|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakimi językami władam:)
niemiecki - biegle poziom C2 (koncze germanistyke na UW)
rosyjski na poziomie B2 troszke niderlandzki |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Angielski, poziom całkiem dobry (8 lat nauki)
Niemiecki, podstawowy (po 3 latach niewiele umiem) Francuski, podstawowy (uczyłam się kiedyś prywatnie teraz w szkole od września na nowo)
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Angielski - 8 lat, dość dobrze
Niemiecki - rok, tak sobie
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
angielski : 8 lat, biegle
![]() włoski: 2 rok, średnio--zaawansowana ![]() niemiecki: podstawy |
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
angielski dobrze
niemiecki średnio hiszpanski trochę niedługo będzie serbski i albański mam nadzieję
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
angielski- luzik
![]() ![]() niemiecki- dopiero 2 lata i jak narazie to jestem na etapie opisywania obrazka i wynajmu mieszkania ![]() łacina- tylko sentencje i trochę gramatyki A chciałabym hiszpański umieć
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
angielski zdecydowanie zaawansowany, uczę sie 17 lat więc byłoby dziwne, gdyby było inaczej
chorwacki....średniozaawa nsowany dodatkowo uczyłam się: niemieckiego - rozumiem dużo - z powiedzeniem czegos już gorzej francuskiego - no raczej kiepsko rosyjskiego - jak z niemieckim słowackiego - --------- II---------- łaciny - nie pamiętam nic za bardzo...ale właściwie na co mi to scs-u hmmm...ale czy to można zaliczyć do języków, których się uczyłam?? hehe
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
angielski - zaawansowany
niemiecki - srednio francuski - podstawowy |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
niemiecki- zaawansowany
angielski- średni
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
angielski zawansowany
niemiecki - sredno francuski / arabski - podstawowy
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Od 9 lat uczę się angielskiego, ale bez rewelacji. Fakt faktem, że same piątki mam, ale nie jestem niewiadomo jak dobra
.Za niemiecki brałam się sama (jakieś dwa miesiące temu) .
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Angielski-bdb
Niemiecki-podstawowy Włoski-podstawowy
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Rosyjski, angielski - BDB
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
ojojoj! Temat dla mnie
Najchętniej nauczyłabym się (prawie) wszystkich języków świata, dlatego biorę się ciągle za coraz to nowe, efektem czego żadnego nie umieim porządnie, za to mam blade pojęcie o wielu Z powodu moich dzikich zainteresowań językoznawstwem indoeuropejskim i językami Bliskiego Wschodu poszłam na studia iranistyczne (niestety już kończę w tym roku ), dzieki czemu nauczyłam się PERSKIEGO (to jedyny język poznany na studiach, który znam naprawdę dobrze, z resztą nieco gorzej ). Angielskiego i niemieckiego to uczyłam się w szkole podstawowej, jak pewnie większośc z nas. Potem zainteresował mnie rosyjski, ale to już sama się uczyłam, nastepnie tata uczył mnie francuskiego. Na studiach doszły mi PERSKI ( ) uczyłam się chińskiego i japońskiego, myśląc początkowo, że są podobne i że szybko pojmę, co nie znalazło odbicia w rzeczywistości . Teraz na własną rekę pogłębiam gruziński i zaczynam chorwacki, islandzki i indonezyjski.Języki i ich naukę wprost ubóstwiam! Nigdy nie byłam dobra z matematyki ani przedmiotów ścisłych i zawsze stawiałam na języki. I mimo, że większości z wymienionych wyżej języków nie umieim wcale aż tak dobrze, to przynajmniej znam podstawy i mogę poprowadzić prostą konwersację, a też zawsze w przyszłości mogę pogłębić swoje umiejętności Języki to po prostu moje hobby, a nawet wielka pasja, a zwłaszcza języki indoeuropejskie . Ostatnio postanowiłam też troszkę na Zachód spojrzeć i się wziąć np. za portugalski lub hiszpański, bo to narazie dla mnie czarna magia i uważam, że należy to zmienićPozdrawiam mocno wszystkie Miłosniczki języków obcych
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
angielski i francuski biegle poziom c2 studiuje anglistyke i roamnistyke
niemiecki poziom b2 hiszpański poziom a2 i to by było na tyle
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Angielski biegle
Francuski i niemiecki trochę gorzej.
