![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
My mamy bujak-huśtawkę, sam się buja
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Hejka Mamusie
![]() Moje dziecie tej nocy spało 8 godzin. Nie jedla, nie dalo się jej obudzić, tylko ja przewinełam i mąz chwilę utulił ( myslelismy, ze się rozbudzi) Nie wiem czy to normalne u 4tygodniowego bąbla?
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety mam zwykly bujak z wibracjami ale jak na razie nie odpowiada Mai. Huśtawke mam ale to jeszcze za wcześnie. U nas juz bardzo gorąco wiec spacer wieczorem. Teraz wystawilam Mała na balkon. Umylam gary. Pranie wstawilam. Czeka na mnie prasowanie :/ które odkładam a trzeba to zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja do dentysty w listopadzie ide. chodze na kontrole tak jak do gina- minimum raz w roku. i tez raz w roku robie sobie i Bartkowi kontrolne badanie krwi. teraz i Zuzi jeszcze bede robic Cytat:
![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() jak robie obiad to najczesciej do wózka kłade , a tak to albo w łózeczku albo na naszym lozku. jak karmie na lezaco na naszym lozku i zasnie to juz nie ruszam ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-07-22 o 09:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Veronique współczuję bólu ale zmotywowalas mnie do szybszego pójścia do dentysty już kilka dni o tym myślałam i się zapisze w końcu
![]() Wczoraj bylam na przeglądzie u gina wszystko dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Wzielam się za prasowanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
My mamy huśtawke i często z niej korzystam, jak moja Panienka nie śpi to o lezeniu w wózku można zapomnieć, nudzi jej się tam a z huśtawki wszystko widać, dodatkowo motylki nad głową się ruszają, światełko miga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak Wasze maleństwa się zachowują po sZczepieniu? Moja od wcZoraj jest marudna, mało je i chce ciągle spać
![]()
#221 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, że u gina wszystko ok! Cytat:
Idę we wtorek do dentysty. Pierwszy wolny termin. Chyba że umrę do tego czasu, to nie pójdę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Aa wazylyśmy się wczoraj z Marceliną u tesciowej.
Ja od porodu (4 tygodnie) jestem lzejsza o 15kg ![]() ![]() ![]()
#223 |
Zadomowienie
|
Ja do gina ide w środę. Dzis powinien skończyć mi sie połóg nadal krwawię i od tyg dość mocno :/ ciągnie mnie dzis krocze jak tydzien po porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęło się marudzenie i brak snu. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-22 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Ja też mam huśtawko- bujaczek. Często mi ratuje tyłek
![]() Włożyłam do niej wkładkę dla noworodka z nosidełka samochodowego i Ignaś leży w miarę płasko- na pewno lepiej niż właśnie w nosidełku. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
U nas leżaczek bujaczek z FP też mnie rano ratuje... Jak mam zrobic starszej sniadanie, to mlodsza czeka w leżaczku albo w chuście.
Hania i Benjamin mają dziś równo miesiąc ![]() Byliśmy u pediatry dzisiaj i mamy skierowanie do poradni laktacyjnej własnie w sprawie węzidełka. Na wizycie patronażowej pediatra powiedziała, że węzidełko jest skrócone ale w normie, więc temat olałam. Ale Hana ostatnio łykała strasznie dużo powietrza i zauwazyłam, że to węzidełko jest jakos bardziej krótkie, czyli chyba nie rosnie. Wolałam to sprawdzić u pediatry do której chodzę z dziewczynami prywatnie. I ona w sumie na razie potwierdziła tylko że faktycznie jest skrócone, ale nie az tyle by od razu kierowac na podcięcie i poleciła mi znajoma położną, która pracuje w poradni laktacyjnej i ona zerknie na nasze cycolenie i to węzidełko. Jeśli sie okaże, że lepiej je podciąc, to muszę załatwić skierowanie do poradni laryngologicznej i będzie jak Haneczka pisała (jeszcze raz dziekuję za opis, bałam sie ewentualnego leżenia w szpitalu i odstawienia od piersi) - ciachną na miejscu i do domu. Póki co dużego problemu nie ma bo uwaga... Hana waży 5750, czyli w ciągu miesiąca przypakowała ponad 1,5kg ![]() ![]() Wrzuciłam do klubu kilka zdjęc z sesji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Ponadrabiałam trochę ale nie mam kiedy, od kilku dni mamy jakąś masakrę nie wiem czy to skok rozwojowy czy cos.
