|  2006-11-24, 13:01 | #211 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dot.: Podróbki JT

tez mi sie wydaje ze ma oryginaly ale sama juz nie wiem  moze jest ktos kto kupowal ostatnio JT na Allegro i podzieli sie doswiadczeniami | 
|     |   | 
|  2007-11-30, 18:40 | #212 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

dziewczyny, czy lancomiczek ma oryginały? http://aukcja.onet.pl/search.php?str...category=45673 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-11-30, 18:52 | #213 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Boże przecież ta QeenNY sprzedaje prawie same podróby!!! Już nie pierwszy raz spotykam się z tym, że wizażanki polecają osoby które wcale nie sprzedają oryginałów  Nie mam do nikogo pretensji, ale powinnyśmy się upewniać przed poleceniem każdego sprzedającego czy jednak na 100% ma oryginały. Trzeba też zdać sobie sprawę, że brak komentarzy negatywnych nie znaczy, że ktoś ma oryginalne kosmetyki.... już tyle razy to pisałam.... Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2007-11-30, 18:55 | #214 | 
				 | 

dzięki Sis   na perfumach to ja się jeszcze znam, ale co do kolorówki- zupełnie nie    
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-11-30, 18:59 | #215 | |
				 | 

Cytat: 
  Wolę nie myśleć jak Twoje śliczne usteczka by się czuły gdybyś je posmarowała takim podróbkowym paskudztwem    
				__________________ | |
|     |   | 
|  2007-11-30, 19:06 | #216 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 | 

Ja się nacięłam na niejakiego  Alfred_cosmetic  u którego kupiłam pomadkę Lancome. Po otrzymaniu jej stwierdziłam, że to ewidentna podróba, ponieważ kredka świecowa jest miękksza od tej niby górnopółkowej szminki i napisałam mu to, na co on mi odparł, że kosmetyki sprowadza z zagranicy i gdyby miał podróby to nie zostałyby przepuszczone przez cło. Buahahaaa, uwierzyłam mu, rzecz jasna.  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Nie polecam gościa. 
				__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | 
|     |   | 
|  2007-11-30, 19:09 | #217 | |
				 | 

Cytat: 
 To jest właśnie pan AdamSz. we własnej osobie  Sprzedawał częściowo podróbki, nawet niektóre wizażanki się nadziały.... 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2007-11-30, 19:26 | #218 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  Po doswiadczeniu z tymi sprzedawcami,czy patrzac na zdjecia produktu?Mi wygladaja zupelnie na orginaly  I juz bym sie nadziala   | |
|     |   | 
|  2007-11-30, 20:21 | #219 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

. Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-04 o 12:00 | 
|     |   | 
|  2007-11-30, 22:07 | #220 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 | 

Cytat: 
  Uh. 
				__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | |
|     |   | 
|  2007-11-30, 23:02 | #221 | |
				 | 

Cytat: 
   Jak będę mieć jeszcze kiedyś wątpliwości to przyjdę z tym do Ciebie    
				__________________ | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2007-11-30, 23:50 | #222 | |||
				 | 

