkami nie to co czysciutkie koteck i
niemogeno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 19:10   #213
Wisienki
Zakorzenienie

Ja lubię wszystkie wszystkie zwierzęta z którymi mogę nawiązać kontakt
Stary 2009-03-31, 19:19   #214
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 11:08   #215
the kamm
Zadomowienie

Dot.: Koty vs. psy.

Cytat:
Napisane przez aprzybyla Pokaż wiadomość
KOTY!!!!!!!! tylko koty
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 19:41   #216
basett
Przyczajenie

Dot.: Pies z kotem pod jednym dachem?

Nie miała baba problemów to dostała od męża w prezencie kocurka, a 2 tygodnie później zgodziła się jeszcze na szczeniaka. Takim sposobem stałam się posiadaczką 4 miesiecznego kocurka o imieniu Łatek i 4 miesięcznego terierka o imieniu Fado. Dzisiaj właśnie zamieszkał z nami Fado. I normalnie to istny koszmar. Kocio jest tak zestresowany, że szok. Troszkę się martwię bo przed nami pierwsza noc. A jutro jedziemy na wesele i zwierzaczki będą w dwóch różnych domach (6 km od siebie) ze względu na bezpieczeństwo. A od soboty zaczynamy na maxa akcję: Przyjaźń.
basett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 16:44   #217
kminka
Raczkowanie

York a kot?

Hej dziewczyny ! Otóż obecnie mam dwie kotki i niebawem będę posiadaczką yorka i tak się zastanawiam jak kocice zareagują na pieska. Czy mogą mi Yorka sterroryzować?Zdominować i agresywnie reagować???
kminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 20:46   #218
Ania_92
Raczkowanie

Dot.: York a kot?

To wszystko zależy od tego, czy koty miały kiedykolwiek styczność z psem., jaki mają charakter .. Moja babcia ma kota(10letnia kotka) i w zasadzie od małego miała styczność z psami (jak nie ja przychodziłam z psem, to ciotka) i do tej pory nienawidzi psów Syczy, puszy się gdy tylko widzi psa, choć nigdy żaden jej nie zrobił krzywdy.
Stary 2010-09-21, 10:06   #219
justina1985
Raczkowanie

Niestety mogą, wszystko zalezy od charakteru kotów. ja miałam psa i kota, pies byl pierwszy ale niesamowicie łagodny i nie było żadnych spieć, a kociak też w sumie ugodowy. U mnie było odwrotnie pies był 1-szy.

Nigdy na 100% się nie wie jak bedzie, takie 50/50
justina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 20:47   #220
donia74
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kminka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ! Otóż obecnie mam dwie kotki i niebawem będę posiadaczką yorka i tak się zastanawiam jak kocice zareagują na pieska. Czy mogą mi Yorka sterroryzować?Zdominować i agresywnie reagować???
Tak.niestety.to zależy od tego czy kocice miały kiedyś styczność psem-jakimkolwiek ?.jeśli tak to nie ma problemu.jeśli nie ..Ooops!
Stary 2011-01-22, 16:21   #221
patrysza4
Przyczajenie

Wiam. Ja posiadam psa owczarka niemieckiego(sunia) ma 18 miesięcy,do tej pory jak widziała kota to się momentalnie na nie rzucała,dziś przygarnęłam kota został potrącony przez samochód ale nie ma całe szczęście nic połamane. Na początku gdy wpuściłam psa to ta chciała się na niego rzucic ale po pięciu minutach położyła sie i zaczeła pomału do kota podchodzic ale gdy tylko kot chciał ją odgonic ta zaczęła szczekac. Po psie widzę że jest w stanie zaakceptowac kota ale nie wiem czy jest jakaś szansa by kot zaakceptował psa. Nie wiem ile kot ma ale na pewno rok czasu to ma
patrysza4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 12:54   #222
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysza4 Pokaż wiadomość
Wiam. Ja posiadam psa owczarka niemieckiego(sunia) ma 18 miesięcy,do tej pory jak widziała kota to się momentalnie na nie rzucała,dziś przygarnęłam kota został potrącony przez samochód ale nie ma całe szczęście nic połamane. Na początku gdy wpuściłam psa to ta chciała się na niego rzucic ale po pięciu minutach położyła sie i zaczeła pomału do kota podchodzic ale gdy tylko kot chciał ją odgonic ta zaczęła szczekac. Po psie widzę że jest w stanie zaakceptowac kota ale nie wiem czy jest jakaś szansa by kot zaakceptował psa. Nie wiem ile kot ma ale na pewno rok czasu to ma
raczej nie jest to mozliwe, moja kotka oczy by wydrapała. Ona jest Pania domu i nikt inny nie moze
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 13:32   #223
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
raczej nie jest to mozliwe, moja kotka oczy by wydrapała. Ona jest Pania domu i nikt inny nie moze
Na podstawie tylko jednego przykładu i to w dodatku niepełnego jesteś w stanie stwierdzić czy kot jest w stanie zaakceptować psa?