Kąpiel po 19 a zasypia koło 23 ;/ ciągle marudzenie i na rękach albo przysypia na 10 minut i sie wybudza tak jakby nie mogła porzadnie zasnac, w dzień ma tylko jedną dłuzszą drzemkę co chyba nie jest normalne u 6 tygodniowego dziecka, żeby więcej nie spalo niz spało ? dzisiaj jeszcze od 4 rano do 7:30 była masakra z kolką i bączkami ;( jestem wyyykończonaaaaa wieczorem wychodze na piwo z koleżanką, musze odspanac, pewnie wypije 1 i wróce na czworakach a propos naszej niskiej hemoglobiny, to narazie nie rozmawiałam z lekarzem bo jak jej wczoraj pobierali to Pani w Labolatorium tylko na cito mi to sprawdziła i stąd wiem, ze 9,1 a po wyniki wszystkie mam iść dopiero 5 sierpnia, ale w przyszlym tygodniu mam wizyte u pediatry to zobaczymy co powie, teraz będziemy dawac Actiferol zwykły bo wczesniej brała Actiferol Start i moze ten zaakceptuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Marudzenie przy cycku skończyło się butla wypila 80 :O co raz pierwszy tak duzo. Teraz ja położylam na brzuszku. Powinna zaraz zasnąć-oby. Od 12 sie tak dzis bawimy.
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
A i jeszcze na odparzone dupcie Pani doktor polecała pieluszki wielorazowe eko bambusowe... Czy któras z Was przerabiała temat? Ja sie wdrażam i co raz bardziej mnie ciekawią i przekonują.
Dziewczyny w carrefurze jest promocja na pampers premium care. Powiększone opakowanie (np rozm 2 ponad 90szt) za 49,90. Kupiliśmy i od tego czasu mamy problemy z dupcią... Zauwazyłam, że są one inne niż te z rozm 2 bez promocji. Te z promocji (oprócz innych wzorków) są lekko większe, maja inny wkład i śmierdzą... Szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63328076]A i jeszcze na odparzone dupcie Pani doktor polecała pieluszki wielorazowe eko bambusowe... Czy któras z Was przerabiała temat? Ja sie wdrażam i co raz bardziej mnie ciekawią i przekonują.
Dziewczyny w carrefurze jest promocja na pampers premium care. Powiększone opakowanie (np rozm 2 ponad 90szt) za 49,90. Kupiliśmy i od tego czasu mamy problemy z dupcią... Zauwazyłam, że są one inne niż te z rozm 2 bez promocji. Te z promocji (oprócz innych wzorków) są lekko większe, maja inny wkład i śmierdzą... Szok.[/QUOTE] Pewnie gorsza partia i dlatego sa na promocji. U mnie dady 2 sie super sprawują ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
My też na Dada 2. Na odparzenia na zmiane smaruję Bepanthenem, Alantanem i kremem z Pantenolem i schodzą po jednej takiej serii
![]()
#234 |
Zakorzenienie
|
Czytam o tym wiezidelku i przy szczepieniach poproszę pediatre żeby zobaczyla czy u Mai jest dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Kubuś przeszedł bez jakichkolwiek objawów, natomiast Lilianka była bardzo rozdrażniona, po kąpieli do 1 był płacz i marudzenie, nic jej nie pomajgało, nawet rączki, bujanie, kołysanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnela teraz na mnie. Odloze ja i w końcu do kończę prasowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś jest już normalnie, tak jak było przed szczepieniem. Ale cały czas chodzę i sprawdzam jak śpi czy nic się nie dzieje i nie ma temperatury. Mam nadzieje ze będzie ok bo w niedziele chrzciny, a to do 3 dni może się pojawić NOP ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Veronique obyś wytrzymała do wtorku! Wiem co to znaczy bo ja w tamtym roku miałam przeboje z ósemka. Az w końcuusunelam . I ból zęba i później po wyrwaniu wspominam gorzej niż poród, a nawet cesarke. Koszmar ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Dzanet no to pięknie Hania rośnie na maminym mleczku ![]() I trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63328076]A i jeszcze na odparzone dupcie Pani doktor polecała pieluszki wielorazowe eko bambusowe... Czy któras z Was przerabiała temat? Ja sie wdrażam i co raz bardziej mnie ciekawią i przekonują.
Dziewczyny w carrefurze jest promocja na pampers premium care. Powiększone opakowanie (np rozm 2 ponad 90szt) za 49,90. Kupiliśmy i od tego czasu mamy problemy z dupcią... Zauwazyłam, że są one inne niż te z rozm 2 bez promocji. Te z promocji (oprócz innych wzorków) są lekko większe, maja inny wkład i śmierdzą... Szok.[/QUOTE] U nas tak bylo z zielonymi pampersami- dostalismy w prezencie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Czy ma ktos problem, że dziecko patrzy sie tylko w jedną strone? Tzn jak nosze na rekach to akurat patrzy w druga. Ale na lezaco nie xhce przekręcić w lewo. Probuje klasc sie z tamtej strony,zaczepiac ja, obrazki pokazywać. Czasem sie udaje, a dziś wkurzenie i placz. Podkladanie pieluchy tez tak sie konczyło.
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
My używamy tez Dady 2. Bo jak pisałam te pampersy premium care zaczęły nam w rozmiarze 2 przeciekac góra. Wiec kupiłam dady i jest ok
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Przy okazji wizyty u pediatry jeśli nic się nie zmieni, porusza ten temat ![]() Ja miałam podobnie ze starszakiem. Ale to wtedy pediatra sama zwróciła uwagę i przez pół roku jeździliśmy na rehabilitację. Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-07-22 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.