Cytat: 
 O tu są śliczne podróbki Lancome: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=275688588 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=274606661 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=274606672 z tego co widzę, sprzedaje częsć oryginalnych kosmetyków.... Cytat: 
  Nigdy nie kupowałam u tej osoby więc nie wiem..... Jeżeli uważasz, że to są oryginały: http://www.allegro.pl/item272609567_...m_podklad.html http://www.allegro.pl/item272611711_..._w_pedzlu.html http://www.allegro.pl/item273267436_...h_14_6_gr.html http://www.allegro.pl/item276311933_...cara_tusz.html http://www.allegro.pl/item276311940_..._radiance.html http://www.allegro.pl/item276311941_...anquility.html http://www.allegro.pl/item276544043_...ana_rozne.html to ja jestem święty wincenty  Sprzedający 'queeNY' miał już wcześniej inne konto na allegro- nazwa DragQueen czy coś w tym stulu, nie pamiętam dokładnie. Oszukał wtedy wiele osób i założył konto 'quenNY'. Jak sprzedawał podróby tak to do teraz robi. Możliwe, że część towaru ma oryginalną (musiałabym zobaczyć więcej realnych zdjęć), ale ja dziękuję za takiego sprzedającego- jak ktoś lubi ruletkę to proszę bardzo- może nie trafi na podróbkę.... Cytat: 
  DZIEWCZYNY PRZECZYTAJCIE! Ten tekst potwierdza fakt, że allegro wie o sprzedawanych u nich podróbkach oraz to, że sprzedający wystawiają część oryginalnego i część podrabianego towaru: http://forums.ebay.pl/thread.jspa?threadID=100002435 
				__________________ | |||
|     |   | 
|  2007-12-01, 11:16 | #223 | 
				 | 

.

Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-04 o 11:54 | 
|     |   | 
|  2007-12-01, 15:12 | #224 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  Ponieważ swego czasu sama kupowałam u honorusa (może miałam szczęście ale nie nacięłam, a kupowałam rzeczy znane mi wcześniej z perfumerii), po przeczytaniu tego posta napisałam do niego (na adres jaki miałam z Allegro, nie poprzez Ebay) - zaprzeczył, aby miał z nim coś wspólnego. Co więcej, w kopercie z kosmetykami zawsze miałam wydruk z kasy fiskalnej (kupowałam 3 lub 4 razy). Pozostałych wymienionych sprzedawców nie znam, ale warto zauważyć, że sensuale działa nadal, więc jednak - wbrew twierdzeniu autora postu - nie zamknął konta, choć minęło ponad dwa lata. Zgadzam się, że na Allegro jest masa podróbek i nic tego nie zmieni. Choćby dlatego, że tak jak tu dziewczyny często nie odróżniają podróbki od oryginału, tak i od pracowników Allegro nie można tego wymagać... Podobnie jak i tego, że jest masa oszustów - część jest świadomych, część nie - podobnie jak i na innych serwisach (na Ebayu też tacy są). Ale czasem udaje się kupić rzeczy w dobrej cenie (o czym świadczą wypowiedzi dziewczyn na Perfumach), przy czym duża dawka ostrożności, ograniczonego zaufania i krytycyzmu nie zaszkodzi   
				__________________ Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 | |
|     |   | 
|  2007-12-01, 16:36 | #225 | |||
				 | 

Cytat: 
  Dlatego też warto kupować tam gdzie kosmetyki dają z kartonikami (wtedy łatwiej rozszyfrować, że to oryginał). Ale oczywiście sprytni oszuści potrafią sprzedawać nieoryginalny kosmetyk w oryginalnym kartoniku (bardzo rzadko, ale zdarza się). Wtedy trzeba wnikliwie porównać oryginalny słoiczek z perfumerii z takim aukcyjnym zakupem- napisy na przodzie: wielkość, czcionka i jej kolor i każdy wyraz powinny być identyczne! Na tej aukcji po buteleczce też widać, że jest coś nie tak- nakrętka u góry powinna być złota i ten 'ptaszek' nad I w napisie 'ADAPTIVE' powinien być większy. To są właśnie te szczegóły  Ale najczęściej podróbki wysiadają gdy porównuje się napisy z tyłu buteleczek- wtedy zawsze coś się znajdzie.... Dlatego proście zawsze o wysłanie realnych zdjęć z tyłu i przodu opakowania oraz buteleczki!!! Ja zawsze mogę pomóc ocenić ale nie jestem wróżką- oceniam to po realnych zdjęciach. Tu też podróbka Adaptive jednak już ze złotą nakrętką: http://ecx.images-amazon.com/images/...BL._SS500_.jpg Na kartoniku powinno być liczbowe oznaczenie koloru, a pojemność podawana w mililitrach nie jest w nawiasie ale tak: / 30ml Oryginalny Adaptive:http://www.allegro.pl/item248935171_...02_tanio_.html Cytat: 
 Cytat: 
  Ja właśnie jakiś miesiąc temu kupiłam przez allegro (na fakturę!!) nieoryginalny toner do drukarki laserowej HP... Nawet to podrabiają   
				__________________ | |||
|     |   | 
|  2007-12-01, 16:55 | #226 | 
| Zakorzenienie | 