patrysza4 - nie jest to prawdą - kot jest jaknajbardziej w stanie zaakceptować psa, a juz tym bardziej jak jest młody i to on pojawia się jako nowy domownik... Po jakims czasie się przyzwyczai do nowego domu, którego elementem będzie równiez pies
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 13:35   #224
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
Na podstawie tylko jednego przykładu i to w dodatku niepełnego jesteś w stanie stwierdzić czy kot jest w stanie zaakceptować psa?
miałam psa i kota, wtedy było ok. A teraz ona nie potrafi zaakceptować innego.

Mozliwe ze inne mogą, mowie o swoim
Stary 2011-01-27, 15:17   #225
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
miałam psa i kota, wtedy było ok. A teraz ona nie potrafi zaakceptować innego.

Mozliwe ze inne mogą, mowie o swoim
bo teraz ona jest Panią
ale jaby trafiła do domu (czysto teoretycznie) gdzie to ona byłaby nowym domownikiem, to myślę że też by się zaklimatyzowała z psem

Z tego co wiem łatwiej wprowadzić kota do domu w którym rządzi pies niż odwrotnie...
U mnie tez kot był drugi i żyją razem z psem w symbiozie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 16:00   #226
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
bo teraz ona jest Panią
ale jaby trafiła do domu (czysto teoretycznie) gdzie to ona byłaby nowym domownikiem, to myślę że też by się zaklimatyzowała z psem

Z tego co wiem łatwiej wprowadzić kota do domu w którym rządzi pies niż odwrotnie...
U mnie tez kot był drugi i żyją razem z psem w symbiozie
mój kot też był drugi i żyli bardzo dobrze. Pies szybko zaakceptował małego kotką, ale natomiast ona.... straszna jest jak ktos przyjdzie z psem do nas
Stary 2011-03-11, 14:38   #227
werka17B
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Moja koleżanka odkąd pamiętam zawsze miała w domu jednego psa i jednego kota. Nigdy nie było z tym problemów. Aż się sama dziwiła. Za każdym razem to pies był starszy w tym 'związku" - i generalnie sobie nie przeszkadzali. Mało tego - nie raz wylegiwali się w swoim towarzystwie
werka17B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 20:32   #228
Cheyennee
Raczkowanie

GG do Cheyennee
Smile Kotka + pies = ?

Witam,
forumowiczki, mam pytanie:
Mam w domu 7-letniego psa. Przez kilka lat żył w zgodzie z kotem, który jednak "opuścił nas" jakiś czas temu. W tej chwili chciałabym przygarnąć półroczną kotkę. Jak sądzicie, czy zwierzęta te mogą żyć pod jednym dachem bez zbędnych komplikacji?

DOKŁADKA POST NR 12
Proszę, odpisuj u mnie
Cheyennee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 09:07   #229
angalie
Przyczajenie

Dot.: Kotka + pies = ?

Piesek już jest przyzwyczajony do obecności kota, ciekawe jak nowy kotek
Wydaje mi się, że jak kotkowi się spodoba nowy kumpel, powinni się dogadać.
Powodzenia
angalie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 11:11   #230
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cheyennee Pokaż wiadomość
Witam,
Mam w domu 7-letniego psa. Przez kilka lat żył w zgodzie z kotem, który jednak "opuścił nas" jakiś czas temu. W tej chwili chciałabym przygarnąć półroczną kotkę. Jak sądzicie, czy zwierzęta te mogą żyć pod jednym dachem bez zbędnych komplikacji?
myślę że bez problemu - pies przyzwyczajony do kota, a kotka jest młoda więc do psa też się przywyczai
Stary 2011-03-18, 14:52   #231
201604190949
Konto usunięte

Mam psa ze schronu, wzięłam go jak miał ok. 3 lata. Przez rok uczyłam go na spacerach, że 'koty do fajne psy, dobre psy' W listopadzie zgarnęłam z ulicy kocura w wieku 3-7lat (weterynarze się spierają), który żył na ulicy co najmniej rok. Oswoiły się ze sobą tak, że teraz śpią razem
Kotka szybko przyzwyczai się do nowych zasad a Twój pies już zna koty więc nie powinnaś mieć z tym żadnego problemu.
Powodzenia!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 20:55   #232
sliwusia
Raczkowanie