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
angielski -biegle , niemiecki-podstawowy
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
angielski- jak policzyłam to aż sama się zdziwiłam- 10 lat
ale swój poziom określiłabym jako podstawowy, no może średnio zaawansowany nigdy nie pałałam miłością do tego języka francuski- jedynie 3 lata nauki, plus marne próby nauki własnej kiedyś swój poziom ocenilabym dość wysoko (bardzo dobrze zdana maturka z francuskiego, a i z francuzami sie dogadywalam) obecnie dwa lata przerwy zrobiły swoje mimo wszystko kocham ten język i mam nadzieje ze bedzie mi dane miec z nim jeszcze stycznosc
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
angielski - poziom średnio zaawansowany
niemiecki- podstawowy ( dopiero od tego roku się uczę ale jakoś bardziej przypadł mi do gustu niż angielski )
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
angielski - zaawansowany;
rosyjski - średnio zaawansowany; włoski - średnio zaawansowany; niemiecki - podstawy. Marzy mi się nauka ukraińskiego...
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
angielski - zaawansowany
niemiecki - zaawansowany rozpoczęłam nauke włoskiego
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie , anglika uczę się już ok. 10 lat, myślę że się dogadam ![]() niemiecki - 4 lata w liceum, ale nie cierpie tego języka, więc nie przykładałam się do nauki. rosyjski - 3 lata w podstawówce, niestety niewiele pamiętam , a szkoda... ![]() łacina - oj pani nas kosiła , więc liczne sentencje, wiersze umiem i pamiętam do dziś i ta gramatyka... także marzy mi się nauka hiszpańkiego, może wkońcu w tym roku się uda!!
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
angielski-średnio
niemiecki-w ogóle,choć powinnam,bo miałam lekcje rok,ale nic nie umiem,a najlepsze jest to,że idę do liceum we wrześniu :/
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
chachłacki
to jest mieszanka staro cerkiewnego , ukrainskiego ,bialoruskiego i rosyjskiego u nas na podlasiu zwlaszcza na wioskach w takim jezyku sie rozmawia oczywiscie nie kazdy
|
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
W mowie i w pismie:
*polski - ojczysty-bardzo dobry *angielski - w 90% potrzebny w mojej pracy - bardzo dobry *niemiecki - bo w tym kraju zyje - dobry (ale wciaaz sie ucze) *grecki - ojczysty jezyk mojego (przyszlego) meza - dostateczny *czeski,rosyjski - ze wzgledu na znajommych - dobry *wloski - uczylam sie w szkole - dostateczny *lacina- przyszlo samo - dostateczny chyba wystarczy? ;-)
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
modna kobieto
a czy twoj TZ mowi w twoim jezyku ? jesli tak to jak mu to wychodzi ?
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
angielski - uczę się już 8 lat i średni go umiem. nauczyciele w szkole stawiają na gramatykę i słówka, więc średnio umiem się dogadać. ale jak ktoś mówi powoli i wyraźnie to raczej nie będe miała większych problemów
![]() niemiecki - uczę się rok, znam tylko podstawy polski - biegle
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
ang- powiedzialabym ze bardzo dobrze
wloski - dogadam sie francuski - mialam przez 4 lata - mniej niz zero!
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Angielski - po 10 latach jestem na C2 (ponadto wybieram się na anglistykę - moja wielka miłość
).Francuski - uczyłam się około 3 lata, złapałam sporo, gramatyka ok, słownictwo trochę gorzej, ale planuję rozpocząc naukę intensywną. Niemiecki - cos mi się telepie po 3 latach, ale języka nienawidzę i nigdy nie mam zamiaru go przyswajać. Łacina - po 3 latach coś tam wiem, ale nauka była bardziej na 3z, więc przemilczę. Planuję jeszcze w życiu nauczyć się któregoś z języków skandynawskich - najchętniej norweskiego lub szwedzkiego, a także któregoś z języków bliskiego wschodu. O fińskim marzę, ale wiem, że raczej się to nigdy nie ziści. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

.

), dzieki czemu nauczyłam się PERSKIEGO (to jedyny język poznany na studiach, który znam naprawdę dobrze, z resztą nieco gorzej