Sis ma stuprocentową rację   podkład Adaptive, w linku, który podałyście jest ewidentna podróbką, o czym świadczą wszystkie cechy, które wymieniła Sis  , czyli przede wszystkim zbyt mały akcent (ten ptaszek jak to ładnie nazwała  ) na literką I w wyrazie ADAPTIVE oraz podanie wielkości podkładu w nawiasie  natomiast podkład ADAPTIVE,w linku, który podala Sis jest naprawdę oryginałem  dlatego zawsze lepiej się upewnić u kogoś kto odróżni podróbkę od oryginału; ja też nie od początku byłam mądra  i też bym z pewnością kupiła dawniej taki podkład czy JT  teraz, mądrzejsza dzięki wizażowi  , potrafię odróżnić podróbkę od oryginału na podstawie oryginalnych zdjęć produktu   | 
|     |   | 
|  2007-12-01, 16:58 | #227 | |
				 | 

Cytat: 
  Bałam się już masowego ataku na mnie   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2007-12-01, 17:05 | #228 | 
| Zakorzenienie | 

nie ma powodu do ataku, bo masz rację  poza tym dla mnie jestes jedną z ekspertek odnośnie kosmetyków górnopółkowych - sporo czytałam Twoich wypowiedzi w innych wątkach i widać, że się na nich znasz  ja dopiero dzieki wizażowi i różnym watkom o podróbkach, gdzie dziewczyny pisały czym się rózni podróbka od oryginału i po czym to poznać przejrzałam na oczy  i teraz potrafię już w większym niż mniejszym stopniu odróżnić sama podróbeczkę    ale jak sama napisałaś często podróbkę od oryginału odrózniaja małe niuanse, niewidoczne dla osob, które nie mają o tych różnicach pojęcia i nie wiedzą jak wygląda oryginał, jak dana firma oznacza swoje produkty, jaki daje rozstaw liter, kolor czcionki itp. itd. | 
|     |   | 
|  2007-12-01, 17:34 | #229 | |
| Wtajemniczenie | 

Chodziło mi o to, że pytałam go, czy ma coś wspólnego z napisaniem tego posta - i na to dostałam odpowiedź, że nie. Co do zamknięcia konta - nie pytałam dlaczego (zamknięte może być za różne rzeczy - za podróbki, za brak wpłaty na czas, lub w ogóle, za zmianę adresu w profilu, za milion innych rzeczy). Cytat: 
  A kosmetyki kupowane u honorusa porównywałam z tymi z Sephory i Superpharmu - te akurat, które kupiłam były oryginalne. Ale czy wszystkie - nie wiem, bo nie kupowałam wielu, a sporo z tego co miał na aukcjach nie znałam i nie interesowały mnie, więc nie analizowałam  (jak napisałam - może po prostu miałam szczęście i nie natrafiłam u niego na podróbki). A tonery już dawno są podrabiane - niestety, nie tylko na Allegro, ale i w mniejszych sklepikach  Też się nacięłam, w ub. roku (cena była niższa  jakieś 10%, napis promocja). Efektem była zalana drukarka     
				__________________ Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 Edytowane przez annmarie Czas edycji: 2007-12-01 o 19:10 | |
|     |   | 
|  2007-12-01, 19:00 | #230 | 
| Wtajemniczenie | 