Ja mam dziesięcioletniego psa, który wręcz uwielbia koty. Zawsze na spacerze kiedy widzi kota od razu chce się z nim przywitać i bawić Sądzę, że nie powinno być problemu żeby Twój pies przyzwyczaił się do nowego domownika skoro wcześniej już mieszkał z kotem.
Powodzenia.
sliwusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 12:19   #233
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cheyennee Pokaż wiadomość
Witam,
Mogą żyć w zgodzie acz nie muszą.
Mój pies lubi koty, ale niektóre tylko.
Miałam ze 3 lata temu trzy małe kotki które mogły jeść z nim z jednej miski i nawet się bawiły razem, koty mu się wieszały na szyii i gryzły mu uszy a on nic !!!
Teraz mam tego samego psa i 4 letnią kocicę i pies jej nienawidzi, gdyby mógł to by ją zeżarł.
Tak więc nie ma reguły, czy się polubią czy nie.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 16:41   #234
bejli12

Hmmm.... sama jestem ciekawa skąd to się bierze i od czego jest uzależniony taki a nie inny stosunek zwierzaków domowych do siebie Może to też kwestia przyzwyczajenia i wychowania przez ich właścicieli. Sama nie miałam nigdy psa i kota pod jednym dachem.
bejli12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 16:52   #235
Kamila131290
Raczkowanie

wyłamie się,
dzisiaj pies dość młody ma około 2 lata, zagryzł kociaka, trzymaliśmy go bezpiecznie w piwnicy razem z matką, jedno niedopatrzenie mamy i płacz płacz płacz

dodam że wcześniej matka kotka była dość agresywna w stosunku do psa, na kilka dni przed urodzeniem rzuciła sie kilka razy na psa itd także myśle stad wzieła sie jego agresja w stosunku do kotów, mimo że wcześniej normalnie współrzyły, jednak to kot(ka) była panią domu

ku przestrodze...niestety
Kamila131290 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-31, 22:27   #236
60514_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Miałam ze 3 lata temu trzy małe kotki które mogły jeść z nim z jednej miski i nawet się bawiły razem, koty mu się wieszały na szyii i gryzły mu uszy a on nic !!!
Teraz mam tego samego psa i 4 letnią kocicę i pies jej nienawidzi, gdyby mógł to by ją zeżarł.
zazwyczaj, aby pies z kotem sie "zaprzyjaznili" jedno z nich musi byc mlode (nieporadne)- wtedy to drugie moze sie nim "zaopiekowac"
60514_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 10:31   #237
agatka_84

Zgadzam się z 60514 - dużo aspektów wpływa na to, czy kot z psem się "zaprzyjaźnią". Jeśli pies miał już wczesniej styczność z taką sytuacją to rzeczywiście powinno być mu łatwiej zaakceptować nowego towarzysza - natomiast jeśli nie - może być trudniej i potrwa zapewne dłużej zanim siebie nawzajem zaakceptują.
agatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 16:30   #238
201607061212
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Miałam w domu identyczną sytuację, kiedyś mój pies pił mleko z jednej miski wraz z kotem, teraz jak ten pies kota widzi to byłby go w stanie zagryźć !
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 07:49   #239
kiciulka23
BAN stały

Nie wiem co bym zrobiła w Twojej sytuacji, mój pies sam znalazł kotka koło śmietnika i tak mlaskał że zwrócił moją uwagę (mył maleństwo), wzięłam je do weta, później do domu, odkarmiłam i kicia ma ponad 6 miesięcy. Z psem żyją w zgodzie, bawią się i szaleją jak dwa duraki ale nie wiem czy zaakceptowałby drugiego kota (i obojętnie czy ten byłby dalej u mnie czy już by go nie było). Jak wychodzę z psem na dwór to strasznie jeży się na koty, od łopatek do samego ogona i szczeka, może po prostu myśli że kicia w domu to pies
kiciulka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 14:40   #240
CarminaBurana

Jeśli do tej pory pies akceptował kota i nie było między nimi kłótni, to znaczy, że powinien dogadać się z nowym towarzyszem. Psy są raczej nastawione pozytywnie do wszystkich futrzastych członków rodziny, u nas pies i kot sprawiają wrażenie zakochanych
CarminaBurana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości