|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?
kinolecwiesz ze jestes niesamowita?
świetne te rzeczy sobie szyjesz,kurcze te spódniczki!!!!!!te sukienki!!!!!!!!te bluzki!!!!!te spodnie!!!!!!! Ej kinolec kupiłaś sobie w końcu brązowy pasek ?ten co masz w spodniach ?czy to inny kolor?? |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze ze nic nie ujdzie twej uwadze - kupiłam se w lumpie oczywiscie ale jest bardziej bordo niz braz
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Franiulka i Kinolec, super sa wasze ciuchy!!!
Zwlaszcza Franiulkowa dlugasna bluzka w paski mi w oko wpadla, bo ostatnio poziome pasy mi sie podobaja. Zdolne bestyjki z was
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me Zapraszam na bloga ![]() |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie zafascynowałam się na nowo szydełkiem i raczej dziubdziam na nim pierwsze serwetki, ale pierwszą i do tej pory ostatnia rzeczą jaką sobie uszyłam na maszynie jest spódnica. Taka za kolanko, z falbanami - z pomocą burdy. Chwilowo nie mam możliwości wklejenia zdjęcia, ale postaram się w najbliższym czasie "pochwalić" się
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
no dziewczyny dalej dawajcie jakieś zdięcia !!.kurcze przecież polki to takie zdolniachy nie jedna napewno w domowym zaciszu uszyła sobie niejedno cudo.Do roboty!!!!
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
No to próbuję wrzucić foto mojej spódnicy. Aaa i do niej mam też uszytą dłuuugą apaszkę zakończoną koralikami
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Dzis sobie 'uszylam' tunike: doszylam po prostu kawalek materialu do kupionej wczesniej bluzki z dlugim rekawem i zrobilam te 3 kola aplikacje. Szyc na powaznie niestety nie umiem... ale lubie czasem cos powydziwiac. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Śliczna ta tunika Ci wyszła
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
no to czemu jej jeszcze nie pokazałas kiciulek??
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
halo czemu nikt nie wkleja zdjec ni emozemy zeby watek umarł
|
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
czasu nie ma szyć
ehhh
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
to fakt u mnie ostatnio remont i nawet nie wiem za co sie złapac a miesiac temu kuiłam sobie materiał na spodnie i tak lezy nie tkniety o poprawaniu rzeczy juz nawet nie mowie bo nazbierało sie do zwerzania etc.
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
franiulka blagam podziel sie jakas dokladniesza instrukcja jak uszylas to cudo http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1163182727 sylwester tuz tuz a chcialabym zaskoczyc czyms TZ pils
***Ja kudłata durnowata*** Edytowane przez Emka210 Czas edycji: 2006-12-04 o 11:56 |
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Czy znacie może jakieś adresy sklepów internetowych z materiałami do szycia?
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie mam czasu na szycie. Ale za to dłubię na szydełku
Mam to szczęście, że czasem w pracy mam chwilkę wolnego, więc mogę to wykorzystać
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja kupiłam materiału na jakieś 4 pary spodni i na żakiet nooo może sie doczekają
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale moze postaram sie opisac. ale co najgorsze nie mozna bylo zalozyc stanika do tej sukienki wiec musialam jeszce uszyc do tego stanik.O MÓJ BOŻE ale ja sie naszylam i ogolnie jak sobie pomysle to szyłam go dłuzej niz cala sukienke.hihihiihhi.ale to ju za mna
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
kinolecchyba nic nie bede szyla.raczej przerabiala
chcialam isc na czerwono ale teraz gdy czerwien weszla na ulice to nie wiem.jest jej za duzo jeszcze zobacze a ty kinolec .no dawaj to co zakładasz
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich po raz pierwszy
tworze moje "tak zwane dzieła" od wielu lat ale dzisiaj dopiero przypadkiem natrafiłam na to forum, nie ukrywam ze mnie zachwyciło Mam pytanie czy któraś z dziewczyn ma przypadkiem burde "szycie krok po kroku" jesienne wydanie?? nie moge tego nigdzie znaleźć a niestety troszke sobie przegapiłam termin... z góry dziekuje za informacje. niedługo postaram sie zamieścić pare fotek moich szmatek Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tu pierwszy raz, ale widzę znajomych. Cześć Kinolec!
Pierwszy raz do maszyny usiadłam w wieku 25 lat i odrazu uszyłam marynarkę, w której chodziłam prawie 2 lata. Potem nie szyłam nic, bo nie miałam maszyny jak się wyprowadziłam od rodziców. 2 miesiące temu dostałam maszynę do szycia od znajomej i wczoraj pierwszy raz po kilkudziesięciu latach usiadłam i obrzuciłam zasłonę. Jestem z siebie dumna, bo się udało nawet nieżle, a J pochwalił. Poza tym strasznie się bałam, że wszystko zmarnuję, ale nie. Cieszę się, że mogłam się z Wami podzielić. Teraz już mogę zacząć szyć na poważnie.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
franiulka ja raczej z TŻ poznan - clubing wiec raczej szycia nie bedzie moze cos upoluje w lumpku bo w tych warunkach nawet nie mam jak szyc a i tak nie wiedomo jeszcze co bede robic a jak przyjdzie siedziec w domu to raczej nie w balowej sukience hi hi hi!!
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
No moje prace? Nieprędko chyba je zobaczysz, bo narazie czeka nas remont, ale może coś niedługo.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
O jej Wy tu ciezko preacujecie, i jesli chodzi o syzcie to chyba tylko ja sie obijam
![]() franiulka normalnie nie moge oczu oderwac od twoich ciuszków :O Wiem ze nie robisz wykrojow, a;e moze mozesz dac jakies wskazowki jak uszyc takie cuda http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1163181097 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1163181097
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Ja też troszkę szyję. Uczyłam się sama z wykrojów Burdy. Najlepiej wychodzą mi spodnie i spódniczki. Próbowałam kiedyś uszyć sobie żakiet - ale gorzko tego żałowałam
. A oto moje ostatnie szmatki
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio zajęlam sie szyciem misi... Nie dla siebie, ale na prezenty... Niestety pierwowzory mają stanowczo za male głowy, ale jak uszyję następne z większymi to pokażę...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

Zwlaszcza Franiulkowa dlugasna bluzka w paski mi w oko wpadla, bo ostatnio poziome pasy mi sie podobaja. Zdolne bestyjki z was

ehhh