To ja chyba wole dokladac do tego interesu i kupowac w perfumerii,bo to nie ma co   Jesli nie zna sie produktu dobrze (tzn.nie poznalo sie takiego,ktory na 100% byl oryginalny),lub wcale,to latwo sie dac zrobic w konia.A ja moje pierwsze i jedyne JT kupowalam wlasnie na allegro.I teraz mam watpliwosci,czy sa oryginalne  Co do 1 mam pewne podejzenia,2 moze byc ok.Chociaz,nawet,jesli podrobki,to i tak sa dobre  Ale to nie o to w tym chodzi... | 
|     |   | 
|  2007-12-01, 19:09 | #231 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  ), a potem, jak chcę kolejne, albo inne kolory, to szukam na Allegro (no, ostatnio wyjątek zrobiłam dla Truskawki, ale wszędzie czytam, że są ok, więc próbuję). I tak jak napisała SisleyS - jeśli coś jest pakowane w pudełka, to staram się znaleźć na A. aukcję z pudełkami (niestety, wiele kosmetyków nie jest). A jak przyjdzie, to i tak porównuję z "wzorcem", choć czasem mam wątpliwości, bo wiem, że np. w USA część opakowań jest inna. Zdarzyło mi się dwa razy oddać "niepewny" kosmetyk, ale na szczęście nie miałam kłopotów w stylu "pani się nie zna", tylko na zasadzie - ja nie podoba się,nie używany, ja zwracam towar, oni pieniądze, koniec. 
				__________________ Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 | |
|     |   | 
|  2007-12-01, 19:14 | #232 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 No wlasnie  A ze moje doswiadczenie z gornopolkowymi kosmetykami jest na poziomie raczkowania,wiec chyba sobie daruje  Po co dofinansowywac zlodzieji? Ja nie wspomne juz o aukcjach,na ktorych nie ma zdjec w "realu",tylko np.skopiowane ze strony internetowej... | |
|     |   | 
|  2007-12-02, 00:19 | #233 | |||
				 | 

Cytat: 
  Nawet nie wiesz jaką radość mi nim sprawiłaś  Bardzo się cieszę, że moje wypowiedzi przydają się do czegoś i okazuje się, że jednak ktoś je czyta  Bo ja jestem straszna pierdoła  Cytat: 
  Lepiej mieć w domu oryginał i porównywać ze zdjęciami realnymi z aukcji niż kupować w ciemno. Jak dopiero zaczynałam przygodę z górnopółkowymi kosmetykami to nie miałam pojęcia, że coś co ma napisane Christian Dior (a nie np. Hristian Djor) nie może być oryginałem  Cytat: 
  Ja tak robię zawsze. Do tego niektórzy dają zdjęcia niby realne, a tak naprawdę są skopiowane z czyjejś aukcji. 
				__________________ | |||
|     |   | 
|  2007-12-02, 10:36 | #234 | 
| Zakorzenienie | 

Sis - ja czytam Twoje wypowiedzi i dzięki takim dziewczynom jak Ty mogłam się nauczyć w jakimś stopniu (jeszcze nie doskonałym, ale już większym niż parę miesięcy temu, kiedy w życiu bym podróbki nie odróżniła, no chyba, że własnie coś a la Chanelll albo Djor miałaby napisane  ) - i wcale się nie podlizuję   a tak na marginesie to zdrówka zyczę, bo w wątku bodajże "rzęsiska" widziałam Twój post, gdzie pisałaś, że miałaś problemy ze zdrowiem i Twoje rzęsy pomalowane Hypnose  uuu no i faktycznie nie wyglądają tak jak pamiętam je z ostatnich zdjęć   ale mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej   | 
|     |   | 
|  2007-12-02, 11:11 | #235 | 
| Wtajemniczenie | 

Takich dziewczyn, które czytają posty Sis i wręcz je chłoną jest znacznie więcej (sama to robię, bo na górnopółkowcach to się nie znam - ja raczej na Allegro w średniej się poruszam jeśli już). I jestem przekonana, że pytania skąd Sis wie, że to podróbka to tylko próba wyciągnięcia z Niej kawałka wiedzy i skorzystania z niej w przyszłości    PS. Wiem, że chodzi o jeden wątek, ale tamten atak był chyba jednak spowodowany tym, że początkowo gość jednak sprzedawał oryginały, a potem go już nikt nie sprawdzał. Wiara i moc Wizażu zrobiła swoje... 
				__________________ Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 | 
|     |   | 
|  2007-12-02, 11:47 | #236 | 
				 | 

.

Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-04 o 11:55 | 
|     |   | 
|  2007-12-02, 13:39 | #237 | 
				 | 

.

Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-04 o 11:59 | 
|     |   | 
|  2007-12-02, 13:50 | #238 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Niegdys chcialam kupic JT na Allegro. Cena 20 zl wydala mi sie tyle zachecajaca co absurdalana. Wyslalam 3 emaile do sprzedawcy z pytaniem czy blyszczyki sa oryginalne. Gdy nie otrzymalam odpowiedzi, zglosilam problem administracji. Jego konto usunieto. Niedawno kupilam JT w Douglasie za prawie 90 zl. Przeplacilam ale wole wydac wiecej i miec pewnosc, ze produkt jest oryginalny. Na Allegro wole nie kupowac - wielokrotnie sie nacielam. Kupilam Lorala Pastel Repair i Colour Juice - produkty oryginalne ale niestety ich zapach i smak pozostawial wiele do zyczenia. Sprzedawcy maja tendencje sprzedawac praktycznie przeterminowane kosmetyki, ktore sa zle przechowywane po okazyjnych cenach. 
				__________________ Wymianka | 
|     |   | 
|  2007-12-02, 16:02 | #239 | |||
				 | 

Cytat: 
  Co tu dużo gadać- znowu jestem chora i osłabiona. Ale na szczęście odszedł już ten stres który miałam przez ostatnie pół roku. On przede wszystkim mnie wyniszczył. Wypadła mi połowa włosów i niestety rzęsy też zrobiły się rzadsze  Powolutku włosy zaczynają odrastać, rzęsy mam nadzieję że też, tylko po oczach zostały wciąż pozostałości tego stresu  Cytat: 
  Bardzo chętnie każdej wizażance spróbuję pomóc, jednak próby pokazania mi, że się nie znam albo zwykłego 'dokopania' mi nie pozostawię bez odezwu... bo wiem, że kilka osób by chciało. I jest mi z tego powodu bardzo przykro, bo pomagam kompletnie bezinteresownie. Robię to bo kosmetyki to moja miłość i pasja, jak wielu wizażanek  Cytat: 
 Dajesz link do zdjęcia na którym nawet nie widać dokładnie napisów bo jest zbyt małe. Jest to zdjęcie firmowe więc jak by to miała być podróbka? Na stronie Lancome? O co Ci chodzi? Bo nie za bardzo rozumiem...   
				__________________ | |||
|     |   | 
|  2007-12-02, 21:57 | #240 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  niestety zdjęcia nie da się powiększyć, aby dokładniej zobaczyć literki i wszelkie znaczki  , ale akcent nad "I" jest na bank duży, ponieważ zdjęcie robione jest "od dołu" i na pierwszy rzut oka może się akcent wydawać mały, jednak gdyby buteleczkę ustawić prosto to wtedy znaczek byłby już wyraźnie widoczny i prawidłowej wielkości  wiadomo, że skoro to strona Lancome to zdjęcie przedstawia produkt oryginalny  ale po prostu fota jest pod kątem zrobiona i dlatego akcent może wydawać się mniejszy, ale wystarczy się przyjrzeć albo ustawić w wyobraźni  buteleczkę prosto   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Zwroccie uwage na ten maly znaczek:
 Zwroccie uwage na ten maly znaczek: